Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

(Yapay) Zekâ ve Mantık (Programlama) - Olabilirliği ve Geleceği - Yılmaz Kılıçaslan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "(Yapay) Zekâ ve Mantık (Programlama) - Olabilirliği ve Geleceği - Yılmaz Kılıçaslan."— Sunum transkripti:

1 (Yapay) Zekâ ve Mantık (Programlama) - Olabilirliği ve Geleceği - Yılmaz Kılıçaslan

2 Reel ve Sanal Dünyalar Sürüngenler, M. C. Escher (1943)

3 Bilinç Kavramı Üzerinden Karşı Çıkış AARON drawing, 1979 Sembollerin rasgele yan yana gelişi ile değil ama hissedilen heyecanlar ve düşünceler sayesinde bir şiir yazamadığı ya da bir konçerto besteleyemediği ve bununla da kalmayıp yazıp bestelediğini bilmediği sürece, biz makineyi beynin eşiti olarak kabul edemeyiz.

4 Bilinç Kavramı Üzerinden Karşı Çıkış AARON drawing, 1987

5 Bilinç Kavramı Üzerinden Karşı Çıkış Input text: the fishing boat is on the shiny dark ocean. The sky is pale yellow. The large grim reaper is in the boat. the hell mountain is 20 feet behind the boat. the hell texture is 25 feet wide. The large hammerhead shark is 5 feet to the right of the boat. it is in the ocean.

6 Bilinç Kavramı Üzerinden Karşı Çıkış Input text: the cabin is on the big grassy island. the island is on the ocean the sun and the sky are orange. the cabin is facing backwards. a large stone mountain is fifty feet to the right of the cabin. a bridge-vp5412 is 20 feet in front of the cabin. it is facing left. there is a lifeboat next to the bridge. it is facing left.

7 S2S: Uzamsal ilişkileri kodlayan ifadelerden 3 Boyutlu resimlerin oluşturulması 7 Input Text: ‘Sandalye masanın solunda.’

8 Sinir Sisteminin Sürekliliğinden Hareketle İtiraz Sinir sistemi ayrık durumlu bir makine değildir. Öyleyse, ayrık durumlu sistemlerle taklit edilemezler.

9 Davranışının Formel Olmayan Doğasından Hareketle İtiraz Eğer insanlar yaşamlarını belirli bir kurallar kümesine dayanarak düzenleseydiler makinelerden daha iyi olamazlardı. Fakat, böyle bir kurallar kümesi mevcut değil. Öyleyse, insanlar makine olamazlar.

10 “Başını Kuma Gömme" Tavrı Makinelerin düşünebilir olması çok korkunç sonuçlar doğuracaktır. Öyleyse, bunu yapamamaları için dua edelim ve bunun olmayacağına inanalım.

11 Hawking’in 2001’deki Uyarısı "In contrast with our intellect, computers double their performance every 18 months," warned the genius physicist in a recent interview with the German news magazine Focus. "So the danger is real that they could develop intelligence and take over the world." "We must develop as quickly as possible technologies that make possible a direct connection between brain and computer, so that artificial brains contribute to human intelligence rather than opposing it."

12 12 ???


"(Yapay) Zekâ ve Mantık (Programlama) - Olabilirliği ve Geleceği - Yılmaz Kılıçaslan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları