Edward Burne-Jones The Godhead Fires Ayrılanlar Ağlamalıdır ayrılanlar ayrıldıklarında. Her ayrılık kanıtıdır çünkü o bitmez arayışımızın boş çıktığının.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Advertisements

ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
General Mac. Arthur’un Manila’daki karargah odasında kendisine hediye edilmiş çerçeveli bir yazı vardı. Bu yazı; “ Nasıl Genç Kalmalı” başlığını taşıyordu.
Aşk nedir?.
Aşkta Sınırlar ve Sinirler
Ilk göz ağrım.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Sesli İzleyin..
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
En güzel gün ? Bugün.
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
SENVURDUNDABENSENVURDUNDABEN ÖLMEDiMMİÖLMEDiMMİ Rüzgarda hasretinle ne ateşi yaktım da Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Mahpusta gün, çölde SU,
Bugün... Küçük güzelliklerin günü olsun...
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Present activities ● Questions
Gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık?
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
Hiç Bir insani unutmak, bir insandan vazgeçmek, bir insani hayatından sonsuza kadar çıkartmak zorunda kaldın mi hiç...¿ Hani ölmüş gibi, hani uzatsan da.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
SEVİLMEK İÇİN 6 YOL GÜLÜMSEYİN İSİMLERİ HATIRINIZDA TUTUN
YAŞ OTUZBEŞ.
“Bir Dünyadır Kadınlar...”
Dünyadaki herkes için herhangi birisin ama her hangi biri için dünyalara degersin, yüregimde mahkumsun cezan sonsuza kadar sevilmek hem de sevildigini.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Korkmuyorum Seni Sevmekten
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
GİTME VAKTİ Şiir: Emine TOKGÖZ.
türkçe performans ödevi
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Avareyim Asûdeyim Yorgunum...
Gidiyorum ben... Bugüne kadar yaşanılanlardan ne artmışsa Alarak sessizce içime... Aramayın, ve istemeyin beni Hiç öpmeyin artık Işığa pusu kurmuş alnımdan!
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
GÖZLERİN KAL DİYOR Bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar, gözlerin kilit Ellerin aç diyor, dudakların git.
Past tense ● Time expressions
KAFİYE (UYAK) KAFİYE REDİF.
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.
A) Barış Manço’lar kolay mı yetişir sanıyorsun?
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Yılın Şiiri. Yılın Şiiri Temizlik yaptım bugün. Hem de tüm benliğimde Temizlik yaptım bugün.. Hem de tüm benliğimde. Bütün kaslarımı, sinirlerimi,
CÜMLEDE ANLAM 1.SORU: Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçümseme anlamı vardır? A.Bütün gün uğraştım ,ödevlerimi hala bitiremedim B.İnsanlara zor zamanlarında.
“Bir Dünyadır Kadınlar...” Ahmet ALTAN bir dünyadır kadınlar, yürekleriyle konuşan, gözleriyle gülen... Bir kadını sevmekle başlar her şey ama,
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
A:Asıl kök ve öz derinliklerdedir
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
MAVİYDİ DÜŞLERİM, ÇÜNKÜ BEN ÇOCUKTUM... ÇÜNKÜ SİYAH DEĞİLDİ

Biz Türküyüz, Türküyü söyleyende biz Türküler bizi,biz kendimizi anlatırız.Bizi tanımadan anlamaz Kimse söylediklerimizden, Hatta birde “ GÜZEL “ derler.
TAVŞAN İLE KAPLUMBAĞA Güzel bir ilkbahar günüydü.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
KRAL VE HALKI. Yıllar yıllar önce çok güzel bir ormanda kral ve halkı yaşarmış.
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
ASIL EKSİKLİK.
GÜNEŞ ISITIR HERKESİ MEVSİMLER HERKES İÇİNDİR YALNIZ ÇIĞ ALTINDA KALAN SELE KAPILAN HER ZAMAN BİRKAÇ KİŞİ… K .M.
Neyi Öğreneceğiz? Çarpma işleminin,toplama işleminin daha kolay ve daha hızlı bir yolu olduğunu öğreneceğiz.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
BENİM ADIM SABAH Bir bebeği koklayınca için ısınıyorsa sevinçten... Bereketli bir tarlada, rastgele bir buğday başağı olmak istiyorsan... Veya bir kum.
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
OTUZ BEŞ YAŞ.
ŞİMDİ EN AÇIK RENGİNDE GÖZLERİN
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
Sunum transkripti:

