. B İ Z İ ÇEVRELEYEN İ NSANLAR B İ Z İ ÇEVRELEYEN İ NSANLAR GERÇEK BİR HİKAYE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
AMAN BU OYUN HİÇ BİTMESİN... Berber, sokakta oynayan çocuklardan birini çağırdı ve o gelince cebinden biri beş milyonluk, öteki beşyüzbinlik iki banknot.
PATRONU ONDAN MEMNUN.
Bunu okursanız iyi olur
Gidene kal demeyeceksin. .. Gidene kal demek zavallılara,
Küçük bir jest….
FARKINDALIĞINI FARK EDEN KADINLAR
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
ARKADAŞ VE DOST KAVRAMI
BİR ÖYKÜMÜZ VAR.
50-, veya 80-li yıllarda mı büyüdün.. ¿ Nasıl oldu da hayatta kalmayı başardın?
Duygularımızı Nasıl Kontrol Edebiliriz?
Düşünmeden cevap vermek gerekiyor,
değerli bir hazine !... Arkadaşlığın ...;
1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı.
SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.
1. Erkeklere topluluk içinde asla bir şey öğretmeye kalkışmayın
Bir uçak düşmek üzereydi. Uçakta beş yolcu, ama dört paraşüt vardı….
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
Durum çalışması: birçok sorusu ve az cevabı olan bir kadın girişimci.
Caner,havaların ısınmasıyla çok ………… olmuştu. Artık evde sıkılarak oturmak yerine arkadaşlarıyla top oynayıp eğlenebileceği için seviniyordu.
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
Çok önemli bir toplantıya katıldınız. Toplantı büyük bir konferans salonunda, herkes pür dikkat sunumu dinliyor.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Bazı gerçekleri görmek istemeyiz..
Göl’ün Hikayesi.
BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU
SİGARA VE ALKOLÜN ZARARLARI
Söz yürekten çıkarsa, yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
Tokadı yiyenin canı acır ama bir şey söylemeden kuma şöyle yazar:
Bir hikayede iki arkadaşın çölde yürüdügünü anlatır.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
SİHİRLİ KELİMELER.
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
Başkalarına karşı saygılı ve incelikle davranma, incelik, naziklik
SORULAR.
G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” DÜNYA, DURAKTIR… Siz hiç hayatınızda otobüs terminalinde bekleyen bir insanın oturmak için çarşıdan.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 22 Aralık 2009 Salı Yandaki pastayı iki eş parçaya.
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
ZİHİNSEL HAZIRLIK Çevrenizdeki insanların sizinle nezaket kurallarına uygun konuşmaları hoşunuza gidiyor mu? Niçin?
Her bir kenarda kaç tane birim kare
OKUL REHBERLİK SERVİSİ – ORS-
Çölde yolculuk eden iki arkadaş hakkında bir hikaye anlatılır.
Tıkır Top
KRALIN OĞLU İlknur Eryiğit 2011 DEM.
BİR İLANIN MACERASI İlk günden son güne kadar bir ilan ne gibi safhalardan geçer, buyrun görün. Aralardaki yorumlar, müşteri temsilcilerinin yaratıcı grup.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Bu hikaye bir babanın para ve değerli bir eşyayı kaybettiği için 5 yaşındaki kızına ceza verdiği zaman meydana geldi. Paranın bulunamadığı zor zamanlardı.
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR
DİLEKLER.
Büyük bir hava meydanının bekleme salonunda,
TEŞEKKÜR EDERİM Cem Yurtsev
ZAMAN YÖNETİMİ Zaman aslında herkes için sabittir, diğer bir deyişle herkes için 1 saat 60 dakika 1 günde 24 saat 1440 dakika, haftada 7 gün 168 saat vardır.
PİLOTLUK Pilot, yolcu veya yük taşıyan hava taşıtını (helikopter ve uçağı) kullanan kişidir.
ÇİVİ.
Lütfen Bu iletiyi okuyun. Bir zamanlar oldukça kırıcı karaktere sahip bir çocuk vardı. Bir gün babası çocuğa bir çuval dolusu çivi vererek, her sinirlendiğinde.
ENGELSİZ YER HİZMETLERİ; ÖNCELİĞİMİZ MEMNUNİYETİNİZ Havaalanı ulaşımında tüm engellerin yerini konfor ve rahatlık aldı. Güvenli, rahat ve keyifli bir uçuş.
DÜZENLİ OLMAK.
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
KURABİYE HIRSIZI.
DUYGULARIMI KONTROL EDİYORUM
İletişim zor bir süreç midir?
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
Soru 1 Bir koşuya katılıyorsun, ikinci adamı solluyorsun. Hangi sıralamada yer alırsın?
değerli bir hazine !... Arkadaşlığın ...;
Sunum transkripti:

. B İ Z İ ÇEVRELEYEN İ NSANLAR B İ Z İ ÇEVRELEYEN İ NSANLAR GERÇEK BİR HİKAYE

Bu olay 14 ekim 1998 de kıtalar arası bir uçuş esnasında gerçekleşti. Bir hanım zenci bir adamın yanında oturuyordu.

Hanım, sinirliliğini belli edercesine, hostesten başka bir yer bulmasını istedi, zira öylesine antipatik birinin yanında oturmak istemiyordu. Hostes, tüm uçağın dolu olduğunu fakat birinci sınıfta yer olup olmadına bakacağını söyledi.

Diğer yolcular şaşkınlık ve tiksintiyle olayı izliyorlardı, bu kadının sadece terbiyesizliğine değil, bir de birinci sınıfta yolculuğu devam edeceğine şahit oluyorlardı. Zavallı adamcağız çok kötü bir durumda olmasına rağmen cevap vermemeyi tercih etti.

Bu yüksek tansiyondaki durumda, kadın, birinci sınıfta ve o adamdan uzak uçabileceğinden tatmin olmuş. Bu yüksek tansiyondaki durumda, kadın, birinci sınıfta ve o adamdan uzak uçabileceğinden tatmin olmuş.

Birkaç dakika sonra hostes kadına : “Çok özür dilerim gerçekten de uçakta “Çok özür dilerim gerçekten de uçakta boş yer yok... Birkaç dakika sonra hostes kadına : “Çok özür dilerim gerçekten de uçakta “Çok özür dilerim gerçekten de uçakta boş yer yok... Birinci sınıfta bir yer bulduğum için mutlu oldum … Birinci sınıfta bir yer bulduğum için mutlu oldum...

“Bu yeri bulmak biraz zamanımı aldı, zira bu değişiklik için pilottan izin almam gerekiyordu. Hiç kimse sorun yaratan bir diğerinin yanında oturmak mecburiyetinde tutulamaz dedi ve bu izni verdi.” Hiç kimse sorun yaratan bir diğerinin yanında oturmak mecburiyetinde tutulamaz dedi ve bu izni verdi.” Diğer yolcular kulaklarına inanamıyorlardı, bu esnada kadın da bir zafer kazanmış gibi yerinden kalkmaya hazırlandı. Diğer yolcular kulaklarına inanamıyorlardı, bu esnada kadın da bir zafer kazanmış gibi yerinden kalkmaya hazırlandı.

Sonra hostes, oturmakta olan zenciye dönerek: Sonra hostes, oturmakta olan zenciye dönerek : -“ Beyefendi, sizi uçağın birinci sınıfındaki yeni yerinize götürmem için beni takip edermisiniz lütfen ? Seyahat firmamız adına kaptan pilotumuz sizden böyle nahoş bir olay yaratan kimsenin yanında oturmak mecburiyetinde bırakıldığınız için çok özür diliyor.” -“ Beyefendi, sizi uçağın birinci sınıfındaki yeni yerinize götürmem için beni takip edermisiniz lütfen ? Seyahat firmamız adına kaptan pilotumuz sizden böyle nahoş bir olay yaratan kimsenin yanında oturmak mecburiyetinde bırakıldığınız için çok özür diliyor.”

Tüm yolcular hep birlikte, bu olayı iyi bir biçimde sonuçlandıran uçak personelini alkışlayarak tebrik ettiler. O yıl, kaptan pilot ve hostes uçaktaki davranışlarından dolayi ödüllendirildiler. Bu olaydan sonra, firma sorumluları ekibin yolculara karşı eğitiminde yeterince önem vermediklerini anladılar Bu olaydan sonra, firma sorumluları ekibin yolculara karşı eğitiminde yeterince önem vermediklerini anladılar. O yıl, kaptan pilot ve hostes uçaktaki davranışlarından dolayi ödüllendirildiler. Bu olaydan sonra, firma sorumluları ekibin yolculara karşı eğitiminde yeterince önem vermediklerini anladılar Bu olaydan sonra, firma sorumluları ekibin yolculara karşı eğitiminde yeterince önem vermediklerini anladılar.

Uçak firması hemen gerekli değişiklikleri yaptı! Bundan böyle aşağıdaki mesaj, tüm ofislere personelin görebileceği bir biçimde iletildi: Bundan böyle aşağıdaki mesaj, tüm ofislere personelin görebileceği bir biçimde iletildi:

“ İ nsanlar onlara ne söyledi ğ inizi unutabilirler. İ nsanlar onlara ne yaptı ğ ınız da unutabilirler. Ama insanlar, onlara kendilerini nasıl hissettirdi ğ inizi asla unutmazlar.” “ İ nsanlar onlara ne söyledi ğ inizi unutabilirler. İ nsanlar onlara ne yaptı ğ ınız da unutabilirler. Ama insanlar, onlara kendilerini nasıl hissettirdi ğ inizi asla unutmazlar.” BU MESAJI ARKADAŞLARINIZA GÖNDERİN !