MS-DOS DESEM 2008 EMRE UNSAL – ÖZLEM AKTAŞ. İ ŞLET İ M S İ STEM İ Kavramı İ şletim sistemini, bir bilgisayar sisteminde kullanıcı ile iletişim kurarak,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşletim Sistemleri.
Advertisements

WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
DOSYA,DİZİN VE DOSYA UZANTILARI
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
Windows işletim sistemi ve sürümlerinin incelenmesi
İşletİM SİSTEMİ NEDİR? İşletim sistemi bilgisayar donanımlarının birbirleri ile uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlayan bir yazılımdır. İşletim sistemi;
Bilgisayara giris ders Notlari
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI
DOSYA-KLASÖR VE DOSYA UZANTILARI
İnternet Programcılığı II
Dosya Yönetimi.
Ankara T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı Bilişim Teknolojileri.
İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır.
BİLGİSAYARDA DOSYA YÖNETİMİ
BİT’i Kullanma ve Yönetme
Dosya İşlemleri BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ
Bilgisayara Giriş Uzm. Murat YAZICI.
DOS İŞLETİM SİSTEMİ DOS işletim sistemini öğrenmek bilgisayarda bilginin nasıl depolandığını ve depolama ortamında düzenlenmenin hangi mantıkla yapıldığının.
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
Ders 4 Yazılım Çeşitleri.
Dosya, Klasör ve Sürücüler
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
Dosya Yönetimi 118.
CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 8 -. Dosya ve Dizin(Klasör) Kavramı : Bilgisayarda yapılan çalışmalar( Yazı, resim, şekil, grafik vb.) daha sonra.
İŞLETİM SİSTEMİ.
İnternet Programcılığı II
BGK207 Bilgisayar I EN101, EN201 Temel Bilgi Tek. Kul. I
YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
FAR MANAGER Windows un ‘windows gezgini’ ile DOS işletim sistemi arasında bir program olarak düşünülebilir DOS işletim sistemi ile doğrudan bağlantılıdır.
Dosya İşlemleri Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ VE PROGRAMLAMA BÖLÜMÜ BİLG 223 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ DERSİ.
Kes, Kopyala, Yapıştır & Ara, Bul, Değiştir
Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemi değildir?
WİNDOWS DİZİN YAPISI.
Dosya İşlemleri Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ VE PROGRAMLAMA BÖLÜMÜ BİLG 223 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ DERSİ.
Kabuk işlemleri.
Paralel Programlamaya Giriş
KAPASİTE BİRİMLERİ.
İŞLETİM SİSTEMLERİ Derya Işık
İŞLETİM SİSTEMLERİ – I : WINDOWS XP
ZAMANLANMIŞ GÖREVLER. Linux sistemde bazı işlerin istediğiniz zamanlarda ya da zaman aralıklarında otomatik olarak yapılmasını sağlayabilirsiniz. Yani.
Dosya, Klasör ve Sürücüler
Dosya, Klasör ve Sürücüler
Bilgisayar (Computer) Bilgisayar, uzun ve çok karmaşık hesapları bile büyük bir hızla yapabilen, mantıksal (lojik) bağlantılara dayalı karar verip işlem.
Dosya, Klasör ve Sürücüler
BMS-301 Kabuk Programlama Güz 2015 (2. Sunu) (Yrd. Doç. Dr. Deniz Dal)
Dosya, Klasör ve Sürücüler
Yardım Komutları Linux’ta komutlar hakkında yardım almak için aşağıdaki komutlar kullanılır : - man - info - whatis - apropos.
Dosya, Klasör ve Sürücüler
BM-308 Paralel Programlamaya Giriş Bahar 2016 (1. Sunu) (Yrd. Doç. Dr. Deniz Dal)
Konu : WİNDOWSTA VERİ DEPOLAMA YÖNTEMLERİ Hazırlayan : Güray Mantar
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI.
Hazırlayan : İ hsan ÇET İ N Erzincan Windows’da Dosya Yapısı.
Linux Komutları.
Paralel Programlamaya Giriş
Dosya, Klasör ve Sürücüler
Dosya Yönetimi.
Dosya Yönetimi.
Ağ İşletim Sistemleri Öğr. Gör. Arif DAŞ.
DOSYA-KLASÖR VE SÜRÜCÜLER
Dosya Yönetimi Dosya ve Klasörler.
Dosya Yönetimi Dosya, Klasör ve Sürücüler.
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş - VII
MS DOS VE KOMUTLARI KÜBRA SALUR
Temel Kavramlar Bilgisayar Çalışma Mantığı
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş - VII
Dosya/Dizin İzinleri - Dosya sahibinin izinleri (Dosyanın sahibi : u)
Sunum transkripti:

MS-DOS DESEM 2008 EMRE UNSAL – ÖZLEM AKTAŞ

İ ŞLET İ M S İ STEM İ Kavramı İ şletim sistemini, bir bilgisayar sisteminde kullanıcı ile iletişim kurarak, donanım ve yazılım nitelikli kaynakların kullanıcılar arasında adil bir biçimde paylaştırılmasını ve donanım ile yazılım birimlerinin etkin bir biçimde kullanılmalarını sa ğ layan sistem programları toplulu ğ una denir

İ ŞLET İ M S İ STEMLER İ WINDOWS NOVELL NETWARE UN İ X LINUX SOLAR İ S MAC/OS

MS-DOS KOMUTLARI DIR: Bir klasör içerisindeki dosya ve klasörleri listeler DIR/? Yardım bilgisi ekrana gelir. DIR/P Dosya ve klasörleri sayfa sayfa listeler DIR/S Klasörleri içindeki alt klasörlerle birlikte listeler * Ne olursa olsun birden fazla karakteri ifade etmektedir. DIR *.* Tüm Dosyaları listeler.

MS-DOS KOMUTLARI ? Ne olursa olsun tek karakteri ifade etmektedir. DIR *.BMP Sadece uzantısı BMP olan dosyalar listelenir. DIR C*.BMP Dosya adı C ile başlayan uzantısı BMP dosyalar listelenir DIR C:\belgel~1\*.doc C'de belgel~1 dizini içinde uzantısı doc olan dosyaları göster

MS-DOS KOMUTLARI MD KLASÖR ADI Belirtilen klasör istenilen yerde oluşturulur. CD :herhangi bir klasörün içine gitmek için kullanılır. CD WINDOWS C:\WINDOWS> CD.. Klasörden çıkmak için kullanılır. CD\ Kök dizinine ulaşmak için kullanılır.

MS-DOS KOMUTLARI Bir klasörün içine gitmek için CD CD Klasör Adı, CD Windows RD KLASÖR ADI Belirtilen klasör boş ise silinir. C:\Okul\RD sinif2 C'daki okul dizini içindeki sinif2 dizinini siler.

MS-DOS KOMUTLARI Del Dosya silmek için kullanılır. Bulundu ğ unuz klasördeki belirtilen özellikteki dosyaları siler. Del *.* Del *.txt

MS-DOS KOMUTLARI COPY Kaynak Hedef : Kaynak klasöründen belirtilen dosyaları hedef klasörüne kopyalar C:\>COPY WINDOWS\*.TXT DENEME Windows klasöründeki txt uzantılı dosyaları deneme klasörüne kopyalar C:\>COPY TC\*.* DENEME TC klasöründeki tüm dosyaları deneme klasörüne kopyalar

MS-DOS KOMUTLARI A:\>copy *.doc C:\belgel~1 A'da uzantısı doc olan tüm dosyaları C'deki belgel~1 dizini içine kopyala TYPE bir dosyanın içeri ğ ini ekrana yazdırmak için kullanılır. C:\>TYPE Autoexec.Bat C'deki autoexec.bat dosyasinin içeri ğ ini gösterir.

MS-DOS KOMUTLARI TREE Klasörleri a ğ aç yapısı şeklinde listeler DATE Tarih bilgisini görüp de ğ iştirebilmeyi sa ğ lar. TIME Saat bilgisini görüp de ğ iştirebilmeyi sa ğ lar.

MS-DOS KOMUTLARI FORMAT Disk Biçimlendirme komutudur. D İ KKAT: D İ SKETTEK İ TÜM VER İ LER İ S İ LER. Format A: (disketi biçimlendir) Format a: /s (Disketi biçimlendir ve sistem dosyalarını yükle) CHKDSK Diskin Yapısın Kontrol eder. XCOPY Verilen Dizin ve tüm alt dizin ve dosyaları kopyalar.