Yenilenebilir Enerji Kaynakları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
Advertisements

SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
SU HALDEN HALE GİRER.
ENERJİ KAYNAKLARI.
SU HALDEN HALE GİRER.
Enerji Kaynakları ve Geri Dönüşüm
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt
Baraj Rüzgâr Akarsu Dalgalar Jeotermal Petrol Su Güneş Doğal gaz Kömür
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
KAYNAKLARIN TÜKENEBİLİRLİĞİ VE ALTERNATİF KAYNAKLAR
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ
SU HALDEN HALE GİRER.
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
ÜNİTE 6. CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ 3
ISI VE SICAKLIK.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
Temiz Enerji Kaynakları
Elektrik Nedir? Elektrik enerjinin bir şeklidir. Elektrik gücünün akışıdır. Tüm maddeler atomlardan meydana gelmiştir. Bir atomun merkezinde çekirdeği.
ASİT YAĞMURLARI.
Enerji Kaynağı Güneş.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
Hareket ve Kuvvet Hareket Kuvvet Enerji
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
Hareket ve Kuvvet Hareket Kuvvet Enerji.
YAĞMURUN OLUŞUMU.
TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI
ELEKTRİK KAYNAKLARI.
C Creating A Awareness on R Responsible E Energy.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
ISI VE SICAKLIK.
SU DÖNGÜSÜ HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
A STEP TO GREEN WORLD- "DEVELOPING A CURRICULUM ON RENEWABLE ENERGY RESOURCES“ A STEP TO GREEN WORLD- "DEVELOPING A CURRICULUM ON RENEWABLE ENERGY RESOURCES“
 Hareket  Kuvvet  Enerji 1 H AREKET Çevremizde hareketli ve hareketsiz varlıklar vardır. 2.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
Hareket ve Kuvvet Hareket Kuvvet Enerji.
RÜZGAR GÜCÜ. RÜZGAR GÜCÜ FİHRİST -Yenilenebilir Enerji -Fosil/Yenilenebilir Enerji -Artı yönleri-eksi yönleri -Rüzgar Enerjisi Nasıl ? Nerede ? Niçin.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Yenilenebilir Enerji Kaynakları Yenilenemez Enerji Kaynakları.
KİMYA PERFORMANS ÖDEVİ KONU =TEMIZ ENERJI KAYNAKLARı.
Yenilenebilir Enerji Nedir?
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
FEN BİLİMLERİ-6 ÜNİTE–6 MADDE VE ISI HALİM GÜNEŞ.
Helin su acer. C Creating A Awareness on R Responsible.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
FEN BİLİMLERİ-5 4.ÜNİTE MADDE VE DEĞİŞİM 3.Isı ve Sıcaklık HALİM GÜNEŞ.
Dipl.-Ing.- Cemal ÇELİK Dipl.-Ing.- Cemal ÇELİK.
ENERJİ VE ENERJİ ÇEŞİTLERİ Hazırlayan: Burak TEMEL.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.Ç.1. ENERJİNİN DÖNÜŞÜMÜ VE TASARIM.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
Sunum transkripti:

Yenilenebilir Enerji Kaynakları SABRİ DOĞAN sebroo@hotmail.com Ç.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Gücünü doğadan alan , hiç tükenmeyeceği düşünülen ve çevreye zarar vermeyen enerji kaynakları yenilenebilir enerji kaynaklarıdır

Yenilenebilir Enerji Kaynağı  Kaynak veya Yakıtı Hidroelektrik enerjisi  Nehirler Rüzgâr enerjisi Rüzgârlar Jeotermal enerji Yeraltı suları Güneş enerjisi Güneş Biokütle enerjisi Biyolojik atıklar

1. Hidroelektrik Enerji Nehirlere kurulan barajlar sayesinde suyun hareketinden yararlanarak elektrik üretilir.  Dünya enerjisinin % 20 si hidroelektrik santrallerde üretilir.

2. Jeotermal Enerji Yeraltında magmada artan sıcaklık ile yeraltı sıcak sularından ve buhardan yararlanılarak elde edilir.  Jeotermal enerji konutların ve seraların ısıtılmasını, dokuma sanayisi, konservecilik gibi birçok alanda yararlanılır.

3. Güneş Enerjisi Güneş diğer yenilenebilir enerji kaynaklarının da temelini oluşturur.  Güneş pilleri ışık enerjisini soğurarak elektrik enerjisine dönüştürür. 

4. Rüzgâr Enerjisi Rüzgârın hareket enerjisinden geçmişte yel değirmenleri ile yararlanılırdı, günümüzde ise rüzgâr jeneratörleri ile elektrik enerjisi üretilmektedir. Bir rüzgâr jeneratörü bir evin, okulun hatta bir köyün elektrik enerjisini karşılayabilir

5. Biyokütle Enerjisi Bitki ve hayvan atıklarından yararlanılarak elde edilen enerjiye biyokütle enerjisi denir.  Örneğin çiftlik hayvanlarını dışkıları, ekinler, ölü ağaçlar, odun parçaları, talaş vb. maddelerden enerji elde edilir.  Hayvan atıklarından biyogaz ve bitkilerden elde edilen biyodizel bu yöntemin uygulamalarından biridir.