SANAYİ SİCİL BELGESİ YILLIK İŞLETME CETVELİ’NİN İNTERNET ORTAMINDA GİRİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
Advertisements

Kuşman Programında çalışabilmek için öncelikle, havuzdan Dr
Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
G-DUY Sanal Dönem Web Uygulaması Kullanma Kılavuzu
T.C. YENİMAHALLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLSİS BÖLÜMÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
ASMLERİN DİKKATİNE tarihine kadar Tıbbi Atık Beyan Sistemine ASM bilgilerinizi acilen tanımlayarak tıbbi atıklarınızı kilogram bakımından sistem.
Yatay Geçiş Başvurusu Değerlendirme
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaz Dönemi Misafir Öğrenci Kayıt Kılavuzu.
Servis Talebi Girişi Kullanım Kılavuzu. AMAÇ Servis aboneliğinize bağlı olarak ETG sisteminde yeni bir servis talebi oluşturarak, taleplerinizin daha.
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş,
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ESER İSTEK KILAVUZU.
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ILL = KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ İSTEK KILAVUZU.
İlköğretim Kurumları Standartları Yazılım Sunusu
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
Halk Sağlığı Müdürlüğü
SİSTEME GİRİŞ ARAYÜZÜ İŞLETME ESASINA GÖRE MUHASEBE TAKİBİ YAPMAKTA OLAN SOSYAL TESİSLER, BURAYA TIKLAYARAK SİSTEME GİRİŞ YAPACAKLARDIR BİLANÇO ESASINA.
NOT GİRİŞİ.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
Microsoft Outlook 2010 Kurulumu
TC Kimlik Numaranızı Giriniz
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
Tablet aktivasyonu yardım sayfası
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
1 VERİLEN BİR EĞİTİMİN SİSTEME KAYDEDİLMESİ SİSTEME YENİ EĞİTİM KAYDI EKLENMESİ.
Gaziçiftliği Anadolu Lisesi. TABLET TESLİMİ ve AKTİVASYON İŞLEMİ Tabletinizi Md. Yrd. Metin AKTÜRK’ten alınız. Tabletinizi alırken teslim tutanağını imzalamayı.
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Halk Sağlığı Müdürlüğü
E-BORDRO İNDİRME VE YÜKLEME
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
SODES BİS SİSTEMİ.
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
HOTMAİL’DAN E-MAİL ADRESİ NASIL ALINIR?
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Mebbis Şubesi 2012
E-POSTALARIN OUTLOOK 2010 PROGRAMINA KURULUMU
Muhtar Bilgi Sistemi.
TABLET TESLİMİ ve AKTİVASYON İŞLEMİ
Yönetim Paneli Kullanımı
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
EBYS KULLANIMI.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen
1 RAP4LEO PROJE SAHİPLERİ İÇİN GÖRSEL KULLANIM KILAVUZU (v.1.07) Eğitim ve Kültür.
TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008.
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ TAKBİS/ERP DE BANKA BİLGİSİ DEĞİŞTİRME DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL SERVİSİ.
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER
Airties Air5750 Modem Kurulumu
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
UZAKTAN EĞİTİM DERSLERİ SİSTEMİ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Sadece ihale usulü ile yapılan alımlarda SGK borcu sorgulanır.
www. mersis. gumrukticaret. gov
www. mersis. gumrukticaret. gov
UZAKTAN EĞİTİM DERSLERİ SİSTEMİ
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİNE YURT DIŞINDAN BAŞVURU YAPACAK ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ.
Sunum transkripti:

SANAYİ SİCİL BELGESİ YILLIK İŞLETME CETVELİ’NİN İNTERNET ORTAMINDA GİRİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

ÖNCELİKLE BAKANLIĞIMIZIN WEB SİTESİ OLAN www. sanayisicil. sanayi. gov ÖNCELİKLE BAKANLIĞIMIZIN WEB SİTESİ OLAN www.sanayisicil.sanayi.gov.tr AÇILIR

Önceden «Kullanıcı Adı» ve «Şifre» almış firmalar kullanıcı girişi yaparak sisteme girebilirler İlk defa «Kullanıcı Adı» alacaklar KIRMIZI yazıya tıklayıp Firma bilgilerini girerek «kullanıcı adı» ve «şifre» belirlerler.

İLK DEFA KULLANICI ADI ALACAKLAR Yandaki uyarıyı dikkate alarak örnekteki gibi bir şifre belirleyin Bir Kullanıcı adı belirleyin E-posta adresinizi girin Vergi veya TC numaranızı girin Tüm bilgiler girildikten sonra «KAYDET» Düğmesine bastıktan sonra kullanıcı adı almış olacaksınız Müdürlüğümüzden almış olduğunuz Sanayi Sicil Belge Numarasını girin

Yıllık İşletme Cetveli’ne tıklanır. «Kullanıcı Adı» ve «Şifre» ile giriş yapıldıktan sonra karşımıza aşağıdaki sayfa çıkacak. Yıllık İşletme Cetveli’ne tıklanır.

İşletme Cetveli Anketini Doldurmayı Unutmayın… Yıllık İşletme cetveli yazısının altındaki resme tıklanarak Altta görülen sayfa gelir. Gelen sayfadan «Yıllık İşletme Cetveli (2013 Yılı)» na tıklanır.

Yıllık işletme Cetveline giriş için üstteki düğmeye basın. Bu Bölüm Kapasite Bilgilerinize göz atmak İçindir.Değişiklik yapmayın. Yıllık işletme Cetveline giriş için üstteki düğmeye basın.

Açılan sayfada işletmenin 2013 yılına ait bilgileri girilir. Ciro bilgisi ve Kapasite kullanım oranı Çalışan bilgisi Tüketilen enerji Üretim şekli anketi Ürün bilgileri ve atık bilgileri girilir. NOT: Yıllık Toplam kapasite oranı hesabının yapılmasının hesabı : kaç adet ürün varsa üretilen her ürünün kapasite kullanım oranı teker teker bulunur. Bulunan bu oranlar toplanır ve ürün sayısına bölünerek yıllık toplam kapasite oranı hesaplanır. Örnek : Yıllık kapasitesi 5000 Ekmek ve 2000 Pasta Olan Bir İşletme 2013 Yılı içinde 4000 Ekmek ve 1000 Pasta Üretmiş olsun. Ekmek İçin Kapasite Kullanım Oranı = 4000/5000=0,80 dir. Pasta için Kapasite Kullanım oranı : 1000/2000=0,50 dir.Yıllık toplam kapasite oranını hesaplamak için 2 ürün bulunduğun Y.K.K.O=0,80(Ekmek)+0,50(Pasta)/2(iki adet ürün olduğundan 2 ye böldük)*100 =65 tir

Bu Bölüme 2013 Yılının CİRO bilgisini giriniz Bu Bölüme Yıllık Kapasite kullanım oranını girin Ciro ve Kullanım oranı girildikten sonra KAYDET e Tıklanır. NOT: Yıllık Toplam kapasite oranı hesabının yapılmasının hesabı : kaç adet ürün varsa üretilen her ürünün kapasite kullanım oranı teker teker bulunur. Bulunan bu oranlar toplanır ve ürün sayısına bölünerek yıllık toplam kapasite oranı hesaplanır. Örnek : Yıllık kapasitesi 5000 Ekmek ve 2000 Pasta Olan Bir İşletme 2013 Yılı içinde 4000 Ekmek ve 1000 Pasta Üretmiş olsun. Ekmek İçin Kapasite Kullanım Oranı = 4000/5000=0,80 dir. Pasta için Kapasite Kullanım oranı : 1000/2000=0,50 dir.Yıllık toplam kapasite oranını hesaplamak için 2 ürün bulunduğun Y.K.K.O=0,80(Ekmek)+0,50(Pasta)/2(iki adet ürün olduğundan 2 ye böldük)*100 =65 tir

Çalışan bilgilerinizi girdikten sonra KAYDET e tıklayın Ekle ye basıp ekleme işlemi yapılır.Birden fazla ürün eklenebilir. Tüketilen enerji bilgisini girin.Elektrik,Motorin vs. Anket i doldurup KAYDET e Tıklayın

Üretilen ürün bilgisini girmek için tıklayın. Ürettiğiniz ürünleri burada görebilirsiniz.2013 yılı üretim bilgisini girmek için yanda bulunan kutu içindeki büyüteç simgesine tıklanır. Üretilen ürün bilgisini girmek için tıklayın.

2013 Yılında Üretilen Miktar Büyütece tıklandıktan sonra aşağıdaki sayfa açılır. Tüm bilgiler eksiksiz girilir. Ürün Adı Ürün Adı 2013 Yılında Üretilen Miktar Ürününüzün yerlilik oranı Yurtiçi satış Miktarı ve Değeri Yurtdışı satış Miktarı ve Değeri Tüm bilgileri eksiksiz girdikten sonra «KAYDET» e tıklayın

Kaydet’ e tıkladıktan sonra ürün yanında Yeşil Tik İşaretini Göreceksiniz. Yukarıdaki işlemi tüm ürünler için yapın ve işlem bittiğinde yanında yeşil tik işaretini görün

Tüm ürün girişleri yapıldıktan sonra sayfanın en altında bulunan İl Müdürlüğüne Gönder düğmesine tıklayın Yıllık İşletme Cetveli Girişiniz tamamlanmıştır. Yıllık işletme cetvelinin bir çıktısını alıp saklayın.

Muğla Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü SON Muğla Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Adres: Recai Güreli Cad. Özel İdare İş Hanı kat:4 Tel : 0252 214 18 90 Fax : 0252 214 10 47