RAKINAME aydosayhan@yahoo.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSMİN HALLERİ 1.YALIN HAL 2.YÖNELME HALİ 3.BULUNMA HALİ 4.AYRILMA HALİ
Advertisements

YUNUS EMRE ANMA GÜNÜNE HEPiNiZ HOŞGELDİNİZ…
Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
Serüvene koşmak için, trenler bekliyorsan,  Güneşi yakalayıp gözlerine yerleştirmek için,  beyaz yelkenlerin gelip seni almalarını bekliyorsan,  Ve.
Birisi her gece kalkıp Allah‘ı anıyor, O'na dua ediyordu
DÜŞÜNDÜREN BİLMECELER
Bedevi ~ Öykü ~ “Mal cimrilerde, Silah korkaklarda,
Dünya Rakı Günü Hepimize Kutlu Olsun.
Sunu: akie
Z-z.
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
Recep ayının 27. gecesi Mîrâc Gecesi’dir. Mîrâc, merdiven demektir. Resûlullahın göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. İslâm âlimleri.
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
Sesli izleyiniz yılında İzmir'de doğmuştur. Bestekarımız mûsikî çalışmalarına daha yedi yaşında iken amcası Emin Efendi'den meşk ederek başlamıştır.
Gece gündüz seyreder baba hapishanesi
TANIŞMA.
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
Şiir ve Gelenek.
GÜL'E DAİR ....
SORUMLULUK.
SCHUBERT- Serenade.
Hazırlayan. Emel Özdemir Yazar: Irmak Edin ©
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
MEVLİD KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ MEVLİD KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ MÜSTECÂB DUALARINIZI İSTİRHAM EDERİZ EFENDİM MÜSTECÂB DUALARINIZI İSTİRHAM EDERİZ EFENDİM.
POLİTİKA Politika bayram havasında, Hava da biraz olsun yumuşakça, Biraz da Demokrasi kovalamaca Ciddiyet nerede..?, Havada! Sonra: Sen orada ben burada,
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
B Ü Y Ü L E Y İ C İ S O N Tıklayarak ilerleyiniz ve sesi açınız.
Alfabe Erkan HİRİK. A-a  Anahtar Araba Asansör B-b  Bardak Buzdolabı Bisiklet.
ANADOLU’NUN KÖYLÜSÜ DEYİP GEÇMEYİN SAKIN... Feridun ÖZHAN
Uyandırılma tedirginliği olmadan huzur içinde dalınan uykudadır.
ZAYENDE GEZGİNLERİ MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 “Dikenden gül bitiren,kışı da bahar haline getirir.Selviyi hür bir halde yücelten,kederi de sevinç.
Balonları sever misiniz?
SİGARA, ALKOL, MADDE KULLANIMI.
Dostunla sohbette Neşe-i muhabbette Her manevi lezzette
15 Haziran Temmuz Ağustos 2010 Dr. Şakir’in Meyhanesi
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş Demek ki.
ARKADAŞLIK MEHMET BILGE MANAV.
MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 KONYA
HAZIRLAYAN VOLKAN İYİTOĞLU.
15 Haziran Temmuz 2010 Dr. Şakir’in Meyhanesi
ka 2 ya le re kaya kale kare ke 3 di se pek kedi kese kepek.
DEREKARABAG ORTAOKULU SUNULARI
Bedevi ~ Öykü ~ “Mal cimrilerde, Silah korkaklarda,
HABİB BABA HAZIRLAYAN: ELİF ÖZDEMİR
23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 
Beş Kısım… “Tekmili Birden”
HAZIRLAYAN ÇİMEN HASGÜL.
AYTEN Ümit Yaşar OĞUZCAN ŞİİRLER MİLYON KERE AYTEN AYTEN’İN SONU ÇIKIŞ
HAZIRLAYAN: FURKAN BALCI
"Rakı helal midir, haram mı
BANA SOR ESER ÜM İ T ZEK İ SOYUDURU Ankara –
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 5 Mart Mart 2015 Kaynak: 562/2005 & 479/2010+LTO sayılı regülasyon kapsamında Üye Ülkelerden alınan bilgiler, LTO.
SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir.
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ

Aile Hekimliğinde Anamnez ve Genel Muayene Zekeriya AKTÜRK Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD 28 Eylül 2015
ARİF ÇINAR REHBER ÖĞRETMEN 1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
AlmanyaProsit ArjantinSalud AvustralyaCheers BrezilyaViva KübaSalud AlmanyaProsit ArjantinSalud AvustralyaCheers Bel ç ika A votre sante BrezilyaViva.
RUBAİ Divan edebiyatında dört dizede tam bir anlam ifade eden, kendine özgü vezni olan nazım biçimidir.İran kaynaklıdır.
İBADET VE NAMAZ EY İNSANLAR! İBADET EDİN. (BAKARA SURESİ, 21)
E Hazırlayan;Kapkara1980 Eğitimhane.


MEVLİD KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ
MAKAMLAR. MAKAM NEDIR ? Türk musikisinde, kullanılan ses dizilerinin(gam) belli kurallar çerçevesinde kullanılmasıdır. Makamların dizileri, aralıkları.
Bedirhan Gökce'nin Siir Albümünden
Hz. Muhammed’in Sözleri
işte taşı boşa aşma şer şişe aşı şömine aşsa iş baş maşa eşli şunu
Sunum transkripti:

RAKINAME aydosayhan@yahoo.com

İçmesinin bilene Zevk-u sefadır. İçme'yi bilmeyene Cevr-ü cefadır rakı. Bir münasip mikdarı Muhabbet anahtarı Kaçırırsan ayarı Can'a ezadır rakı.

Ne dert kalır, ne keder, İçeni mes'ut eder Ne dert kalır, ne keder, İçeni mes'ut eder. İçebilirsen Eğer Ruhu ciladır rakı. Ham ervahsan yanaşma Arif'sen ondan şaşma, İç ama, haddi aşma Ferahfezadır rakı.

Yarattığı ahengi, Ne saz verir ne çengi, Terbiyenin mihengi Dense sezadır rakı. Beyaz peynir, domates, Yanına bir kavun kes, Çiğ köfteyle ne enfes Bir iptiladır rakı.

Biraz tuzlu leblebi, Kadehin billur leb'i, Dudakları öpmeli, Yoksa hebadır rakı. Ehli kemal olana Zevkle hem'hal olana, Sohbette tad bulana, Yar'ı vefadır rakı.

Misten ala kokusu, Ana sütü gibi su, Şu ki sözün doğrusu Müstesna ma'dır rakı. Dost bezminde sohbette Neşe-i muhabbette Her manevi lezzete Bir vasıtadır rakı.

Nükte, cinas anlayan Ahengi-i bezm'e uyan, İçip zırvalamayan, İşte o'nadır rakı. Eşek içince zırlar, Köpek içerse hırlar Kedi içse tırmalar, İnsanlar'adır rakı.

Al kadehi eline, Dokun gönül teline, Muhabbet alemine, Bir merhabadır rakı. Adabı, erkanı var, Zamanı mekanı var, Kimin ki iz'anı var, O na şifadır rakı.

Gönül dargınlarına, Vefa kırgınlarına, Hayat yorgunlarına, Haza devadır rakı. Mirkelamoğlu der ki: Had bilmezsen eğer ki, Öyle rüsva eder ki, Başa beladır rakı.

Muhabbetiniz bol olsun.. aaydos