Yapabildiklerimiz 1990 - 2011 Yapabildiklerimiz 1990 - 2012.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Prof. Dr. H. Nezih Dağdeviren - Tr TAHYK YK Başkanı
Advertisements

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
SPOR BİLİMLERİ DERNEĞİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
ORYANTASYON 2002 TANITIM PROGRAMI. Amaç ve Faaliyetler SPIEOSA Öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak ve teknolojideki yeni gelişmeleri SPIE ve.
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Prof.dr.abdülkadir erengül
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
GAZİ ÜNİVERSİTESİ Açıkarşiv Sistemi. Açıkerişim nedir?  Bilimsel içerikli çalışmalara internet ortamında serbest erişimin sağlanmasıdır.
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
Erciyes Üniversitesi Vakfınca 1 Ocak 2006 Tarihinden İtibaren Yurtiçi ve Yurtdışı Bilimsel Çalışmalara Verilecek Maddi Desteklerle İlgili İlkeler Doç.
Teşekkürler b-fit.
REW İSTANBUL Uluslararası 7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı 8-11 Haziran 2011 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi İSTANBUL.
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
Kaynak Gösterme Teknikleri
AKADEMİA SOSYAL BİLİMLER İNDEKSİ
2010 – 2011 ÖĞRETİM DÖNEMİ RAPORU Türkiye’de Yerleşik Yüksek Öğretim Kurumları Turizm Eğitim Analizi Bu çalışmada yer alan tüm veriler T.C.Milli Eğitim.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
Kısa özet yazımı Dr. Oğuz Reşat Sipahi
Sağlık Bilimleri Alanında Yayınlanan Akademik Dergilerdeki Değişim: Dönemi Üzerine Bir İnceleme Doç. Dr. Nazmi KOZAK Anadolu Üniversitesi.
ANKOS AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİVLER ÇALIŞMA GRUBU PROF.DR. UĞUR DEMİRAY (ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - DANIŞMAN) GÜLSEVİL AĞCA (YAŞAR ÜNİVERSİTESİ) YASEMİN.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
İstanbul Medipol Üniversitesi
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
MÜGE İPLİKÇİ.
BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE HEMŞİRELERİN ARAŞTIRMA KULLANIMINA İLİŞKİN ALGILADIKLARI ENGELLER VE KOLAYLAŞTIRICILAR Gülseren KOCAMAN*, Şeyda SEREN*, Seyyare.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
ETKİNLİKLER Orta Doğu ve Türkiye Paneli: BİLGESAM ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan panel, 25 Aralık 2014 tarihinde Haliç Üniversitesi Kâğıthane.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Fakültenin Akademik Kadrosu 4. Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi, Eylül 2014.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
2011YILI BASIN HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU FAALİYET RAPORU.
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR A KADEMİK PE RSONEL V ERİ TABANI APEV Rıdvan Berber, Emine Yağmur Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
Türk-İslam Arkeolojisi
Bitlis Eren Üniversitesi
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI AÇIK ERİŞİM ÜNIVERSİTELERDE NELERİ DEĞİŞTİRECEK? Ekim 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA İlkay Holt.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
2016 YILINDA ULUSLARARASI ALANDA GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NİN ADINI DUYURAN YAYIN, ATIF, KİTAP/KİTAP BÖLÜMÜ, EDİTÖRLÜKLERİ ve PATENT/ENDÜSTRİYEL TASARIM/PROJEYİ.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR AKADEMİK PERSONEL VERİ TABANI APEV
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
Ankara Üniversitesi Akademik Performans Çalışması:
Sunum transkripti:

Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi: 1990 yılında yayımlanmaya başlandı. 23 yıldır aralıksız yayımlanıyor. Turizm alanında çalışan akademisyenlerin yaklaşık yüzde75’inin en az bir çalışması Anatolia’da yayımlandı. Şimdiye kadar 850 yazı ve makale yayımlandı. Türkiye’nin en önemli turizm araştırmaları dergisi olarak kabul ediliyor. Pek çok öncü uygulamanın başlattı (hakem- denetimli dergi, kişiye özel sayılar, vb.). Makalelerin yanı sıra veri tabanı oluşturmaya yönelik ek bölümler. Yapabildiklerimiz

Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research: 1997 yılında yayımlanmaya başlandı. 15 yıldır yayımlanıyor. Yayın kurulu üyelerinin yüzde 95’si yabancı. Yazarların da önemli bölümü yabancı yılından itibaren Taylor and Francis tarafınran yayımlanıyor. Türkiye’de yayımlanmaya başlandıktan sonra uluslararası bir yayıncıya devredilen ender dergilerden. Yapabildiklerimiz

