 Sevinç Çokum 25 Ağustos 1943’te İstanbul Beşiktaş’ta dünyaya geldi.  Üç kız evlada sahip olan ailenin en küçük çocuğudur.  Beşiktaş Büyük Esma Sultan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
Advertisements

“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
EMEL SAYIN Adı: Nuray Soyadı: AKMAN Numarası: 1178 Sınıfı: 7-G
PROF. DR. ŞÜKRAN GEÇGİL.
Adalet Ağaoğlu DURNA ARI.
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya.
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www
Powerpoint Uygulaması
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
Hayatı Eserleri Ödülleri
KONFERANS (Konferans Sonrası İmza Günü Yapılacaktır)
BİRCAN OĞANKUL ÖZGEÇMİŞ ALDIĞI ÖDÜLLER ALDIĞI TEŞEKKÜR BELGELERİ YAZDIĞI KİTAP DOSYALARI YAZI VE ŞİİRLERİNİN YER ALDIĞI SİTELER ÇALIŞTIĞI ŞİRKETLER.
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
ÖZEL YAŞAMI Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31
MAVİSEL YENER.
Matematik Cahit arf.
SALAH BİRSEL
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ 1.ETKİNLİK EŞLEŞTİRME.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
ASLI DER.
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
MÜGE İPLİKÇİ.
HİCABİ DEMİRCİ.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
FİLİZ ÖZDEM İstanbul, 19 Temmuz 1965.
PEYAMİ SAFA.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
MÜLKİYE 75 ALBÜMÜ.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
EDİP CANSEVER.
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU VE YABAN
hazırlayan: eda kanbur sınıf:6/a no:20 ders:bilişim teknoloji
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
FETHİYE MEHMET ERDOĞAN ANADOLU LİSESİ MÜCAHİD SERÇEK TÜRK ED. ÖĞRT.
Türkçe Sözlü Anlatım Sunumu
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
SENTAKSA GİRİŞ.
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
Dersimiz.com BAŞARILAR DİLER.
HAYATI,ESERLERİ,KİŞİLİĞİ…
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,
ÖLÜMÜNÜN 79. YILINDA. Mehmet Akif Ersoy 1873 yılının Aralık ayında İstanbul’un Fatih ilçesinin Sarıgüzel semtinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 Pazar günü,
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Cumhuriyet Dönemi Roman ve Hikâye -Bu dönemde roman ve hikaye cumhuriyet düşüncesi etrafında biçimlenmiştir. -O dönemdeki sosyal ve siyasi ortamı yansıtır.
Garipçiler (1. Yeniçiler) Geleneksel şiir anlayışına tepki olarak doğdu Garip atıl kitapta görüşlerini ortaya koymuştur Şiirde her kurala karşı çıkmışlardır.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU ( )
Dersimiz.com BAŞARILAR DİLER.
EDİP CANSEVER.
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
Şiir Erkök Yılmaz. Şiir Erkök Yılmaz (9 Temmuz 1948, Ankara), Türk öykü ve roman yazarı, akademisyen. 1978'den beri ağırlıklı olarak öykü türünde eserler.
HALİDE EDİP ADIVAR.
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
Sunum transkripti:

 Sevinç Çokum 25 Ağustos 1943’te İstanbul Beşiktaş’ta dünyaya geldi.  Üç kız evlada sahip olan ailenin en küçük çocuğudur.  Beşiktaş Büyük Esma Sultan İlkokulunu, Beşiktaş Ortaokulu ve Lisesini bitirdi.  İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türkoloji Bölümünden mezun oldu; ayrıca Umumi Sosyoloji dalında öğrenim gördü.

 Acıbadem Özel Anadolu Lisesinde hemşire adaylarına Türkçe ve Edebiyat dersleri verdi.  Üniversite öğrenimi sırasında politikayla ilgilenmeğe başladı.  Bir siyasi partinin ilçe gençlik kolu başkanı oldu.  1968 çalkantılı döneminde öğrenci hareketlerine fikirleriyle katıldı.

