Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?!

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bacillus thuringiensis
Advertisements

BİTKİLERİN BESLENMESİ İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR:
Üreme, Büyüme ve Gelişme
MİKROPLAR Mikroplar nasıl ve nerede yaşar ? Gülnur GÜR Sağlık Slayt
HÜCREDE GEÇEN TEMEL OLAYLAR
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
Mikroplar Nelerdir?.
Mikro-organizmalar nelerdir?
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
Hazırlayanlar: Fatma Korkmaz Rabia Kızılırmak
Elementler ve Sembolleri
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
Fosfor Döngüsü.
Proteinler.
KONU: BESİNLERİN İŞLENMESİ VE SAKLANMASI
CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar.
MANTARLAR.
İLKER YİĞİT ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKOKULU 4-C SINIFI
MADDE DÖNGÜSÜ Canlıların yaşamında büyük önem taşıyan su, karbon, azot, fosfor gibi maddeler, canlı ve cansız çevre arasında dolaşım halindedir. Bazen.
YEŞİL NEFES FOTOSENTEZ
KARBONHİDRATLAR.
MADDE DÖNGÜLERİ
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
SOLUNUM.
MADDE DÖNGÜLERİ.
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU ANDA BENİ GÖREMEZSİNİZ ŞİMDİ GELİYORUM.
gıda sanayinde kullanılan asitler
CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
HÜCREDE GEÇEN TEMEL OLAYLAR
GÜNEŞ ENERJİSİNİ CANLILAR NASIL KULLANIR?
SOLUNUM.
FEN ve TEKNOLOJİ / SOLUNUM
Karbondioksit+su güneşenerjisi klorofil Besin +oksijen
Hazırlayan:K.Merve GÜNAY
TOPRAK CANLILARI VE TOPRAK KALİTESİNDEKİ ROLÜ
CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ
KONU: CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
Canlı Ve Enerji İlişkisi
MANTARLARI TANIYALIM.
MİKROSKOBİK CANLILAR.
Hücre Vücudumuz hücrelerden oluşmuştur.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM.
EKOSİSTEM VE MADDE DÖNGÜLERİ
Muhammet Karahasan Protein Nedir ? Amino asitlerin belirli türde, belirli sayıda ve belirli diziliş sırasında karakteristik düz zincirde birbirlerine.
BESLENME VE BESİN ÖĞELERİ
MADDE DÖNGÜLERİ
VİTAMİNLER. VİTAMİNLER Vitaminler Anlamı yaşamsal aminler demektir. Organik yapılı maddelerdir. Polimer yapısı göstermezler. Kimyasal sindirime uğramazlar.
MİKROORGANİZMALAR VE SAĞLIĞIMIZ
MANTARLAR VE GENEL ÖZELLİKLERİ
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ 6\F ECEM POLAT SİNEM GÖKDERE BUSE BAŞKURT
MADDE DÖNGÜLERİ.
Mikrobiyolojinin Tarihçesi ve Gelişimi
Konsantre yoğurt, probiyotik yoğurt, meyveli yoğurt
A- Hücre Zarı:  Hücreyi Dış Etkilere Karşı Korur. Esnek Bir Yapısı Vardır, Üzerinde Geçitler (Por) Bulunur. Porlar Aracılığı İle Madde Alışverişi Yapar,
OKSİJEN DÖNGÜSÜ.
Mantarlar, çok hücreli veya tek hücreli olabilen ökaryotik canlıları kapsayan bir canlı türüdür.
CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ
SANAY İ DE K İ MYA GÜBRELER. Bitkiler kendi besinini kendi yapan canlılardır. Besin maddelerini yaparken su, karbon dioksit ve güneş ışını kullanırlar.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
BİTKİ NEDİR? NEDEN ÖNEMLİDİR? BİTKİLERLE İLGİLİ GENEL VE İLGİNÇ
SOLUNUM. SOLUNUM SOLUNUM ? Gliserol Gliserol.
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU ANDA BENİ GÖREMEZSİNİZ ŞİMDİ GELİYORUM.
Karbondioksit+su güneşenerjisi klorofil Besin +oksijen
Mikroskobik Canlılar.
Mikroskobik canlılar Zararlı Mikroskobik Canlılar.
Sunum transkripti:

Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?! Faydalı Mikroplar Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?!

Faydalı Mikroplar Çoğu henüz keşfedilmemiş milyarlarca mikrop vardır. Bu mikropların çoğu; Kendi yaşamımız için gereklidirler Bizim için iyidirler Kendi sanayimiz için yararlı bir şekilde kullanılabilirler.

Doğada Mikrop – bitki Etkileşimi Doğada bulunan mikropların çoğu bitkilerin büyümesine yardımcı olurlar. Toprakta bulunan Rizobakterisi azot tutarak birçok tahılın büyümesine yardımcı olur. Roots Microbes

Doğada Oksijen üretimi Siyanobakterisi veya ‘mavi-yeşil yosun’ okyanuslarda oksijen üretirler.

Doğada Bozunma Ham organik maddelerin bitmiş bir organik gübreye dönüşmesi sürecidir. Topraktaki organik maddeleri mantarlar önce işgal ederler ve daha sonra bakteriler yerleşirler. İnorganik besinlere bu geri dönüşüm olmadığı zaman, dünyadaki temel üretim durur.

Gıda Sanayinde Peynir ve Yoğurt Ekmek ve hamur ürünlerinde Laktik asit fermantasyonu ile yoğurt ve peynir elde edilir. Bazı mantarlar peynirin mavileşmesine de yardımcı olurlar! Ekmek ve hamur ürünlerinde Mayalar ekmek ve hamur üretiminde kullanılırlar. Alkol Üretiminde Fermantasyonun havasız olarak yapılıp alkol üretiminde yine mayalar kullanılır. Laktobasil bakterisi yoğurt ve peynir yapımında kullanılır Sakaromis serevis mayası ekmek yapımında ve alkol üretiminde kullanılır.

Gıda Sanayinde Fermantasyon Bakterilerin karmaşık şeker komplekslerini parçalayıp karbon dioksit ve alkol gibi basit maddelere dönüştürme prosesidir. Fermantasyon bir ürünü bir yiyecekten başka bir yiyeceğe dönüştürür.

The fungus Penicillium produces the antibiotic Penicillin İlaç yapımında Penisilin 1928 yılında Alexander Flemming tarafından keşfedilmiştir. Penicillium notatum mantarı tarafından üretilirler Günümüzde en çok kullanılan antibiyotiklerdendir. Aşılar Edward Jenner tarafından 1796 da tarafından keşfedilmiştir. Genellikle bizi hasta eden mikropların zayıflatılmış veya aktif olmayan bir türünden oluşturulur. The fungus Penicillium produces the antibiotic Penicillin

Probiyotiklerde Bunlar nelerdir? Belli oranlarda ev sahibi hücre tarafından kabul edildiğinde bir sağlık faydası oluşturan canlı organizmalardır. Bunlar ne çeşit bir bakteridirler? Laktobasiller ki bunlar insan bağırsağında bulunan faydalı doğal mikro-floralardır.

Probiyotiklerde Nasıl Çalışırlar? Hastalık-yapan mikroplarla direk bağlantılar kurarak onların hastalığa neden olmalarını zorlaştırırlar. Patojenik mikroplara karşı sindirim bölgesinde doğal bir engel oluştururlar. “Rekabetçi dışlanma" şeklinde faydalı mikropların, hastalık oluşturan mikroplara karşı mücadele ederek onları zamanla bölge dışına atmak. Bağışıklık sistemine etki ederek onu güçlendirmek.