Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ( SONSUZA KADAR)
Advertisements

Ey kahraman Türk kadını,
UTANDIM ÇOCUK Yazı:Taner Yenidoğan Slayt tasarım: Mustafa Kaplan.
Bunu okursanız iyi olur
Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
AFYONKARAHİSAR KOLORDU DAİRESİNDE SUBAYLARA HİTABEN KONUŞMA
Atatürk’ün 29 Ekim 1933 günü, Cumhuriyet’in 10
Sayfa üzerine tıklayın.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
VATAN SEVGİSİ.
Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 ÖRNEK ALMAK ÖRNEK ALMAK.
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
Atatürk Sordu ~ Öykü ~ Kaynak : Tarih Vesikaları (Osmanlı Arşivi)
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir
Ne senden vazgeçeriz ATAM , Ne senin eserinden...
ULUSLARARASI İKTİSAT DERS-5 SLAYT GÖSTERİSİ
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş
ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ.
BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ SÖZLERİ VE FOTOĞRAFLARIYLA ÖĞRETMENLERLER GÜNÜNDE BİZLERLE....
Dr. Cengiz ÖZDİKER.
CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN !.. Mustafa Süreyya SEZGİN
ATATÜRK ve İLKELERİ Cumhuriyetçilik:
10 KASIM 1938.
Katıldığınız için teşekkür ederiz… Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Roméo Sauvé présente.
Devamını okumadan önce bir dilek tutmalısın! Tuttun mu dileğini?...
Kumluca metem vatanseverlİk
FAT İ H KOLEJ İ 1982 AVCILAR FAT İ H İ LKÖ Ğ RET İ M OKULU
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
ATATÜRKÜN GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLERİ
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
ATATÜRK’ün İLKELERİ.
‘’……eski dönemin hurafelerinden ve doğuştan var olan özelliklerimizle hiç de ilişkisi olmayan yabancı fikirlerden, doğudan ve batıdan gelebilen etkilerden.
Lider dediğin… Sesli İzleyin….
HOŞGÖRÜ.
29 Ekim 1933 TÜRKİYE CUMHURİYETİ 10 YAŞINDA
Cumhuriyet Yeni Türk devletinin önder inkılapçılık bilime lider komutan devlet adamıdır. askeri siyasibağımsızlık.
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
Atatürkçü Düşünce Topluluğu 07 Şubat 2008 tarihinde kuruldu ve kurulduğu günden bugüne Hacettepe Üniversitesi öğrencilerini , öğretim üyelerini.
KAYGI VE TEST EDİLME KAYGISI
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı
ATATÜRKÇÜLÜK.
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI.
GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
Dünyanın en iyi LİDERİNİ tanımaya hazır mısınız?
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
TURK//AY "Büyük olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin: Hiç kimseyi aldatmayacaksın. Ülke için gerçek amaç ne ise, onu görecek, o hedefe.
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
MİLLİ MÜCADELE.
ÜLKEMİZİN JEOPOLİTİK ÖNEMİ. Asya Avrupa arasında bir köprü durumundadır Karadeniz Akdeniz arasındaki su yollarına egemendir Dünyanın petrol kayakları.
60 yıldır Türkiye’yi yıkmaya çalışıyorlar. Ancak Türkiye öylesine sağlam temeller üzerine inşa edilmiş ve öylesine deprem kirişleri atılmış ki, Şair.
Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine "Çocuk" diye seslenirdi. Çocuk sözcüğünü çok severdi. Bu sözde bir sevgi, bir yaşam ve bir canlılık bulurdu.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
ATATÜRK'ÜN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ
10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ
10 KASIM 1938.
Sunum transkripti:

Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.

Lider dediğin Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.

Lider dediğin Her kim olursa olsun insanlara değer vermeli Lider dediğin Her kim olursa olsun insanlara değer vermeli. Millete efendilik yoktur. Ona hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.

Lider dediğin mütevazi olmalıdır Lider dediğin mütevazi olmalıdır... Bu ulusu ben değil içimizdeki ruh, damarımızdaki kan kurtarmıştır.

