Şekil Grafiği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAZANIMLAR 1. Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur.
Advertisements

TAM SAYILARDA BÖLME İŞLEMİ
Acaba Şu Anda Saat Kaç?.
HARİTA BİLGİSİ.
KÜMELER.
17-21 Şubat Doğrusal Fonksiyonların Grafiği
Yollar ve Pen Aracı Çizim çalışmasında Yolların Kullanılması Arkaplan için Vektör nesneleri oluşturmak Tanımlanmış özel şekilllerle çalışmak Bir Akıllı.
POLİMERLERDE BAĞLANMA
Kareköklü Sayılar TAM KARE OLMAYAN SAYILARIN KAREKÖKLERİNİ STRATEJİ KULLANARAK TAHMİN ETME.
Şekil Grafiği Yandaki resimde çok eski medeniyetler tarafından yapılmış olan bir sütun görmektesiniz.
HİSTOGRAM OLUŞTURMA VE YORUMLAMA
TBF Genel Matematik I DERS – 3 : Limit ve Süreklilik
RİZE ÜNİVERSİTESİ BAHAR YARI YILI MATERYAL DERSİ
Özel Üçgenler Dik Üçgen.
MATEMATİK YARI YIL TATİL ÖDEVİ 5. SINIF MATEMATİK YARI YIL TATİL ÖDEVİ 5. SINIF.
İKİ BASAMAKLI DOĞAL SAYILAR
BİNOM DAĞILIMI.
GRAFİKLER.
STANDART SAPMA ARAŞ.GÖR. MURAT TANDOĞAN
Çizgiler hayatımızda önemli bir yere sahip
ONDALIK KESİRLER Şuayip POLAT MATEMATİK 4 5. ÜNİTE
Sütun Grafiği.
G ÖREV 13. G ÖREV 13 A 1 no’lu veya 2 no’lu arayüzü seçen öğrencilerin öğrenci numaralarını ve seçilen arayüz numaralarını bugün öğrendiğimiz komutlardan.
Yaygınlık Ölçüleri Bir dağılımdaki değerlerin ortalamaya olan uzaklıkları farklılıklar gösterir. Bu farklılıkların derecesi dağılımın yaygınlığı kavramını.
Tek ve İki Değişkenli Grafikler
Prof. Dr. Hüseyin BAŞLIGİL
Yard. Doç. Dr. Mustafa Akkol
HARİTA VE ÇEŞİTLERİ.
İKİNCİ DERECEDEN FONKSİYONLAR ve GRAFİKLER
Geometrik Cisimler.
Deney No: 3 Sıcaklığın Tepkime Hızına Etkisi
Daire Grafiği.
BİRİNCİ DERECEDEN BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER
FONKSİYONLAR f : A B.
Aşağıda bir tam elma eş parçalara
KARTEZYEN KOORDİNAT SİSTEMİ
Ö.T.M.G Öğr. Gör. Özgür ŞİMŞEK Ozan Yusuf YILMAZ /B
ONDALIK KESİRLERİN BÜYÜKLÜK – KÜÇÜKLÜK – EŞİTLİK YÖNÜNDEN KARŞILAŞTIRMA Kazanım 4: İki ondalık kesri karşılaştırarak aralarındaki ilişkiyi, büyük, küçük.
İSTATİSTİK VE GRAFİKLER Belirli amaçlar için planlı ve sistemli olarak gözlem ve araştırma yoluyla elde edilen bilgilerin sayılarla ifade edilmesine istatistik.
Tuğçe ÖZTOP İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. sınıf
Çizgi Grafiği.
TOPLAMA İŞLEMİ VE ALIŞTIRMALAR.
Tam Sayılı Kesirler ● Bir sayma sayısı ile birlikte gösterilen kesirlere tam sayılı kesir denir , , , , ,
ÇOK BÜYÜK ve ÇOK KÜÇÜK POZİTİF SAYILARIN BİLİMSEL GÖSTERİMİ
Fatih TAŞ Matematik Öğretmeni HİSTOGRAM.
BİYOİSTATİSTİK UYGULAMA II
KESİRLER Kesir Çeşitleri Birim Kesirler Basit Kesirler
VERİ İŞLEME VERİ İŞLEME.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA OKUL İÇİ ŞİDDETİN İRDELENMESİ: BİR ANKET ÇALIŞMASI Sözen S 1, Baysal SU 2, Ekizoğlu O 1, Tüzün B 1, Tüzün Ü 3 1 İstanbul Üniversitesi.
At İnek Koyun Her ş ekil 3 hayvanı göstermektedir.
İÇERİK(2.HAFTA) Veri Toplama Hedef Kitlenin Belirlenmesi
İSTATİKSEL MERKEZİ EĞİLİM ÖLÇÜLERİ (ORTALAMALAR)
Tanımlayıcı İstatistikler
GRAFİKLER.
ÖRNEK Tank Sıvı Seviye Bulanık Kontrolü
İ statistik bilim dalında çe ş itli yöntemlerle elde edilen sonuçların çizgi ve ş ekillerle ifade edilmesine grafik denir.
VERİ TOPLAMA VE DÜZENLEME
MATEMATİK AÇILAR.
Ayşe çoban ORAN-ORANTI.
Kütahya Siteler Yurdu Talebeleri Sınıf Aşağı yön tuşu ile ilerleyiniz.
COĞRAFYA
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
Merkezi Eğilim Ölçüleri
Soma küpü benzer yapbozlar arasında en bilineni ve popüler olanıdır. Soma küpü yedi parçadan oluşmaktadır. Danimarkalı yazar ve yapboz mucidi Piet.
Uygulama I.
Kesirler Oran Kesirlerle İşlemler Ondalık Gösterim.
ÖLÇME-DEĞERLENDİRME 8. SINIF
SOY AĞACI (PEDİGRİ) -Kalıtsal bir özelliğin nesiller boyu nasıl aktarıldığını gösteren şemaya soy ağacı denir. - Kalıtsal bir özelliğin ya da bir kalıtsal.
Görev 13.
“1250 TL Gelir” ifadesini gösteren tam sayı hangisidir? A) (+1250) B) (-1250) =a (d) C) (+250) D) (-250) Soru 26.Sınıf Tam Sayılar Çözümlü Test Soruları.
Sunum transkripti:

Şekil Grafiği

Eldeki bilgilerin daha iyi anlaşılması ve karşılaştırılması için çizilen şekillere grafik denir. Şekil Grafiği Grafiklerde verilen bilgilerin, o bilgiyi anla- tan şekillerle gösterildiği grafiklerdir.

Her şeklin 5 öğrenciyi gösterdiğini varsayalım. 3-A sınıfında 20 kız, 25 erkek öğrenci vardır. Bu sınıftaki öğrencileri gösteren şekil grafiğini oluşturalım. kız öğrencileri şekliyle, erkek öğrencileri şekliyle gösterelim. Her şeklin 5 öğrenciyi gösterdiğini varsayalım. 20 kız öğrenci için 20 : 5 = 4 şekil, 25 erkek öğrenci için 25 : 5 = 5 şekil çizeceğiz.

3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. 3-A sınıfında 20 kız, 25 erkek öğrenci vardır. Bu sınıftaki öğrencileri gösteren şekil grafiğini oluşturalım. 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ kız öğrenciler 10 15 20 5 erkek öğrenciler 25 15 10 20 5 Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. Grafiğe bakarak erkek öğrenci sayısının kızlardan daha fazla olduğunu görebiliriz. Erkek öğrenciler bir şekil fazladır. Her şekil 5 öğrenciyi gös- terdiğine göre erkek öğrenci sayısı kızlardan 5 fazladır...

3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. 3-A sınıfında 20 kız, 25 erkek öğrenci vardır. Bu sınıftaki öğrencileri gösteren şekil grafiğini oluşturalım. 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ kız öğrenciler erkek öğrenciler Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. Sınıftaki kız öğrenciler 4 şekil ile gösterilmiştir. Her şekil 5 öğrenciyi gösterdiğine göre, sınıftaki kız öğrencilerin sayısı ; 4 x 5 = 20 ‘dir.

3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. 3-A sınıfında 20 kız, 25 erkek öğrenci vardır. Bu sınıftaki öğrencileri gösteren şekil grafiğini oluşturalım. 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ kız öğrenciler erkek öğrenciler Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. Sınıftaki erkek öğrenciler 5 şekil ile gösterilmiştir. Her şekil 5 öğrenciyi gösterdiğine göre, sınıftaki erkek öğrencilerin sayısı; 5 x 5 = 25 ‘dir.

3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. 3-A sınıfında 20 kız, 25 erkek öğrenci vardır. Bu sınıftaki öğrencileri gösteren şekil grafiğini oluşturalım. 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ kız öğrenciler erkek öğrenciler Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. Sınıftaki bütün öğrenciler 9 şekil ile gösterilmiştir. Her şekil 5 öğrenciyi gösterdiğine göre, sınıftaki toplam öğrenci sayısı ; 9 x 5 = 45 ‘tir.