Slayt Efektleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
Advertisements

IT504 ~~CSS~~ Basamaklı Stil Sayfaları
Sık Kullanılan Kontroller
WEB EDİTÖRÜ STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK
IT504 ~~JScript~~ JavaScript’e giriş
MIT505 İnternet ve Web Programlama: Web Şablonları ve Web düzenleme
KATMANLARLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER
Stil Sayfaları HTML dosyaları oluştururken her satır ve paragraf için gerekli biçimleri ilgili yerlerde her seferinde belirtmemiz gerekir. Bazı durumlarda.
CSS Öğr.Gör. Şükrü KAYA.
Tablosuz Tasarım Div ler.
CSS CSS- Cascading Style Sheets: Stil şablonları HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.
IT504 Javascript çerçeveleri
Kutu Modeli Özellikleri
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 6. Metinleri biçimlendirmek için kullanılır. Özellikleri ve aldıkları değerler:  Color: Metnin rengini belirler.
CSS Birimleri.
CSS’de Class ve ID. ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine.
Menü (Navigasyon) Yapımı
SOA.
Font Özellikleri Web sayfamızdaki metinlerin font ailesini, boyutunu, kalınlık ayarlarını, büyük-küçük harf olmasını ve stilini değiştirmek için kullanılır.
Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko
STİL ŞABLONU (CSS) ÖZELLİKLERİ
CSS – Stil Şablonları (Cascading style Sheet)
CSS İle Menü Oluşturma.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
Hazırlayan:Emin BORANDAĞ
CSS NEDİR.
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
DEĞERLER EĞİTİMİ 3. Sınıflar Hoşgörü Konulu Şiir Okuma Yarışması
İnternet Programlama-I
İnternet Programlama-I
HTML 5 NED İ R? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir. Html kendi web sayfamızı yazmamız için kullanmamız gereken bir kodlama dilidir. Html.
Web Teknolojileri Hafta 3 1. İçerik  Cascading Style Sheets - CSS 2.
Hazırlayan İsim Soyisim / Fakülte Birim Tarih Gün/Ay/Yıl Konu/Başlık/Sunum Adı Adobe Garamond Pro 48Pt Bold Alt Başlık Adobe Garamond Pro 32Pt Italic.
Zemin özellikleri Font özellikleri Kutu modeli özellikleri Tablo özellikleri Pozisyon özellikleri Liste özellikleri.
Web Teknolojileri Hafta 9 1. İçerik  Bootstrap
Click für Ende.
HTML 5 NEDİR? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir.
Rol Üstü Davranış Banu Karaosmanoğlu Ankara, 4 AralIk 2015.
HTML 5 NEDİR? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir.
HTML 5 NEDİR? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir.
HTML 5 NEDİR? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir.
Name of Presentation Company Name. Slide Master Your Text here Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod.
Web Teknolojileri Hafta 8.
* Kapak sayfasında sadece logo ve arka plan kullanılır.
Ulaştırma ve Lojistik Ulusal Kongresi
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
OPERATÖRLER + / = <= MOD = = > < > AND
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
Bülent Ecevit Üniversitesi - Çevre Mühendisliği Bölümü
Sunum Destesi Etiket Satırı İki Satıra Yayılabilir
[Poster Başlığı] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit maecenas porttitor congue massa fusce [Aşağıdaki adları ve unvanları katkıda.
travel margie’s margie’s travel
* Kapak sayfasında sadece logo ve arka plan kullanılır.
* Kapak sayfasında sadece logo ve arka plan kullanılır.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Sunum Destesi Etiket Satırı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi - Çevre Mühendisliği Bölümü
Sunum Destesi Etiket Satırı İki Satıra Yayılabilir
Fərdi kompüterlər İnformatika V SİNİF.
BAŞLIK İsim SOYİSİM*, İsim SOYİSİM **, İsim SOYİSİM *** AMAÇ
YAY Ön Kapak OCAK [YIL] HİKAYE 1 - SAYFA 1 HİKAYE 2 - SAYFA 5
Web Tasarımcısı, Geliştirici
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Filmler ÖZELLİK BAŞLIĞI ÖZELLİK BAŞLIĞI OCAK [YIL] FİLMLER
Dergi Büyük Hikaye Başlığı
Sunum Destesi etiket satırı
Sunum transkripti:

Slayt Efektleri

Slayt efektleri bir elemanın görünürlüğünü değiştirirler.  slideDown() fonksiyonu ile gizli bir elemanı, yükseklik (height) değerini yavaş yavaş arttırarak görünür kılıyoruz. Bunun tam tersi mantıkta çalışan slideUp() fonksiyonuyla ise görünür bir elemanı, yükseklik (height) değerini yavaş yavaş azaltarak gizlemiş oluyoruz.

Bir de bu iki efekti aynı anda uygulamak için kullandığımız slideToggle() fonksiyonu var.

ÖRNEK KULLANIM $('div#metin').slideUp('normal'); $('div#metin').slideDown('normal');  $('div#metin').slideToggle('normal');

ŞİMDİ UYGULAYALIM <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.min.js"></script> <script type="text/javascript"> $(function() { $("button#gizle").click(gizle) $("button#goster").click(goster) $("button#gizlegoster").click(gostergizle) }) function gizle() $("div.makale").slideUp("normal") } function goster() $("div.makale").slideDown("normal") function gostergizle() $("div.makale").slideToggle("normal") </script> <style type="text/css"> .makale { background-color: #EDEF9E; margin: 0px; padding: 5px; height: 200px; width: 350px; border: 2px solid #C00; .makale img { border: 3px solid #FFF; margin: 3px; float: left; } </style> </head> <body> <p> <button id="gizle">Gizle</button> <button id="goster">Göster</button> <button id="gizlegoster">Gizle/Göster </button> </p> <p>  </p> <div class="makale"><img src="resim.gif" width="32" height="32" /><strong>Lorem ipsum</strong> dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.</div> </body> </html>

Şeffaflık Efektleri

şeffaflık efektleriyle bir elemanın şeffaflık (opacity) değerini kullanarak görünürlüğünü değiştiriyoruz. fadeIn() fonksiyonu ile gizli bir elemanı, şeffaflık değerini yavaş yavaş arttırarak görünür kılıyoruz.

Bununla ters mantıkta çalışan fadeOut() fonksiyonuyla ise görünür bir elemanı, şeffaflık değerini yavaş yavaş azaltarak gizlemiş oluyoruz. Bunların yanında bir de fadeTo() isimli özel bir fonksiyon daha var. Bu fonksiyonun görevini alttaki paragrafta bulabilirsiniz.

Bir elemanın şeffaflık değeri 0 ile 1 arasında olabiliyor Bir elemanın şeffaflık değeri 0 ile 1 arasında olabiliyor. şeffaflık değeri 0′a yakın olan eleman gizleniyormuş gibi algılanırken, şeffaflık değeri 1′e yakın olan bir eleman ise görünür olarak algılanır. Bu iki değer arasında oynamalar yaparak çeşitli efektler oluşturabiliriz.

işte fadeTo() isimli fonksiyon da bir elemanın şeffaflık değeri üzerinde oynama yapabilmektedir. Bu fonksiyonu  $('div#metin').fadeTo('normal', 0.5); şeklinde kullanabiliriz. ilk önce "normal" parametresi ile efektin gerçekleşme hızını, daha sonra da elemanın "yeni şeffaflık değeri" belirtmiş oluyoruz.

<script type="text/javascript" src="http://ajax. microsoft <script type="text/javascript" src="http://ajax.microsoft.com/ajax/jQuery/jquery- 1.3.2.min.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(e) { $("button#seffaf").click(seffaflastir) $("button#gorunur").click(gorunuryap) $("button#ayarla").click(fadeto) }); function seffaflastir() { $("img").fadeOut(5000) } function gorunuryap() $("img").fadeIn(5000) function fadeto() $("img").fadeTo(5000,0.2) </script> <style type="text/css"> .kutu { background-color: #0FF; margin: 10px; padding: 5px; float: left; height: 200px; width: 350px; border: 1px inset #900; } .kutu img { border: 3px dotted #FFF; </style> </head> <body> <button id="seffaf">Şeffaflaştır</button> <button id="gorunur">Görünür Yap</button> <button id="ayarla">Ayarla</button> <div class="kutu"><img src="resim.gif" width="32" height="32" /><strong>Lorem ipsum</strong> dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.</div> </body> </html>

Özel Efektler

Aslında buraya kadar anlattığımız bütün efektler, bir elemanın bazı CSS özellikleri üzerinde oynamalar yapılarak oluşturuluyorlar. Öyleyse biz de herhangi bir elemanın bazı CSS özelliklerini değiştirerek yeni efektler/animasyonlar oluşturabiliriz. Peki, bunu nasıl yapacağız? Cevap animate() fonksiyonunda 

Gerisini animate() fonksiyonu hallediyor Gerisini animate() fonksiyonu hallediyor. Bu fonksiyonda dikkat etmeniz gereken tekşey, kullandığınız CSS özelliklerinin sayısal olarak arttırılabilir olmasıdır. ÖNEMLİ: Örneğin height:15px benzeri bir özellik sayısal olarak arttırılabilmesine karşın (15px, 25px, 55px… gibi), color:'red' benzeri bir özellik sayısal olarak arttırılamaz.

Bu örnekte ID özniteliği "metin" olan DIV elemanının width, padding ve fontSize  özelliklerini değiştirmiş olduk. Ve bu değişimi 3000 milisaniyelik bir zaman dilimi içerisinde yaptık. Yani kendi efektimizi oluşturmuş olduk 

Üstteki örnekte efektin gerçekleşme süresi 3000 milisaniye idi Üstteki örnekte efektin gerçekleşme süresi 3000 milisaniye idi. Bazı zamanlar, efektin gerçekleşmesini durdurmak isteyebilir, yani 3000 milisayenin dolmasını beklememek isteyebiliriz. Böyle bir bir durumdaanimate() fonksiyonunun çalışmasını stop() isimli başka bir fonksiyon ile durdurabiliyorsunuz. Bu fonksiyonu $('div#metin').stop(); şeklinde kullanabilirsiniz.

{ $('div#metin').stop(); } </script>< <script type="text/javascript" src="http://ajax.microsoft.com/ajax/j Query/jquery- 1.3.2.min.js"></script><script type="text/javascript"> $(function(){ $('button#degistir').click( Degistir ); $('button#durdur').click( Durdur ); }); function Degistir() { $('div#metin').animate({ width: '450px', padding: '25px', fontSize: '16px' }, 3000 ); } function Durdur() { $('div#metin').stop(); } </script>< style type="text/css“>} div { border: 1px solid #CCCCCC; background: #FFFFCC; color:#555; font: normal 11px "Trebuchet MS"; width: 250px; padding: 10px } </style> </head> <body> <button id="degistir">Değiştir</button> <button id="durdur">Durdur</button> <br /><br /> <div><strong>Lorem ipsum</strong> dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. </div> <br /><br /> <div id="metin"><strong>Lorem ipsum</strong> dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. </div> </body></html>