EBYS Elektronik Belge Yönetim Sistemi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Adnan Yıldız Muhammet Safi
Advertisements

YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA, BİLGİ SİSTEMLERİ, SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ TOPLANTISI
EBYS NEDİR? EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi), İdari Birim Kimlik Kodları kullanılarak DTVT’ na uygun olarak tanımlanmış, içerisinde resmi yazışmalarda.
STANDART DOSYA PLANI UYGULAMALARI
Avcılık Belgesi Hazırlama
E imza Selin ebrar anur Serap demirpolat.
E-Fatura Nedir? Önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü.
STANDART DOSYA PLANININ UYGULANMASI
Emniyet Genel Müdürlüğü
STANDART DOSYA PLANI Genel Evrak ve Arşiv Müdürlüğü.
DOSYALAMA VE ARŞİVLEME
RESMİ YAZIŞMA KURALLARI
Başbakanlık e-Kurum Projesi 18 Ocak 2010 Dr. Nihat YURT Başbakanlık EKG.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
RESMİ YAZIŞMA USULLERİ
Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi
Mali Hizmetler Uzmanı İç Kontrol Şube Müdür V.
Kamuda e-Belge Çalışmaları
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama.
Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanı
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
STANDART DOSYA PLANI.
STANDART DOSYA PLANI UYGULAMALARI
 Belgelerin oluşturulmasında ve düzenlenmesinde, gereken durumlarda kullanılması için depolanması ve korunmasında, erişim kolaylığının sağlanmasında.
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Yıldzı Teknik Üniversitesi
Yaşar Universitesi Mühendislik Fakültesi
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
İdareyi Geliştirme Başkanlığı’nın
Gündem Belge, herhangi bir bireysel veya kurumsal fonksiyonun yerine getirilmesi için alınmış veya fonksiyonun sonucunda üretilmiş, * içerik, * ilişki.
SANAL DEVLET.
E-postanın nasıl kullanılır?
WORD 2010 BELGELERİNİ KORUMAK
Halk Sağlığı Müdürlüğü
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ
Muhtar Bilgi Sistemi.
Ekle Butonunu tıklayın.
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı
Sertaç Çelikyılmaz Genel Müdür Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. Türkiye’de Kurumlar İçin e-Güven Altyapısı 07 Ekim 2004, İstanbul Eczacıbaşı Holding.
MİCROSOFT OFFİCE OUTLOOK 2003 PROGRAMININ KURULUM VE KULLANIMI
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Birliğimiz ile KTÜ arasında yapılan protokolle Kamu Yönetimi ve İşletme dallarında yapılan “Uzaktan Öğretim.
Selman SOLHAN
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
EBYS KULLANIMI.
Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Elektronik İmza Kasım 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi Proje Sorumlusu Cumali YAŞAR.
1 RAP4LEO PROJE SAHİPLERİ İÇİN GÖRSEL KULLANIM KILAVUZU (v.1.07) Eğitim ve Kültür.
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
ŞANLIURFA HALK SAĞLIĞI İL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN FORMU DOLDURMA.
EVRAK KAYIT SERVİSİ RESMÎ YAZIŞMALARDA UYGULANACAK ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararı :18/10/ /8125 Resmi gazete.
E-İMZA.
İKTİSAT FAKÜLTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI
Ünite 5 UYAP Genel İşlemler.
EBSCO E-Kitaplarda Arama
DEVLET ARŞİVLERİ T.C. BAŞBAKANLIK Hülya ŞEN GÖNÜL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DOSYALAMA YÖNERGESİ (1)
1- İNTERNET TARAYICINIZDAN “ TURKİYE. GOV
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Elektronik belge yönetim sistemi
1- İNTERNET TARAYICINIZDAN “ TURKİYE. GOV
Sunum transkripti:

EBYS Elektronik Belge Yönetim Sistemi SAĞLIKTA ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ

Elektronik Belge Yönetim Sistemi(EBYS) Belgelerin ÜRETİM, KAYIT, ERİŞİM ve MUHAFAZA işlemlerini belli bir plan dâhilinde yürüterek, kayıtlı bilgilerin olabildiğince etkili bir biçimde işleme konulması sağlanır.

ebys.saglik.gov.tr Karşımıza çıkan ekrandan

E-imza: 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ile de tanımlanmıştır. Doğal olarak dijital imza güvenilirliği şifrelenmiş olmasından kaynaklanır. Bu sistem, şifrelenmiş verileri gönderen bilgisayar ile bu şifrelemeyi çözebilen alıcı bilgisayar arasında çalışır.  Elektronik imza, elle atılan ıslak imza gibi kullanılabildiği için, internette her türlü resmi işlemin, hem zamandan hem de kağıt israfından tasarruf edilerek ve elektronik ortamda arşivlenerek yürütülmesini sağlar. Elektronik imza, kamu kuruluşlarıyla yapılan işlemlerde, bankacılık ve sigortacılık işlemlerinde, e-devlet, e-iş ve e- ticaret uygulamalarında, elektronik posta ve kanun kapsamındaki hukuki işlemlerde kullanılabilir. Elektronik imza ile imzalanmış herhangi bir belge bilgisayar ortamında arşivlendiğinden bulunması için zaman harcanmayacaktır. Böylece depolama maliyetleri de yok denecek kadar az olacaktır.

