İyi Günler. H - h Ğ - ğ V - v F - f J - j her hep hal ham haz hap hak hiç hoş hop hür Hakan dağ yağ bağ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SÜRELİ METİN OKUMA İbrahim KURT
Advertisements

MÜKEMMEL BİR DÜNYADA... Mükemmel bir dünyada Siz işinizi seversiniz o da sizi sever.
BİLMECELER.
ağ yağ dağ bağ çağ sağ tığ çığ çiğ Ağrı ağrı ağır ağa ağız bağla çağla
Af.
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
"Dedemi bir daha hiç mi göremeyeceğim. "diye sordu Ali, "Ama neden
ORMAN HAFTASI AĞAÇLAR NASIL BÜYÜR ?.
BİLMECELER HÜLYA CELAL.
BİLMECELER  .
Altıncı Grup Dördüncü Harf J sesi sunumu.
Ğ ğ. Ğ ğ Genel ağ iğ oğ uğ Alt başlık buraya üğ eğ ığ öğ.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
Kaan masal anlat. Enes evine nane ek. Dışarıda yağmur yağıyor. Jale kitap okuyor.
TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İKİNCİ ÖĞRETİM İKİNCİ SINIF
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir tavuk alıp ne yapalım?
Hindistan'da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış. Kovalardan biri çatlakmış. Sağlam olan kova her.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
SÖZCÜK GRUPLARI.
Altıncı Grup Birinci Harf Ğ sesi sunumu MÜRŞİT BEKTAŞ.
Altıncı Grup İkinci Harf V sesi sunumu Mürşit BEKTAŞ.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Altıncı Grup Dördüncü Harf J sesi sunumu Mürşit BEKTAŞ.
Hikmet SIRMA.
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
Türkçe'nin ses özellikleri
SES BİLGİSİ SORULAR.
EŞ SESLİ KELİMELER.
Değerli Dostlar, bu sene bahar gelmeyecek mi, diye sorarken… …bu yağışlı havaların arasında, Size müjdeyi vereyim dedim…
KÜÇÜK FİL.
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
ELMA Al elma, sulu elma. Öyle güzel dalda durma, Alır seni yerim.
Anlamlarına göre sözcük çeşitleri
Vedat evi aradı. Herkesi kahvaltıya çağırdı
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
Kaç Sözcük Var?.
ÇATLAK KOVA Hindistan'da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla patronunun evine su taşırmış. Kovalardan biri çatlakmış,
ÇATLAK KOVA. Hindistan’da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış Kovalardan biri çatlakmış Sağlam olan.
Gece yarısı parka bir baykuş geldi.Ağaçları tek tek
Karanlıklar uzaklaştı
HATALARIMIZ ve SONUÇLARI
BİRAZ DA BİZ ÖLELİM Merve ÖZDEMİR - DEM.
ÜŞENGEÇ YENGEÇ.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Av. ev ov ve var vay vah dev döv Van kov.
HIZLI OKUMA Sevgili çocuklar,
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
ELİF’İN VÜCUDU.
ÇİVİ.
Sevgili çocuklar! Bu barajda çok balık var. çok balık var. Ben balık yemeyi çok severim.
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
DÜZENLİ OLMAK.
“fa,fe,fı,fi,fo,fö,fu,fü” heceleri sunumu Haz:Nuray Aydınus.
TEKERLEME ÖRNEKLERİ Bir iki üç Söylemesi güç Sana verdim bir elma
MESLEKLER MENÜ: SERBEST MESLEKLER MEMURLAR İŞÇİLER.
DEMO SLAYT Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu. -Gel seni camiye götüreyim, dedim. Bugün Cuma biliyorsun. -Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun,
İSİMLER (ADLAR) Varlıkları veya kavramları karşılayan sözcüklerdir.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
Metinleri Okuyalım.
Dumlupınar İlköğretim Okulu Yusuf KAYA Osmaniye F-Sesi J-Sesi Çıkış.
Üç Sesli Tek Heceli Sözcükleri Okuyalım
H.
İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
av ev ve ver var tava hava kaval kavak vak tavan valiz vapur avaz vazo
Sunum transkripti:

İyi Günler

H - h Ğ - ğ V - v F - f J - j

her hep hal ham haz hap hak hiç hoş hop hür Hakan dağ yağ bağ

çağ çiğ ağla çağ çiğ ağla bağla dağa ağız eğer ağaç Uğur eğer ağaç Uğur ev av öv sev ev av öv sev dev kov hav dev kov hav

ver var vaz Van evli veda veli vida Avni Veli Sevda af of uf

saf laf raf şef küf tef kof lif fil fiş fer Fırat Filiz Füsun

Jale Japon Jale Japon jeton jilet judo jeton jilet judo jöle jüri Ajda jöle jüri Ajda Müjdat Müjdat oje ruj oje ruj

Hale terli terli su içmiş. Hasta olmuş. Annesi Hale’yi hastaneye götürmüş. Doktor Hale’yi muayene etmiş. Hemşire hanım Hale’ye ilaç vermiş. Her sabah süt içmesini söylemiş.“Bol bol sebze ve meyve ye.”demiş. Hale doktorun dediklerini yapmış. Kısa zamanda iyi olmuş. Hale terli terli su içmiş. Hasta olmuş. Annesi Hale’yi hastaneye götürmüş. Doktor Hale’yi muayene etmiş. Hemşire hanım Hale’ye ilaç vermiş. Her sabah süt içmesini söylemiş.“Bol bol sebze ve meyve ye.”demiş. Hale doktorun dediklerini yapmış. Kısa zamanda iyi olmuş.

Hakan’a halası top almış. Hakan topu almış. Bahçede pat pat, hop hop top oynuyormuş. Hakan’a halası top almış. Hakan topu almış. Bahçede pat pat, hop hop top oynuyormuş. Yanına Hale ile Hasan gelmiş. Hakan onlara topunu göstermiş. “Alın sizde oynayın.”demiş. Birlikte güzel güzel oynamışlar. Hakan’a teşekkür etmişler. Yanına Hale ile Hasan gelmiş. Hakan onlara topunu göstermiş. “Alın sizde oynayın.”demiş. Birlikte güzel güzel oynamışlar. Hakan’a teşekkür etmişler.

Yağmur yağar, dağa, bağa. Sular akar sağa, sola. Barajlar olmasa, Sular taşar yola. Yağmur yağsın dağa, bağa. Yağmur yağsın dağa, bağa. Sular dolsun baraja. Sular dolsun baraja. Baraja dolan sular, Baraja dolan sular, Hayat versin toprağa. Hayat versin toprağa.

Doğan’ın halası bağ almış. Bağ dağların dibinde, ırmağın kıyısındaymış. Doğan’ın halası bağ almış. Bağ dağların dibinde, ırmağın kıyısındaymış. Doğan ile halası bağa gitmişler. Irmağa, dağlara bakmışlar. Bağda çok güzel üzüm varmış. Birlikte üzüm yıkamışlar. Üzüm yemişler. Doğan ile halası bağa gitmişler. Irmağa, dağlara bakmışlar. Bağda çok güzel üzüm varmış. Birlikte üzüm yıkamışlar. Üzüm yemişler.

Veli ile Veda evlerinin önünde oynuyorlarmış. Vız vız diye bir ses duymuşlar. Sesin geldiği yöne gitmişler. Ses, çiçeğe konmuş bir arıdan geliyormuş. Veli arıyı kovmaya kalkmış. Veda uyarmış, “Sakın yapma arı bizi sokar.” demiş. Hemen oradan kaçmışlar.

-Veda vaktin var mı? -Var, Veli var. -Kitabın var mı? -Var, Veli var. -Kitabını bana verir misin? - Veririm, Veli veririm. Al sana kitap. -Oku bana geri ver. -Peki, Veda peki. -Veda vaktin var mı? -Var, Veli var. -Kitabın var mı? -Var, Veli var. -Kitabını bana verir misin? - Veririm, Veli veririm. Al sana kitap. -Oku bana geri ver. -Peki, Veda peki.

Fatma aldı fındık. Filiz yedi fıstık. Fusun’a kalmadı. Vurdu masaya, tık tık. Filiz ile Fatma. Filiz ile Fatma. Fındık, fıstık ye anam! Fındık, fıstık ye anam! Jale’ye de fındık ver. Jale’ye de fındık ver. Bu Jale çok yaman. Bu Jale çok yaman.

Elif ile Ufuk yeşili severdi. Babaları bir fidan Ufuk’a, bir fidan da Elif ’e aldı. Elif ile Ufuk yeşili severdi. Babaları bir fidan Ufuk’a, bir fidan da Elif ’e aldı. Elif ile Ufuk fidanları diktiler. Onları suladılar. Fidanlara baktılar. Fidanlar büyüdü, ağaç oldu. Elif ile Ufuk çok sevindi. Elif ile Ufuk fidanları diktiler. Onları suladılar. Fidanlara baktılar. Fidanlar büyüdü, ağaç oldu. Elif ile Ufuk çok sevindi.

Jale’nin Doğum günü vardı. Jale arkadaşlarını davet etti. Jale’nin Doğum günü vardı. Jale arkadaşlarını davet etti. Müjdat, Tijen ve Ajda doğum gününe geldiler.Jale’yi kutladılar. Jale’ye hediyeler verdiler. Jale en çok Müjdat’ın hediyesine sevindi. Çünkü Müjdat Jale’ye kitap hediye etmişti. Müjdat, Tijen ve Ajda doğum gününe geldiler.Jale’yi kutladılar. Jale’ye hediyeler verdiler. Jale en çok Müjdat’ın hediyesine sevindi. Çünkü Müjdat Jale’ye kitap hediye etmişti.

Dedesi Jale’yi baraja Dedesi Jale’yi baraja götürmüştü. Jale dedesine barajların faydalarını sordu. Dedesi, “Barajlarda sular Dedesi, “Barajlarda sular toplanır. Toplanan sulardan elektrik üretilir. Tarlalar sulanır. Barajlarda balık bile tutulur.” dedi. Jale verdiği bilgiler için dedesine teşekkür etti.