Hitabetin 10 Altın Kuralı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLETİŞİM NEDİR? İletişim,nesnel kriterlere dayalı aktaranın ve algılayanın,algısından bağımsız olan bilginin ve kişilerin özelliklerinin ifadesi olan duygu.
Advertisements

KONFERANS SÖYLEŞİ SEMPOZYUM
ZOR İNSANLARLA BAŞA ÇIKMA
NİÇİN ÖFKE VEYA BU KONFERANS NİYE? ACABA ÖFKELENMEMEYİ ÖĞRENSEK;
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
İletişim Nedir? Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır.
ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ
TOPLUMDA HIZLA YAYILAN ŞİDDETE KARŞI ALINAN ÖNLEMLER
Karabük Üniversitesi Sa ğ lık Yüksekokulu
KAYGI-KAYGI İLE BAŞ ETME YOLLARI
OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Etkili Sunumlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
İLETİŞİM.
HALKALI GÜNEŞ ORTA OKULU
POWERPOINT SUNUM İLKELERİ
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ:
Öğretim Durumlarını Planlama
Nefes ve Teknikleri
GEVŞEME EGZERSİZLERİ.
Kolukısa Anadolu Lisesi Öğrenci;Nisa Bağdatlı Öğretmen; Esra Çiftçi
4.ÜNİTE C.ETKİLİ İLETİŞİM.
Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Gerekli Zamanı Ayırın Gerekli Zamanı Ayırın Kullanacağınız Materyalleri Edinin Kullanacağınız Materyalleri.
İletişim ve Empati.
Mustafa bilge 2/d sınıf öğrt.
IYI SUNUM NASIL OLMALI? Asli Ergun.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
ÇOCUKLA İLETİŞİM KURMAK
VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
İNKATEM TEMİZLİK HİZMETLERİ
EFT TEKNİĞİ UYGULAMASI GEÇMİŞİ YENİDEN YAZMAK
Doğru Çalışma Yöntemleri
SUNUM TEKNİKLERİ.
BEDEN DİLİ.
Sosyal Bilgiler İletişim
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV ÖNCESİ NE YAPMALIYIZ?.  Sınavdan önceki gün rutinin dışına çıkmamaya özen gösterin.  Düzenli bir şekilde uyuyun.  Kafeinli içecekler tüketmemeye.
İLETİŞİM VE EMPATİ.
LİDERLİK VE ÖZGÜVEN.
SINAV KAYGISI BÜYÜKÇİĞLİ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
İLETİŞİM.
Diksiyon nedir? Konuşmada, kelimenin seçilmesi, imlasına ve veznine göre söylenmesi ve ifadenin rahatlıkla anlatılması. Fesahat, belagat, telaffuz ve natıka kelimeleri.
En fazla ödül kazanmış olan İngilizce Dil Eğitimi Programı.
ETKİLİ ÖĞRETMENLİK VE SINIF YÖNETİMİ
GÜNDEM: 1. Toplantının açılışı, oklama kağıdının imzalanması. 2. Birinci dönem çalışmalarının değerlendirilmesi. 3. Okuma – yazma öğreniminde sınıfın.
ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ
DİL ANLATIM SLAYT SUNUM&SÖYLEV.
SUNUM / SUNUŞ.
İLETİŞİM.
İyi ve etkili bir öğretme iyi iletişime bağlıdır.
Ses eğitimine ilişkin fonksiyonlar
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
SUNUM TEKNİKLERİ.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
DİKSİYON VE ETKİLİ KONUŞMA Bölüm 1
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Test Çözme Teknikleri.
Gökçe Erinç Büyükşengür
BAŞARILI İNSANLARIN KURALLARI
İLETİŞİM TEKNİKLERİ.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
İLETİŞİMİN TEMEL BECERİLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir.
ÖZGEÇMİŞ İŞ ARAMA MÜLAKAT İŞ HAYATI VİDEO KARİYER KAMPÜSTE ARA Ana SayfaAna Sayfa İş hayatı Etkili konuşmanın 7 yoluİş hayatı Etkili konuşmanın 7 yolu.
Sunum Teknikleri - Prof.Dr. Durmuş Dündar Arş.Gör. Nurten Çalışkan
SUNUM TEKNİKLERİ.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
Sunum transkripti:

Hitabetin 10 Altın Kuralı CEO’S dergisi – Ekim 2007

Hitabetin 10 Altın Kuralı Lider olabilmenin ilk kuralı artık hepimizin gayet iyi bildiği gibi insanları etkileme yeteneğinizin olmasıdır. Tarih boyunca binlerce kez yaşandığı gibi, sadece konuşarak insanlara istenilen her şeyi yaptırmak mümkün! Etkili olabilmek için en önemli silahlarımızdan biri de hitabet yeteneğimiz. İşte günümüz liderlerine hitabet ile ilgili 10 tüyo.

1 Egzersiz yaparak sesinizi netleştirin Bir insanın yüzü 44 farklı kas sayesinde 7000 eşsiz ifadeye bürünebilir. En önemli yüz kaslarınızı çalıştırmayı alışkanlık edinin. Çenenizi, dudaklarınızı ve dilinizi çözmek ve gevşetmek için belirli egzersizler yapın. Yapacağınız konuşmaya fiziksel olarak hazırlanmak size güven verecektir.

2 Zor cümlelerle pratik yapın Tekerleme ya da uzun deyimleri arka arkaya hızlı bir şekilde hata yapmadan söylemeye çalışın. Çok zor cümleleri seri bir şekilde hata yapmadan kurabilmeye alışırsanız, konuşmanız akıcılık kazanacaktır.

3 Diyaframınızı kullanın Ses tonunuz da akıcı ve hatasız cümleler kurabilmek, kadar önemli. Sesinizin tonunu iyi ayarlayabilmek ve sesinize renk katabilmek için nefes egzersizi yapın derin bir nefes alın ve nefesinizi verirken tıpkı bir balonu şişirir gibi karnınızı şişirin.

4 Duruş Konuşurkenki tavrınız, yaptığınız hareketler kendinizi ifade etme şeklinize çok büyük ölçüde yansır. Konuşma yaparken boyun ve omuzlarınızın dik olması ve göğüs kafesinizin dışarı çıkık durması gerekir. Duruşunuz rahat olsun ama aynı zamanda ayaklarınızı yere sağlam basın. (Hem sağlam, hem de rahat edebileceğiniz bir şekilde durun) Konuşmanızı yaparken dinleyicilerin dikkatlerini üzerinize çekmenizi sağlayacak stilinize uygun el hareketleri yapın. Ama eI hareketi yapmak için uğraşmayın.

5 Rahatlayın ve gülümseyin: Ne kadar rahat olursanız, o kadar güvende hissedeceksiniz ve hissettiğiniz bu özgüven sizi dinleyenlere o derece yansıyacak. Dinleyicilere gülümsemek sizi rahatlatacaktır. Topluluk önünde konuşmak sizi heyecanlandırdığında adrenalinizi olumlu yönde kullanın. (Oluşan adrenalinin verdiği enerjiyi sizi dinleyenlere yansıtarak ilgilerini canlı tutun)

6 Pozitif olun Pozitif bir tavır çok önemlidir. En son yaptığınız, gerçekten başarılı geçen sunumunuzu hayalinizde canlandırın. O dakikayı hatırlayın. Pozitif hissi kullanmayı öğrenin. Psikolojik olarak kendinizi konuşmanıza hazırlayın.

7 Kalbinizden konuşun Hislerinizi ve coşkunuzu sesinize ve seçtiğiniz kelimelere yansıtın. Ses tonunun yüzde sekseni hislerden oluşur ve bu, konuşurken dinleyicilerinizle aranızda bağ kurmanızı sağlar.

8 Değerlendirme yapın ve eleştiriye açık olun Performansınızı her zaman sorgulayın. Kendinizi daha da geliştirebilmek adına yakın hissettiğiniz kişilerden eleştiri alın ve bu eleştirileri değerlendirin.

9 Sesinize iyi bakın ve onu önemseyin Sesinizi her zaman önemseyin. Sesinizi korumak için gereken özeni gösterin.

10 Kendiniz olun Konuşurken kendi stilinizi yaratın ve iç dünyanızı sizi dinleyenlere yansıtın.