Yüz Yüze Eğitimin Dezavantajlarına Açık ve Uzaktan Eğitimin Katkısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UZAKTAN EĞİTİM.
Advertisements

SERIO Avrupa'da inşaat çalışanlarının iş güvenliği amacıyla çağdaş cihazların kullanımıyla çalışma esnasında meydana gelen olaylara dayalı multimedya eğitimin.
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ ve GELİŞTİRİLMESİ
Ders Hazırlama Şablonu
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
“Türkiye’de Üniversitelerde Uzaktan Eğitimin Mevcut Durumu Bağlamında Geleceğe Yönelik Politikalar Nasıl Oluşturulmalı?” PROF. DR. ALPER CİHAN İSTANBUL.
Bitirme Çalışması Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel ARDALI
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
EĞİTİMDE İLETİŞİM VE EĞİTİM ARAÇLARI
Uzaktan Eğitimin Temelleri 2
ENGLISH FOR SUCCESS 6. , 7. ve 8. Sınıflar için by İrfan BOY
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
5. VE 6.SINIFLAR YOĞUNLAŞTIRILMIŞ İNGİLİZCE PROGRAMI (YİP) BİLGİLENDİRME İNGİLİZCE ZÜMRESİ.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Bilgisayar Destekli Öğretim
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
Öğretim Durumlarını Planlama
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
UZAKTAN EĞİTİM Prof.Dr.Petek Aşkar
Osman SAKA- Bilişim 2000 Prof.Dr. Tanju Aktuğ Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Doç.Dr. Ziya Alkan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Murat Sincan Hacettepe.
Öğrencilerin Ders ve Öğretim Elemanını Değerlendirmesi
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KPI ANALİZİ – ŞUBAT 2015 KALITE GELIŞTIRME AR-GE ŞUBESI.
PEDAGOJİK ALAN BİLGİSİ
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ Yrd.Doç.Dr.Maviş Emel KULAK KAYIKCI
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
Mevcut Eğitim Sisteminden Geleceğin Eğitimine. Grup Katılımcıları Prof.Dr. Mahmut Ak İstanbul Üniversitesi Prof.Dr. Alper Cihan İstanbul Üniversitesi.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER (n=15) n= 15 Cinsiyet: 9 Kadın 6 Erkek Aldığı Eğitimler: Yaş Ortalaması: 29 İletişim.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen!n!n Özell!kler!.
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER n= 15 Cinsiyet: 9 Kadın 6 Erkek Aldığı Eğitimler: Yaş Ortalaması: 29 İletişim.
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
6. , 7. ve 8. Sınıflar için ENGLISH FOR SUCCESS ANKARA 2011.
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
Öğrenci İş Yüküne Dayalı AKTS Kredisi Hesaplama. Giriş Üniversitemiz senatosunun 3 Mayıs 2013 tarihinde aldığı karar gereği eğitim öğretim yılından.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
HEDEF KİTLE Üniversite Öğrencileri
İÜ AUZEF VİZYON VE STRATEJİ ÇALIŞTAYI Melih Arat ve Hakan Turgut
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler BÖLÜM 4 Öğretimin Değerlendirme ile Yapılandırılması.
HALİL FAHRİ ORMAN İLKÖĞRETİM OKULU Hazırlayan SİRAÇ AKSAN.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Öğretim Yazılımları Hiper metin Hiper ortam Zeki Öğretim Sistemleri Yapay ZekaBenzetişim Sanal Gerçeklik.
SANAL SINIF UYGULAMASI
AKTS Hesaplaması.
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM ÜNİTESİ TESTLERİ
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ GÜNLÜK PLAN
EĞiTiMDE iLETiŞİM VE EĞiTiM ARAÇLARI
BİL1007 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI
KONTROL SİSTEMLERİ DERSİ LABORATUVARI PROJE SUNUSU
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÖĞRETİM YILI “SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK” DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
Bu poster 70X110 cm olarak hazırlanmıştır.
Sunum transkripti:

Yüz Yüze Eğitimin Dezavantajlarına Açık ve Uzaktan Eğitimin Katkısı Prof. Dr. Alper Cihan, 2014-Mayıs, BaltalimanI

EĞİTMEK VE ÖĞRETMEK  BİLGİ VE BECERİ AKTARMAK Eğitim - Öğretim

Uzaktan eğitim nedir? Teknoloji Uzaktan Eğitimin Tanımları Uzaklık (Distance) Yönüyle Yapılan Tanımlar Teknoloji Yönüyle Yapılan Tanımlar Öğretmen Eksikliği Yönüyle Yapılmış Tanımlar

Medya Trendleri – Geleneksel Medyanın Sonu Kaynak: http://singularityhub.com/2013/01/08/television-use-declining-rapidly-as-shift-to-online-entertainment-consumption-gains-momentum/

Enflasyon: Gofreti her gün daha pahalı yemek

ÇOKLU ZEKA SİSTEMİNE GÖRE TASARIM

Harmanlanmış Öğrenme Konuşma Video Ses Metin Okuma Test Oyun Bilmece Zenginleştirilmiş Sunum Konuşma Video Ses Metin Okuma Test Oyun Bilmece Meydan Okuma

5 Duyuya Hitap Etmek Dokunulabilir Tadılabilir İşitilebilir Görülebilir Koklanabilir

ÜRÜNLER Ders videosu

ÜRÜNLER Kurgulu ders anlatımı Kurgulanmış yerinde ders anlatımı

ÜRÜNLER Yardımcı öğretim seti

ÜRÜNLER 3D Sanal Öğrenme Materyalleri

ÜRÜNLER İnteraktif Bilgi Bankası

EĞİTİMDE YAZIDAN HAREKETE

Özetlerin Gücü

Yeni Nesile Uygun İçerik Editörlük Hedef Kitleni Tanı Y Nesli Yeni Nesile Uygun İçerik Mesaj bir cümle Çerçeveleme Harmanlanmış Öğrenme Ayrıntılar Nasıl Öğreniyoruz Netlik Öykülerin Gücü Akıl Haritası Soru Sorma Reçetelerin Gücü Listelerin Gücü

Bir Ders Planının Temellerini Oluşturmak Bu dersin amacı nedir? Bu dersle ne/neler öğrenecekler? Neyi ne kadar öğrenecekler? Hangi yeterlilik düzeyine ulaşacaklar? Öğrenmelerini ne yaparak / Ne sunarak sağlayacağız? Bu yeterlilik düzeyine ulaştıklarını nasıl ölçebiliriz?   Programın, yukarıda belirtilen amaçların ne ölçüde başarılı olduğunun nasıl belirleneceğini somut olarak açıklayınız. Öğrenme çıktılarına ulaşılmayı test etme araçları nelerdir? Programın bu öğrenme hedefleri ve mesleki yeterliliklere ulaşımı nasıl test edeceği ve değerlendireceği açıklanmalıdır. Burada hangi kazanım ve yeterliliklere ulaşma hangi yöntem ile belirlenecek, bilgi düzeyi ve anlama hangi ölçme yöntemi ile değerlendirilecek, kazanılacak beceri ve kabiliyetler hangi ölçme yöntemi ile değerlendirilecek, bunların sıklığı ve zamanları nasıl olacak açıklanmalıdır. Eğiticinin ve ders materyallerinin öğrenme çıktılarına ulaştırma kapasitesini ölçme araçları nelerdir? Eğiticilerin ve ders materyallerinin öğrenme hedeflerine ulaştırma kapasitesi öğrencilere yapılan anketlerle sağlanmalıdır. Bu kapsamda ders notları için bir soru seti, diğer öğrenme materyalleri ve öğreticiler için soru seti eklenmeli ve bu değerlendirmenin hangi dönem ve sıklıkta yapılacağı belirtilmelidir.