Akademik Turizm Bülteni: 2000 yılından bu yana aralıksız yayımlanıyor. Aylık dönemlerde e-posta ortamında yayımlanıyor. Turizm alanındaki haberlere, tamamlanan tez çalışmalarına, yeni yayınlara, göreve atanma gibi bölümlere yer veriliyor. Dünyada bir örneği yok. 13 yıldır aralıksız yayımlanıyor. Beş bin kişiye e-posta ile gönderiliyor, yer aldığı internet haber portalları ile birlikte her ay yaklaşık 50 bin kişiye ulaşıyor. Yapabildiklerimiz

World Conference for Graduate Research in Tourism Hospitality and Leisure: Dünyadaki turizmle ilgili üç önemli öğrenci kongresinden biri olarak kabul ediliyor. İki yılda bir düzenleniyor. Kongre’de “En iyi doktora”, “En iyi yüksek lisans” tez çalışmalarına ödül veriliyor. Her kongrede alanında değerli çalışmalar yapmış öğretim üyeleri adına da özel ödül veriliyor. Altıncı Kongre, Nisan 2012’de Fethiye’de düzenlenecek. Yapabildiklerimiz

Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi: 2002 yılından bu yana aralıksız düzenleniyor. İki yılda bir düzenleniyor. Kongre’de “En iyi doktora”, “En iyi yüksek lisans” tez çalışmalarına ödüller veriliyor. Her kongrede alanında değerli çalışmalar yapmış öğretim üyeleri adına da özel ödül veriliyor. Şimdiye kadar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlendi. Altıncı Kongre, Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Nisan 2012’de, Antalya’da düzenlenecek. Yapabildiklerimiz

Disiplinlinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi: İlki, 2010 yılında Kapadokya’da düzenlendi. İki yılda bir düzenleniyor. Kongre ile turizmle ilgili disiplinlerarası çalışmaların artması amaçlanıyor. “Disiplinlerarası çalışma ödülü” veriliyor. İlk Kongre, Muğla Üniversitesi’nin işbirliğinde 2010’da düzenlendi. İkinci Kongre, Akdeniz Üniversitesi’nin evsahipliğinde Nisan 2012 tarihlerinde, Antalya’da düzenlenecek. Yapabildiklerimiz

Interdisciplinary Tourism Research Conference: İlki, 2010 yılında Kapadokya’da ulusal düzeyde düzenlendi. İki yılda bir düzenleniyor. Turizmle ilgili disiplinlerarası çalışmaların artırılmasına katkı hedefleniyor. “Disiplinlerarası çalışma ödülü” veriliyor. Dünyada doğrudan turizmle ilgili ilk disiplinlerarası kongre. İkinci Kongre, Nisan 2012’de, Fethiye’de düzenlenecek. Yapabildiklerimiz

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması: İlki, 2009 yılında gerçekleştirildi. Her yıl geleneksel olarak yapılıyor. Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Geliştirme Merkezi, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği ve Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde düzenleniyor. İlk yarışmaya 599, ikinci yarışmaya 404 ve üçüncü yarışmaya ise 405 eser gönderildi. Üçüncü yarışmanın ödülleri 08 Şubat 2012 tarihinde düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek. Yapabildiklerimiz

Rekreasyon Araştırmaları Kongresi: Dokuz Eylül Üniversitesi’nin işbirliği ile yapılıyor. İki yılda bir düzenlenecek. Rekreasyon alanında en iyi bildiriye ödül verilecek. Rekreasyon araştırmalarının ve kavramının ülkemizde doğru bir şekilde anlaşılması ve geliştirilmesi hedefleniyor Nisan 2012 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek. Yapabildiklerimiz

Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı: İlki, 2009 yılında Bodrum’da düzenlendi. İlk iki konferans Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlendi. Üçüncü konferans Anadolu Üniversite ile Muğla Üniversitesi’nin işbirliğinde gerçekleştirildi. Dördüncü konferanstan itibaren Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından düzenleniyor. Turizm alanının ve araştırmalarının geliştirilmesi amaçlanıyor. Şimdiye kadar, lisans, lisansüstü turizm programları ve turizmin bilim olma yolundaki durumu incelendi. Yapabildiklerimiz

Araştırma Yöntemleri Semineri: İlki, 2002 yılında düzenlendi. Her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Başlangıçta turizm alanındaki akademisyen ve lisansüstü öğrenciler için planlanan seminer, ikinci yılından itibaren sosyal, sağlık ve fen bilimlerinden katılımlarla zenginleşti. Şimdiye kadar dolayında akademisyen ve lisansüstü öğrenci Araştırma Yöntemleri Seminerlerine katıldı. Seminerlere, nicel ve nitel araştırma yöntem ve tekniklerinin yanı sıra, son dönemde akademik dil ve anlatım, araştırma felsefesi konuları da eklendi. Ülkemizde içerik, kapsam ve devamlılığı ile benzeri olmayan bir eğitim etkinliğidir. Yapabildiklerimiz