Fotoğraflar; Ermeni çetelerince katledilen Türk Halkının tarihi belgesidir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UTANDIM ÇOCUK Yazı:Taner Yenidoğan Slayt tasarım: Mustafa Kaplan.
Advertisements

HARFLERİMİZ HAZIRLAYAN ABDULLAH BÜYÜKYILDIZ

Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…

HİLALİN GÖLGESİNDE BİR ÖMÜR
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Türkçe Performans Ödevi
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
Benim Memleketim Bir Başkadır Havasına suyuna taşına toprağına
75.YIL ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ MART-NİSAN AYI VATANSEVERLİK RAPORU

BAYRAK. BAYRAK Bayraksızlar, bayrak sızlar, Yere düşse bayrak sızlar, Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar.
Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.

HA GAYRET TAYYİBAN!... Kalmadı Satılmadık VATAN, Özgürce ve çagdaş yaşam…; Akıl, izan, İnsaf,vicdan… pınarından sulanan!... Rızk,Kula,kuldan değil!...
Kıyılarıyla Avrupa ve Asya’yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok.

Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.
Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU’NDAN
Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Bu bir değişimin fotoromanıdır…. VATANDAŞLA NASIL KONUŞULUR - 1 …lan al ananı da git…
SÖZCÜKTE ANLAM.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.

Neler oluyor bize, neler oluyor gülüm.
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
Bir tavuk alıp ne yapalım?
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
Ahmet Arif Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım,
SERBEST OKUMA METİNLERİ
Bu bir gizli eğitimdir… Belki de o büyük bir dürüstlükle, yıllardır gizliden gizliye aşılanan o düşünceyi itiraf etmiştir…
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
BAYRAKSIZLAR                                              
Sen de Yan Canım.
&&&& Eyy Gönül &&&&.
TEST SORULARI YAZIM KURALLARI.
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Karanlıklar uzaklaştı
,,,,,,, ,,,, KARANLIK GECEDE KARASUDAN ZAP SUYUNA GİDEN YOL.
İndim kuyu dibine sildim süpürdüm silkildim çıktım.
Bazen yıllar öncesine ait bir şeyler takılıverir aklımıza, ya da bir şarkı dolanıverir dilimize….Öyle eskiye götürür ki bizi, bulunduğumuz yeri ve zamanı.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Ses Basınız.
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
EŞ SESLİ SÖZCÜKLER.
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
Biz öfkelerimizi yumruk yaptık Suratına çarptık alçakların bir bir Türkü yaktık Ağıtlar yaktık Korkmadık yemin olsun Toz kondurmadık.
Destansı (Epik) Anlatım
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
SAKARYA TÜRKÜSÜ. SAKARYA TÜRKÜSÜ İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak.
Lütfen doğal akışında izleyin. Kendi sesinden ( )
Görevi devralan ben miyim anne
Üç Sesli Tek Heceli Sözcükleri Okuyalım
ZAMİRLERZAMİRLER. ZAMİRLER ( ADILLAR ) ZAMİRLER ( ADILLAR ) İsimlerin yerine kullanılan kelime veya eklere zamir denir. Örnek: Nisa çalışkandır. Nisa.
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM / DOĞU VE GÜNEY DÜŞMANA DİRENİYOR
NAYİNO Gece gökte yildizlardaR Dinleyun dertlerumi Yarde iman kalmadi hoy nayino Bilmeyi hallarumi Nayinoma Kurbanis oy Nayinoma nayino nayinoma kurbani.
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Sunum transkripti:

Fotoğraflar; Ermeni çetelerince katledilen Türk Halkının tarihi belgesidir.

Diyelim ki doğru… Zülfikâr kılıç gibi kınından çektik öfkeyi Hançer yarası kanayan sırtımızın acısıyla İhanete ölüm saçtık… Kadınlarımız geride Erlerimiz cephede Kan sıçradı paylaştığımız ekmeğe Dualar gölgesinde ellerimizi Yaradan’a açtık… Hayır mıdır Şer midir içinde bulunduğumuz ahval-ı ruhiye Bilinmez… El eteğimize yapıştı Biz kendimizden kaçtık...

