Doğumunun 140. Yılında Vatan Şairi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
………………. İLKÖĞRETİM OKULU
Advertisements

MEHMET AKİF ERSOY ( ) NİMET KARAKOÇ.
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 87. YILI
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
TANZİMAT DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
YEŞİLAY.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI.
İSTİKLAL MARŞI VE KABULU
Hayat Bilgisi 2 Bayrağımız.
İstiklal Marşımızın Yazarı
Istiklal marşımızın yaratıcısı... Mehmet Akif ERSOY.
MİLLÎ MARŞIMIZIN ŞÂİRİ
MEHMET AKİF ERSOY İSTİKLAL MARŞINI NASIL YAZDI?
Ana mektepleri. Karabekir Paşa’nın ana mektebi etkinlik masaları 1-Kağıt işleri masası : Kağıt bükmek, makas tutmak, kesilen kağıtlarla oyuncaklar şekiller.
Milli Mücadelede Kilis
Atatürk ve Cumhuriyet Dönemi Din Hizmetleri
İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI KONULU BİLGİ YARIŞMASI
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
EGEMENLİK ANLAYIŞI. EGEMENLİK ANLAYIŞI Millî Egemenliğin en kısa tanımı şudur; “Egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi Millettir.” Millet iradesi,
SALTANATIN KALDIRILMASI
İLAHİ GÖREVLER.
ATATÜRKÜN GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLERİ
BAŞARILI OLMAK HOŞUNUZA GİDER Mİ? BAŞARI İÇİN NELER YAPIYORSUNUZ? BAŞARILI OLMUŞ VE HERKESCE TANINAN KİMİ TANIYORSUNUZ?
İSTİKLÂL MARŞI'MIZ Her milletin bir milli marşı var fakat bizimkisi ayrı. Bizimkisi İstiklal Marşıdır, başka yazılamaz gayrı. Kimisi yazılmış bilmem hangi.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI
hazırlayan:okan yılmaz
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı
BİLİŞİM TEKNOLOJİERİ VE YAZILIM DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
HAZIRLAYAN: ESİN YAVAŞ 6/A 498
TUĞBA ÇELİK 6A 264 ÖĞRETMEN: ARİF SÖNMEZ
Çanakkale Zaferi Hazırlayanlar: Fatma Dinç Sevgi Hançerli.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
20 Aralık Aralık 1936 İSTİKLAL MARŞIMIZIN MÜELLİFİ
ALLAH’A GÜVENMEK (TEVEKKÜL)
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
18 MART ZAFERİMİZ Şehri Sönmez Gülsüm AYHAN. ŞEHİTLER ÖLDÜ KALDI VATAN YAR ALAN BİLİNMEDİ ŞEHİTLER ĞÖĞE BAKTI İNLEDİ…
100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ
KURTULUŞ SAVAŞI.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
İstiklal Marşı Başlat.
CUMHURİYET DÖNEMİ SAVAŞTA BARIŞTA KADINLARIMIZ. KADINLARIMIZ  KURTULUŞ SAVAŞINDA EN ÖNDE YER ALDILAR. KURTULUŞ SAVAŞININ İSİMSİZ KAHRAMANLARIYDILAR.
EDEBİYATIN SOSYAL VE SİYASİ HAYATLA İLİŞKİSİ-11.SINIF TÜRK EDEBİYATI
Mehmet Akif Ersoy Bilgi Yarışmasına Hoş Geldiniz… Türkçe Zümresi.
KÜSTAH FRANSIZ SPİKERİNE
FOTOĞRAFLARLA MEHMET AKİF ERSOY
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
Emre ,Aleyna İyi seyirler….
Azınlıkların Kurduğu Zararlı Cemiyetler – Milli Cemiyetler
Cumhuriyet Bayramınız
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ 12 mart 1921

MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE KADIN KAHRAMANLAR. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte.
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ
HASAN ÇELEBİ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını sembolize eden ve milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış,
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
İSTİKLÂL MARŞI MIZ Öğrenme Alanı: A. DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