Lider dediğin Önde yürüyen değil, yol gösteren olmalıdır Lider dediğin Önde yürüyen değil, yol gösteren olmalıdır. Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.

Lider dediğin Yeri geldi mi sıradan bir asker Yeri geldi mi Başkomutan olmalıdır... Memleketin ellide biri değil, her tarafı tahrip edilse, her tarafı ateşler içinde bırakılsa, biz bu toprakların üstünde bir tepeye çıkacağız ve oradan savunma ile meşgul olacağız

Lider dediğin Yeri geldi mi sıradan bir asker Yeri geldi mi Başkomutan olmalıdır... Memleketin ellide biri değil, her tarafı tahrip edilse, her tarafı ateşler içinde bırakılsa, biz bu toprakların üstünde bir tepeye çıkacağız ve oradan savunma ile meşgul olacağız

Lider dediğin Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.

Lider dediğin ilkelerine ve sözlerine bağlı olmalıdır Lider dediğin ilkelerine ve sözlerine bağlı olmalıdır. Ben toprak büyütme meraklısı değilim. Barış bozma alışkanlığım yoktur. Ancak sözleşmeye dayanan hakkimizin isteyicisiyim. Onu almazsam edemem. Büyük meclisin kürsüsünden milletime söz verdim. Hatay'ı alacağım. Milletim benim dediğime inanır. Sözümü yerine getirmezsem milletimin huzuruna çıkamam. Yerimde kalamam. Ben şimdiye kadar yenilmedim, Yenilmem. Yenilirsem bir dakika yaşayamam.

Lider dediğin Güvenilir ve samimi olmalıdır Lider dediğin Güvenilir ve samimi olmalıdır. Kalbinde ne varsa dilinden de o dökülmelidir. Ben düşündüklerimi, sevdiklerime olduğu gibi söylerim. Aynı zamanda lüzumlu olmayan bir sözü kalbimde taşımak iktidarında olmayan bir adamım. Çünkü ben bir halk adamıyım. Ben düşündüklerimi daima halkın huzurunda söylemeliyim. Yanlışım varsa, halk beni tekzip eder. Fakat şimdiye kadar bu açık konuşmada halkın beni tekzip ettiğini görmedim

Lider dediğin Konuşmayı ve dinlemeyi bilmelidir.

Lider dediğin Sorumluluk almayı bilmeli Mesuliyet yükü her şeyden, ölümden de ağırdır.Astlarına ve dostlarına sonuna kadar güvenmeli. Benim için ordumuzun kıymetini ifadede ölçü şudur: Türk ordusunun bir kıtası muadilinin behemehal mağlup eder, iki mislini durdurur ve tespit eder.

Lider dediğin başarıyı paylaşabilmelidir Lider dediğin başarıyı paylaşabilmelidir. Bir ulus, bir toplum yalnız bir kişinin çabası ile adımcık bile atamaz.

Lider dediğinYorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz Lider dediğinYorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Benim sizden istediğim şey, yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman da, durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir.

Lider dediğin Sevdaları gibi Biz hayat ve istiklal isteyen bir milletiz. Ve yalnız ve ancak bunun için hayatimizi yok etmeyi göze alırız.

Lider dediğin ATATÜRK gibi OLMALI Lider dediğin ATATÜRK gibi OLMALI. Büyüklük odur ki kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, seni yoldan çevirmeye çalışacaktır. Işte sen burada direneceksin. Önünde sonsuz engeller yığılacaktır. Kendini büyük değil, küçük, araçsız hiç telakki edecek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri asacak, ondan sonra sana büyüksün derlerse bunu diyenlere güleceksin.

Mustafa Kemal ATATÜRK Oldu mu VATAN Öldü mü EFSANE olmalıdır !

Beni görmek demek ille de yüzümü görmek değildir.

Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu yeter Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu yeter. Mustafa Kemal ATATÜRK

düzenleyen matombul@gmail.com