Bilmeyen ve bilmediğini bilen çocuktur, ona öğretin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Lütfen SESLİ izleyiniz...
Advertisements

Rubailer Ömer Hayyam Her sabah yeni bir gün doğarken, Bir gün de eksilir ömürden; Her şafak bir hırsız gibidir Elinde bir fenerle gelen.
LİDERLİK Süleyman ÜSTÜN
"Aşk ancak yatakta tedavi edilebilen bir hastalıktır"”
23 NİSAN BİZİM BAYRAMIMIZ
Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi. Yıkık, perişansınız.
Sesli İzleyin Yazıyı Derleyen : Ahmet Yıldırım Resim Seçici ve Slayta Uyarlayan: Soylutuna.
“HİÇBİR GEMİ, SENİ KİTAPLAR KADAR UZAĞA GÖTÜREMEZ”
HER ŞEYİNİZ YETERLİ OLSUN
"ALLAH" DEMEK.
4. Sınıf 1. Ünite 1.2. Allah’a Şükür
Yazı ve çizim: Zikrullah KIRMIZI 2010
HER ŞEYİNİZ YETERLİ OLSUN EĞER YETENEK YOK İSE SENDE NE FAYDA ŞEYHİN KERAMETİNDEN.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Bir Kutu Dolusu Yaşam Gönderiyorum Sana...
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Allah , doğru insanla karşılaşmadan önce
Hazırlayan: Bekir Salih KORKMAZ
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ
Herkes cennete gitmek ister, ama kimse ölmek istemez.
AHİRET İNANCI.
‘’RUHLAR ALEMİ’’ bilgidagi.com.
4. SINIF 1. ÜNİTE 1.5. SELAMLAŞMA
SİNOP ilimizden bir detay : ŞEHİTLER ÇEŞMESİ
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE BAKIŞ AÇISI
10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
Değerli Dostlar, ne demiştik, Tarih budur... “ Hasankeyfe Sadakat ” denince genelde Diclenin üzerindeki yeni köprü ile eski köprüden geriye kalan kalıntıların.
ÜNİTE 2:İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
5.SINIF 5.ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT.
Eğer birini seviyorsan O'nu serbest bırak
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
İlköğretim DKAB Dersi 5. Sınıf 1. Ünite Sunusu
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Bismillahirrahmanirrahim
ÖĞRET ONA Zaman alacak biliyorum,
ZAMİR (ADIL).
Selamlaşma.
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
CÜMLEDE ANLAM 1.SORU: Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçümseme anlamı vardır? A.Bütün gün uğraştım ,ödevlerimi hala bitiremedim B.İnsanlara zor zamanlarında.
DEĞERLER EĞİTİMİ DÜRÜSTLÜK.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
Herkes cennete gitmek ister, ama kimse ölmek istemez.
ÇOCUKLARDA OLUMLU DAVRANIŞ KAZANDIRMA
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 4 Haziran 2009 Perşembe Matematik 1 tane 2; … eder. 2 tane 2; … eder. 3 tane 2; … eder. 4 tane 2; … eder.
GENÇ RESSAM.
ŞİİRLERİYLE ÜNLÜ OLAN BEHRAMOĞLU'NUN SİZLERE SUNDUĞUMUZ 'DUA'SI İNSAN VE YURTTAŞ OLARAK HERKESİN OKUMASI VE YAPMASI GEREKEN BİR DUA. Bu duayı okuyun, yorumlayın...
ALKOL ve MADDE KULLANAN ÇOCUĞUN AİLESİNE YAKLAŞIM ALKOL ve MADDE KULLANAN ÇOCUĞUN AİLESİNE YAKLAŞIM ALİAĞA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve.
ALLAHIN YARDIMINA GÜVENİRİM ÇALIŞIRIM,BAŞARIRIM
3. Sempatik ve Esprili Konuşmak
Sorumluluk Bilinci.
. . ..
Arkadaşlar Allah’ın (c.c) bizlere günde beş defa yapmamızı emrettiği ibadetin adı nedir? Sene de bir defa yapmak suretiyle Rabbimize yaklaşmak amacıyla.
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
İslam’da Bilginin Kaynakları
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE ÇUKUROVA İLİM VAKFI SUNUMU HAZIRLAYAN MEHMET AVCI.
2. Nezaket.
ŞUBAT AYI DEĞERLERİMİZ. ÇALIŞKANLIK
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
İlahi Kitaplara İman -Allah Niçin Vahiy Göndermiştir?
Peygamberlere Gelen İlahi Mesajların Ortak Amaçları
HER ŞEYİNİZ YETERLİ OLSUN
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Renklerin Ustasından Hayat Dersi
dİn kültürü ve ahlak bİlgİsİ
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
Bilmeyen ve bilmediğini bilen çocuktur, ona öğretin.
DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı 6. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
ALLAH İNANCI 5. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
Sunum transkripti:

Bilmeyen ve bilmediğini bilen çocuktur, ona öğretin. HER ŞEYİNİZ YETERLİ OLSUN aydin.balekoglu@mmo.org.tr aydin.balekoglu@gmail.com Düzeltme yapan Mustafa YENİBAYRAK Mustafa@yenibayrak.com Bilmeyen ve bilmediğini bilen çocuktur, ona öğretin. Bilen ve bildiğini bilmeyen uykudadır, onu uyandırın. Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen aptaldır, ondan sakının. Bilen ve bildiğini bilen öncüdür, onu izleyin.

Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış.

Büyük usta, öğrencisini uğurlamış Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına “ Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın” demiş.

“ Resmin yanına kırmızı bir kalem bırak “ Resmin yanına kırmızı bir kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma” diye ilave etmiş.

Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş.

Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini önermiş Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini önermiş. Öğrenci resmi yeniden yapmış. Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş. Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş. Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş.

Öğrenci denileni yapmış Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.

Usta ressam şöyle demiş: "İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı. İkincisinde, onlardan yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi.

Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın. Değer bilmeyenlere sakın emeğini sunma. Asla bilmeyenle tartışma.

SALI GÜNÜ KURBAN BAYRAMI GELİN KURBAN NE DEMEKTİR BİLİNÇ YENİLEMESİ YAPALIM KURBAN BAYRAMINA HİÇ BU GÖZLE BAKTINIZ MI. BUYRUN….

SALI GÜNÜ KURBAN BAYRAMI Kurban, "yakınlaşmak" anlamına gelir Kendinin uzağında yaşamayı marifet zanneden insana "yaklaş" anlamına gelen bir işaret fişeğidir Kur'an kelimesi de aynı kalıptandır Kurban; yani yakınlaşmanın en derini, en kapsamlısı, üstelik her çeşidiyle… İbadetler Allah'a yollanmış mektuplardır Ruhu kaybolmuş ibadetler, içinde mektup bulunmayan zarflara benzerler .Kur'an'ın iafedsiyle "Onun ne etleri ne kanları Allah'a varır; Allah'a ulaşan ancak takvanızdır"

Değeriniz yüce, bayramınız mübarek, kurbanınız makbul olsun SALI GÜNÜ KURBAN BAYRAMI Herkes varlığını bir şeye adamıştır Varlığını Allah'tan başkasına adayanlar kendilerini harcamışlar, Kur'an'ın ifadesiyle "kendilerini israf etmişlerdir" Yani, ucuza gitmişlerdir Dahası, varlığa ilişkin ilahi sıralamaya müdahale etmişlerdir Oysa ki insan fiyatı değil değeri olan bir varlıktır ve insanın değerini sadece O'nu yaratan hakkıyla takdir edebilir Değeriniz yüce, bayramınız mübarek, kurbanınız makbul olsun Not: Kurban ile ilgili yazılar Mustafa islamoğlun’un eserlerinden esinlenilmiştir. Selam ve Dua İle, Mustafa YENİBAYRAK www.yenibayrak.com mustafa@yenibayrak.com