AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE ADININ HİKAYESİNİ BİLEN?
Advertisements

TÜRKİYE’DE BÖLGE SINIFLANDIRMASI
Farabi Değişim Programı Nedir
21-27 Kasım  Sayfa 5: AVM Forum, Vialife  Sayfa 9: Dayanıklı Tüketim Beko, Singer, Vestel  Sayfa 15: Eğlence, Kültür&Sanat, Dernek Ahmet Kaya,
Teknoloji Omnibus Teknoloji kullanıcıları raporu Mart 2007.
MADENLER.
1. DEVRE DEĞERLENDİRMESİ
ÇEVRE ORMAN SEYYAR EĞİTİM ARACI
EKONOMİK GÖSTERGELER Gayri Safi Milli Hasıla(2007): 658 Milyar ABD Doları İthalat(2008) : 201,8 Milyar ABD Doları İhracat(2008) : 132 Milyar ABD Doları.
TURKEY Black Sea Mediterranean Sea Use the BUCKET in the
TÜRKİYE TOPRAKLARININ AŞINIMA DUYARLILIKLARI
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
Hakem İşleri Organizasyon Şeması
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri
ALTYAPI UYGULAMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI FUAT KOÇAL MÜDÜR
BELEDİYE BİRLİKLERİNDE EĞİTİM ÇALIŞMALARI
YURDUMUZUN COĞRAFİ BÖLGELERİ
KBRN FARKINDALIK EĞİTİMİ (HASTANE ÖNÜ ORGANİZASYON)
Gençlerin kapasitelerini geliştirmek ve genç liderler yetiştirmek, Gençler arasında ortaklıklar geliştirmek, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Batı Asya.
TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU
Bölgesel Gelişme Politika ve Uygulamaları
ORGAN BAĞIŞI ile İlgili Duyarlılığın Arttırılması
Fırat Nehri Şanlıurfa Platosu Dicle Nehri Gaziantep Platosu
GÜZEL YURDUM TÜRKİYEM.
ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ: ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ III ncü Dönem Odaları için Eğitim Semineri – Ankara Miray.
YÖRE YÖRE HALK OYUNLARIMIZ
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 21 KASIM 2008 Ankara.
AİLE HEKİMLİĞİ PİLOT UYGULAMALARINDA SON DURUM
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARI DURUMLARI AÇIKLAMALAR 1. Bu çalışma, Meslekî ve.
1 DELL CONFIDENTIAL. 2 NASIL İŞLER? AMAÇ: –Müşterinin teknik desteği kendi adresinde alabilmesidir. –Müşteri Dell Destek Hattını arar. (Hafta içi 9:00-17:30)
GİRİŞİMCİ ÜNİVERSİTE. Bölgenin potansiyeline dayalı bir kalkınma anlayışıyla birlikte bilginin önemi de giderek artmıştır. Aşağıdan yukarıya kalkınma.
TÜRKİYE’DE ULAŞIM:.
Şubat Ayı İhracat Verileri Basın Toplantısı Erzurum - 1 Mart 2015.
Sabancı Gönüllüleri Programı nedir? Tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan bir sosyal sorumluluk programı İki ana platform 1.Online eğitim 2. Gönüllülük Projeleri.
İMC MÜHENDİSLİK PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
AKREDİTE ODA VE BORSALAR
AKREDİTASYON EĞİTİMİ 18 HAZİRAN 2015
İletişim fakültesi ŞEHİRLER VE İMAJLAR: MARKA ŞEHİR OLMA SÜRECİNDE TÜRKİYE’DE MALATYA İMAJI.
T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Sektör Tetra Pak Ltd. Şti. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tıp Fakültesi Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular.
TÜRKİYEDE SANAYİ ERCE Mola 11-f 768.
ÜLKEMİZDE SANAYİ.
Türkiye’de Diş Macunu Kullanım Miktarı Türkiye’de kişi başına yılda 1 tüp (90 gram) diş macunu düşüyor... Bu oran Rusya’da 293 gr, Çin’de 180 gr, Filipinler’de.
(with Istanbul, Ankara, and Izmir divided for electoral purposes)
TSE K TS 825 ÖZEL DURUMLAR Özel durum 1: Belediye ve mücavir alan sınırları dışında, köy yerleşik alanları civarında ve mezralarda 2 kata kadar.
There are eighty-one provinces in turkey MEDITERRANEAN REGION: ADANA,ANTALYA,BURDUR,HATAY, ISPARTA,KAHRAMANMARAŞ,KİLİSİ, MERSİN,OSMANİYE BLACK SEA REGION.
Türkiye’de Yoksulluk ve “Yoksulluğun Yönetilmesi” Mustafa Sönmez Ekim 2016.
Turkcell Kurumsal Satış Direktörü
GİRİŞİMCİ ÜNİVERSİTE.
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÖZET GİRİŞ MATERYAL VE METOT BULGULAR TARTIŞMA VE SONUÇ KAYNAKLAR
HALK OYUNLARI.
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK)
Türkiye’de Yoksulluk ve “Yoksulluğun Yönetilmesi” Mustafa Sönmez Ekim 2016.
Salon Adedi 797 Spot Süre 20 Haftalık Yayın Adedi 35 Toplam Süre Ortalama Saniye Fiyatı Bütçe.
TÜGVA YURTLAR ŞAMPİYONASI BÖLGE MÜSABAKALARI SONUÇLARI
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
Deprem öncesi yapılması gerekenler Deprem çantası hazırlanmalı Raflar duvarlara sabitlenmeli Ağır cisimler raflarda altlara yerleştirilmeli Duvardaki lamba,
KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ (KÜSİ)
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Türkei mit Koch International
Sunum transkripti:

AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL

Gelişmiş ülkelerin en önemli özelliklerinden birisi güçlü bir özel sektör yapısına sahip olmalarıdır. Gelişmiş ülkeler özel sektörün rekabet gücünü artıracak politikalarını devlet eliyle oluşturmuşlardır. Oda ve borsa biçiminde örgütlenmeler 1950 yıllarının başında çıkarılan bir kanunla gerçekleştirilmiştir. Özel sektörün güçlenmesi için, yerel bazda üyelere verilecek hizmetlerde oda ve borsalarımız çok önemli misyon yüklenmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Oda ve Borsalarımızın gerçekleştirecekleri her türlü faaliyete her zaman destek vermekte ve onlara önderlik yapmaktadır.

“Oda Akreditasyon Sistemi” Amacı : Türk oda sisteminin çağdaş oda sistemlerine uyumunun gerçekleştirilmesi TOBB ile Eurochambres arasında “Türkiye-AB Oda Forumu” projesi (2001). “Türk Oda Geliştirme Projesi”

2008 yılı itibariyle Oda Akreditasyon Kılavuzunda gerekli değişiklikler yapılarak borsalarımız da sisteme dâhil edilmiştir. Altıncı dönem akreditasyon çalışmaları çerçevesinde 16 oda ve borsamız Akreditasyon süreci kapsamına alınmıştır. Şu an itibariyle sistemde 68’si belgeli olmak üzere toplam 84 oda/borsamız bulunmaktadır.

2 ağustos 2006 III.Dönem Sertifika Töreni

19 Kasım 2008 V.Dönem TOBB Akreditasyon Sertifika Töreni

I.DÖNEM Sakarya TSO Alanya TSO Ankara SO İstanbul DTO Ege Bölgesi SO İstanbul TO Kocaeli SO İstanbul SO Denizli SO Gaziantep SO II.DÖNEM Afyon TSO Ankara TO Denizli TO Diyarbakır TSO Elazığ TSO Gaziantep TO Gebze TO Giresun TSO İzmir TO K.Maraş TSO Konya TO Mersin TSO Sivas TSO Uşak TSO III.DÖNEM Adana TO Antalya TSO Çorlu TSO Balıkesir SO Bursa TSO Erzurum TSO Eskişehir SO Kayseri SO Konya SO Manisa TSO Nevşehir TSO Samsun TSO Şanlıurfa TSO Trabzon TSO IV.DÖNEM Adana SO Antakya TSO Aydın TO Balıkesir TO Bodrum TO Çorum TSO Düzce TSO Edirne TSO İsparta TSO Kocaeli TSO Kayseri TO Malatya TSO Ordu TSO Salihli TSO Van TSO V.DÖNEM SakaryaTB Ankara TB Antalya TB Bafra TSO Bandırma TB Bartın TSO Çanakkale TB Çarşamba TSO Gemlik TSO Konya TB Kütahya TSO Manavgat TSO Polatlı TB Rize TSO Yalova TSO VI.DÖNEM (süreçte) Bandırma TO Çanakkale TSO Erzincan TSO Fethiye TSO Mersin DTO Tokat TSO Aydın TB Biga TB Ereğli TB Eskişehir TB Giresun TB Isparta TB İzmir TB Karacabey TB Karaman TB Karapınar TB

Yılları arasındaki Akredite Oda/Borsa artış seviyeleri

Sistemin oda/borsalarımızın hizmetlerine yapmış olduğu katkıyı ölçmek amacıyla belirli periyotlar da anketler yapılmaktadır. Son yapılan anket çalışmalarımızın sonuçları aşağıda grafiklerde verilmektedir.

Modelin en önemli özelliği sürekli gelişmeyi öngören bir sistem olmasıdır. Projenin amaçları: Mevcut akreditasyon standardını gözden geçirmek ve değişiklik önerisinde bulunmak. Revize edilen akreditasyon standardı hakkında ilgili tüm paydaşları bilgilendirmek Türk akreditasyon uzmanlarının çalışmalarını izleyerek revize edilen akreditasyon standardının düzgün bir şekilde uygulanmasını sağlamak.

Bu çerçevede; Türk oda/borsalarında akreditasyon standardının mevcut durumdaki uygulamasını görmek üzere 5 adet oda/borsa ziyaret edildi ve rapor hazırlandı. İMEAK DTO

Üzerinde anlaşmaya varılan değişiklikler/düzeltmeler hakkında; Akreditasyon Değerlendirme Uzmanlarına, TOBB Akreditasyon Kuruluna, Tüm akredite olan oda/borsalara olmak üzere 3 adet eğitim verilmiştir.

22 Haziran 2009 Akreditasyon Eğitimi

Bu eğitimlerden sonra Revize edilen Standardın ve değerlendirme sürecinin anlaşılması ve pratikte uygulamasını değerlendirmek ve izlemek üzere BCC ve Türk akreditasyon uzmanları ile birlikte 6 oda/borsamız ziyaret edilmiştir. BURSA TSO POLATLI TB

Revize edilmiş olan Sistem, “Temel Yeterlilikler” ve “Temel Hizmetler” olmak üzere 2 temel ayağa oturtulmuş ve Oda/Borsalara daha çok Eğitim ve Destek verilmesi ile Akreditasyon Kurulu tarafından onaylanan İyi uygulamaların paylaşılması önerilmiştir. TEŞEKKÜRLER