AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Özhan YILMAZ Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi 6 Nisan 2012 Adana AVRUPA İÇİN SAYISAL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİ TOPLUMU KENTLERİ
Advertisements

1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
TÜBİTAK NATIONAL PARTNER OF PLATON+ 28 Ocak 2010 TÜBİTAK, ANKARA.
Standart ve İş Geliştirme Şube Müdürlüğü
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
BAKANLIK PROJELERİ.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
Bilgi ekonomilerinin giderek etkin olduğu günümüzde AB 2007 Yenilikçilik Indeksi’ne göre ülkemiz 0.08 ile en sonda... Yenilik Göstergeleri - 2 Bilgi Üretilmesi.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
AVRUPA BİRLİĞİ VE KAMU SAĞLIĞI. YASAL ÇERÇEVE Roma Antlaşması’nın 3. ve 152. maddelerine göre kamu sağlığı politikalarının genel amacı: Roma Antlaşması’nın.
«Akıllı Şebeke: Tercih Değil; Zorunluluk»
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Üye Paylaşım Toplantısı 11 Kasım Misyon Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırırken,
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
LOGO Tüm Detaylarıyla HORIZON2020 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Proje Koordinasyon Ofisi Birimi Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
TÜRK İ YE’DE TE Ş V İ K VE DESTEKLER PROJE YÖNET İ M MERKEZ İ.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Ercan BOYAR Bilgi Toplumu Dairesi 22 Şubat 2013 Ankara AVRUPA İÇİN SAYISAL GÜNDEM VE ICT PSP.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
AB Çerçeve Programları’nda KOBİ’ler
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
Ayhan TÖZERMüberra GÜNGÖR Genişbant İnternet Hizmetlerinin Yeni Ekonomideki Rolü ve Ülkemizdeki Durum Habtekus 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
Dağıtım Şirketleri ARGE Öncelikleri ve İşbirliği Beklentileri
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Emin Sadık AYDIN Bilgi Toplumu Dairesi Başkanı 10 Mart 2011 Ankara AVRUPA BİRLİĞİ BİLGİ TOPLUMU.
Avrupa Birliği eTEN (Trans European Networks) Programı Tanıtımı Devlet Planlama Teşkilatı 16 Aralık 2003.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
Bilgilendirme Toplantısı
INOVASYON VE TEKNOLOJI YONETİMİ
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
AB Topluluk Programları Hakkında Genel Bilgi Türkiye’nin Katılmakta Olduğu Programlar.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı GÜNCEL HİBE DUYURULARI ***
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
ÇALIŞTAY Türkiye'de Sayısal Okuryazarlığın Artırılması ve Sonuçları Aydın Kolat CeBİT Sinerji.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
AB H2020 GENEL BILGILENDIRME ONUR YOLAY. TEŞEKKÜR EDERIZ.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Özhan YILMAZ Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi 6 Nisan 2012 Adana AVRUPA İÇİN SAYISAL GÜNDEM VE ICT PSP

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem Digital Agenda for Europe Destek Programları Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı (ICT PSP) 2011 Yılı Çağrısı Kazanımları

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Digital Agenda for Europe (DAE) Ağustos 2010 tarihinde kabul edildi 7 temel eylem alanı (eksen) 1.Digital Single Market (Sayısal tek pazar) 2.Interoperability and standards (Birlikte çalışabilirlik ve standartlar) 3.Trust and security (Güven ve güvenlik) 4.Very Fast Internet (Çok hızlı internet) 5.Research and Innovation (Araştırma ve yenilik) 6.Enhancing e-Skills (e-Becerileri geliştirmek) 7.ICT for Social Challenges (Sosyal sorunlar için BİT)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı DAE: Sayısal Tek Pazar - Çevrimiçi hizmetlerin ve eğlence içeriğinin serbest dolaşımı konusunda engeller bulunuyor. - Sayısal Gündem AB Sayısal Tek Pazar konusunda yeni kurallar tanımlayacak. AMAÇLAR: 1- Çevrimiçi eğlence sektörünü geliştirmek 2- Çevrimiçi ödeme için tek bir alan oluşturmak 3- Siber alanda müşterileri korumak

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı DAE: Birlikte Çalışabilirlik ve Standartlar - İnternet güzel bir birlikte çalışabilirlik örneği - Avrupa, yeni bilgi teknolojileri cihazları, uygulamaları, veri depolama üniteleri ve hizmetlerinin internet gibi birlikte çalışabilirliğini temin etmek durumunda - Sayısal Gündem, gelişmiş standart oluşturma prosedürlerini ve birlikte çalışabilirliği tanımlıyor.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı DAE: Güven ve Güvenlik - Avrupa’da internet kullanıcılarının yalnızca yüzde 12’si çevrimiçi işlemler konusunda kendisini güvende hissediyor. - Zararlı yazılımlar ve çevrimiçi dolandırıcılık kullanıcıları tedirgin ediyor ve bilgi ekonomisine zarar veriyor. - Sayısal Gündem, bu konuda siber saldırılara karşı konulması ve kişisel verilerin korunması gibi bir çok pratik çözüm sağlıyor

