Sisyphus (Sisifos) Miti

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hüsamettin Ataman – Mimar - Denizli
Advertisements

'See-through' tyre Radical new tire design by Michelin. The next generation of tires. They had a pair at the Philadelphia car show. İçi görülebilen oto.
SELMA GENC TEFL 496 IYI KOTU BAKIMSIZ
Cem Fotoğrafların bir kısmı Ali Bora ‘ya aittir.Kendisine teşekkür ederiz…
PROMETHIUS karacigerin rejenerasyon kapasitesi ile ilgili bir mit
Osiris mitosunun ana çizgileri, Plutarkhos’un “De Iside” adli yapıtında ayrıntılı verilmiştir.
Y A Ş L I L A R I N S A Ğ L I Ğ I TIKLAYARAK İLERLEYİNİZ – PROCEED WITH CLICK.
KÜLTÜREL FARKLILIKLAR ÜZERİNE FİRMA ÖRNEKLERİ
İnsanlığın Yazıya ve Mimariye Geçiş Macerası (Altı Bölümden oluşan görsel bir dizi) İkinci Bölüm 19 Mayıs Kültür Merkezi Doç. Dr. Haluk Berkmen.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
KUSURLULUK KOMPLEKSI VE BIR ORTAK CEVIRI VAKASI Class Discussion 9 Translation Criticism TEFL Spring Merve TURHAN.
Blowin’ in the Wind ( Cevap esen rüzgârda )
Ünite 2: 6.Sınıf Sosyal Bilgiler Yer Yüzünde Yaşam
Ders 2 Yunan Mitolojisinde İlkler.
MATHEW BRADY.
Retail Mgt. 11e (c) 2010 Pearson Education, Inc. publishing as Prentice Hall 7-1 Identifying and Understanding Consumers 1.
İŞ SIRALAMA VE ÇİZELGELEME DERS 5
Heykeltraş ve ressam Bruno Torfs’un Avustralya’da Melbourne yakınlarındaki yağmur ormanlarında bulunan atölyesi ve heykellerinden bazıları. Torfs, bu ünik.
UPUZUN BIR KUMSAL BOYUNCA YANINDA TANRI ILE YÜRÜYORMUS. ONLAR YÜRÜRKEN TAM KARSISINDAKI GÖKYÜZÜNDEN BIR FILM SERIDI GIBI ADAMIN HAYATINDAN SAHNELER GEÇIYORMUS.
1 Kelime Uygulama Sunumu - 76 Bu sunumdaki kelimeler… Gesture To gift To gild To give To gibbet
21. Yüzyılda Tıpta Kök Hücrenin Yeri. “ I magination is more Important than knowledge ” Albert Eistein.
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Reach customers with Mobile Search Network.
A-hekim.tv Survey via web site. 2 Contribution of a-hekim.tv %88 of the total physicians declared that a-hekim.tv helps to improve their scientific knowledge.
Hiristiyan ikonografyasi
EXPRESSING PURPOSE, CAUSE AND RESULT AND GIVING REASON
Kelime Uygulama Sunumu - 16
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
NOUN CLAUSES (İSİM CÜMLECİKLERİ).
Mitoloji Ders 4 Yunan Tanrıları ve Topluma Etkileri.
YALAN DÜNYA.
IZDOS Scouting and Nature Sportmen Youth and Sports Club GSK ‘’ The Universe Challenges!’’ Project Camping.
The End of Cheap Chinese Labor Author(s): Hongbin Li, Lei Li, Binzhen Wu and Yanyan Xiong Source: The Journal of Economic Perspectives, Vol. 26, No. 4.
HAZIRLAYANIN B İ LG İ LER İ Adı ve Soyadı Enes BAŞ Okul No:147 Sınıf: 6/C DERS Bilişim ve Teknolojileri KONU: Zeus Heykeli Ö ğ retmenin Adı ve Soyadı:
Sisyphus (Sisifos) Miti.  Sisyphus Teselyalı Kral Aeolus,un oğludur.  Ephyra,nın kurucusu ve ilk kralıdır.  Bellerophon,un da dedesi.
AVL Trees / Slide 1 Silme * Anahtar hedefi silmek için, x yaprağında buluruz ve sonra sileriz. * Dikkat edilmesi gereken iki durum vardır. (1) Hedef bazi.
(Yapay) Zekâ ve Mantık (Programlama) - Olabilirliği ve Geleceği - Yılmaz Kılıçaslan.
There was a man who was thinking of building an honourable structure that could last for milleniums and show the king’s power. So, he racked his brain.
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 7.
SEVEN WONDERS OF THE WORLD
Ben İstanbul'um I'm Istanbul Poem : Nilufer DURSUN Translated by : Can AKIN.
Eternal Lover In Thy Heart While creating the galaxies And defining the endless time.. And covering the unknown, with the known I dreamt of you. What.
What is lost in translation?
Yeni ofis kırtasiye malzemeleri ve aksesuarları satın.
1 NİSAN 2015 SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA GÜNLERİNİN 92. GÜNÜ YOKSULLUĞA SON DİYORUZ. DÜNYA DAHA GÜZEL YARINLAR İÇİN ETKİNLİKLERİNİZİ BEKLİYORLAR 14 SENE 9.
Searching Thy Lover, To Be One Looking at the sky.. Behind every cloud and over the wings of the birds.. I always dreamt of you. You were looking for.
MUNZUR WATER Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information and views set out.
Practice your writing skills
Türkçe İngilizce Mistik Şiirler Turkish English Mystical Poems Müzikli slâyt Slideshow with music Kalplerin Cilası Varnish of Hearts Written By: Can Akın.
This is beak. There are feet. There are wings. There are eyes. This is tongue.
Sieve Analysis Concrete Mix Design Technician School.
İDEAL ÇALIŞMA ORTAMI NEDİR?
Batı Karadeniz-3.
Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü
UNIT 6 DEDECTİVE STORİES
Excuse me. Afedersiniz. 1.
Hüsamettin Ataman – Mimar - Denizli
OMUR BELDESİ-SEFERİHİSAR ÇEVRE BİLGİSİ/ENVIRONMENTAL INFORMATION OF SEFERİHİSAR CITY Seferihisar ilçesi topraklarinda en eski yerlesim.
Yaratıcılık Ne Kadar?....
DREAMHOUSE TY TLG DREAM HOUSE TY TLG DREAM……… YOU CAN TOUCH, IF YOU DREAM………
Before the Battle of Çanakkale. Why a Front in Çanakkale was Opened? In the summer of 1914, the war continued in Europe with all its intensity, and by.
Feminism, unlike the idea of ​​ mankind, is a trend that is prioritized to bring gender inequality to the agenda. The notion of feminism, which is not.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
“8. SINIFLAR” MASTERMIND UNIT 6 The Adventure.
“8. SINIFLAR” MASTERMIND UNIT 6 The Adventures
People with an entrepreneurial mindset are always brave.
Where’s the post office? 1. Where is the post office? Where is the post office? It’s next to the bank. It’s next to the bank. Is there a bank next to.
Sunum transkripti:

