 Başarı denilince genellikle servet, şöhret, makam gibi konularda herkesin varmak istediği hedefler gösterilir. Ve bunlara sahip olunca mutlu olacağımız,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ
Advertisements

Bu sözleri hiç duydunuz mu?
SINAV KAYGISI ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Hazırlayan:ALİ TURGUT
Bir Kelebeğin Dersi Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi;
BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013/2014
BİR ÖYKÜMÜZ VAR.
Güçlülerin yüzüne gerçeği söylemek için,
Tıklayınız lütfen Tüm çağların tüm büyük adamlarının en büyük müşterek sırları, bilinç altları ile iletişim kurabilmeleri ve bu güçlerini kullanabilmeleri.
BİR HAYAT REHBERİ! BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız! ♫ Lütfen sesi açınız!
Bu yüzden, bize Tanrıyı ve küçük bir dua yapmayı hatırlatan böyle bir sunum hazırlamak için kendime izin verdim… Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde.
Giydiklerinizin içinde size en çok yakışanı tebessümünüzdür !
ÖZGÜVEN NE DEMEKTİR? Kendine güvenmenin ne anlama geldiği konusunda birçok yanlış görüş vardır ve bunlar özgüven kazanmada insanın önünde engel oluştururlar.Kendi.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
KİMLİK GELİŞİMİ VE KENDİNİ KABUL
Hersey Serbest Bir Kelebeğin Dersi
Olumlu düşünmek ve yaşamak, zannedildiği gibi; hayatı toz pembe görmek, karşılaşılan her kötü durumdan, güzel neticeler çıkararak, mutlu olma yollarını.
BEŞ ENGEL BENLİK BİLİNCİ MÜKEMMELLİYETÇİLİK AKIL İNANÇ ŞÖHRET OYUNU.
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
MOTİVASYON.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği
EĞİTSEL ALANLAR Kazanım: Eğitsel alanlardaki güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirir. 9. Sınıf 8 nolu kazanım etkinliği.
Farklılaştırılmış Öğretim
Tanrım!Huzurundayım ve çok mutluyum. Senden rütbe,servet ve şöhret istemiyorum
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
HALKLA İLİŞKİLER İÇİN ÖNERİLER
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Bu sabah karar ver Yeni “ image maker “ ın Mevlana olsun.. O’nun dediği gibi görün O’nun dediği gibi davran.. Göreceksin ki Yağmur suları ile yıkanmış.
MOTİVASYON.
Bir Kelebeğin Dersi.
SINAV KAYGISI.
BİR HAYAT REHBERİ! BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız! ♫ Lütfen sesi açınız!
DEĞERLERİM VE MESLEĞİM
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
SINAV KAYGISI.
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
AHLAK NEDİR?.
ÖZGÜVEN BASAMAKLARI.
Okulumuzda rehberlik “Her zaman yapabileceğimiz bir şeyler olduğu inancından yolu çıkıyoruz”
ERDEMLİLİK.
BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013/2014
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
ÖZSAYGI VE ATILGANLIK.
SINAV KAYGISI.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
AİLE OLMAK DEĞERLER EĞİTİMİ.
ULUDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ Zamanı iyi kullanamama Kötü çalışma alışkanlıkları Beklenti düzeyi Görev ve sorumlulukları erteleme Başarısız olma ve değerlendirilme.
BENİM GÜZEL EVİM.
Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği İlkokulu
KOLLARI SIVAYALIM ZÜLAL ŞENLİK 2D 1344.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
HARRAN ÜNİVERSİTESİ İİBF KARİYER GÜNLERİ ŞANLıURFA VALI YARDıMCıSı OĞUZ ŞENLIK.
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
Sınav Nedir ? Sınav bir değerlendirme sürecidir Öğrenilen bilgi ve becerilerin düzeyini belirlemek için yapılan ölçme sistemi değerlendirme Sınavın amacı,
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Tanrıya bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden , bize.
SWOTT ANALİZİ HAZIRLAYAN Demet ATEŞ.
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Allah’ a (c.c) bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden ,
İSTENEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN ÖZELLİKLERİ
1 / 491 / / 21 3 / 21 4 / 21 5 / 21 6 / 21.
Jean Jacques ROUSSEAU. 1712’de Cenevre’de doğdu. Annesini erken yaşta kaybedince, bütün eğitimini babasından aldı. Fransız ve eski Yunan edebiyatının.
Sunum transkripti:

 Başarı denilince genellikle servet, şöhret, makam gibi konularda herkesin varmak istediği hedefler gösterilir. Ve bunlara sahip olunca mutlu olacağımız, sevileceğimiz, önemli olacağımız zannedilir.

 Oysa başarı sadece bunlardan ibaret değildir. Başarının bir de içsel tarafı vardır. Özgüven, özsaygı, erdem, iç barış, sevgi gibi iç zenginlikler. Bizi insan olarak bilge yapan, hayatımıza anlam katan ve var oluşumuzun mutluluğunu hissettiren bu içsel değerlerdir.

 İç başarının algılanması; kültürel bir derinlik, aklın kullanılması, soyut düşüncenin gelişmesi, eğitimin içselleşmesi ve erdemin bir hayat felsefesi olarak değerlendirilmesini gerektirdiğinden hem zahmetli, hem de kişiye sorumluluk yükleyen bir durumdur.

 Yaşamdaki başarısızlık her zaman kişiliğin zayıflığındandır. Sadece güçlü kişilikler hayatın dalgalarının kendilerini dövmesine ve onun zorluklarının üstesinden gelmeye dayanabilirler. Hayatını saygıya değer ve üst düzey başarı ve hizmete yükseltebilen adam her an bir tehlikeyle karşılaşacaktır.

 Bu olması gerekendir, çünkü zayıf kişileri ve değersiz adayları atar ve inanç, cesaret, sarsılmazlık, sabır, sebat, inat, neşe ve kişiliğin gücünü sergileyenleri genellikle ganimetle ödüllendirir. Başarı, özellikle maddi başarı, onu kazanan için hiç de yarar sağlamaz.

süreli tatmin etmez, ama daha farklı şekillerde değerlidir. Örneğin, hizmeti temel alan başarı toplumun yararınadır. Eğer böyle başarılı adamlar olmasaydı, belli alışkanlıklara sahip olan sıradan insan kötü bir zaman geçirirdi. Ayrıca, başarı kazanmak kişiliği yapılandırır.

 Hayat savaşında başarılı olacak birisi, mümkün olan her yolla denenmeye ve test edilmeye hazır olmalıdır. İnsanların yaşamları boyunca ne istedikleri, önemli sorulardan birisidir. İnsanlar genelde, problemler üzerinde odaklanmaya eğilimlidir. NLP, insanın amaçlarına kısa sürede ulaşmasını ve problemlerine çözüm getirmek için hedefler oluşturmasını hedefler. NLP, herhangi bir şeyi sunarken veya insanlarla iletişim halindeyken tamamen uyumlu bir ifadenin kullanılmasını önerir. Zihinsel uyum iç huzuru; fiziksel uyum ise sağlığı temsil eder.