Tamamı insanoğlu tarafından inşa edilmiş, olağanüst yapıtlardır

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Advertisements

Dünya’nın Yedi Harikası
KEOPS PİRAMİTİ DOĞAN SILAY 2011.
TAPINAĞI’ NI BİZANSLILAR YIKTI
Dünyanın yedi harikası
DÜNYA'NIN HARİKALARI.
GİZEMLİ Everythink-Free.
HAZIRLAYAN:Bengisu Kuzey Ceren Arım
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
İnsanlığın Yazıya ve Mimariye Geçiş Macerası (Altı Bölümden oluşan görsel bir dizi) İkinci Bölüm 19 Mayıs Kültür Merkezi Doç. Dr. Haluk Berkmen.
Geometrik Cisimler.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI
ÜLKELER ARASI ETKİLEŞİM
Medeniyetlerin kesişim noktası
8. ÜNİTE HEPİMİZİN DÜNYASI.
Bilgidagi.com.
ESKİ DÜNYANIN 7 HARİKASI
Anadolu ve Mezopotamya Devletleri
Hazırlayan: ๑ஐ_KaTaSkOpOs_ ๑ஐ
HAZIRLAYAN: Eren Arım, Yusuf Şahin
Mehmet Kemal BALADIN 9A-343
Hazırlayan: ÖMER FARUK AYDOĞAN 6-G 233
MISIR MEDENİYETİ.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI
KONU : UYGARLIKLAR BEŞİĞİ
Zeus Heykeli Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI
Dünyanın Yedi Harikası
Piramitler.
DÜNYA’NIN YEDİ HARİKASI
YAZILIKAYA.
ANTAKYA ARKEOLOJİ MÜZESİ
En önemli arkeolojik olaylardan birinden esinlenilmiştir….
TİCARET İHRACATİTHALAT Bir ülke ürettiği ürünlerin fazlasını başka ülkelere satar. Buna ihracat denir.
SÜMEYYE KAMA BU SALAYTI DÜNYA ’ NIN YENİ YEDİ HARİKASINI DAHA İYİ ÖRENEBİLMENİZ İÇİN HAZIRLAMIŞTIR… 1.
HAZIRLAYAN: BERKTUĞ ÇELİK 6B_2
HAZIRLAYANIN B İ LG İ LER İ Adı ve Soyadı Enes BAŞ Okul No:147 Sınıf: 6/C DERS Bilişim ve Teknolojileri KONU: Zeus Heykeli Ö ğ retmenin Adı ve Soyadı:
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
MİMARİ TASRIM KURAM VE YÖNTEMLERİ
Yunanistan’da Dorlar’ın istilasından kaçan Akalar Batı Anadolu’ya göç etmişlerdir. Akalar bu bölgede yaşayan yerli halkla kaynaşıp şehir devletleri oluşturdular.
 1957 Fethiye Depremi ile evler harabeye dönüşmüş olsa da, canlı müze niteliği ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Eski Kayaköy'de halen yaklaşık.
MEZOPOTAMYA.
MISIR UYGARLIĞI (M.Ö ).
COĞRAFYA PROJE ÖDEVI OSMAN ÖRGÜLÜ 11-F/807 DÜNYA’NIN ESK İ 7 HAR İ KASI.
GEÇM İŞ VE GÜNÜMÜZDEK İ DÜNYANIN YED İ HAR İ KASI İLKAY DOĞAN 11/D 1413.
ESK İ MISIR SANATI KONU: KRALLAR VAD İ S İ (VALLEY OF THE K İ NGS)
SEVEN WONDERS OF THE WORLD
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
Keops pİramİdİ.
Antik Mısır Medeniyeti
ESKİ MISIR MEDENİYETİ VE UYGARLIĞI
Foto: CAN EGYPT GİZEMLİ KEOPS PRAMİDİ BİLİYORMUSUNUZ…
Dünyanın Yedi Harikası Keops Piramidi Babil'in Asma Bahçeleri Zeus Heykeli Rodos Heykeli İskenderiye Feneri Kral Mausollos'un Mezarı (Halikarnas Mozolesi)
DÜNYANIN ESKİ VE YENİ YEDİ HARİKASI
MAYIS 2017 ÖZEL ATABEK ANAOKULU.
TARİH PROJESİ:DÜNYA’NIN 7 HARİKASI
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI FERSUN YELKEN 8-B
Öğr. Gör. Şebnem Kurtuluş Kıvanç
SINIF İÇİ GRUPLAR ARASI YARIŞMA SORULARI
DÜNYANIIN YEDİ HARİKASI HAZIRLAYAN:EDANUR CERİTLİ NUMARA:
1-İSKENDİRİYE FENERİ   Büyük İskender’in ölümünden sonra kumandanı Ptolemy Soter, Mısır civarında güçlendi ve İskenderiye’yi kendine başkent yaptı.
PAGODA EVLERI ÇIN’IN FEODAL TOPLUMUNUN EKONOMIK VE KÜLTÜREL GELIŞIMININ TANG HANEDANı DÖNEMINDE DORUĞA ÇıKMASıNıN YANı SıRA MIMARLıK TEKNIĞI VE SANAT.
Efes. İlk çağlarda,Batı Anadoolu’nun en önemli şehirlerinden birisidir. Efesos, Ege Bölgesi kıyılarının hemen orta kısmında, Küçük Menderes (Kaystros)
8.Ünite Sosyal Bilgiler HEPİMİZİN DÜNYASI. D Ü NYA Ç OCUKLARI Ç ocuklar toplumun geleceği ve yery ü z ü n ü n neşe kaynağıdır. Yery ü z ü nde yedi kıta.
BÖLGE ADI KÜLTÜREL MİRAS ALANLARI DOĞAL MİRAS ALANLARI KARMA (doğal ve kültürel) TOPLAM AFRİKA ORTADOĞU ASYA VE PASİFİK AVRUPA.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
Dunyanın 7 harikası Slaytı başlat Slaytı başlat. Keops piramıdı Keops Piramidi, Giza Piramitleri olan 3 piramitten biridir. Firavun Khufu (Keops) tarafından.
Dünyanın En GüzeL YerLeri. Çin Seddi ÇİN SEDDİ  Dünyanın en Büyük Yapısıdır.  M. Ö. 221 ile M. S. 608 yılları arasında yapılmıştır.  Seddin yıkılmış.
Sunum transkripti:

Dünyanın 7 Harikası http://sunuindir.blogspot.com Tamamı insanoğlu tarafından inşa edilmiş, olağanüst yapıtlardır.Antik Dönemin 7 Harikası olarak anılırlar İlk olarak M.Ö.5. Yüzyılda tarihçi Heredot’un ortaya attığı bir kavramdır. Günümüzde, Dünyanın Yedi Harikası’ndan sadece Keops Piramidi ayaktadır.Diğerleri yangın yada deprem gibi nedenlerle yok olmuşlardır. http://sunuindir.blogspot.com

Keops Piramidi Sanıldığının aksine Gize Piramitleri’nin üçü de Dünyanın Yedi harikası listesinde değildir.Sadece Keops Piramidi yer almıştır.Keops Piramidi 4 Hanedanlık zamanında M.Ö.2560 yılında firavun Khufu(Keops)tarafından yaptırıldı. Yapımının 2o yılı aştığı sanılmaktadır.İlk inşa edilen olmasına rağmen dünyanın yedi harikası arasında günümüzde ayakta duran tek yapıdır.Bu yüzden dünyanın yedi harikasından biridir.

Babil’in Asma Bahçeleri M.Ö. 7. yüzyıllarda Babil kralı nebukadnezar tarafından yaptırıldı.Babil’in çorak Mezopotamya çölünün ortasında, ağaçlar, akan sular ve egzotik bitkilerin bulunduğu çok katlı bir bahçedir.Söylentiye göre nebukadnezar bu yapıyı sıla hasreti çeken karısı Semiramis için yaptırmıştır.Semiramis Medes kralının kızıdır.

Zeus Heykeli Zeus Heykeli M.Ö. 450 Yıllarında, adına olimpiyat oyunları düzenlenen tanrıların kralı Zeus için, Olimpiyatlara ismini veren olimpia ‘da yapılmıştır.Zeus heykeli bir tahta iskeletin üzerine altın fil dişi ve metal yerleştirilerek Pertenon’un içinde yapılmıştır.Zeus Heykeli M.Ö. 462 yılındaki yangında yok olana dek oradaydı.Bu gün temelleri, birkaç yıkılmış kolon ve enkaz tüm kalıntılarıdır.

Artemis Tapınağı Artemis Tapınağı’nın temelleri M.Ö. 7. Yüzyıla kadar gitmektedir.Tanrıça Artemis’e ifhafen yapılmıştır.Tamamıyla mermerden oluşuyordu.Lidya kralı Croesus tarafından yaptırılan bir yapıdır.Artemis Tapınağı M.Ö.21 Temmuz 356’da adını ölümsüzleştirmek isteyen Herostrutus adında bir yunanlı onu yaktı.Aynı gece büyük İskender doğmuştu.

Rodos Heykeli 32 Metre yüksekliğinde, demir ve taşla desteklenmiş bronz bir heykeldir.Rodoslular tarafından güneş tanrısı Helios’a armağan edilmiştir.Yapılışlından yok oluşuna kadar 56 yıl geçmesine rağmen dünyanın yedi harikasına girmiştir.Bunun sebebi devasa bir heykel olmasındadır.Yapılması 12 yıl sürmüştür ve M.Ö. 282 yılında bitirilmiştir.Rodos Heykeli M.Ö .226’da bir depremde en zayıf noktası olan dizinde kırılarak yok olmuştur.

İskenderiye Feneri İskenderiye Feneri, İskenderiye kentinin kıyısında faros adasında yapılmıştır.Şehrin batı kıyında bulunan fener 166 m. yüksekliğindedir.Sadece harikaların değil bu güne kadar yapılmış fenerlerin en yükseğidir.Yapı bir dizi depreme kadar bozulmadan kaldı.Fener’in en gizemli yanı gündüzleri bile güneş ışığını denize yansıtmak amacı ile tasarlanmış cilalı bronz aynalardı.Fakat depremler ve doğal şartlar sonucunda çöktü.

Halikarnas Mozolesi Halikarnas Mozolesi, Kral Mausollos için karısı ve kız kardeşi tarafından yaptırılan. bir mezardır.Yapımı M.Ö.350 yılında tamamlanmıştır.Süslü su mermerinden yapılmış lahit ve mezar odası podyumun üstündeydi.Sıra sütunlar heykellerle süslenmiş piramit çatıyı destekliyordu.Toplam yüksekliği 45 m. İdi.16 yüzyıl boyunca Halikarnas Mozolesi iyi bir durumda korundu.

Hazırlayan; Adı- Soyadı :Seren Karaseyfioğlu Numarası: 257 Sınıfı: 4-B