HAMZAKOCAKOĞLU2006 KİM DAVALI KİM DAVACI BİR HİKAYE AMA BELKİ DE GERÇEK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAMZA KOÇAKOĞLU Speakers On Gençler bazısı liseyi bitirmiş bazıları ise henüz liseyi birtirmek üzere, dersleri her şeyi bırakmışlar, hazırlanıyorlar…Haziran.
Advertisements

Bunu okursanız iyi olur
Sınavlar; Öğrenci ve Veliler
AĞLAYAN BEBEK GÜLEN DEDE
KAZANMAK İÇİN ORGANİZE OLACAĞINIZ KİŞİLER LİSTESİNİ HAZIRLAYIN
İlk 100 Hayır!
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Duygularımızı Nasıl Kontrol Edebiliriz?
SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA.
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
NOKTALAMA İMLERİ.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Birey Nedir? Toplumun bir parçası olan ve kendine özgü ayırıcı özellikleri bulunan tek fert olarak nitelendirilmiştir. Ben bir bireyim. Yaşadığım toplumun.
(Rehberlik Danışmanı)
AŞK GÜNLÜĞÜ.
DERS PLANI Dersin Adı: Hayat Bilgisi Sınıf: 3 Tema: Okul Heyecanım
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
Can Baba’nın anısına, saygıyla...
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
Dünya hayatı doğumla başlar ölümle sona erer.
İŞTE MASALIMIZ BAŞLIYOR.
DE Ğ ERLER İ M İ Z Kazanım: De ğ erlerini fark eder. 9. Sınıf 21 nolu kazanım etkinli ğ i.
Hİkmet SIRMA
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
Sen hangisini seçerdin?
BABALAR VE KIZLARI.
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
Tanrım!Huzurundayım ve çok mutluyum. Senden rütbe,servet ve şöhret istemiyorum
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
SABIR Değerler Eğitimi.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
40 Yaşımda ben….
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Arkadaşlar trafikte araba kullanırken hangi trafik ışığında neler yapmamız gerektiğini biliyor musunuz?
SAMİMİYET.
YA KİMSEYE GÜVENEMESEYDİK
Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
ÜŞENGEÇ YENGEÇ.
EN SEVGİLİYE.
çılgın türkler kitabından bir alıntı..
ÇOK B İ NE Ş EL İ NOEL KARTINIZ İ Y İ NOELLER Önce, yıldızı bi tıklayın bakalım, daha parlak olsun !!
İlk partim rehberi Yazan: Nightlord Yöneten/Görüntü Yönetmeni: Ref Kamera: Domino Oyuncular: Tüm 7D08 katılımcıları!
LİDER KİM?.
TAKIM RUHU 11-A.
2. İnanca Bağlılığı.
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
DÜZENLİ OLMAK.
ALAY ETME İLE BAŞEDEBİLME
Ömer Hayyam'dan alıntı olduğu söylenir.
Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.
KİME, NASIL YARDIM EDEBİLİRİM?
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
ECEL VE ÖLÜM BEHÇET GÜNDÜZ İZMİR
Helal ve Haram.
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
Sunum transkripti:

HAMZAKOCAKOĞLU2006 KİM DAVALI KİM DAVACI BİR HİKAYE AMA BELKİ DE GERÇEK

HENÜZ YİRMİ YİRMİBEŞ YAŞLARINDA BİR ADAM EVLENELİ ÜÇ YIL OLDU.. MUTLU BİR EVLİLİK İLE HAYAT DEVAM EDİYOR…… BİR AKŞAM ÜSTÜ İŞ TELEFONU ACI ACI ÇALIYOR BİLİNMEYEN BİR NUMARA TELEFONU ELİNE ALIYOR………. -BEY EFENDİ SİZMİSİNİZ ? -EVET BENİM NİÇİN ARADINIZ.... -EŞİNİZ Mİ? -EVET BENİM EŞİM NE OLDU….

HEMEN İŞİNDEN HASTANEYE GİDER HERKES ORDADIR DA KENDİSİ YOKTUR. HERKES AĞLIYOR…. NE OLDU DİYE SAĞA SOLA SORAR DURUR DA BİLİRKİ EŞİ ÖLMÜŞTÜR…… -HASTANEYE GELEBİLİRMİSİNİZ. -HAYIRDIR NE OLDU Kİ? -TRAFİK KAZASI EŞİNİZ YARALI………… HERKES AĞLARKEN O AĞLAMAZ, BELKİDE AGLAYAMAZ. İNSANIN DOĞUŞU GELİŞİMİ VE ÖLÜMÜNÜ AKLINDAN GEÇİRİR…… BU DÜNYA DA ZATEN KALMAKTA YOK….. KALANDA AĞLAYANLARA AĞLAMAYIN O ÖLMEDİ O ÖLEMEZ ÇÜNKÜ RUHLAR ÖLMEZ O RABBİNE GİTTİ KİM YARATICISINA GİTMEK İSTEMEZ……

-O EŞİM ÖLMEDİ RABBİNE KAVUŞTU DA SİZLER AĞLAMAYIN ÖLÜMDEN KURTULUŞ YOKTUR. NASIL OLSA BİR GÜN HERKES ÖLÜMÜ TADACAKTIR. DÜNYADAKİ HAYATIN DEVAM ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜN…………………………………………………………… BIRAKINIZ CANIMIZ YANSIN BİRAKINIZ İÇİMİZ YANSIN………………… O SIRADA BİR GÖREVLİ GELİR BİRDE YANINDA BİR GENÇ ADAM…………… -BEY EFENDİ SİZMİSİNİZ? -EVET BENİM HAYIRDIR…….