Sisyphus (Sisifos) Miti

Sisyphus Teselyalı Kral Aeolus,un oğludur. Ephyra,nın kurucusu ve ilk kralıdır. Bellerophon,un da dedesi

Sisyphus, gemi ticaretine terfi ettirilmis. Oldukca da basarılı imis Sisyphus, gemi ticaretine terfi ettirilmis. Oldukca da basarılı imis. Ancak o cok hırslı ve insanlari aldatan biri imis. Misafirleri ve yolcuları sırf ünü artsin diye öldürürmüs. Homer’e gore o, insanların en kurnazi imis.

Kuzenini ayartmis’ kardesinin tahtina konmus ve Zeus’un sırlarını acığa cıkararak hainlik etmis. Zeus da’ Hades’e onu Tartaros’a zincirlemesi icin emir vermis. Sisyphus’ kurnazlıkla Thanatos’u (ölum tanrisi) kendi zincirlemis. Bu durum oldukca karmasaya neden olmus. Hic kimse ölemiyormus (kafası kesikler bile). Ares duruma el koymus. Zira bir savasta, tuttugu tarafın karşısındakiler bir türlu olmedigi icin savası kazanamamıs ve keyfi kacmis. Tanatos’u serbest birakarak Sisyphus’u Tartarus’a gondermis

Ancak ölmeden once bir kurnazlık daha yapar Ancak ölmeden once bir kurnazlık daha yapar. Karısına geleneksel ölum torenini yapmamasini ister. Karisi dedigini yapar. Sisyphus da Persephon’a giderek karisinin kendisini (ölum törenini) ihmal ettigini ve bu gorevi karisina yapmasi icin hatirlatmasi amaciyla kısa sureligine yukariya cıkışına izin verilmesini ister. Persephon bu izni verir. Ancak Sisyphus yeryuzune geldikten sonra geri dönüşü reddeder. Sonunda Hermes (Zeus’un ulagi) onu yakalayarak ölüler ülkesine geri götürur

Persephon öluler ülkesinde Sisifos,a eslik ediyor

Sisyphean task Tanrılar’ bu kurnazlıklarının cezasini kötu odetmisler. Buyuk bir kaya parcasını bir tepeye kadar cıkariyor ve tam zirveye ulastiginda tas geri yuvarlaniyormus. Bu isi sonsuza dek yapmakla cezalandirilmis.

Bu delirtici ceza ona biraz da’ Zeus’tan bile daha zeki oldugu kibiri nedeni ile verilmis. Sisyphus daha once, ırmak tanrisi Asopos’a Zeus tarafindan kacırılan kızı Aegina’nin yerini soylemis. Asopos Zeus’u bastiginda Zeus cok utanmışmış. Sonucta Zeus’ kendi zekasını ortaya koymak icin de Sisyphus’a boyle bir ceza vermis. Anlamsız ve bitmek bilmez isler Sisyphean olarak adlandirilir. Sisyphus, pek cok antik cagı yazarına esin kaynagi olmustur.Painter Polygnotus onu Delphi’de (Yunanistan’da antik bir sehir) resmetmistir.

The Myth of Sisyphus by Albert Camus The gods had condemned Sisyphus to ceaselessly rolling a rock to the top of a mountain, whence the stone would fall back of its own weight. They had thought with some reason that there is no more dreadful punishment than futile and hopeless labor.

Bazen, tüm insanlara, Tanrı tarafından böyle bir ceza verildiğini düşünüyorum...