Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Katıldığınız için teşekkür ederiz… Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Katıldığınız için teşekkür ederiz… Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"— Sunum transkripti:

1 Katıldığınız için teşekkür ederiz… Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
İletişim Cep Tel : Telefon : Faks : Web :

2 Eğitim Önemi ve Vizyonumuz
Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü-2009

3 Milli Eğitimde, süratle yüksek bir seviyeye çıkacak Olan bir milletin, hayat mücadelesinde maddi ve manevi bütün kudretlerinin artacağı muhakkaktır. M. Kemal ATATÜRK 1928(4-345)

4 Bİzler mİllİ eğİtİm projesİnİn bİrer parçasI ve ensturumanIyIz
Bir projenin içinde herkes kendine göre farklı bir enstrüman olmalıdır. Not : Fatih Sultan Mehmet-Ulubatlı Hasan örneğinde olduğu gibi …

5 Bu projede herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır.
Herkes görev ve sorumluluğu ile yetki ve sınırını iyi bilmelidir Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü-2009

6 Haccac-I zalİm …. anekdotu
Haccac-ı zalime sormuşlar; Ey Haccac zulmetmemek senin seçimin iken (yani işleri Usulet ve Suhulet ile) yapmak var iken niçin zulmü seçiyorsun Haccac derki “benim işler iki şekilde olur” Zulüm ile İlim ile Benim ilmim yok ki, ben zulüm etmekten anlarım der.

7 Çocuklarınızı yedi yaşına kadar sevin, Ondört yaşına kadar eğitin, sonrada danışın. (Hz. Ali)

8 Düşüncesinin ana dokusunu değiştiremeyen bir insan, gerçeği hiçbir zaman değiştiremez. Bu nedenle hiç ilerleyemez. (Enver Sedat) Değişim gerçek, değişim içten dışadır.

9 “BaşkalarIyla etkili iletişim kurma yolu dinlemeden geçer”
Tohumu eker sabırla yetiştirip etrafındaki yaban otlarını ayıklarsak, gerçek büyümenin heyecanını hisseder ve sonunda uyumlu etkili bir yaşamın hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar nefis meyvelerini tadarız. Yapmakta ısrar ettiğimiz şey gitgide kolaylaşır. İşin niteliği değişmez ama bu işi yapma yeteneğimiz artar. (Emerson)

10 Başkalarıyla etkili iletişim kurma yolu dinlemeden geçer
Karakterler alışkanlıklar neticesinde oluşur. Zamanın kıymetini bilmeyenler, zamanla kıymetsiz olur. Geri kalmış ülkelerin bireyleri lüzumsuz şeylerle meşgul olmaları Kişiyi malayani şeylere sevk eden en önemli etken dilidir. Çok konuşması, yersiz, zamansız konuşması, okumaya dinlemeye vakit ayırmaması insanlara hizmet etmeye vakit ayırmaması.

11 Amerika’da “Türkiye neden kalkınamıyor” konulu bir toplantı yapılmış
Amerika’da “Türkiye neden kalkınamıyor” konulu bir toplantı yapılmış. Bu toplantıya Türkiye’den bir okulun hademesi (hizmetlisi de) davet edilmiş. O hizmetliye sorulmuş:

12 Sen bu okulun müdürü olsan ne yapardın
Sen bu okulun müdürü olsan ne yapardın? Hizmetli cevap verir ; “Gürültü yapan örgencileri cezalandırırım, öğretmenleri takip ederim,öğrencilere kitap defter temin ederim…” Tamam derler.

13 Döndüler, Amerikalı temizlikçiye sordular.
Sen bu okulun müdürü olsan ne yaparsın ? Öğretmen ve Öğrencilerden önce gelirim, okulu güzelce temizlerim, masaların tozunu alırım, sınıfları havalandırırım, okulu dolaşır, bir eksik var mı diye bakarım.

14 Amerika’nın kalkınması bundandır.
İşte dediler Türk hizmetli Türkiye’yi kurtarmakla meşgulken Amerikalı hademe kendi işine bakıyor. Amerika’nın kalkınması bundandır.


"Katıldığınız için teşekkür ederiz… Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları