Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

DIŞ TİCARET BİRİMİ DEİK TEMSİLCİLİĞİ
Biz Kimiz? Konusunda uzman 10 avukat,
SUUDİ ARABİSTAN T.C. Riyad Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş.
Biz Kimiz? - Konusunda uzman 10 avukat, -Avrupa’nın 12 ayrı merkezinde, A.B.D. ve Hindistan’da bağlantılı hukuk büroları, - Uluslararası deneyim,
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
MAKEDONYA T.C. Üsküp Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
KAYSERİ KİTAP VE EĞİTİM FUARI 9-18 EKİM KAYSERİYİ TANIYALIM  Türkiye’nin önde gelen ve köklü üniversitesi Erciyes Üniversitesinin buradadır. 
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Girişimcilik ve Melek Yatırımcılık Mahmut GÜNDEŞ 30 Mart 2013 İzmir.
LİBYA T.C. TRABLUS Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
Güney Afrika Cumhuriyeti
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
YUNANİSTAN T.C. Atina Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
KATAR T.C. Doha Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
REW İSTANBUL Uluslararası 7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı 8-11 Haziran 2011 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi İSTANBUL.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
%50 Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Tanıtım Desteği Yurtdışı Tanıtım Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
1 Güldane Taşdemir İnterpromedya Genel Müdür yılında, Kurumsal ve büyük ölçekli kurumlarda, veri güvenliği, sanallaştırma, iş sürekliliği,
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Enerji Enerji Verimliliği Enerji Yönetimi
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
European Commission Enterprise and Industry GAP Bölgesi KOBİ Destek Ağı (GAPSUN)
İdris Küpeli 26 Nisan Taşıtanlar Forum
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
DIŞ TİCARET VE ÖDEMELER DENGESİ
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
SANAL DEVLET.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI. Hannover Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı dünyanın en dinamik ve kapsamlı fuarlarından biridir.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
Adnan BALİ Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Özel Sektörün Finansman Kaynaklarına Erişimi Konferansı Diyarbakır TÜRKİYE İŞ BANKASI.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
U.S. Commercial Service | Turkey
AZERBAYCAN İŞ GEZİSİ Çerkezköy, Tekirdağ – 2019.
Sunum transkripti:

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013 A.B.D. ile Ticaret Ortağınız Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Berrin Ertürk, Ticaret Müsteşarı Yardımcısı Michael.Lally@trade.gov

Rakamlarla Türk-Amerikan Ticaret ve Yatırım İlişkileri 2009 İkili Ticaret: 10.7 milyar $ 2010 İkili Ticaret: 14.7 milyar $ 2011 İkili Ticaret: 19.8 milyar $ 2012 İkili Ticaret: ~ 19 milyar $ YATIRIM: ABD’de Türk yatırımları: yaklaşık 1 milyar $ Türkiye'de ABD yatırımları yaklaşık 8 milyar $ AES’nin İskenderun’da kuracağı 635MWlık ithal kömür projesi Dow Chemical ve Aksa’dan karbon elyaf üretimi için ortak yatırım

Türk-Amerikan Ticari İlişkilerinin Geliştirilmesinde Önemli Sektörler Sağlık ve Tıp Teknolojisi Enerji ve Yenilenebilir Enerji Çevre Ekipmanları ve Hizmetleri Savunma ve Havacılık Ekipmanları ve Hizmetleri Tarım ve Gıda Endüstrisi Otomotiv Bilgi ve İletişim Teknolojileri İnşaat ve Mühendislik Plastik Malzemeler ve Plastik İşleme Makinaları ABD’de Üniversite Eğitimi Source: Country Commercial Guide 2013

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı Misyonu Küçük ve orta ölçekli işletmelere odaklanarak, ABD ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri arttırmak. Amerikan ve Türk firmalarını buluşturmak. Ortak işbirliği, distribütörlük, temsilcilik fırsatları sağlamak 4

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı Yapısı Ofislerimiz: Ankara – ASO (Ankara Sanayi Odasi)binasinda İstanbul – ABD Başkonsolosluğu’nda İzmir – İzmir Ticaret Odası binasında Ayrıca Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan’daki Amerikan Elçilikleri ile birlikte çalışıyoruz.

Neden ABD Ticaret Müsteşarlığı ile Çalışmalısınız? İhtiyaçlarınıza uygun Amerikan mal ve hizmet araştırması ABD’deki tüm eyaletlerde 100’den fazla ofisle ABD’li güvenilir tedarikçilere daha kolay ulaşma Ortak çalışmanın sürekliliğini sağlama Ek iş fırsatları sağlama

Türk Firmalarına Sunulan Hizmetler - 1 Tedarikçi Belirleme Programı: geniş iletişim ağı sayesinde, uygun Amerikalı tedarikçilere kolay ulaşım Ticari Talep Programı: ithalat taleplerinin, Amerikalı firmaların ziyaret ettiği web sitesi üzerinden duyurulması

Türk Firmalarına Sunulan Hizmetler - 2 Uluslarası Alım Heyeti Programı: Amerikan Ticaret Bakanlığının onayladığı A.B.D. ve Avrupa’daki fuarlara Türk heyeti olarak katılım, ücretsiz veya indirimli kayıt, seyahat organizasyonları, Amerikan firmalarıyla randevular, görüşmelerde destek, özel resepsiyon ve sosyal aktivitelere davetiye

Türk Firmalarına Sunulan Hizmetler - 3 Ticaret ve Proje Finansmanları: US Ex-im Bank (Amerikan İthalat İhracat Bankası): Amerika’nın ihracatını desteklemek için çok uygun koşullarla krediler veriyor. Dokuz öncelikli ülkeden birisi Türkiye. Türkiye’ye verilmiş açık olan toplam krediler 4.1 milyar $ OPIC (Denizaşırı Özel Yatırım Kurumu): Yatırım projeleri için destek veriyor. Türkiye’ye verilmiş toplam krediler 2,5 milyar $ USTDA (Ticaret ve Kalkınma Ajansı): Ekonomik büyümeyi destekleyen sürdürülebilir altyapı projelerinin fizibilite çalışmaları için hibe veriyor. Desteklediği sektörler: Yenilenebilir Enerji Ulaştırma Elektrik İletim ve Dağıtımı Bilişim ve İletişim Teknolojileri Geleneksel Enerji Ex-Im Approves more than $66 Million in Financing for Export of Power-Generation Equipment to Turkey   The Export-Import Bank of the United States (Ex-Im Bank) has authorized a a $66.3 million guarantee in favor of UPS Capital Business Credit's loan to Bis Enerji Elektrik Uretim AS (Bis) of Turkey for the export of American power-generation equipment to the Republic of Turkey. The Board of Directors of the Overseas Private Investment Corporation (OPIC), the U.S. Government’s development finance institution, approved $250 million in financing to support investment in renewable energy and energy efficiency projects and small and medium-sized enterprises (SMEs) in Turkey, two sectors vital to the country’s economic growth which have traditionally lacked access to long-term capital.

Türk Firmalarına Sunulan Hizmetler - 4 Hizmet Tanıtım Programı: Türkiye’de iş yapacak Amerikan şirketlerine, Türkiye ve bölgede hizmet vermek isteyen Türk firmaları için, Amerikan Ticaret Müsteşarlığı web sitesinde tanıtım fırsatı: www.export.gov/turkey/businessserviceproviders/index.asp SelectUSA: ABD’de yatırım yapmak isteyen Türk firmalarına danışmanlık: www.selectusa.commerce.gov

ABD İle İş İlişkilerinizi Geliştirmek İçin Türkiye’de ki ABD ile ticaret ortağınız: A.B.D. Ticaret Müsteşarlığı sitesi: www.buyusa.gov/turkey

Türkiye'deki A.B.D. Ticaret Müsteşarlığı Ofisleri Ankara: Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov John Fay, Ticaret Ataşesi John.Fay@trade.gov İstanbul: Manoj Desai, Ticari Konsolos Manoj.Desai@trade.gov Jeffrey Justice, Ticaret Ataşesi Jeffrey.Justice@trade.gov İzmir: Berrin Erturk, Ticaret Ataşe Yardımcısı Berrin.Erturk@trade.gov

Bize Zaman Ayırdığınız İçin Teşekkür Ederiz!