Ders Planı Hazırlama Dersin İçeriği Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin İşleniş Yöntemi Dersin Değerlendirme Sistemi Ödevler Sunum Ara sınavlar Proje Klinik Uygulama Laboratuvar Saha Çalışması Diğer Uygulamalar Kısa Sınavlar Dönem Ödevi / Projesi Portfolyo Çalışmaları Raporlar Öğrenme Günlükleri Bitirme Tezi/Projesi Seminer Yarıyıl Sonu Sınavı Diğer (sözlü vb.) Dersin içeriği olarak derslerin hafta hafta olan konu başlıkları alt detaya girilmeden yazılmalıdır. Dersin İçeriği Dersin öğrenme hedefleri, mesleki ve akademik yeterlilikler çerçevesinde, varsa ulusal veya uluslararası yeterlilikleri birebir kapsayan şekilde yazılmalıdır. Dersin haftalık konu başlıkları da bu öğrenme hedefleri ile tam uyumlu olmalıdır. Dersin öğrenme hedefleri mutlaka programın öğrenme ve mesleki akademik yeterlilik ve kazanımları kapsamında olmalıdır. Programın mesleki ve akademik kazanımları ve yeterliliklerine dâhil olmayan alanları içermemelidir. Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin işleniş yöntemi olarak teorik, pratik, laboratuvar, saha çalışması ve tüm faaliyetlerin ne şekilde gerçekleştirileceği, yüz yüze gündüz, yüz yüze akşam, uzaktan eş zamanlı, eş zamansız, kişisel çalışma gibi detaylarla verilmelidir. Dersin İşleniş Yöntemi Dersin değerlendirme sistemi, hem öğrencilerin öğrenme hedeflerine ne kadar ulaştıklarını ve yeterliliklerin ne kadarını kazandıklarını, hem de dersin ve öğreticinin öğretme işlevini ne kadar yerine getirdiğini gösterir. Bunun için aşağıdaki yöntemler tarif edilen özelliklerde kullanılmalıdır. Dersin Değerlendirme Sistemi Ödev olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta hazırlanacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Ödevler Sunum olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta hazırlanacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Sunum Ara sınav olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta yapılacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Ara sınavlar Proje olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta hazırlanacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Proje Klinik uygulama olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta yapılacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Klinik Uygulama Laboratuvar olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta yapılacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Laboratuvar Arazi çalışması olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta yapılacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Arazi Çalışması Diğer uygulamalar olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta yapılacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Diğer Uygulamalar Kısa sınavlar olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta yapılacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Kısa Sınavlar Dönem ödevi olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta hazırlanacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Dönem Ödevi / Projesi Portfolyo olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta hazırlanacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Portfolyo Çalışmaları Raporlar olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta hazırlanacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Raporlar Öğrenme günlükleri olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta hazırlanacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Öğrenme Günlükleri Bitirme tezi olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta hazırlanacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Bitirme Tezi/Projesi Seminer olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta hazırlanacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Seminer Yarıyıl sınavı olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta yapılacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Yarıyıl Sonu Sınavı Sözlü ve benzeri sorgulamalar olarak hangi konularda, ne sıklıkta ve hangi formatta yapılacağı yazılmalıdır. Bu yöntemle hangi kazanımların ölçülebileceği ve toplam nota ne şekilde ve ne kadar etki edeceği belirtilmelidir. Diğer (sözlü vb.) Bu ölçme ve değerlendirme metotlarından alınan notlardan nasıl bir toplam ve ağırlık oranlı not oluşturulacağı tarif edilmelidir. Toplam: Yarıyıl içi sınavların başarı notuna katkısı açıklanmalıdır. Yarıyıl İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı: Yarıyıl sonu sınavların başarı notuna katkısı açıklanmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı: AKTS İş Yükü tablosu olarak tüm etkinliklerin ne kadar süre yapılacağı ve değerlendirileceği Tablo 5’te görüldüğü gibi ayrı ayrı yazılmalıdır. AKTS - İş Yükü Tablosu Etkinlikler

Formal Sunum

İçerik Zamanlama Uzunluk

Prova

Renk Seçimi Hangisi Okunaklı Hangisi Okunaklı

Görseller Ne Yapmalı? Az Yazı Etkili Mesaj Odaklanma YANLIŞ DOĞRU

Daha İyisi Olabilir Satışlarla birlikte, satış maliyetleri giderek yükseliyor. Satış maliyetlerinin yükselmesinin bir nedeni de satışların geniş bir coğrafyaya yayılması dır. Birim satış maliyeti, satışların dağınıklığıyla artıyor.

Klasik Eğitim ile Bilgisayar Destekli Eğitim Karşılaştırması Geleneksel ve Görsel uygulamalara eşlik eden 80 Coğrafya Lisans öğrencisi seçilmiştir. Aldıkları derslerden sonra kendilerine görsel teknolojilere dayalı eğitim hakkındaki görüşleri sorulmuştur.

Ders Sürecinin Hızı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Dersin Anlaşılması Kolaylaştı mı?

Dersin İçeriğinde Artış Oldu mu?

Sorulara Daha Kolay Cevap Verebiliyor musunuz?

Dersin İşlenmesini Pedagojik Buluyor musunuz?

Coğrafi Algınız Değişti mi?

Geleneksel Görsel Teknolojiler Klasik Yöntemler Görsel Teknolojiler Yenilikçi Yöntemler

Teşekkürler 1. Melih Arat, AUZEF Sunumu 2. Deniz Ekinci, İÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü çalışması