Programa giriş yaptıktan sonra Klasörler ekranı açılacaktır Programa giriş yaptıktan sonra Klasörler ekranı açılacaktır.Bu ekrandan bütün Gelen Giden evraklarınızın kontrolunu yapabilirsiniz.Eğer vekalet yada birim yetkileriniz var ise, yetkilerinizide Klasörler ekranından görebilir ve işlem yapabilirsiniz.(1,2) Gelen veya Giden kutularınızdan bir şeçim yaptıktan sonra, seçilen kutuya ait belgeleriniz, Belge Listeleri bölümünde listelenecektir.(3) Listelenen belgelerde bazı ön bilgiler mevcuttur.Bunlar ; Belgenin konusu, Belgeyi gönderen kişi, Belgenin gideceği kurum veya birim, Belgenin geliş tarihi ve saati, Belgenin işlemi gibi bilgileride görebilirsiniz. Listelenen belgelerden içeriğini görmek yada işlem yapmak istediğiniz herhangi bir belgeyi seçerseniz, belge içeriği editör de gözükecektir.(4) Editördeki belgenin bilgileri, belgenin hemen üstünde yer almaktadır.(5) Programdaki kişisel ayarlarınız için ekranda sağ üst köşedeki Ayarlar linkine tıklayabilirsiniz.Detaylı bilgi için tıklayınız(7)

STANDART DOSYA PLANI NEDİR? Sorusuna cevap vermeye çalışalım Kavramlar Belge; Yürütülen faaliyetler neticesinde kendiliğinden teşekkül eden, üretim biçimleri ve donanım ortamları ne şekilde olursa olsun bir bilgiyi içeren yazılmış, çizilmiş, resmedilmiş, görüntülü, sesli veya elektronik ortamlarda üretilmiş materyali, Dosya; Aynı konuyu ihtiva eden yazılar grubunu, Dosya Planı; Kurum ve kuruluşların iş ve işlemleri sonucunda teşekkül eden belgelerin, sistemli bir şekilde dosyalanmasını sağlamak üzere önceden hazırlanmış konu ve konu numaraları envanterini, Standart Dosya Planı; 2005/7 Başbakanlık genelgesiyle uygulamaya konulan dosya planı Saklama Kodu; Standart dosya planı çerçevesinde oluşacak dosyaların saklanma sürelerinin belirtileceği kodlardır. Resmi Yazı; Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek veya tüzel kişilerle iletişimlerini sağlamak amacıyla yazılan yazı. Resmi Belge; Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek veya tüzel kişilerle iletişimlerini sağlamak amacıyla oluşturdukları/gönderdikleri/sakladıkları belirli bir standart ve içeriği olan belgeler. Resmi Bilgi; Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek veya tüzel kişilerle iletişimleri sırasında metin, ses ve görüntü şeklinde oluşturdukları/gönderdikleri/sakladıkları bilgilerdir  

STANDART DOSYA PLANI İÇERİĞİ 000-099 GENEL KONULAR   ANA HİZMET FAALİYETLERİ DANIŞMA VE DENETİM FAALİYETLERİ 600-619 ARAŞTIRMA PLANLAMA İŞLERİ 620-639 BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER 640-659 HUKUK İŞLERİ 660-679 TEFTİŞ / DENETİM İŞLERİ YARDIMCI HİZMETLERLE İLGİLİ FAALİYETLER 700-719 BİLGİ SİSTEMLERİ 720-749 DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ 750-769 EMLAK VE YAPIM İŞLERİ 770-789 EĞİTİM İŞLERİ 800-819 İDARİ VE SOSYAL İŞLER 820-839 TANITIM VE YAYIN İŞLERİ 840-869 MALİ İŞLER 870-889 ÖZEL KALEM VE PROTOKOL İŞLERİ 900-929 PERSONEL İŞLERİ 930-949 SATINALMA VE SATIŞ İŞLERİ 950-969 GÜVENLİK İŞLERİ, AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ VE TOPYEKÜN SAVUNMA SİVİL HİZMETLERİ