ÇAMLIDERE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bal Arılarında İletişim
Advertisements

Yrd. Doç. Dr. Nilgün ERTAŞ Necmettin Erbakan Üniversitesi
Hayatımızda israf ve iktisadın önemi
ENERJİ TASARRUFU.
Gıdalarımızı saklama kuralları
Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
Akçaabat a gidince ilk yiyeceğiniz yemek budur ve Akçaabatlıların haftada dört beş kez yedikleri yemek tir.
ESOGU Ziraat Fak. Tarla Bit. Böl. Öğretim Üyesi
DENGELİ YAŞAM PROGRAMI
DİYABET Diyabet tedavisinin amacı kan şekeri düzeyinizi normal sınırlar içerisinde tutarak, kısa veya uzun dönemde oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek.
Doç. Dr. Aliye ÖZENOĞLU Ondokuz Mayıs Üniversitesi
MEYVELER VE KURUYEMİŞLER
EKMEK İSRAFI.
Sonbahar Dönemi Çalışmaları
SAĞLIKLI BESLENME.
İlkel Kovandan Arı Aktarma
1-7 HAZİRAN İYOT YETERSİZLİĞİ HASTALIKLARININ ÖNLENMESİ HAFTASI
SAYGI.
EKMEK İSRAFININ ÖNLENMESİ
Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
EKMEK İSRAFINI ÖNLEME PROJESİ
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
Ekmek İsrafı Yapmayın !!!.
SAKLI SU.
CELAL AVŞAR ORTAOKULU EKMEK İSRAFINI ÖNLEME PROJESİ
Yemek Listesi NİSAN 2015 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
Bal Arılarında İletişim
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ÇEKUD Kimdir ? 1999 yılında çeşitli meslek gruplarından oluşan Çevre Gönüllüleri tarafından kurulan, Çevreye duyarlı bir kamuoyu oluşturmaya çalışan, 
VAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ
HAZIRLAYAN ŞÜKRİYE KALKAN 6/B 526
DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYININ KONUSU
ADANA.
Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
KENDİMİZE SAYGI HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNİ SEV VE KENDİNE SAYGI DUY
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
MOHTİ TARIM OSMAN KALAYCI SERBEST TARIM DANIŞMANI ZİRAAT MÜHENDİSİ
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
ŞEHİR VE TARIM. EN BÜYÜK VARLIK  TOPRAK  SU  HAVA.
İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.
Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları
Her evde yapılması gereken pek çok iş vardır. Yemek pişirme,
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
ÇIKARMA İŞLEMİ EKSİLENİ BULALIM
1 GELİŞME RAPORU Proje Adı Sunan; Adı Soyadı Enstitü/İstasyon/İl Müdürlüğü Sunan; Adı Soyadı Enstitü/İstasyon/İl Müdürlüğü T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK.
İSRAF NEDİR Malı, dinin ve mürüvvetin uygun görmediği yerlere dağıtmaya israf denir. Mürüvvet, faydalı olmak, iyilik yapmak arzusudur. Dine uymayan israf,
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
GIDA ZEHİRLENMELERİ.
İŞLETME BAZLI ÇALIŞMA MODELİ UYGULAMASI. BUHARKENT ILÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
İç Anadolu bölgesinde yer alan bir çok doğal,beşeri ve tarihi güzelliklere sahiptir.
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
Yemek Listesi MAYIS 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
Ezogelin Çorba, Hasanpaşa Köfte, Spagetti Makarna, Havuç Salatası,Muz
Krep, Krem Peynir, Reçel, Yeşil-siyah Zeytin,Salatalık-Domates , Süt
Defnem Anaokulu 2017 Haziran Ayı Yemek Listesi
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
EYLÜL 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI Salı
Defnem Anaokulu 2016 Aralık Ayı Yemek Listesi
,Siyah Yeşil Zeytin, Çikolatalı Fındık Ezmesi, Havuç Dilimi, Süt
Yemek Listesi ARALIK 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
Yemek Listesi OCAK 2018 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
Yemek Listesi HAZİRAN 2018 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
EYLÜL 2018 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI
Yemek Listesi MUTLU YILLAR ÇOCUKLARIMIZLA BERABERCE…………………………
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ÇAMLIDERE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ EKMEK İSRAFI ÇAMLIDERE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ

Ülkemizde Alın terini, paylaşmayı, bereketi ifade eden ekmeğin her zaman derin bir saygısı vardır..

Harcanan emeği, özveriyi, çabayı tüm yönleriyle bilelim….

Emeğe, alın terine özen gösterelim

Kutsal olan ekmekteki; bu insanların emek ve alın terini hiçe saymayalım…

Çöpe Atılan Ekmekle Ne Yapılabilir

İsraf edilen ekmekle onlarca köprü Yapılır…

İsraf Ederek Ekmeği ve Emeği Koruyalım…

Ekmeğini çöpe atmadan önce bi düşünün….

Geleceğinizi İsraf Etmeyin..Böyle Mutlu Olun

Toplumumuzda ekmek nimettir..

Toplumumuz da kutsal değerlerinden birisi ve sofralarımızın baş tacıdır

Bütün Acılara Dayanılır Yeter ki Ekmeğin Olsun Ekmekleri Çöpe Atmayın Bana Verin Bütün Acılara Dayanılır Yeter ki Ekmeğin Olsun

Ekmek İsrafını Önlemek İçin Ne Yapmalıyız

İhtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı…Alırsak Böyle Olur

Ekmeğin derin dondurucuda ve poşet içerisinde saklanmalı,

Ekmek dilimlenerek tüketilmeli,

Kuruyan ekmekler israf edilmemeli, içinde az miktarda su kaynayan tencerenin üzerine yerleştirilen süzgeç üstüne konularak tüketilmeli

Bayatlayan ekmekler galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde çeşitli yemek, pasta ve tatlı yapımında kullanılmalıdır

Bayat Ekmekten Yapılan Tatlı Çeşitleri Bayat ekmek tatlısı Ekmekli puding Ekmekli krep Sütlü bayat ekmek tatlısı Ekmek helvası Bademli ekmek dilimleri Vişneli ekmek tatlısı Çikolatalı ve ekmekli kek Üzümlü ekmek tatlısı İncir ve ballı ekmek turtası

Ekmeği çöpe atarak Üzmeyelim ve Üzülmeyelim Ekmeği çöpe atarak Üzmeyelim ve Üzülmeyelim..Ekmeğe ve Emeğe Saygı Gösterelim….

TEŞEKKÜRLER

Hazırlayan Ercan GÜNEY Ziraat Mühendisi Çamlıdere Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü