SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ( )
Advertisements

İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ( SONSUZA KADAR)
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Küçük Mustafa Selanik ‘te yaşayan Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım ‘ın bir oğulları olmuş. Adını Mustafa koymuşlar.Mustafa büyümüş . Önce Mahalle mektebine.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
Bunu okursanız iyi olur
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
ADEM Adem nasılsın? İyiyim. Adem dalda mısın? Daldayım.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
VATAN SEVGİSİ.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
SOFRA GAZETESİ MART VE NİSAN AYI.
HAMZAKOCAKOĞLU2006 KİM DAVALI KİM DAVACI BİR HİKAYE AMA BELKİ DE GERÇEK.
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
Atatürk Sordu ~ Öykü ~ Kaynak : Tarih Vesikaları (Osmanlı Arşivi)
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
(BELİRTEÇ) ZARF.
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN,
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
Bir tavuk alıp ne yapalım?
Adam ve hayattaki tek arkadası olan köpeği
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
Çanakkale zaferi Çanakkale şehitleri.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
♫ Sesi açıp tıklayınız! ♫ Sesi açıp tıklayınız! diye sordum Yunan Kültür ve Tarih profesörü olan yaşlı hocama. Her zamanki gibi salonda kahkahalar yükseldi.
ÜNİTE 2:İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız.
Söz yürekten çıkarsa, yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
Sen hangisini seçerdin?
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
Atatürk'ün Gizemleri.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 15 Ocak 2010 Cuma Annem marketten 2.
….. D A İ M A İ Z İ N D E Y İ Z … F İ KRET AKTAN.
BİR ÖYKÜ.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
HAYATIN ANLAMI.
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) Macar Rapsodisi, No: 2 / Frantz Liszt.
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
DERS :ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME KONU :KARIN OLUŞUMU
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
Modern hukuk literatüründe; haksız iktisab, sebepsiz zenginleşme, sebepsiz iktisab tabirleriyle de ifade edilen haksız kazanç, hukuki bir sebebe dayanmaksızın,
DEVLET BAŞKANI ZALİM OLURSA. Abdullah bin Abbâs -radıyallâhu anhümâ- anlatıyor:
DÜZENLİ OLMAK.
Hz. Peygamberin Selâmı Dini Hikayeler serisi 2.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
Yıl Ocak gece yarısı. Mustafa Kemal’in özel treni Eskişehir’e doğru gidiyor. Bu yolculuk bir kamuoyu yolculuğu olacak ve Gazi, savaş sonrası.
Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine "Çocuk" diye seslenirdi. Çocuk sözcüğünü çok severdi. Bu sözde bir sevgi, bir yaşam ve bir canlılık bulurdu.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
ATATÜRK’ÜN BİR ANISI ….
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
15 TEMMUZ ŞEHİDİ ÖMER HALİSDEMİR. 20 Şubat 1974’de Niğde’nin Bor ilçesine Çukurkuyu beldesinde Fadimeana ve Hasan Hüseyin Halisdemir’in çiftinin yedi.
Sunum transkripti:

SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA NİNE KADIN ATA’NIN YÜZÜNE BAKARAK HAFİF BİR SESLE MERHABA DEDİ. NEREDEN GELİP NEREYE GİDİYORSUN?

KADIN ŞÖYLE BİR DURAKLAYIP, NEDEN SORDUN Kİ DEDİ. BURALARIN SAHABİSİMİSİN? YOKSA BEKÇİSİ Mİ?

PAŞA GÜLÜMSEDİ, NE SAHİBİYİM NEDE BEKÇİSİYİM NİNE BU TOPRAKLAR TÜRK MİLLETİNİN MALIDIR. BURANIN BEKÇİSİ DE TÜRK MİLLETİNİN KENDİSİDİR ŞİMDİ NEREDEN GELİP NEREYE GİTTİĞİNİ SÖYLEMİYECEK MİSİN?

KADIN BAŞINI SALLADI TABİİ SÖYLEYECEĞİM,BEN SİNCAN’NIN KÖYLERİNDENİM BEY, OTUN GÜÇ BİTTİĞİ, ATIN GEÇ YETİŞTİĞİ KAVRUK KÖYLERİNDEN BİRİNDENİM MIHTAR BANA BİLET ALDI TRENE BİNDİRDİ,KODUM ANGARA’YA GELDİM.

MUHTAR NİÇİN ANKARA’YA GÖNDERDİ SENİ

GAZİ PAŞAMIZI GÖRMEM İÇİN. BAŞINI PEK AĞRITTIM DA… BENİM İKİ OĞLUM GAVUR HARBİNDE ŞEHİT DÜŞTÜ.

MEMLEKETİ GAVURDAN KURTARAN KİŞİYİ BİR KEZ GÖRMEDEN ÖLMEYEYİM DİYE HEP DUA ETTİM DURDUM. RÜYALARIMA GİRDİ GAZİ PAŞA. BEN DE GÜN DEMEYİP MIHTARA ANLATINCA, O DA BANA BİLET ALIP SALIVERDİ. ANGARAYA, GİCELEYİN GELDİM Dİ. YOLU İZİDE BİLEMEDİĞİMDEN İŞTE AGŞAMDAN BELİ BÖYLE KENDİMİ ORDAN ORAYA VURUP DURUYOM BEY.

SENİN GAZİ PAŞA’DAN BAŞKA BİR İSTEĞİN VAR MI?

KADININ BİRDEN YÜZÜ SERTLEŞTİ. TÖVBE DE BEY TÖVBE DE! DAHA NE İSTEYEBİLİRİM Kİ… O BİZİM VATANIMIZI KURTARDI. BİZİ DÜŞMANIN ELİNDEN KURTARDI. ŞEHİTLERİMİZİN MEZARLARINI ONLARA ÇİĞNETMEDİ DAHA NE İSTEYEBİLİRİMKİ ONDAN ONUN SAYESİNDE ŞİMDİ İSTEDİĞİMİZ GİBİ YAŞIYORUZ. ŞUNUN, BUNUN GAVUR DÖLÜNÜN KÖPEĞİ OLMAKTAN ONUN SAYESİNDE KURTULMADIK MI?

ONU GÖRMEDEN ÖLÜRSEM GÖZLERİM AÇIK GİDECEK. SEN EFENDİ BİR ADAMA BENZİYON, BANA BİR YARDIM EDİVER DE GAZİ PAŞAYI BULACAĞIM YERİ BİR DEYİVER. BURALARA BİR DEFA YÜZÜNÜ GÖRMEK, ONA SAĞOL PAŞAM! DEMEK İÇİN DÜŞTÜM.

ATATÜRK’ÜN GÖZLERİ DOLU,DOLU OLMUŞTU,ÇOK DUYGULANDIĞI HER HALİNDEN BELLİYDİ. BANA DÖNEREK, GÖRÜYORSUN YA GÖKÇEN, İŞTE BU BİZİM İNSANIMIZDIR BENİM KÖYLÜM,BENİM VEFALI TÜRK ANAMDIR BU. ATTAN İNDİM. YAŞLI KADININ ELİNİ TUTTUM ANACIĞIM DEDİM, SEN GÖKTE ARADIĞINI YERDE BULDUN,

RÜYALARINI SÜSLEYEN,SENİ BURALARA KADAR KOŞTURAN GAZİ PAŞA YANİ ATATÜRK İŞTE KARŞINDA DURUYOR. KÖYLÜ KADIN BU SÖZLERİ DUYUNCA ŞAŞKINA DÖNDÜ. ELİNDEKİ DEĞNEYİ YERE FIRLATIP,ATATÜRK’ÜN ELLERİNE SARILDI. GÖRÜLECEK BİR MANZARAYDI BU.İKİSİ DE AĞLIYORDU. İKİ TÜRK İNSANI BİRİ KURTARICI,BİRİ KURTARILAN,ANA OĞUL GİBİ SARMAŞ DOLAŞ AĞLIYORLARDI.

YAŞLI KADIN BELKİ ON DEFA ÖPTÜ ATA’NIN ELLERİNİ. ATA DA ONUN ELLERİNİ ÖPTÜ. SONRA HEYBESİNDEN KÜÇÜK BİR PAKET ÇIKARTTI. DAHA DOĞRUSU BEZE SARILMIŞ BİR KÖY PEYNİRİ.BUNU ATATÜRK’E UZATTI; TEK İNEĞİMİN SÜTÜNDEN KENDİ ELLERİMLEN YAPTIM GAZİ PAŞA,BUNU SANA HEDİYE GETİRDİM.SEVERSEN GENE YAPIP GETİRİRİM.

PAŞA HEMEN ORADA BEZİ AÇIP PEYNİRİ YEDİ. ÇOK BEĞENDİĞİNİ SÖYLEDİ. SONRA BİRLİKTE KÖŞK’E KADAR GİTTİK. ORADAKİLERE ŞU EMRİ VERDİ; BU ANAMIZI ALIN BURADA İKİ GÜN KONUK EDİN “ BU ANAMIZI ALIN BURADA İKİ GÜN KONUK EDİN ‘’ SONRA KÖYÜNE GÖTÜRÜN. GİDERKEN DE KENDİSİNE ÜÇ İNEK VERİN

BENİM ARMAĞANIM OLSUN ‘’ BENİM ARMAĞANIM OLSUN." ******* ******* SABİHA GÖKÇEN’İN ANILARINDAN RODİ 26