-ALLAH RAHMET EYLESİN. EŞİNİZ BİR TRAFİK KAZASI SONUCUNDA VEFAT ETTİ. -BAŞINIZ SAĞOLSUN… -ALLAH RAZI OLSUN. SİZLER SAĞOLUN -EŞİNİZE ÇARPAN ARACIN SAHİBİ VE ŞÖFÜRÜ BU ARKADAŞ -SİZ ŞÖFÖR ARKADAŞTAN DAVACIMISINIZ ?... -KİMDEN DAVACIMIYIM? -EŞİNİZE ÇARPAN BU ARKADAŞTAN…………. -BEN DAVACI DEĞİLİM, İNŞAALLAH O BİZDEN DAVACI OLMAZ...

-NASIL YANİ EŞİNİZE BU ARKADAŞ ARABASI İLE ÇARPTI -BİLİYORUM. ONUN ÇARPTINIĞINIDA İNŞALLAH BİZDEN DAVACI OLMAZ! SİZ YANLIŞ ANLADINIZ GALİBA EŞİNİZİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN BU ARKADAŞ NASIL SİZDEN DAVACI OLABİLİRKİ? -BU KİM Kİ BEN ONDAN DAVACI OLAYIM ACABADA DAVACIDA OLABİLİRMİYİM…………… -EVET OLABİLİRSİNİZ. HEMDE SUÇLU VE İHMALİ VAR. EŞİNİZ YAYA GEÇİDİNDEN GEÇERKEN HIZLI GİTTİĞİ İÇİN GELİP EŞİNİZE ÇARPMIŞ………

-YANİ EŞİMİ BU MU ÖLDÜRDÜ? -EVET BU ÖLDÜRDÜ. -BENİM EŞİMİBU ADAM ÖLDÜREMEZ ÇÜNKÜ ONUN ÖYLE BİR YETKİSİ YOK -AMA ARABASI İLE O ÇARPTI. O ÖLDÜRDÜ. -HAYIR OLAMAZ O ÖLDÜREMEZ… O BELKİ DE SEBEP OLDU.O İNSANIN ÖLÜMÜNÜ İSTEYEBİLİRMİ ? TABİİKİ İSTEYEMEZ. İSTESE DE RABBİM İZİN VERMEDİKÇE ÖLÜMÜNE SEBEP OLABİLİRMİ OLAMAZ RABBİM İZİN VERDİ DE O ÖLÜME SEBEP OLDU. İNŞAALLAH O BİZDEN DAVACI DEĞİLDİR.O BİZDEN DAVACI OLMASINDA BİZ ONDAN DAVACI DEĞİLİZ.

-O SİZDEN NİÇİN DAVACI OLSUN Kİ ? -NEDEN DAVACI OLMASIN Kİ -NASIL OLABİLİR Kİ? -EŞİM ÖLDÜ DEMİYORUM. ÇÜNKÜ ÖLMEDİ O RUHLAR ALEMİNE GİTTİ. RABBİNE GİTTİ. KİM RABİNE HUZUR İÇİNDE GİTMEK İSTEMEZ Kİ ZAMANI GELDİ DE ARAMIZDAN AYRILDI. BEN BİLİYORUM Kİ O BİR KARINCAYI BİLE İNCİTMEZ, İNSANLARA HOŞ GÖRÜ İÇİNDE, SAYGI SEVGİ VE DOĞRULUK İLE YAŞARDI, BİR LOKMA HARAM YEMEDİ… İNŞAALLAH ONUN MEKANI CENNETTİR. O KURTULDU. BENDE İNANIYORUM Kİ EŞİM ŞU ANDA HUZUR İÇİNDEDİR İNŞAALLAH YA BU EŞİMİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLANIN HALİ NE OLACAK…………………………………………….

-O-O-O-O ŞİMDİ NE YAPACAK İŞİNE NASIL GİDECEK. İNSANLARA NASIL BAKACAK TOPLUM BİR KATİL GÖZÜ İLE SUÇLAYACAK… EŞİ ÇOÇUĞU HEP OLAYI SORACAK ZAVALLI ADAM ÖMRÜNÜN SONUNA KADAR HEP GÖZÜNÜN ÖNÜNDE OLAY CANLANACAK. -HER GÜNÜ ACI SIKINTI VE STRES İÇİNDE YAŞAYACAK. BUNUN HALİ NOLACAK. -BU ADAM BİZDEN DAVACI OLURSA NE OLACAK……. EŞİMİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDUDA HAYATI KARARDI. BU ÇEKTİĞİ SIKINTILARDAN DOLAYI BİZDEN DAVACI OLURSA NOLUCAK İNŞAALLAH BİZDEN DAVACI OLMAZ.BİZ ONDAN DAVACI DEĞİLİZ. ÇARPAN ADAM SÖZE ATILIR -İNŞALLAH DAVACI OLMAM…………………………………….