Diyelim ki doğru… Kaderimiz kötü Talihimiz teres Acılar kör etti ocağımızı Kundaklanmış ateşler yüreğimizi yaktı… Evimiz barkımız kül başımıza Kurşunlar çağalarımızı yetim bıraktı... Karşımızda hatırlı düşman Arkamızda sinsi hain Vurdular çifte mavzer Vurdular el aman Fevrimiz döndü Gözlerimiz şimşek şimşek çaktı… Döşümüze vuran eli mi kınayalım Kanımıza giren döle mi yanalım Yeter artık yeteer!.. Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan aktı...

Biz değil miydik Ayağınız kaydığında elinizi tutan… Değil miydik; hastalandığınızda yanınızda yatan… Biz değil miydik ah!.. Varlığınıza sebep dağlarda tüfek çatan… Değil miydik; inançlarınıza özgürlük katan … Ne dalınızı zedeledik Ne gülünüzü tepeledik… Ne elinizi iteledik Ne dilinizi engelledik … Zenginliğimizde akil iken Fakirliğimizde cahil mi olduk… Güçlü iken adil idik Zayıf iken katil mi olduk …

Üç kıtayı Beş denizi önünüze serdik… Giymedik giydirdik… Yemedik yedirdik… Âlemlere rahmet peygamber desturuyla Üstünüze bir gül gibi titredik… Ne karşımızda asker ettik sizi Ne dağda çoban!.. Başımızda kavuk gibi hep yücelerde gezdirdik… Kapalı çarşıda sarraf oldunuz Hanlarda esnaf… Parayı buldunuz Boğaza nazır yalılara doldunuz… Taht katında zarif kuldunuz Tebaada arif… Yüz buldunuz Türk Halkını hakir kıldınız… Çanlar çaldınız, kiliselere daldınız… Karar aldınız, meclise mebus saldınız… Soyunuz kurusun ulan… Soykırım mıdır bu? Yoksa inancımız gereği hoşgörü mü?...

Hem suçlusunuz, hem güçlü Hem linç edersiniz, hem öç güdersiniz… Hep taçlısınız, hep haçlı Hep hiç dersiniz, hep piç gidersiniz … Adam olun, mert olun Bir kere de dürüst olun… Dağlarda eşkıya sürüsü hoyratça esmediniz mi? Gece korumasız köylerimizi dört koldan basmadınız mı? Ayaklarınızın altında dedelerimizi kör bıçak kesmediniz mi? Çığlıklarına rağmen ninelerimizin koynuna pusmadınız mı? Susmasanıza ya suratsızlar!.. Asmadınız mı çalılara gelin kızlarımızın tumanlarını? Beşikteki bebeklerimize zehir kan kusmadınız mı? Yetmedi… Ya yetişmiş genç fidanlarımız… Diplomat beyinlerimiz… Barış elçisi insanlarımız… Dünyanın gözü önünde Güpegündüz bombalamadınız mı? Kırılası ellerinizle kurşunlara dizmediniz mi?...

Şimdi gitmiş Bozacının şahidi şıracı hesabı Beybabalarınıza ağlıyorsunuz… Kanlı gömleklerinizin üstüne Sözde karalar bağlıyorsunuz… Timsah gözyaşlarınızla Tombik lobilerinizi yağlıyorsunuz… Dünya da hödük ya İnanıyor yalanlarınıza Toprak taleplerinize koltuk sağlıyorsunuz … O beybabalarınız ki Bizleri iyi tanır… Maraş'ta Sütçü İmamı Antep'te Karayılan'ı Urfa'da Meçhul askeri düşündükçe Kalıbından utanır… Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz Bugün göz kırpsa El sallasa da dağdaki benzerlerinize Yarın ettiklerine fazlasıyla katlanır...

Allah şahit Sen şahitsin Ağrı Dağı Ağrılarımıza tanıksın… Keşke dilin olsa da konuşsan Aras ırmağı Sen ki; akan kanlarımıza kanıksın… Fettan bakmayınca tarih yalan söylemez Dokuz köyden kovulan Anadolu toprağı Köz düşmüş bağrımız gibi yanıksın… Ve sen… Ve ben… Yani biz… Ey Şehit Evladı!.. Kahraman Türk Halkı!.. Cellâdın cihanda yargıç Sen sehpada sanıksın… Su uyusa Uyumak yok Düşmana karşı daim uyanıksın… Aha buraya yazıyorum… İhanetin hesabı sorulmazsa eğer Gök girsin, kızıl çıksın...

Bozacının Şahidi Şıracı Grafik Tasarım : Ayfer Dursun / © Şiir : Ali Yaşar Sözde Ermeni Soykırımı iddia sahiplerine ithaf olunur...