 Sevinç Çokum’un Edebiyat sevgisi ortaokul sıralarında başladı.  Sevinç Çokum daha o tarihlerde günlük tuttu, şiirler yazdı.  Lisede öğrenciyken büyüklerin katıldığı Kudret Gazetesindeki bir yarışmaya girerek ikinci oldu

 Üniversitede hikâye yazmağa başlayan Çokum’un öyküleri Tarık Buğra’nın ilgisini çekti.  Çokum’un Bir Eski Sokak Sesi adlı öyküsü Mehmet Çınarlı’nın çıkardığı Hisar Dergisinde yer aldı  Aynı yıl Ahmet Nadir Caner’in yönettiği Başkent Gazetesinde birkaç şiiri neşredildi.

 İlk hikâyelerini Eğik Ağaçlar adlı kitabında topladı.  Behçet Necatigil’in tavsiyesiyle öyküde yoğunlaştı.  Hisar Dergisinin yanı sıra Türk Edebiyatı Dergisinde de yazmağa başladı.

 Halk ve Çocuk Yayınları Kurulundaki çalışmalara katıldı.  Türk Edebiyatı Dergisinin yazı işleri müdürlüğünde bulundu.  yılları arasında eşi Rıfat İzzet Çokum’la kurdukları Cönk Yayınlarını yönetti.

 İlk kitabıyla insan sevgisi ve hümanizma çizgisinde göründü.  Zaman içerisinde öykü ve romanlarında değişimler yaşadı.  Toplum ve birey arasındaki ilişkileri kurcaladı.

 Bir kısım romanlarında ulusun değerlerini kişilerine aktararak onları tarih perspektifi içinde ele aldı.  Özgür ve bağımsız kalarak, içten ve inandırıcı olunabileceği düşüncesi üzerinde durdu.  Son romanlarında sosyal-psikolojinin verileriyle insanı anlamaya çalıştı.

 Öykülerinde ve romanlarında şiirli ve vurucu anlatımına zamanla ironi kattı.  Türkçe kelimeler ve yörelere has kelime çeşitliliği ile dilin ufkunu genişletti.

 Eğik Ağaçlar (1972), Bölüşmek (1974)  Makina (1976), Derin Yara (1984)  Bu kitaplar birleştirilerek, Bir Eski Sokak Sesi, Evlerinin Önü, Onlardan Kalan adlarıyla yeniden yayımlandı.

 Rozalya Ana (1993- Türkiye Yazarlar Birliği Armağanı))  Beyaz Bir Kıyı (Fas’ta geçen hikâyeleri 1998)  Gece Kuşu Uzun Öter (2001 ), Al Çiçeğin Moru (2010).

 Zor (1977), Bizim Diyar (1978)  Hilal Görününce (1984- Milli Kültür Vakfı ve TYB Armağanları)  Ağustos Başağı (1989), Çırpıntılar (1991)  Karanlığa Direnen Yıldız (1996), Deli Zamanlar (2000)

 Gülyüzlüm (Tefrika roman olarak yazılışı 1988, kitaplaşması 2003 )  Gece Rüzgârları (2004)  Tren Burdan Geçmiyor (2007)  Arada Kalmış Tebessüm (2010)

 Güzele Bakan Karınca (1997)  Vaktini Bekleyen Tohum (2000 )

 Hevenk- Kayıp İstanbul (1993-TYB Armağanı)

 Çarmıh, Bir Geminin Getirdikleri, Der Neu Mensch İn Der Türkei – Almanya  Bizim Diyar, Prof.Dr. Azize Cefarzade’nin çevirisiyle- Azerbaycan-Baku.c  Tarifsiz Bir Sesin Hikâyesi, Moderne Turkse Verhalen- Hollanda  Denizin Dalgası Saçların, Racconti dell Anatolia- İtalya

 Atatürk’le Mülâkatlar (Prof.Dr.İnci Enginün’le birlikte)  Hilal Görününce, Bir Roman  Edebiyatımızdan Seçme Yazılar

 Beyaz Sessiz Bir Zambak TRT 2 de, Yeniden Doğmak adlı 4 bölümlük dizisi TRT 1 de yayınlandı.  Yeniden Doğmak- Ankara Gazeteciler Cemiyeti  1988 Basın Şeref Belgesi.