Edward Burne-Jones The Godhead Fires Ayrılanlar Ağlamalıdır ayrılanlar ayrıldıklarında. Her ayrılık kanıtıdır çünkü o bitmez arayışımızın boş çıktığının yine. Ağlamaya değer. Ağlamaya değer. Biliyor olsak da çünkü bulamayacağımızı aradığımız sevgiyi, bulduk sanırız bazen – insanlık hali! – ve ne denli derinse yanılgımız, ne kesinlikle eminsek bulduğumuza, o denli değer ağlamaya. Yalnızlığı yeneceğimizi sanırız çünkü, bir kişi var sanırız ki bir yerde, tüm küçük ve büyük yenilgilerimizi anlamsız kılacak sevgisiyle. Kanıtlandığında yine onu bulamadığımız, ağlamaya değer. O kişi değilmiş ayrıldığımız, yokmuş böyle bir kişi – farketmez, değer ağlamaya; biraz daha sevgisiz, biraz daha zor olacaktır artık hayat. Ağlamalıdır ayrılanlar ayrıldıklarında. Roni Margulies

Sir Edward Coley Burne-Jones England, Pre-Raphaelite, b d.1898 Love Among the Ruins Siyah üzüm Bir siyahüzümün soyması gibi kendini geldim – al. Sevmeni istiyorum beni: tamamlanmamışlığımı sorgula, kına. Yorgunum, azımsa yorgunluğumu. Kırgınlığımı yer, önemset boşladığım şeyleri. Kuşkulandığımda, doğrula kuşkularımı, yatıştır sonra, insancıl kıl beni. Korkuyorum, onayla korkularımı, Birlikte direnelim sonra. Bir siyah üzümün soyması gibi kendini geldim. Üstlen, büyüt beni. Roni Margulies

James Jacques Joseph Tissot France, Victorian Neoclassicism, b d.1902 The Traveller YARIDA KALAN Ah o yarıda kalan öpüşlerin ateşi, Kalplerimizi yakan, O serin akşamlarda koşarız deli gibi Mahvoluruz ağlamaktan, Bulamayız o yeri. Kaç kere yarım kaldı. Kaç kere... sarmaş dolaş, Ben raşeler içinde. Arzu içinde yanan dudaklarımda telaş, Seninkilerde telaş... Olmayacak bugün de. Andre Ady

Dante Gabriel Rossetti Proserpine ŞARKI Ne tatlıydı gezinişlerim tarladan tarlaya Ve tadışım yazın tüm görkemlerini, Ta ki görene dek güneşin ışınlarında Akıp giden Aşk Prensi'ni! Bana saçlarım için zambaklar gösterdi, Ve utangaç güller alnım için; Beni güzel bahçelerinde gezdirdi, Büyüdüğü yerlerde tüm parlak zevklerinin. Kanatlarım tatlı Mayıs çiğleriyle ıslandı, Ve Apollo alevlendirdi sesimin öfkesini; Beni ipekten ağıyla yakaladı Ve altın kafesine kapatıverdi. Bayılıyor oturup dinlemeye şarkılarımı, Sonra, gülerek, eğleniyor benimle, ve oynuyor; Sonra çekip uzatıyor altın kanadımı Ve özgürlüğümü yitirişimle alay ediyor. William Blake NYSA