Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

METODLAR Program yazarken bazı durumlarda bir işi gerçekleştiren kod yapılarını tekrar tekrar yazmak durumunda kaldığımız olur. Bu kodları yeniden yazmak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "METODLAR Program yazarken bazı durumlarda bir işi gerçekleştiren kod yapılarını tekrar tekrar yazmak durumunda kaldığımız olur. Bu kodları yeniden yazmak."— Sunum transkripti:

1 METODLAR Program yazarken bazı durumlarda bir işi gerçekleştiren kod yapılarını tekrar tekrar yazmak durumunda kaldığımız olur. Bu kodları yeniden yazmak yerine metotları kullanabiliriz.

2 C# içerisinde geriye değer döndüren ve değer döndürmeyen metotlar olmak üzere iki çeşit metot yapısı kullanılır.

3 DEĞER DÖNDÜRMEYEN METOTLAR Kendi ismi ile çağırılarak “içerisinde yazılmış kod satırlarını çalıştıran ve geriye herhangi bir değer döndürmeyen” kod bloğudur.

4 Kullanımı şu şekildedir.

5 DEĞER DÖNDÜREN METODLAR Kendi ismi ile çağırılarak içerisinde “yazılmış olan kod satırlarını çalıştıran ve geriye değer döndüren” kod bloğudur.

6 Kullanımı şu şekildedir.

7 KONTROLLERE KOMUT BAĞLAMAK Bir kontrole herhangi bir metodu bağlamak için += operatörlerinden faydalanabiliriz. Bir kontrole eklenen metodu çıkartmak için ise - = operatörünü kullanılabilir.

8 METODLARIN AŞIRI YÜKSELMESİ (OVERLOADING) Bir metodla birden fazla işlemi gerçekleştirmek için o metodla aynı isme sahip yeni metodlar tanımlanabilir. Ancak tanımlanan yeni metodlar farklı parametrelere sahip olmalıdır.Ya da tanımlanan parametrelerin isimleri aynı ise türleri farklı olmalıdır. Bu işleme metodların aşırı yükselmesi (overloading) adı verilir.


"METODLAR Program yazarken bazı durumlarda bir işi gerçekleştiren kod yapılarını tekrar tekrar yazmak durumunda kaldığımız olur. Bu kodları yeniden yazmak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları