ÇAMLIDERE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ EKMEK İSRAFI ÇAMLIDERE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
Ülkemizde Alın terini, paylaşmayı, bereketi ifade eden ekmeğin her zaman derin bir saygısı vardır..
Harcanan emeği, özveriyi, çabayı tüm yönleriyle bilelim….
Emeğe, alın terine özen gösterelim
Kutsal olan ekmekteki; bu insanların emek ve alın terini hiçe saymayalım…
Çöpe Atılan Ekmekle Ne Yapılabilir
İsraf edilen ekmekle onlarca köprü Yapılır…
İsraf Ederek Ekmeği ve Emeği Koruyalım…
Ekmeğini çöpe atmadan önce bi düşünün….
Geleceğinizi İsraf Etmeyin..Böyle Mutlu Olun
Toplumumuzda ekmek nimettir..
Toplumumuz da kutsal değerlerinden birisi ve sofralarımızın baş tacıdır
Bütün Acılara Dayanılır Yeter ki Ekmeğin Olsun Ekmekleri Çöpe Atmayın Bana Verin Bütün Acılara Dayanılır Yeter ki Ekmeğin Olsun
Ekmek İsrafını Önlemek İçin Ne Yapmalıyız
İhtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı…Alırsak Böyle Olur
Ekmeğin derin dondurucuda ve poşet içerisinde saklanmalı,
Ekmek dilimlenerek tüketilmeli,
Kuruyan ekmekler israf edilmemeli, içinde az miktarda su kaynayan tencerenin üzerine yerleştirilen süzgeç üstüne konularak tüketilmeli
Bayatlayan ekmekler galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde çeşitli yemek, pasta ve tatlı yapımında kullanılmalıdır
Bayat Ekmekten Yapılan Tatlı Çeşitleri Bayat ekmek tatlısı Ekmekli puding Ekmekli krep Sütlü bayat ekmek tatlısı Ekmek helvası Bademli ekmek dilimleri Vişneli ekmek tatlısı Çikolatalı ve ekmekli kek Üzümlü ekmek tatlısı İncir ve ballı ekmek turtası
Ekmeği çöpe atarak Üzmeyelim ve Üzülmeyelim Ekmeği çöpe atarak Üzmeyelim ve Üzülmeyelim..Ekmeğe ve Emeğe Saygı Gösterelim….
TEŞEKKÜRLER
Hazırlayan Ercan GÜNEY Ziraat Mühendisi Çamlıdere Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü