SANA(R)T HAYATIM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEKTUP SESLİ.
Advertisements

Yüzde 83 vasıfsız işsiz ! ÖSS’de düz lise öğrencilerinin yüzde 83‘ü üniversiteli olmayı başaramamış. (2004 ÖSS istatistikleri) Üniversitelere sadece.
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
NEŞET GÜNAL.
HAZIRLAYAN: BERFİN TAN
Tahir ÖZDİL Üye no : 981 a z i z h a t ı r a s ı ’ n a…
SANATA EVET YES WE ART. FOTOGRAF SANATI ART OF PHOTOGRAPHY İSA ÇELİK.
PROF. DR. ŞÜKRAN GEÇGİL.
Kerem Ağralıgil “Saklı Düzen”
I.M. PEI Ieoh Ming Pei.
1985 - TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL ENTEGRE ET TESİSİ OLARAK PINAR ET YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN KURULMUŞTUR … KURUCUSU SELÇUK YAŞAR’DIR.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
KONFERANS (Konferans Sonrası İmza Günü Yapılacaktır)
Bir Başkadır Benim Memleketim
BİRCAN OĞANKUL ÖZGEÇMİŞ ALDIĞI ÖDÜLLER ALDIĞI TEŞEKKÜR BELGELERİ YAZDIĞI KİTAP DOSYALARI YAZI VE ŞİİRLERİNİN YER ALDIĞI SİTELER ÇALIŞTIĞI ŞİRKETLER.
TÜRKİYE’DE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME REFORMLARI
JAMES STIRLING.
SANAT TANITIM FATİH MİKA’ nın GRAVÜRLERİ
Prag’dan çok çok küçük bir örnekleme!
TÜRK EDEBİYATINDA HİKAYE
Çiğdem KILCI Kasım Uşaklı bir baba ile Erzurumlu annenin kızı olarak 1987 Kasım’ında İzmir’de dünyaya geldim. 1 yaşımdayken Ankara macerası başladı.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
SANAT TARİHİ.
Öğretmenlik ve Estetik Duyarlılık
DÜŞLE,YAP,OLSUN…. KURUCUSU 17 Ocak 1925 tarihinde Rodos'ta doğan Selçuk Yaşar, orta ve lise tahsilini İstanbul'daki Fransız Saint Joseph Lisesi'nde yapmış,
Sunum: Ahmet YORDAM Bursa-Mustafakemalpaşa Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni.
ŞÜKRAN PEKMEZCİ geçmişten izler RESİM SERGİSİ ONURLANDIRMANIZI DİLERİZ 7 ARALIK 2010/ 1 OCAK 2011 SERGİ AÇILIŞI: 7 ARALIK 2010-SALI GÜNÜ SAAT HELİKON.
GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ
SOYUT SANAT Kandisky,Mondrian ve Maleviç gibi sanatçıların doğadan yola çıkarak, görsel anlatıma varmaları çağın sanat değerleri üzerinde etkileyici olmuştur.
Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Sanat Müzesi
SOYUT SANAT Kandisky,Mondrian ve Maleviç gibi sanatçıların doğadan yola çıkarak, görsel anlatıma varmaları çağın sanat değerleri üzerinde etkileyici olmuştur.
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.

ŞEREF AKDİK.
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
01 – Cihat ARAL Zehra ARAL.
Çiğdem KILCI Kasım Uşaklı bir baba ile Erzurumlu annenin kızı olarak 1987 Kasım’ında İzmir’de dünyaya geldim. 1 yaşımdayken Ankara macerası başladı.
Felsefe Performans Ödevi
Sağlıkta İnsangücü Çalışma Grubu Raporu Dr. İ. Serdar ARDA.
ULU ÖNDER ATATÜRK ’DEN GÜNÜMÜZE EĞİTİM
Yunus emre ortaokulu İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır. Yunus Emre.
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen!n!n Özell!kler!.
MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
Bir Başkadır Benim Memleketim
MEKTUP SESLİ.
Utanıyorum Ama Gazeteciyim Gürkan Kirlibal & İlker Genç (cCc) Beşinci Bölüm: Gazeteciler Kolonisi.
OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz 1931 yılında ilkokul olarak eğitim öğretime açılmıştır yılında ortaokul eğitim öğretime açılmıştır
YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU
MEHMET UYGUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BEŞ PARMAK RESİM SERGİSİ
OKULUN KISA TARİHÇESİ 1 Aralık 1949 tarihinde kız okulu olarak açılmıştır yılında İstasyon Caddesindeki şimdiki binasına taşınmıştır
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
Yrd.Doç.Dr. Özcan PALAVAN
SEVGİLİ GENÇLER; İLKÖĞRETİM 8. SINIF ÖĞRENCİSİ OLARAK HAZİRAN AYINDA BİR KARAR VERECEKSİNİZ. BEN OKULU BİTİRİNCE NE YAPACAĞIM? OKUYACAK MIYIM? OKUMAYACAK.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sanat, Spor ve Atatürk
Atatürk Anıtları ve Heykeltıraşları
YENİCEKÖY İlk/ORTAOKULU
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
SANAT FELSEFESİSANAT FELSEFESİ Sanatçı Sanat Eserinin Özellikleri Ve NitelikleriSanat Eserinin Özellikleri Ve Nitelikleri.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NİHAT TOPKARA BİZİM SINIF TARİH DERSİNDE.
Öğretim Programı (1-4) Kazanımları Sunusu
DIŞAVURUMCULUK VE RENK
MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ
MÜZE EĞİTİMİ VE DÜNYADA MÜZE EĞİTİMİ UYGULAMALARI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

SANA(R)T HAYATIM

Ben, Dilek (Cömert) Taçyıldız ;

Mitoloji kahramanı NIOBE (Ağlayan Kaya) nin memleketi Manisa da 1956 yılında doğmuşum. İlk , orta ve lise öğrenimimi tamamladıktan sonra 1977 de Buca Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü Y. Sezen - Şeref Bigalı atölyesinden diplomamı aldım. Yetmedi, 1994 A. Ü. A. Ö. Fakültesinden önlisans diploması aldım. Tabii bu arada doğanın kanunlarına uyarak, 1978 yılında evlendim ve bana göre dünya güzeli, iki kız evlat sahibi oldum. İzmir İnönü Lisesinden İdareci - Resim Öğretmeni olarak 2000 yılında emekli oluncaya dek “ estetik kaygılar taşıyan, sanata değer veren bireyler yetiştirmeye çabaladım”. Bu süreçte; yaşadıklarımı, hissettiklerimi, gözlemlerim sonucu birikimlerimi guaj - suluboya ve yağlıboya olarak yüzeylere aktarmayı ve onları, sergiler yoluyla siz sanat severlerle paylaşmayı ilke edindim.

“Çağımızın çaresiz insanı; bilmediği, anlamadığı ve çözemediği çevresinden edindiği kopuk izlenimlerini, yaşantısının bir yansıması olarak sanata getirmektedir.” diyen Adnan Turani nin sanat felsefesinden yola çıkarak, sembolist bir anlamda çalışıyorum. Boyayı seviyorum. Özellikle yağlı boyayı…Ve yağlı boyayı fırça yerine spatula ile kullanmayı. Anlatımcı bir dil kullanırken bu bana daha ya(t)kın geliyor.

İnsanları işliyorum, çünkü onlarla iç içeyim; isyan eden, gerilim içinde, iletişimsizlikten yakınan. Ama bunları çeşitli nedenlerle belli etmemek için yüzlerine geçirdikleri maskelerle dolaşan insanlar. Çocukluklarını yaşayamamış yaş olgunları, olgunlukları içinde içtensizlik yaşayıp; kendine bile itiraf edemeyenler, kendine karşı susanlar. İşte benim insanlarım, kimileri kalabalıklarda yapayalnız, kimileri birlikteliğin içinde mutsuz… Duygusallık, sevgi - sevgisizlik, boşluk ve elyordamı. Doğarken çıplak, ölürken çıplak. (Zaten, giysi nedir ki sınıf farkını vurgulamaktan başka…) Bu yüzden genelde figürlerim nü… İnsanlar, şehirler ve yine insanlar insanlar…

Sanatsal Etkinliklerim; 1989 Antalya Müzesi Grup Sergisi, 1990 İzmir İnönü Lisesi Resim Öğretmenleri Karma Sergisi, 1990 İzmir B. Ş. B. Çetin Emeç Sanat Galerisi Kişisel Sergi, 1991 “Yunus Emre Sevgi Yılı” Kadın Ressamlar Sergisinde Mansiyon Ödülü, 1992 İş Bankası Sanat Galerisi Grup Hand Resim Sergisi, 1992 Manisa Mesir Etkinlikleri Grup Hand Resim Sergisi, 2000 Milenyum da Türkiye Konulu Karma Resim Sergisi, 2003 Yılında Türkiye Acil Tıp Derneği Sanat Danışmanlığı, 2004 Obezite Derneği Resim Sergisi, 2006 1977 Resim Mezunları Karma Resim Sergisi,

Ve bu sergilerin bazıları için hazırlanmış olan kataloglarda eserlerim yer almış olup; bu eserlerimle, 13.10.2006 tarihinde , İzmir Resim Heykel Müzesi Sanat Eserleri Belirleme Komisyonundan , “Sanatta Yeterlilik Belgesi” almış bulunuyorum... Çalışmaya ve paylaşmaya devam…