Doğumunun 140. Yılında Vatan Şairi Mehmet Âkif ERSOY 1873 - 1936

Mehmet Âkif Ersoy Proğram Akışı Açılış konuşması (Muhterem Kurt) Mehmet Âkif’in hayatı filmi Şiirlerinden seçmeler Çanakkale Şehitlerine (Seher Gündüz) Uğurlar Ola (Sacit Karabiber) Tükürün (Sacit Karabiber) Seyfi Baba (Selçuk Övüç) İstiklal Marşı (Berkant Kurt)

Mehmet Âkif Ersoy Mehmet Âkifin Milli Mücadele Ruhu Milli mücadelenin tanımı ‘Milli mücadele batılı devletlerin yurdumuzu istilasından sonra milletçe topyekün düşmanları yurdumuzdan çıkarmak için verilen mücadelenin adıdır. Bu mücadelenin kurtuluş savaşı, bağımsızlık savaşı, milli cidal, milli mücadele, milli hareket gibi isimlerle de zaman zaman değerlendirildiğini görüyoruz.’ ‘Mehmet Âkif milli şairdir, İslâm şairidir, vaizdir, hatiptir, yazardır ve bunların ötesinde milli mücadeleye bizzat katılmış bir şahsiyettir. O, milli mücadelenin başlangıcında halkı düşmana karşı en etkin şekilde vaazlarıyla uyandırmaya ve daima teyakkuz halinde olmaya çağırmıştır’

Mehmet Âkif Ersoy Örneğin milli mücadele yıllarında Balıkesirde Zağanos Paşa Camii’nde 6 şubat 1920 tarihinde verdiği vaazda Al-i İmran Suresi, 100-104. ayetlerinin anlamını vererek konuşmasına başlar. “Hepiniz Allahın ipine sımsıkı sarılınız sakın aranıza ayrılık gayrılık girmesine meydan bırakmayınız” demektedir . Akif konuşmanın devamında “hayat herkesin hakkıdır, evet, Allahın bütün yaratıkları yaşama hakkına sahiptirler fakat haklı olmak başka var olan hakkı savunmak yine başkadır. Biz de güçlü olabilmek için birleşmeli ve öyle mücadele etmeliyiz. Ona göre; memleketi kurtarmak için ve namert taarruza karşı çıkabilmek için kadın erkek, çoluk çocuk, genç ihtiyar herkes topyekün mücadele etmelidir. Bu her fert için farz-ı ayindir.

Mehmet Âkif Ersoy Konuşmasının devamında, konuyla ilgili yazdığı “Alınlar Terlemeli” adlı şiirini okuyor. “Cihan alt üst olurken, seyre baktın öyle durdunda, Bugün bir serseri, bir derbedersin kendi yurdunda” Şiirin sonunu şöyle getiriyor; “Bu hürriyet bu hak bizden bugün aheng-i sa’y ister Değil üç dört alından, hep alınlardan boşansın ter”

Mehmet Âkif Ersoy Mehmet Akif’in İstiklâl Mücadelesindeki Tavrı Mehmet Akif milli mücadelede tespit ettiği sıkıntıları ortadan kaldırmak, halkı uyandırmak ve mücadelenin daha başarılı olmasını sağlayabilmek için başlıca altı yol izlemektedir. Vatan sevgisini öne çıkarma Karşı tarafla(düşmanla) mücadeleye yönlendirme Tembellik ve miskinlikten uyandırma Ümit aşılama Birlikte hareket etme Müslümanların derdini dert edinme

Mehmet Âkif in Hayatı Film gösterisi

Mehmet Âkif’in Şiirleri Mehmet Âkif’in Şiirlerinden Seçmeler Çanakkale Şehitlerine (Seher Gündüz) Uğurlar Ola (Sacit Karabiber) Tükürün (Sacit Karabiber) Seyfi Baba (Selçuk Övüç) İstiklal Marşı (Berkant Kurt)

İstiklal Marşı