Web: Yaşasın Hayat.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlık Nedir, Genel Sağlık Bilgileri
Advertisements

YENİ KEŞFEDİLEN YÖNLERİYLE VİTAMİN D
GİRESUN PROF. DR. A. İLHAN ÖZDEMİR DEVLET HASTANESİ
NESLİHAN AKÇER PSİKOLOG STRESS & BAŞETME YÖNTEMLERİ
ÜNİTE 1 Zafer Zengin Özel Fatih Fen Lisesi Biyoloji Zümre Başkanı
•Göz bebeğiniz çocuklarınızı ne kadar seviyorsunuz? •Onların sağlığı ve gelişimi her şeyden önemli değil mi? •Peki ya ebeveynleriniz? •Onların sağlığını,
STRES YÖNETİMİ.
KANSER NEDİR ?.
SAĞLIKLI YAŞAMA.
MEME KANSERİ BASIN BÜLTENİ
GELİŞİME ETKİ EDEN FAKTÖRLER
YAŞLILARDA ALZHEİMER HASTALIĞI
ANNE SÜTÜ VE EMZİRMENİN ÖNEMİ
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Zihin Beden Tıbbı Uzm.Dr.Sedat Yıldız Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Nöralterapi Dr.Sedat Yıldız Süleyman Demirel Üniversitesi
SCHUBERT- Serenade.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
GİRESUN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
KÜTAHYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Stres ve Stres Yönetimi
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
Rejyonal Anestezide Eğitim Problemleri Prof Dr Fuat GÜLDOĞUŞ Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Bu Hayat Bizim u.
Değerli Dostlar, bizim gibi “orta yaş” delikanlılarının daha ileri yaşlarda hafıza ile ilgili problemler yaşamaması için uzmanlar fırsat buldukça sayısal.
ÇAĞIMIZIN SORUNU OBEZİTE
BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şubesi Müdürlüğü
DENETLEYİCİ SİSTEMLER
STRES & STRESLE BAŞA ÇIKMA
Prof.Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER
Yönetimde stres kaynakları ve başa çıkma Dr. Alper Engeler
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
Artık benim için yaşamak bir ıstırap. Eskiden çok değer verdiğim şeyler dahi anlamını kaybetti. En ufak şeylerden zevk alırdım. Şimdi dünyaları verseler.
SİGARANIN ZARARLARI.
Feyza KOÇ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
SINAV KAYGISI SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
BALIK ETİNİN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ
BÖLÜM 12 Hücresel Bozukluklar (Onkoloji)
Dr. Sema Yıldız Türk Diabet e Obezite Vakfı Özel Diabet Hastanesi
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ RAHİMİN GÖREVİNEDİR?
Kaygı Nedir? Nedeni belirsiz korkuya kaygı denir. Kaygıda korkudan farklı olarak fiziksel açıdan tehdit eden bir uyaran söz konusu değildir. Kaygı.
OBEZİTE (Şişmanlık).
MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE
Sigara içmeyenlerde kalp krizine rastlanması olasılığı sigara içenlere oranla önemli ölçüde azdır. Sigara içmiş olup ta bırakanlarda da kalp krizi ihtimali.
ERKEN TANI VE TEDAVİ Prof.Dr. Zeynep ŞİMŞEK. Erken Tanı Bir hastalığın belirtileri ortaya çıkmadan, Bir başka ifadeyle vücuda yayılmadan ve organlara.
STRES.
ÖFKE NEDİR? Bireyin haz alma dünyasını engelleyen herhangi bir durum, olay veya kişi ile karşılaştığında oluşan duygudur. İstediğini alamama, haksız davranışlara.
AİLE SAĞLIK ÖYKÜSÜ “GEÇMİŞE KISA BİR BAKIŞ GELECEĞİNİZ İLE İLGİLİ ÇOK ŞEY SÖYLEYEBİLİR” Dr.Metin Okucu Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi.
Kanser Nedir? Nasıl Önlenir?.
GÖRME TARAMA GKD ANNE SÜTÜ.
“Kendi Kendine Meme Muayenesi’’
ÇOCUKLARIMIZA CİNSELLİĞİ NASIL ANLATALIM?
BESLENME VİTAMİNLER.
YAŞLILARDA SERUM B12 VİTAMİNİ, FOLAT VE PLAZMA HOMOSİSTEİN DÜZEYLERİ
Çocuklukta Fiziksel Gelişim
Kadın Girişimciler.
Besin Destekleri 1996 yılında Amerika’ da genel nüfusun % 50’sinin, kolej sporcularının % 76’sının, vücut geliştirme sporu yapanların % 100’ünün besin.
B. Yağlar (Lipitler) Hayvanlarda lipit moleküllerinin diğer moleküllerden farklı olarak depolandığı yağ doku vardır. Bu nedenle canlıların aldığı farklı.
STRES YÖNETİMİ
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN ZİHİNSEL,DUYGUSAL VE SOSYAL SAĞLIĞIN ERGEN BİREYLER AÇISINDAN ÖNEMİ.
STRES YÖNETİMİ.
YAŞAM BOYU SPOR 2. hafta Öğr. Gör. Elif Öz
Sunum transkripti:

Web: Yaşasın Hayat

BEYİN YORGUNLUĞUNA DİKKAT EDİN ! Beyin yorgunluğunun bir değil binlerce nedeni var. Son yıllarda daha yaygın görülmesinin sebepleri ise saymakla bitmez. Kimi geleceğine ilişkin belirsizlik ve güvensizlikten, kimi bugünlerde daha yoğun yaşadığı gerginlik, bunaltı, kızgınlık, nefret ve benzeri olumsuzluklardan, kimi yetersiz mali güç, işsizlikten beynini yorgun düşürüyor. Beyin yorgunluğu bilimsel literatürde “psikolojik yorgunluk”, Anadolu’da ise “gönül yorgunluğu” olarak tanımlanıyor. NE OLUYOR? Son yıllarda daha yaygın görülmesinin sebepleri ise saymakla bitmez. Kimi geleceğine ilişkin belirsizlik ve güvensizlikten, kimi bugünlerde daha yoğun yaşadığı gerginlik, bunaltı, kızgınlık, nefret ve benzeri olumsuzluklardan, kimi yetersiz mali güç, işsizlik, eşten, çocuktan ayrı düşme, ev, köy, mahalle, şehir değiştirmelerden, kimi arkadaş, dost, aileden, yani sosyal çevresinden kopma, kimi “koca baskısı-eş dırdırı”, patron stresinden beynini yorgun düşürüyor. Probleminizin adına ister “beyin yorgunluğu”, ister “gönül yorgunluğu”, ister “psikolojik yorgunluk” deyin, iç dünyanızdaki çatışmalardan, gelgitlerden, kopmalardan, eksilme ya da patlamalardan, bölünme ve çatlamalardan, daha da kötüsü aidiyetinize ilişkin kopmalardan kaynaklanabileceği aklınızda olsun.

Kramplar, kas ve eklem ağrıları, ağız kurumaları, bağırsak spazmları, reflü benzeri mide sorunları, unutkanlık, uyku problemleri, odaklanma güçlükleri ve sık sık hasta olma halleri neredeyse o kişinin “yol arkadaşları” haline gelebiliyor. Sorununuza sakın ola ki sadece vitamin hapları, uyku ilaçları, ağrı kesiciler vs ile çözmeye kalkmayın. Önce bir kendi çapınızda “iç hesaplaşma” yapın -ama bunu samimiyetle gerçekleştirmeye bakın. Aktif ol, kansere yakalanma! Araştırmalar, fiziksel aktivitenin kadınlarda ve erkeklerde kalın barsak kanserleri ile kadınlarda menopoz sonrası oluşan meme kanseri ve endometriyum (rahimin iç tabakası) kanserlerine yakalanma olasılığını azalttığını gösteriyor. Bu koruyucu etkinin nedenleri arasında, düzenli fiziksel aktivitenin; - kandaki insülin, östrojen gibi mevcut kanser hücrelerinin büyümesini destekleyen hormonları ayarlaması, - kanda şeker dengesini koruması, - toksik maddelerin deposu olan yağ dokuyu azaltması ve - bağışıklık sistemini desteklemesi sayılabilir. İmkanı olan herkese omega-3’ten zengin bir beslenme planı oluşturması ve fırsat buldukça da “omega-3 takviyesi kullanmasını” tavsiye ediyorum. Sayın Prof.Dr.Osman Müftüoğlu’nun tarihli Hürriyet Gazetesindeki makalesinden alıntı yapılmıştır.