SAĞLAM DUR YÜREĞİM Aşağıdakilerden hangisi daha zordur? a) gitmek b) kalmak c) mızıkçıyla oyun oynamak Sus yüreğim.Feryat etme.Çığırtkanlara yaraşır bu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Küfrüm Edebimi Aştı Bu Gece Sen benim gözümde bir hiçsin artık, Nefretim aşkımı aştı bu gece Bugün ki sözlerin söz müydü artık Son sözün sabrımı aştı.
Advertisements

İstanbul ağrısı Atilla İLHAN.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
Şiir Müzik : H.MANCINI.
AŞK YARASI SESLİDİR.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
SON NEFESİME KADAR SEN…
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
Eskiden Çember çevrilir Su musluktan içilir Ağaçlara tırmanılırdı
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
Hissedebiliyorum... lüzümsuz konuşmalara gebe bu gece, hissedebiliyorum, kıracaksın beni yine, biliyorum ama istiyorum. sıradanlıktan geçiyorum, sıradışılık.
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
Benim biricik Canım Babacığım
İstemek Deniz mavisine çalan gözlerinde Sandal olup içinde gezmek isterdim Nurlu yüzünden akan yaşlarında Damla olup derya ya düşmek isterdim Dilindeki.
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
ADIN VE HAYALİN Bir adın bir de hayalin kalmış meğer aklımda Sen gideli hep ağlar oldum pencerenin başında, Hani seninle bu pencereden kar yağışını seyretmiştik,
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Içimdeki sevda çiçeklerimi soldurdular anne soldurdular gülen yüzünü kızının ayırmazdın bir şey gelmesin kızına diye yanından dizinin şimdi küçük yüreği.
BİR KIZIM OLSAYDI ADI ZEYNEP.
TÜRKÇE SÖZCÜK.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
Tlg
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
GİTME VAKTİ Şiir: Emine TOKGÖZ.
Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
YAPIM VE ÇEKİM EKLERİ.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
Boş ver be yaşı başı! Gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver?..
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Sonbaharımsın Artık
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km. doğusunda bulunan yaya yolu dünyanın en tehlikeli yoludur.. Huaşan beş kutsal dağdan biri ve en sevilen.
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
TEST SORULARI YAZIM KURALLARI.
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
BIRAK GEL HER ŞEYİ BEN KAÇIP GİTMEYE HAZIRIM
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Leyla ve Gece.
Dalga ile kıyının aşkını bilir misin?
Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde günler gecelere yağarak günler gecelere yağarak Bir çığlık çağlıyor Bir çığlık.
ses düğmesi açık olmalıdır ŞAİR Ödü patlıyordu ama sormalıydı, karnı acıkmıştı ve karısı kendini odaya kilitlemiş, aşk şiirleri yazıyordu. Usulca tıklattı.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
HATALARIMIZ ve SONUÇLARI
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
GiTTiĞiN YeR.
1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Kardelen Çiçeğimsin SEN...
SÖZCÜKTE YAPI VA EKLER.
YALAN (2).
SORUYA DÖN Hey kır çiçekleri! Çıkarma işlemi ile ilgili küçük bir oyuna var mısınız? Öyleyse; TIKLA.
CÜMLE TÜRLERİ.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
Eskiden Çember çevrilir Su musluktan içilir Ağaçlara tırmanılırdı.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
Sunum transkripti:

SAĞLAM DUR YÜREĞİM Aşağıdakilerden hangisi daha zordur? a) gitmek b) kalmak c) mızıkçıyla oyun oynamak Sus yüreğim.Feryat etme.Çığırtkanlara yaraşır bu yaptığın, bir de küçük kız çocuklarına.Oysa sen büyüdün, çığırtkan da olmadın hiçbir zaman.

Sen bilir miydin sormadığım soruların cevaplarını. Bir açık kapı olsaydı, güneşi de baharı da getirebilir miydin? Anlar mıydın dilimden, konuşmadan susar mıydık öylece. Yoksa yeni bir alfabe mi yazardın her harfi bir çiçekten. Bilir miydin neden bu kadar korktuğumu. İçimdeki korkunç yalnızlığı, katran karası geceyi, düş düş sonu gelmeyen uçurumu. Okur muydun gözlerimdeki hüznü, kendime bile kapattığım kapıları açabilir miydin?

Sağlam dur yüreğim. Etrafa saçma kıvılcımları. Geldiğimiz gibi gideceğiz bu bahçeden. Gitmeye de biliriz. Sağlam dur yüreğim. Ne içindeki çığlığı büyüt dalga dalga, ne de yalnızlığı.

Bu sırrı açsaydık birbirimize. Gözlerimiz her karşılaştığında söylediklerimizi sözlere dökseydik... Kalbimin sükun bulduğu yer dizinin dibi olur muydu? Sıcacık baktığında aradığım cevapları bulur muydum? İçim erir miydi gülümsediğinde, şimdiki gibi? Utanır mıydım yaptıklarımdan, yoksa mesut bahtiyar ölür müydüm son nefesimde? Kendine sarıl kalbim. Sıkı tut kendini.Üzerine sıçratma kuruntuları. Zaten giderek büyüyor gece...

Söylesene bu bir masal mı? Sorular üzerine kurulabilir mi hayatlar? Başlamadan biten masallar vardır hani, kahramanları ta en başından pes eden. Mızıkçılık mı yapmış olur onlar, yenilmeyi seçmekle. Saklambaç oynarken sıkılıp kendini sobeleten çocuklar gibi... Kaç bahar olur bir ömürde kalbim? Her tohum başka bir çiçek midir, yoksa yeniden açan aynı çiçek mi? Sorma artık yüreğim. Sus yüreğim, feryat etme... Emeti YÜCEL Sunu :