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı DAE: Çok Hızlı İnternet - Yeni hizmetler daha hızlı internete ihtiyaç duyuyor yılına kadar Avrupa’daki internet kullanıcıların tamamının en az 30 Mbps dosya indirme hızına erişmeleri hedefleniyor. - Sayısal Gündem, bu alandaki yatırımların artırılmasını amaçlıyor.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı DAE: Araştırma ve Yenilik - Avrupa’nın en iyi beyinlerini araştırmaya teşvik etmek için güçlü bir altyapı ve yeterli fon gerekiyor. - En iyi araştırma fikirleri pazarlanabilir ürün ve hizmetlere dönüştürülmelidir. - Sayısal Gündem, Avrupa çapında yapılacak koordinasyon faaliyetleriyle birlikte hareket etmeyi sağlayarak Avrupa’nın rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı DAE: e-Becerileri Geliştirmek - Avrupalıların yüzde 30’u interneti hiç kullanmıyor. - Özellikle, dezavantajlı vatandaşlar elektronik içerik ve hizmetleri kullanmada zorlukla karşılaşıyor. - Hizmetlerin elektronik ortama taşınmasıyla beraber insanların sayısal becerilerini geliştirmeleri gerekiyor. - Sayısal Gündem, sayısal bölünmeye yönelik pek çok eylem içeriyor.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı DAE: Sosyal Sorunlar için BİT - Sayısal teknolojiler sosyal sorunlara yönelik pek çok çözüm sunuyor. - Sayısal Gündem, enerji verimliliği, yaşlanma, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi konularına odaklanıyor. - Bilgi ve iletişim teknolojileri Avrupa’nın kültürel mirasının sayısallaştırılması ve herkesin erişimine sunulması konularında da çözümler sunuyor.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Destek Programları 6 ncı Çerçeve eContent eContent + eTEN MODINIS 7 nci Çerçeve Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı Uygulama Dönemi: 1 Ocak Aralık 2013 Bütçesi: Milyon Euro Amacı: –Avrupa’da başta KOBİ’ler olmak üzere rekabet ve yenilikçilik kapasitesinin artırılması –Sürdürülebilir büyümeyi ve sayısal içermeyi sağlamış bir bilgi toplumunun oluşumunun hızlandırılması –Bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkin kullanımının sağlanması –Yeni ve yenilenebilir enerji kullanımının artırılması ve etkin enerji tüketiminin sağlanması Daha önce uygulanmış olan İşletme ve Girişimcilik Çok Yıllı Programı (MAP), Life Çevre Programı, e-Ten, e-Content ve Modinis gibi çeşitli programları tek bir çerçeve altında bir araya getirecek 7. Çerçeve Programı kapsamında yürütülecek olan projeler, Araştırma ve Teknolojik Gelişme alanından ayrı olmakla birlikte, tamamlayıcı nitelikte

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Toplam Bütçe: 730 milyon Euro Amaç –Geçmiş tecrübelerden (eTen, eContent+, Modinis) yararlanmak –Sürdürülebilir, rekabetçi, yenilikçi ve kapsayıcı bir bilgi toplumuna dönüşüm sürecini hızlandırmak –Yenilikçiliği ve birlikte işlerliği çeşitli yollarla desteklemek

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Katılımcı Ülkeler AB üyeleri Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) Ülkeleri –İzlanda, Lihtenştayn, Norveç Diğer ülkeler Türkiye Hırvatistan Sırbistan Karadağ Makedonya

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı 2011 Yılı Çağrısı Kazanımları - Türkiye, 2011 yılı çağrısı için ulusal bütçeden Avro ödeme yapmıştır. - Çağrı kapsamında ülkemizden 39 paydaş, 26 farklı proje konsorsiyumunda yer aldı. -Toplam 10 projeden 15 Türk paydaş Komisyon desteği almaya kesin olarak hak kazanmıştır. Alınacak toplam hibe tutarı Avro dur. (%163 Geri dönüş) - VERYSchool – Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü, OASIS - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, PALANTE - Sağlık Bakanlığı, SRDC Ltd. Şti., Türkiye Romatizma Araştırma ve Savaş Derneği, STORK 2.0 – TÜBİTAK- BİLGEM, TÜRKSAT, GEN6 – TÜBİTAK-ULAKBİM, TÜRKSAT, European Newspapers – Milli Kütüphane Başkanlığı, eEnviPer – Niğde Belediyesi, SAMPAŞ, Open-DAI - Ordu Belediyesi, SAMPAŞ, CitySDK – İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Teknoloji Araştırma Geliştirme Endüstriyel Ürünler Bilişim Teknolojileri A.Ş., SMARTSPACES – İstanbul SPOR A.Ş.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı TEŞEKKÜRLER