HATİCE AKKOYUNLU 091851083 SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SU HALDEN HALE GİRER LALE GÜNDOĞDU.
Advertisements

Suyun Serüveni Hava bazen yağmurlu, sisli veya karlı olur. Yağmurun, sisin ve karın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
HAL DEĞİŞİMİHAL DEĞİŞİMİ YOĞUNLAŞMA  gaz halindeki bir maddenin ısı enerjisi vererek sıvı ale dönüşmesine yoğunlaşma denir.  Şekildeki çaydanlığın.
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
SU HALDEN HALE GİRER.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için bazı önemli maddelerin kullanılan kadar.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU DÖNGÜSÜ Yeryüzündeki suyun buharlaşıp havaya karışması, bulutları oluşturması ve yağış olarak yeryüzüne dönmesi sürecinde izlediği yola su döngüsü.
Hava Olayları ve Yeryüzü Şekilleri
SU NEREYE GİDİYOR? 2 TALİA YAŞAR BAKDUR İLKÖĞRETİM OKULU
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.SINIF DERS SUNUSU
3. Sıcaklık Farkından Kaynaklanan Hava Olayları
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
NEM VE YAĞIŞ şubat.
Suyun Serüveni Sıvı hâlde bulunan yeryüzü suları güneş enerjisinin etkisiyle hâl değiştirerek su buharı olarak atmosfere yükselir. Su damlaları ağırlaşır.
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
Suyun Serüveni Sis Yağmur Dolu Kar.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
SUYUN SERÜVENİ.
İnceler Atatürk İlköğretim Okulu
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ EREENGGHFGG ERİME-DONMA DOĞADA SU DÖNGÜSÜ
SU HALDEN HALE GİRER.
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
Bir Su Damlası Neler Yaşar?
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
A K M Y İ.
SU HALDEN HALE GİRER.
MADDENİN TANINMASI VE DEĞİŞİMİ
5. SINIF 2. ÜNİTE: MADDE VE DEĞİŞİM
Bugün kullandığımız suyun milyonlarca yıldır dünyada bulunduğu ve miktarının çok fazla değişmediği doğrudur. Dünyada su hareket eder, formu değişir, bitkiler.
MADDE DÖNGÜLERİ.
SU HALDEN HALE GİRER.
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SU HALDEN HALE GİRER.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Maddenin değişimi ve tanınması
Maddenin değişmi ve tanınmasın
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI YAĞMURUN OLUŞUMU VE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER GÜNEŞ ENERJİSİ VE YERYÜZÜNE ETKİSİ ISI VE SICAKLIK KAVRAMLARI.
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
YAĞMURUN OLUŞUMU.
1 Suyun Doğal Dolanımı 2  Yeryüzündeki sularda, güneş enerjisinin etkisiyle sürekli buharlaşma olur.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SU DÖNGÜSÜ HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
MADDENİN HALLERİ. Maddeler ısı etkisi ile hal değiştirebilirler. Su yeterince soğuduğunda donar, buz halini alır. Buz suyun katı halidir.
Maddenin Değişimi Ve Tanınması RABİA ADALAN 5/D 6165 Hocamız:Mehmet Salih Güngör
 Su, canlıların ihtiyaç duyduğu ve onların yaşamasını sağlayan en önemli maddelerdendir. Havadaki su buharına nem adı verilir. Su, katı, gaz ve sıvı.
MADDE DÖNGÜLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
Suyun Yolculuğu.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
YAĞIŞIN OLUŞUMU. HAVADAKİ NEM Havadaki Nem: Okyanuslarda, göllerde, nehirlerde ve topraklarda bulunan su buharlaşarak; bitkiler ve hayvanlardaki su ise.
İKLİM VE HAVA HAREKETLERİ
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
Sunum transkripti:

HATİCE AKKOYUNLU 091851083 SINIF ÖĞRETMENLİĞİ

SU HALDEN HALE GİRER HATİCE AKKOYUNLU

Yeryüzündeki sular küçük damlacıklar halinde havaya karışır. DOĞADA SU DÖNGÜSÜ Yeryüzündeki sular küçük damlacıklar halinde havaya karışır. Bu damlacıklara su buharı adı verilir. Suyun küçük damlacıklar halinde havaya karışmasına buharlaşma denir. Su buharının su damlacıkları haline gelmesine yoğunlaşma denir HATİCE AKKOYUNLU

Yeryüzündeki suyun buharlaşması ve su buharının Yoğunlaşması güneş enerjisi ile olur.Yeryüzüne ulaşan güneş ışınları buradan yansıyarak havayı ısıtır.Hava yeryüzüne yakın yerlerde sıcaktır.Yeryüzünden Yükseğe doğru gidildikçe soğur.Çok yüksek dağların tepesindeki karların yaz mevsiminde erimesinin sebebi budur. HATİCE AKKOYUNLU

YAĞIŞLAR NASIL OLUŞUR? Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle buharlaşır.Sıcak hava yükselirken,su buharı da onunla birlikte yükselir. HATİCE AKKOYUNLU

YAĞIŞ TÜRLERİ Küçük ve yere düşmeyecek kadar hafif olan bu damlacıklar havanın etkisiyle gökyüzünde dolaşır.Su damlacıkları birleşerek büyüyüp ağırlaştığında yağmur olarak yere düşer. Yüksek bulutlardaki su damlacıkları, soğuk havanın etkisiyle minik buz taneciklerine dönüşür.Bunlar birleşerek yeterli büyüklüğe ulaştığında kar taneleri şeklinde yere düşer. HATİCE AKKOYUNLU

Yağmur damlaları fırtına nedeniyle donarak katılaşır.Küçük buz parçalarına döner. Yere doğru inerken hava akımı bunları bir aşağıya bir yukarıya sürükleyerek daha büyük buz parçaları haline getirir.Ağırlaşan buz tanecikleri yeryüzüne düşer.Buna dolu denir. Havada ki su damlacıkları yeryüzüne yakın yerlerde soğuduğu zaman sis oluşur. HATİCE AKKOYUNLU

Havadaki su buharının soğumuş cisimlerle karşılaştığında yoğuşarak oluşturduğu su damlaları çiğ olarak adlandırılır. Aşırı soğuyan su buharının soğuk yüzeylerde buz kristalleri haline dönüşmesine de kırağı denir. HATİCE AKKOYUNLU

Canlılar için gerek duyulan su ve oksijen gibi DOĞADA SU DÖNGÜSÜ Canlılar için gerek duyulan su ve oksijen gibi yaşamsal maddeler doğada bir döngü içindedir.Denizler, göller, akarsular, karalar ve hava arasında su alışverişi; yeryüzündeki yaşam koşullarının sürekliliğini sağlar. HATİCE AKKOYUNLU

Suyun yeryüzü ile hava arasındaki dolaşımına su döngüsü denir. HATİCE AKKOYUNLU

Doğada suyun döngüsü, yeryüzündeki suların güneş enerjisi etkisiyle buharlaşmasıyla başlar.Su buharının yükseklerdeki soğuk havanın etkisiyle yoğunlaşarak yeryüzüne dönmesiyle devam eder. HATİCE AKKOYUNLU

BULUT Güneş Buharlaşma Yağış Yüzey akışı Buharlaşma Yer altı suyu Okyanus HATİCE AKKOYUNLU