ATATÜRK VE SANAT SANAT.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Atatürk’ün Müzik İle İlgili Sözleri
Advertisements

Laiklik Laiklik yalnızca devlet ve dinin birbirinden ayrılması anlamına gelmez ayrıca eğitim, kültür ve yasama alanlarının da dinden bağımsız olması.
HAZIRLAYAN: D.TUĞÇE YILDIZ /B KONU: AÇILAR VE AÇI ÇEŞİTLERİ
Heykel HAZIRLAYAN: Beyza Ak.
KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
İYİ SEYİRLER  Nazlı’nın öğretmeni, televizyonda hava durumu haberlerini izlemelerini ve yaşadıkları yerin hava olaylarını bir hafta süresince gözlemlemelerini.
KORSANLARI DURDURALIM !
HANGİ OYUNLARI OYNUYORUZ
TOPOĞRAFYA VE KAYAÇLAR
KAZANIMLAR 6.Atatürk'ün milliyetçilik ilkesinden yola çıkarak millî birlik ve beraberliğin önemine inanır. 7.Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye.
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
ATATÜRK VE SANAT.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
HAZIRLAYAN: NEVİN UYSAL
Prag’dan çok çok küçük bir örnekleme!
 Bükeş 1459 yılında Tuna'nın kollarından biri olan ‘’Dambovita’’ nehrinin yanına kurulmuş.Şehir esasen çok büyük olmasına rağmen turistlerin ilgisini.
Hazırlayan: Ömürcan Aydın
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPLARIN TEMEL KAYNAĞI
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
CUMHURİYET DÖNEMİ EĞİTİM ANLAYIŞI
3 Ağustos 1776; Milano’da, büyük bir yangın sonucu harap olan tiyatro binasının yerine, üç senede yepyeni bir opera binası yapıldı: “Teatro alla Scala”
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
ATATÜRK’ÜN SANAT İLE İLGİLİ SÖZLERİ

Hazırlayan: Nurdan ÇOBAN 2/B SINIFI ÖĞRETMENİ
EGZERSİZ YAPALIM.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
ÇAĞDAŞ ÖĞRETMEN PROFİLİ
DRAMA NEDİR ? Drama, kişiler arasındaki doğrudan iletişimi sağlayan, kendini ve karşısındakini tanıma, birbirini anlama, doğaçlama ve yaratma gibi etkinlikleri.
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
Zaman içinde bilim.
ANASAYFA  İ yi tanımlanmış, birbirinden farklı bir tak›m nesnelerden oluşan toplulu ğ a "küme" denir.  JOHN VENN (1834 – 1923)  John Venn, kendi adıyla.
DOĞAL SAYILAR.
6.SINIF 3.ÜNİTE İPEK YOLUNDA TÜRKLER
Yaşamımızdaki Elektrik
BİLGİSAYAR 1 HAZIRLAYAN: HAVVA ÜNAL
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
HACI SEMİHA KULAKLI ANAOKULU
‘’……eski dönemin hurafelerinden ve doğuştan var olan özelliklerimizle hiç de ilişkisi olmayan yabancı fikirlerden, doğudan ve batıdan gelebilen etkilerden.
SÜMERLER Ve İLERİ TEKNOLOJİLERİ.
BİLGİSAYAR 1 AD: MÜRŞİDE SOYAD: EREN BÖLÜM: TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)
TAM SAYILAR.
ATATÜRK’Ü ANLAMAK. ATATÜRK’Ü ANLAMAK.
Cumhuriyet Yeni Türk devletinin önder inkılapçılık bilime lider komutan devlet adamıdır. askeri siyasibağımsızlık.
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI ABDULLAH GÜNAYDIN ORTAOKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ
Öğretmenler Günü.
Konu : DÜZYAZI TÜRLERİNDEN MASAL – ANI – HİKAYE - ROMAN
ATATÜRKÇÜLÜK.
Atatürk ilkeleri.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPÇILIK
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
El Sanatları Bölümü  Halıcılık ve Kilimcilik Programı  Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı  Geleneksel El Sanatları Programı Mimarlık ve Şehir Planlama.
7/… ANADOLU’DA TÜRK KÜLTÜRÜ Ad, Soyad, No
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
Geçmişten geleceğe.
Kültür nedir?.
ATATÜRK’ÜN SANAT ANLAYIŞI
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sanat, Spor ve Atatürk
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
İslam kültür ve medeniyetinde yönetim anlayışının esasları.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  Mustafa Kemal Atatürk, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. Annesinin adı  Zübeyde Hanım, babasının adı ise  Ali Rıza Efendi’dir. İlkokulu,
 Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından, toplumsal dehasını bir kez daha göstererek Türk Ulusunun kültürel alanda da gelişiminin şart.
Sunum transkripti:

ATATÜRK VE SANAT SANAT

ATATÜRK VE SANAT Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından, toplumsal dehasını bir kez daha göstererek Türk Ulusunun kültürel alanda da gelişiminin şart olduğunu belirtmiş, kültür ve sanat alanında da birçok yenilik getirmiştir.

ATATÜRK VE SANAT Türkiye’de yüksek bir medeniyet seviyesine ulaşılması hedefini yakalayan Atatürk, sanata verdiği önemle modern Türk sanatlarının öncüsü ve mimarı olmuştur.

ATATÜRK VE SANAT Daha Ankara’da otel, lokanta yokken O Avrupa’ya resim, müzik tahsiline insanları yolladı.

ATATÜRK VE SANAT Atatürk, Türkiye’nin yeniden yapılanma döneminde, milli kültürü yansıtan bir sanat anlayışının oluşması adına önemli adımlar atmıştır. Atatürk, sanatın Türk Milleti için önemini şu veciz sözleri ile ifade etmiştir.

ATATÜRK VE SANAT Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.

ATATÜRK VE SANAT Atatürk sanat alanındaki atılımlarda öncelikli olarak mimariyi ele almıştır. Türkiye’nin modern bir mimarisinin olması için Almanya’dan şehir planlamacıları ve mimarlar getirtmiştir.

ATATÜRK VE SANAT Bu uzmanların yönlendirmeleri sonucu mimari alanda yeni bir yol çizilmesini sağlamıştır. Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı binaları bu dönemin ilk ürünleridir.

GÖRSELLER

ATATÜRK VE SANAT

ATATÜRK VE SANAT

HAZIRLAYANIN BİLGİLERİ AD:IRMAK SOYAD:KUL NO:268 SINIF:4A ÖĞRETMEN:BAYRAM DERİN

KAYNAKLAR https://www.google.com/search?hl=tr&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1024&bih=738&q=atatürkün+sanata+verdiği+önem&oq=ATATÜRK'ÜN+SANAT&gs_l=img.1.4.0l4j0i10j0l5.1694.28408.0.31885.16.10.0.6.6.0.122.825.3j7.10.0....0...1ac.1.31.img..0.16.871.w51-h21-zWo#hl=tr&q=atat%C3%BCrk http://www.mavirize.com/genel/ataturkun-sanata-verdigi-onem.html