ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta12 : Teknoloji Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3181.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dr. Şeyda Serdar-Asan İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü
Advertisements

TEKNOLOJİ YÖNETİMİNE GİRİŞ HAFTA I-II
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
PROGRAM – PROJE YÖNETİMİ YÖNETİŞİM
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta6 : Ar-Ge Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z 5141.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta10 : Faaliyet Stratejileri ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z.
YNT/Z 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta14: Bilişim Sistemleri ve Uygulamaları Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3181.
BBY Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta11ve12 : Kamu Politikaları ve Yenilik, Küresel Değişim, Teknoloji Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ.
Bölüm 1 Mühendislik Ekonomisi Kararları
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta7 : Yeniliğin İktisadi Boyutu Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z 5141.
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
TEST – 1.
Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler)
KÜÇÜK İŞLETMELERDE ÜRETİM İŞLEVİ VE YENİ ÜRETİM SİSTEMLERİ
İGEP İş Tasarımı ve Hedef Belirleme
Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi Proje Döngüsü Yönetimi
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta11ve12 : Kamu Politikaları ve Yenilik, Küresel Değişim, Teknoloji Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Değişime doğru Değiştirmek istemek Hayal kurmak Başkalarını beklememek Dinamik ilişkiler yaratmak.
Bilgi ve Yenilik İktisadı
KARİYER GELİŞTİRME Kariyer: (koşu yolu, arena, meslek hayatı, meslek)Meslekte, işte ilerleme, yükselme, başarılı olma olarak kullanılır. Kariyer, kişinin.
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
Proje Konuları.
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ (ZYS 419) DERS SUNUMLARI PROF. DR
Uygarlık Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün S S
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLD514-Hafta5 : Strateji ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141.
Diferansiyel Denklemler
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Ü., İ şletme Bölümü, YNT/YNTZ 5141.
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta15 : Etik Değerler Açısından Yenilik ve Teknoloji Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta9 : Ürün ve Süreç Yenilikçiliği, Yeni Ürünler Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü,
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta4 : Yenilik Planlaması Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3181.
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta6 : Ar-Ge Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141.
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ YNT514-Hafta5 : Strateji ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, YNT/Z 5141.
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta14 : Bilişim Sistemleri ve Uygulamaları Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD.
Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün Kaynak: H. Erkan (1998); Kültür Politikamızda Yeni Boyutlar KÜLTÜREL ALAN EKONOMİK ALAN P.SÜREÇ S.SÜREÇ K.SÜREÇ DIŞ.
İLETİŞİM DERSLERİ - MYO
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta10 : Faaliyet Stratejileri ve Yenilik Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD.
Bölümün Amacı Bu bölüm, bilişim teknolojisinin evrimini incelemektedir. Bölüm, örgütsel işlemlere uygulanan bilişim teknolojisi sistemlerine göz atarak.
Bölümün Amacı Bu bölüm, yöneticilerin uluslararası çevre için örgütleri nasıl tasarladığını keşfediyor. Bölüme, öncelikle, küresel büyümeyi harekete.
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
ISLD 514 YENİLİKÇİLİK VE DEĞİŞİM YÖNETİMİ ISLD514-Hafta9 : Ürün ve Süreç Yenilikçiliği, Yeni Ürünler Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü,
Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği 11. Teknik Müşavirlik Kongresi Etkili Süreç Yönetimi ve Teknoloji Yönetim Yeteneği Dr. Ahmet Tunçay 28 Nisan.
Bölüm 8: KKP Proje Yönetimi Kurumsal Kaynak Planlaması Prof. Mary Sumner Çeviren Sinan Berkdemir Şubat
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM © TemplatesWise.com 1.
Stok Politikasına Göre Üretim Sistemleri
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
Üretim Yönetimi 1.Bölüm.
KAMU KURUMLARINDA SÜREÇ YÖNETİMİ ve
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
Bilgi Yönetimi Uygulamaları II
ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
ISLD 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
Şirket Adı İş Planı.
Sunum transkripti:

ISLT 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta12 : Teknoloji Yönetimi Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3181

Konular Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3182 Hafta Detaylı İ çerik Önerilen Kaynak Hafta 1 Derse giriş. Yenilik, Teknolojik Yenilik 1:s9-44, 2:1 Hafta 2 Yenilik Süreci1:s91-111, 2:2 Hafta 3 Yenilik Kuramları1:s44-64, 2:5 Hafta 4 Yenilik Planlaması1:s , 2:3, 2:8 Hafta 5 Strateji ve Yenilik1:s173-8, 67-73, 2:4 Hafta 6 Ar-Ge Yönetimi1:s , 2:6 Hafta 7 Yenili ğ in İ ktisadi Boyutu 1:s , 1:s , 2:11 Hafta 8 Ara Sınav Hafta 9 Yeni Ürünler1:s , 1:s31-43, 2:9 Hafta 10 Faaliyet Stratejileri ve Yenilik1:s , 2:7 Hafta 11 Ürün ve Süreç Yenilikçili ğ i 1:s40-41, 2:2, 4:4.5 Hafta 12 Teknoloji Yönetimi5:3 Hafta 13 Bilişim- İ letişim Teknolojilerindeki Gelişmeler 5:4 Hafta 14 Küresel De ğ işim 1:s , 3 Hafta 15 Etik De ğ erler Açısından Yenilik ve Teknoloji 3:XI Hafta 16 Dönem Sonu Sınavı

Özet İçerik: Teknoloji Yönetimi Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3183  Yenili ğ in sürücü gücü olarak teknolojinin yönetimi.

Teknoloji Yönetimi: Terimler Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3184  Teknoloji =:  Fiziksel, bilgi ve sosyal boyutları olan bir kavramdır.  Üretimde kullanılan yöntemlerdir.  Bireyin üretim araçlarını kullanarak çevresini de ğ iştirmek amacıyla geliştirdi ğ i yöntemlerdir.  Ar-Ge sonucu elde edilen tekniklerin üretime uygulanması sonucunda geliştirilen süreç, yöntem ve bilgidir.  Yeni bir mal ve hizmet üretilmesine ya da mevcutların daha ucuz ve kaliteli olarak üretilmesine olanka sa ğ layan üretim bilgisi, süreci ve tekni ğ idir.   Teknoloji, insan gereksinmelerinin daha etkin biçimde karşılanması amacıyla örgütsel süreçlere bilginin uygulanmasıdır.

Terimler Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3185  Teknoloji sınıflamaları:  Mühendislik /Yönetim teknolojileri  Ürün / süreç teknolojileri  Yüksek / düşük teknolojiler  Basit / karmaşık teknolojiler  Mevcut / stratejik teknolojiler  Teknolojik de ğ işim: fırsat ve tehdit özellikleri  Seçenek teknoloji: günümüz teknolojilerinin neden oldu ğ u sorunları çözebilmek için geliştirilen teknolojidir.

Teknoloji Yönetimi Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3186  Sadece Ar-Ge yönetimi olarak düşünülmemelidir.  Özetle:  İ leri teknoloji örgütlerinin stratejisi  Yeni ürün geliştirme  Yeni süreç geliştirme  Teknoloji aktarımı  Örgüt içi teknoloji yönetimi  Teknoloji uygulaması  Teknolojik de ğ işim yönetimidir.

Teknoloji Yönetimi için modeller Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3187  İ lgililere geri bildirim sa ğ lanması  Zamanla de ğ işimin öneminin kavranması  Sorunları çözümleme  Takım olarak çalışma  Eşzamanlı mühendislik uygulamaları gerçekleme  Üretime de ğ er katmayan işlemlerin ortadan kaldırılması  Otomasyona geçişin planlı ve aşamalı yapılması, yeterli zaman ayrılması  Yeni otomasyon uygulanmasını riskleri gözeterek ve ilgili birim eliyle yapmak  Otomasyonda insan etmenini göz önüne almak

Yeni teknolojiye geçiş: Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3188  Yeni teknolojinin maliyeti nedir?  Yeni teknolojinin örgüte sa ğ layaca ğ ı yararlar?  Yeni teknoloji ile ilgili belirsizlikleri gidermek gerekir.

Yeni kuşak teknolojiler Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT 3189  İ leri üretim teknolojileri: Cetvel 3.1  Mühendislik teknolojileri:  Sayısal denetimli tezgahlar  Robotlar  Bilgisayar destekli başarım  Bilgisayarla tümleşik üretim  Otomatik malzeme taşıma  Grup teknolojileri (hücresel üretim)  Esnek üretim sistemler  Yönetim teknolojiler:  Toplam kalite yönetimi  Ö ğ renen örgüt  De ğ işim mühendisli ğ i  Rekabetçi kıyaslama  Tam zamanında üretim  Malzeme ihtiyaç planlaması  Üretim kaynakları planlaması  Kurumsal kaynak planlaması

Bağlantılar Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLT  LinkedIn’in kurucusu genç dolar milyarderinden yeni mezun olacaklara ö ğ ütler LinkedIn’in kurucusu genç dolar milyarderinden yeni mezun olacaklara ö ğ ütler  14 yaşındaki kız çocu ğ u 25K$ ödül kazandı:  Su temizleme sistemi. Su temizleme sistemi  İ lkö ğ retim 5-8 yıllar ö ğ rencilerine açık yarışmaya bakınız: The Discovery Education 3M Young Scientist Challenge.The Discovery Education 3M Young Scientist Challenge