Hala kinini, nefretini taşıyorlar. Ama biz unuttuk. Biz her şeyi unuttuk.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Advertisements

ATATÜRK’TEN BEŞ ALTIN SÖZ
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
“Türküz Atatürkçüyüz” (Yuksel vd. 2001, 57)
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
VATAN SEVGİSİ.
HİLALİN GÖLGESİNDE BİR ÖMÜR
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Hitabet Teknikleri Nejat Muallimoğlu’nun aziz anısına saygıyla…
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
Kendini İfade Etme Emirhan Güneş
ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ.
Çanakkale zaferi Çanakkale şehitleri.
CUMHURİYET BAYRAMI.
BAŞKENT İKTİSATÇILAR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ
Bu bir gizli eğitimdir… Belki de o büyük bir dürüstlükle, yıllardır gizliden gizliye aşılanan o düşünceyi itiraf etmiştir…
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
GENÇLİĞE HİTABE
Güneş Operasyonu Kuzey Irak.
D:\İLKSEV_RESİMLERİM\ATATÜRK\tc_bayrak.gif Sunu:İlksev Kural.
Dr. Cengiz ÖZDİKER.
GENÇLİĞE HİTABE.
AKP NİN İCRAATLARI.
BAYRAKSIZLAR                                              
Kumluca metem vatanseverlİk
NOKTALAMA İŞARETLERİ Tırnak İşareti (“ ”) Ünlem İşareti ( ! )
ATATÜRK OLMASAYDI ÇAĞDAŞ, BAĞIMSIZ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI.ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE OLAN DERİN İNANCIMIZ VE GURURLA 2013 CUMHURİYET.
ATATÜRKÜN GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLERİ
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
29 Ekim 1933 TÜRKİYE CUMHURİYETİ 10 YAŞINDA
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
VATAN SEVGİSİ VATAN KONUSUNDA SÖYLENMİŞ ŞİİRLER VE SÖZLER.
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
M.KEMAL’İN SAMSUN’A ÇIKIŞI
GENELGE VE KONGRELERİN ÖNEMLERİ
GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN ! GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN !
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ
GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
HEPİMİZİN BİR AİLESİ VAR. AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR… AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR…
Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz YIL Sonra…
“"Where Is The Love?" ” “ AŞK NEREDE “ SESLİDİR Black Eyed Peas.
Çoktan geçip gitmiş acılara yapışıp kalmayı bırakmak neden bu kadar zor?" Gerçek olan şu ki; sahip olduğun yegâne şey bu acılara sahip olman. Eski yaralarınla.
TOPRAKLARIMIZIN PAYLAŞILMASI
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
Carmina Burana / Carl OFF
ATATÜRK’TEN BEŞ ALTIN SÖZ
Cumhuriyet’e Nasıl Kavuştuk ?
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
AİHM KARARI Bebek katili bölücübaşı yakalandığında, sevindik,
BEN FARKLIYIM. Toplumu oluşturan ve kendine özgü özellikleri olan her insan bir bireydir. Fiziksel özelliklerimiz, yeteneklerimiz, becerilerimiz, bizi.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
GENÇLİĞE HİTABE.
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
Sunum transkripti:

Hala kinini, nefretini taşıyorlar. Ama biz unuttuk. Biz her şeyi unuttuk.

Bizim ne toplumsal hafızamız, ne devlet hafızamız, ne de devlet adamı hafızamız var. Doksan yıl önce bütün “akvam–ı beşeri” toplayarak Osmanlı topraklarını işgal eden soysuz Batı’nın mezalimini unuttuk.

Maraş’ı işgal eden Fransız’ı, Çanakkale’yi kuşatan, İstanbul’a giren İngilizi Sakarya önlerine gelen Yunan’ı, Gelibolu’daki Anzak’ı, Akdeniz’deki İtalyan’ı unuttuk.

Biz işgali unuttuk. Uğradığımız saldırıları, alçak ve vahşi katliamları, tecavüzleri unuttuk. Hem de üzerinden 1 asır bile geçmeden unuttuk.

Bizi işgal edenlere yaranmak, onların “küresel, modern birliklerine dahil olmak için” her türlü kimliksizliği ve onursuzluğu sergiledik. Ama onlar Unutmadılar.

476 yıldan beri Türk’ün Viyana önlerine dayanmasını asla unutmadılar...

Avusturya’yı açık olarak karşımıza diken, diğer AB üyelerini “gizli” olarak ürküten işte bu Türk korkusu. Korktukları Türk’ü yenmenin, perişan hale getirmenin yolunu iyi biliyorlar ki kendi inancından, köklerinden, tarihinden, kimliğinden uzaklaştırıp, AB’ye girme uğruna bütün dalları budanmış bir kuru ağaç gibi zavallı hale düşürüp, son darbeyi vurmak istiyorlar.

Bu darbeyi vuruncaya kadar Türk’ten hep korkacaklar. Amaç Türkiye’yi hapsetmek… Hep bu darbenin hayaliyle yaşıyorlar. Söylenen bütün sözlerin altındaki gerçek işte budur.

Bütün bu olup bitenler karşısında bu ülkenin Yöneticileri ne acıdır ki; “müzakere süreci Türkiye’ye çok farklı imkanlar sağlayacaktır” diyerek, 3 Ekim ve 3 Ekim sonrası önümüze konan her şarta evet diyeceğinin sinyalini veriyor.

Vah ki ne vah!

AMA ASLA UNUTULMAMALIDIR Kİ; BU ÜLKEDE MİLYONLARCA GERÇEK ÜLKE SEVDALISI VAR. GEÇMİŞTE CANINI KANINI MALINI ORTAYA KOYAN AZİZ ŞEHİTLERİN ÇOCUKLARI TORUNLARI VAR. TÜM DIŞ VE İÇ DÜŞMANLARA KARŞI KEMİKLEŞMİŞ BİR BÜTÜNLÜĞÜ BULUNAN DAVA İNSANLARI VAR. BU ÜLKEDE HER TÜRLÜ DEĞİŞİK PLATFORMDA KENDİNİ GÖSTEREN HAİNLERE GEREKLİ ŞAMARI VURACAK KENDİNE İNANAN MİLYONLARCA YİĞİT VATAN EVLADI VAR.

“Başımıza neler örülmek istendiği ve nasıl direndiğimiz görülmeli, Gelecek kuşaklar için ders teşkil etmeli ve uyanıklık sağlanmalıdır. Zaten her şey unutulur, fakat biz herşeyi gençliğe bırakacağız… O gençik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır; gelecek umudunun ışıklı çiçekleri onlardır.” Mustafa Kemal ATATÜRK. “Başımıza neler örülmek istendiği ve nasıl direndiğimiz görülmeli, Gelecek kuşaklar için ders teşkil etmeli ve uyanıklık sağlanmalıdır. Zaten her şey unutulur, fakat biz herşeyi gençliğe bırakacağız… O gençik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır; gelecek umudunun ışıklı çiçekleri onlardır.” Mustafa Kemal ATATÜRK.

Hafızasını kaybeden milletler yok olmaya mahkumdur. M.Kemal ATATÜRK Hafızasını kaybeden milletler yok olmaya mahkumdur. M.Kemal ATATÜRK