Hata Kontrol & İstisna durumları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Programlama-II (Java ile Bilgisayar Programlama)
Advertisements

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Activity Ekleme İşlemi
PHP ile Lab Örnekleri Lab Çalışması.
Zeynep Çelik Sunar….
Programlama-II (Java ile Bilgisayar Programlama)
KONTROL ÖZELLİKLERİ.
METODLAR Program yazarken bazı durumlarda bir işi gerçekleştiren kod yapılarını tekrar tekrar yazmak durumunda kaldığımız olur. Bu kodları yeniden yazmak.
Tip Bilgisi & Reflection.  Farklı şekillerde tutulan objelerin asıl tipleri  Uzaktan Kumanda aslında neyi kontrol ediyor?  Kesin olmayan tip dönüşümü.
Erişim Kontrolü.  Değişebilir / Değişemez yapılar  Çok programcının dahil olduğu projeler  Kütüphaneler  Çözüm  Konvansiyonlar  Erişim kontrol sözcükleri.
Polymorphism.  Bir işlem birden fazla tip üzerinde çalışabilir  Metot temel tip arayüzünü kullanır  İşlem çalışan metot tarafından yapılır.
Miras Alma EM-406 Java.
Bölüm 6 – Metodlar ve Parametreler
Bölüm 4 – Kontrol İfadeleri:1.kısım
Metodlar ve Parametreler
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Karar ifadeleri ve Döngüler
HATA AYIKLAMA.
JavaScript Javascript , Netscape firması tarafından C dilinden esinlenilerek yazılmıştır Yazılma amacı Html'in sahip olmadığı bazı özelliklerin web sayfalarında.
NESNE TABANLI PROGRAMLAMA -METOTLAR-
C# Metot Overloading (Aşırı yükleme)
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE)
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
İş Parçacıkları Thread(s)
LINQ (Language Integrated Query)
Net Class Framework ’ ün en üst yapısına İsim Uzayı denir. İsim uzayları ; pascal programlama dilinde 1990 ve hatta öncesinden beri varolmuş, C’de yer.
APPLET KAVRAMI ve GRAFİK UYGULAMALARI
Önceki Dersi Hatırlama !!
P Koleksiyon sınıfı bir grup öğeyi tutabilen bir veri tipidir. p Java da, koleksiyon sınıfları öğeleri ekleme,çıkarma,inceleme metodlarıyla birlikte bir.
JAVA’DA DÖNGÜLER.
EDUTIME Java Day 8 Serdar TÜRKEL.
Hata Ayıklama.
Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü C ++ Ders.
Chapter 11: Exception Handling
BTP205 – Görsel Programlama I
JAVA’DA DİZİLER Dr.Galip AYDIN.
Chapter 1: A First Program Using C#
P Önemli bir konu: önşartlar and hedefşartlar. p Bir metodun neyi netice vereceğinin belirlenmesinin yöntemleridirler. Önşartlar ve Hedefşartlar Java Kullanarak.
Bölüm 5 Nesneler ve Metotlar
Bilgisayar programlarının en büyük avantajı, kullanıcının işini kolaylaştırmalarıdır. Her bilgisayar programı bunu değişik metotlar kullanarak sağlar.
Outline 4.1 Giriş 4.2 Algoritmalar 4.3 Pseudocode 4.4 Kontrol İfadeleri 4.5 if tek-seçimli ifadeler 4.6 if else seçimli ifadeler 4.7 while döngü ifadeleri.
Yazılımda Test Gerçekleri
HIBERNATE Uygulama ile birleştirilmesi hibernate.cfg.xml Ö ğ renci Tablosunun Hibernate’e uyarlanması Session, Transaction save, update, delete HQL Criteria.
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
MOB İ L UYGULAMA GEL İ ŞT İ RME Hafta 11. VER İ LER İ SAKLAMA Android sistemlerinde hazırlanacak projelerde verileri saklamak için android sisteminin.
Bölüm 13: İstisnaların ve Olayların Yönetilmesi. İstisnaların ve Olayların Yönetilmesi (Exception Handling and Event Handling)
ÖĞRENME AMAÇLARI Toplam hata ve örnekleme dışı hatanın bununla nasıl ilişkili olduğunu öğrenme Veri toplama hatalarının kaynaklarını ve bunların.
Kompozisyon Bir Sınıf diğer sınıf nesne referanslarını içinde barındırabilir. Bu referanslar sınıfın üyeleridir.
İbrahim Olgaç PROGRAMLAMA DİLLERİ SUNUMU C#
Hatalar ve Özel Durumları Yönetmek try..catch..finally throw throw Anahtarı Exception Exception Sınıfları.
GÖRSEL PROGRAMLAMA C# UYGULAMALARI Araş. Gör. Sefa TUNÇER.
SOYUT(ABSTRACT) SINIFLAR METODLAR
Visual C# - Görsel Programlama – II Örnek Sorular ve Cevaplar
Soketler ve Java Soket Classları
Nesneye Dayalı Programlama Temel Kavramlar Hüseyin ESKİ.
ANDROID STUDIO İLE UYGULAMA GELİŞTİRME ÖRNEKLERİ 2 SAVAŞ TUNÇER.
C# WINDOWS UYGULAMASI HAZIRLAMA ADO.NET SUNU1-GİRİŞ FORMU OLUŞTURMA Savaş TUNÇER.
Problem Çözme Yaklaşımları
Veri Tipleri 12/4/2018.
JAVA’DA DİZİLER. Özet  Dizi: belirli sayıda ve aynı veri türünden de ğ işkenlere aynı adla erişilmesini sa ğ layan bir yapıdır.  Dizilerde döngü işlemleri.
Nesneye Dayalı Programlama 1
Bölüm 6: Kullanıcı Tanımlı Fonksiyonlar I
Nesneye Dayalı Programlama 1
Nesneye Dayalı Programlama 1
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BLP 4210 PLATFORM BAĞIMSIZ PROGRAMLAMA
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Nesneye Dayalı Programlama 1
GARBAGE COLLECTOR (  ÇÖP TOPLAYICI ).
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Hata Kontrol & İstisna durumları EM-406 Java

Motivasyon Kod derlenebilir ≠ Kod hatasızdır Derleme sadece sözdizimi kontrolü yapar Kod hatasız ≠ Program hatasız çalışacak Program çalışması kontrol dışıdır Hata ≠ hata Hatalara gerektiği gibi davranmak gerekir Tüm bunlar kontrollü olmalıdır Programcılara bırakılmamalıdır

İstisna (Exception) Programın düşünüldüğü gibi çalışmasına engel herhangi bir durum Durumlar exception objeleriyle gösterilir Engel aşılamazsa, aşılmak üzere başka yere gönderilir (throwing exceptions) throw new NullPointerException(); Exceptionlara mesaj eklenebilir

Exception yakalama Exception oluşabilecek yer belli edilmeli try{} Yakalanacak exception tipi söylenmeli catch(Etype ex){} Bir try bloğu için birden fazla catch bloğu olabilir Yakalanan bir exception tekrar fırlatılabilir sebep gösterilerek başka bir exception atılabilir

Exception tanımlama Exception fırlatma ihtimali olan metotlar bunu söylemeliler (Checked exceptions) void run() throws Exception{…} RuntimeException tipi bu geçerli değildir (unchecked exceptions) Bir bug olduğu habercisidir Yakalanmazlarsa çıktıda gösterilirler java.lang.Exception classından yeni tip exception türetilebilir

Exception Detayları Exception oluşmasından bağımsız çalışması gereken kodlar için finally{} kullanılabilir Temizlenmesi gereken değişkenler olabilir Override eden metotlar üst metodun fırlatabileceği Exception’ları değiştiremez

Exception Kuralları Ne yapacağınızı bilmediğiniz exception ı yakalamayın Sadece lazım olduğu noktada kullanın Bir exception ı yakalayıp yutmayın Her noktada exception yakalamaya çalışmayın