KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su.
Advertisements

Üçgenleri açı ölçülerine göre sınıflandırır
İTALYA.
Merhaba çocuklar ben Masallar Ülkesi’nden
Limitsiz Yerli İçecekleri
Merhabalar sevgili yemek dostları ! Ben Bolu’lu Turgay Usta. Yılların vermiş olduğu yemek bilgimi sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğim onca yemek arasından.
RESTORAN EKİPMANLARI.
Mektubunuz Var......
MADDEYİ TANIYALIM.
ERİME KAYNAMA DONMA BUHARLAŞMA
DENGELİ YAŞAM PROGRAMI
FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Üçgenleri açı ölçülerine göre sınıflandırır
Taze Otlar & Baharatlar.
MEYVELER VE KURUYEMİŞLER
Kış Hazırlıkları Kış Hazırlıkları Barış Uncu. Kış Hazırlıkları Kış Hazırlıkları Kış Hazırlıklarında: Atkı, kazak, eldiven gibi malzemeler kullanılır.
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ
BAKTERİ BİLGİSİ EĞİTİMİ
BESİN SATIN ALMA, BESİN HAZIRLAMA, SAKLAMA VE PİŞİRME İLKELERİ.
SERAMİK TÜNEL FIRINLARI VE REFRAKTERLERİ
KANSERİ YENMEK İÇİN KULLANILACAK GIDALAR Evet Sevimsiz bir konu seçtim bu kez ama çağımızın en önemli hastalıklarından biri KANSER.
Düğünlerde yapılan “Çiçek” ekmeği
“Çevremizde düğün, sünnet, kına, bayram gibi özel günlere has
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
BPR151 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - I
DİYETİSYEN ÖZCAN İYİCİ
STOKLAR VE SOSLAR Serkan Tütüncü tarafından hazırlanmıştır.
İştah Açan Fotoğraflar
Proje Çevrim Yönetimi ve Projelerimize Gerekli Ulusal Fonlar Namık Kemal Üniversitesi Doç. Dr. Ali SARIIŞIK 11 Mayıs-2012 SAN-TEZ.
Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı
Adana’ya gidiş sebebim tabii ki Çukurova Kitap Fuarı. 6 gün sürmesine rağmen 200 bin’in üstünde ziyaretçi oldu. Asgari ücretle çalışan babalar, biri üniversitede.
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
Grup 14 Etkinlik: Parmak Boyası Ek Etkinlik : Kitap Ayracı
EZME ZEYTİN İŞLENMESİ.
11-17 MART TUZA DİKKAT HAFTASI
BESİNLER.
HEDEFLER: 1.Sağlıklı yaşayabilmek için dengeli beslenmeyle ilgili davranışları gösterebilme. 2.Verilen nesneleri çeşitli özelliklerine göre sınıflayabilme.
Hazırlayan:Tuba Kalaycı
YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler
Vİtamİnler BAŞLA.
TANTUNİİİİİİ .
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
Soğan Nasıl Yetiştirilir?. Mutfağımızın olmazsa olmaz sebzelerinden biri olan soğanın, 100 den fazla türü var. Beyaz, sarı, kırmızı, yazlık ve kışlık.
Sicilian Food «Scacce» are sheets of folded dough mixed and seasoned to taste in a variety of ways: tomato and cheese, broccoli, cheese and sausage, eggplant.
500 gr orta yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet iri kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kuru nane 1 su bardağı.
(YEMEK LİSTELERİ OLUŞTURMA)
SEBZELER.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Menü Planlama.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
TÜRK MUTFAĞINDA KOMPOSTO VE HOŞAFLAR
GAZLARIN ESNEKLİĞİ DENEYİN AMACI: Gazların esnekliğini görmek
Armada Salon Kıs Dügünleri Teklifi
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
RENK KULLANIMI Basitlik ve tutarlılık esastır. Slaytlardaki ifadeler, her mesafeden okunabilmeli. Zemin rengi, ancak anlatılan konuya açıklık getirmek.
TRAKYA’NIN BAYRAĞI. TRAKYA’NIN TARİHİ GELENEK GÖRENEKLERİ.
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
DOMATES SOS.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
FRANSA MUTFAGI MEHMET MUSTAFA ESKICIOGLU. TARIHSEL GELISILM  Dünyaca ünlü mutfak kültürlerinden biri olan Fransız mutfağına “dünyanın standart mutfağı”
Kuru Baklagiller ve yapilan soguk yemekler MEHMET MUSTAFA ESKICIOGLU AHMET YUCE GAZIANTEP UNIVERSITESI IKRAM HIZMETLERI 2.SINIF.
İber Yarımadası Mutfağı Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
Palandöken Dağı; Palandöken, Doğu’nun en popüler kayak merkezidir. Hatta Türkiye’nin en iyi ilk üç kayak merkezinden birisidir.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
K KADER VE BETÜL.
Sunum transkripti:

KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS

(DEMI-GLAS SOS) VE TÜREVLERİ KAHVERENGİ SOSLAR (DEMI-GLAS SOS) VE TÜREVLERİ Ön Hazırlık Aşaması Malzemeler hazırlanır. Et suyu ısıtılır. Un kavrulur.( yakmadan) Mus kıvamına getirin ve ılık olarak bekletin MALZEMELER: 1 l Et suyu 75 gr Un 80 g Tereyağı YAPILIŞI -kaynamış et suyunu lezzetlendirin ve 10 dakika yavaş yavaş pişirin. -Kullanın veya sonra kullanmak üzere saklayın. UYGULAMALARI: Yemeklerde temel sos olarak kullanılabilir. Dolmalarda ve özellikle kırmızı et yemeklerinde oldukça fazla tercih edilir.

KAHVERENGİ SOS ve TÜREVLERİ Doğranmış yer mantarı ve suyu Porto Şarabı suyu çekilinceye kadar kaynatılır. PÉRIGUEUX SOS İspanyol veya Demi-Glas Soslar DIABLE SOS Arpacık soğan,sirke,beyaz şarap,acı biber ve doğranmış maydanoz pişirilir PÉRIGOURDINE SOS Kaz ciğeri ve yer mantarı eklenerek yapılır.

TÜREVLERİ İspanyol veya Demi-Glas Soslar Porto şarabı eklenerek yapılır PORTO SOS Kırmızı şarap,arpacık soğan ve kemik iliği eklenerek yapılır. BORDALESA$ SOS İspanyol veya Demi-Glas Soslar Soğan,sirke,beyaz şarap,hardal eklenerek yapılır. ROBERT SOS Domates sosu, kurutulmuş mantar sosu,ve maydanoz eklenerek yapılır. ITALYAN SOS

BAĞLATICI SOS Malzeme ve araç gereçler hazırlanır. Lezzetlendirilmiş et suyunu kaynatılır. Nişastayı soğuk suda çözdürülür. Daha sonra nişastayı kaynayan et suyuna istenilen kıvamı yakalayıncaya kader eklemeye devam edilir. Süzüp üzerine tereyağı eklenir ve serviste kullanmak üzere bekletilir. MALZEMELER 1 L. Kahverengi et suyu 40 g Mısır nişastası 100 ml. Kırmızı şarap Lezzetlendiriciler Uygulamaları: Diğer sosları yapmak için temel olarak kullanılır. Bazı yemeklerin yanında servis edilir. Kızarmış et yemeklerinde malzeme olarak kullanılır.