Aşk nedir?.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CÜMLE ÖĞELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi, veya olayı anlatan sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Bu görevli sözcüklere öğe.
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
BİR KADINI AĞLATMAK AZİZ NESİN F5 tuşuna basınız.
General Mac. Arthur’un Manila’daki karargah odasında kendisine hediye edilmiş çerçeveli bir yazı vardı. Bu yazı; “ Nasıl Genç Kalmalı” başlığını taşıyordu.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
Hazların peşinde koşmaktan Nice tükenmiş sevdalarda, G ö n ü l h i ç y o r u l m a d ı s e v m e k t e n v e " s e n i s e v i y o r u m " d e m e k t.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
Aşka Dair.
BİR ÖYKÜMÜZ VAR.
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.Lütfen değişiklik yapmayınız
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
Biraz moral bulalım.
BUGÜN HAYAT ÇOK GÜZEL!.
Gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık?
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
4 KARE.
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
Dövüş ustası olanlar öfkelenmezler. Kazanma ustası olanlar korkmazlar
Kıl Beni Ey Namaz !.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
İnsan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur....
Eğer Ne olur Ne olur bir gün gideceksen alıştırma beni aşkına
Seslidir BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ: Bir kuruluşun tepe noktasında yetkili olsam bile, bunu asla başka şekilde kullanmamalıyım.
Arkadaşım Badem Ağacı Aziz Nesin.
UZUN zaman önce insanlar dünya’ya ayak basmadan önce, iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez halde dolanıyorlarmış. Bir gün toplanmışlar.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
Hiç kimse geri dönemez ve parlak geçmişini geri getiremez. Ancak şu andan itibaren herkes yeni bir başlangıç yapabilir ve parlak bir sona ulaşabilir.
Korkmuyorum Seni Sevmekten
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Tasarım: magirbas © Sesli Akışında İzleyiniz Yüreğimin sürgün korkuları cebimde Gözlerimin şafaklarında iki büklümüm Hangi şamar acıtır özlemli gönlümü?
Geceydi seni bana taşıyan. sen geceye yakındın, bende sana..
Beni aramaya çıkarsa düşlerin,
Halil KANARGI’dan BEN TUTSAĞIM YÜREĞİNDE SENİN
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
ANNECİĞİM.
Gidiyorum ben... Bugüne kadar yaşanılanlardan ne artmışsa Alarak sessizce içime... Aramayın, ve istemeyin beni Hiç öpmeyin artık Işığa pusu kurmuş alnımdan!
BAKIŞIN BİTTİĞİ YER Mahir Başpınar.
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
Zordur suskun zamana meydan okumak,
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
SEVENLER AYRILMAZ.
Yılın Şiiri. Yılın Şiiri Temizlik yaptım bugün. Hem de tüm benliğimde Temizlik yaptım bugün.. Hem de tüm benliğimde. Bütün kaslarımı, sinirlerimi,
BiR GüN.
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Zamirler Esranur ÇİNKO 6-B 314.
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
Bugün...
ARKADAŞLIK İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana.
AYTEN Ümit Yaşar OĞUZCAN ŞİİRLER MİLYON KERE AYTEN AYTEN’İN SONU ÇIKIŞ
Bir seher vakti, Gezerken sanal alemde, “Arayı arayı bulsam izini, İzinin tozuna sürsem yüzümü, Hak nasib eylese görsem yüzünü, Ya Muhammed Canım arzular.
Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
Bilal BİLGİN - Gazi Anaokulu- Rehber Öğretmeni
KELİMEDE ANLAM VE KAVRAM. Sözcükler, farklı anlamları, anlam birimlerini içinde barındıran bir yapıdır. Bunlar sırasıyla şöyledir: Kavram: Bir varlığın.
Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.
SİGARA VE GERÇEKLER Sigara: İyi Düşün Ey İnsan Sen mi Beni Tüketiyorsun Yoksa Ben mi Seni?
Olmadı, Olmadı... Yanlış cevap.... Soruya geri dön
Aile Okulu Dersleri-6 Hoş geldiniz.
Guten Morgen Bugün küçük mucizelerin günü olsun...
Sunum transkripti:

Aşk nedir?

Aşk’ı konuşmak için dudaklarımı kutsanmış ateşle temizledim, ama hiçbir sözcük bulamadım….

Aşk’tan haberdar olduğumda sözler cılız bir hıçkırığa dönüştü, yüreğimdeki şarkı derin bir sessizliğe gömüldü…

Ey bana gizlerinin ve mucizelerinin varlığına inandığım Aşk'ı soran sizler! Aşk, peçesiyle beni kuşattığından beri ben size aşkın gidişini ve değerini sormaya geliyorum…

Sorularımı kim yanıtlayabilir Sorularımı kim yanıtlayabilir? Sorularım kendi içimdeki için; kendi kendime cevaplamak istiyorum… İçinizden kim, içimdeki benliği bana ve ruhumu ruhuma açıklayabilir ?..

Aşk adına söyleyin, yüreğimde yanan, gücümü tüketen ve isteklerimi yok eden bu ateş nedir ?.. Ruhumu kavrayan bu yumuşak ve gizli eller nedir; yüreğimi kaplayan bu acı sevinç ve tatlı keder şarabı nedir ?..

Baktığım bu görünmeyen, merak ettiğim açıklanamayan, hissettiğim hissedilemeyen şey nedir ?.. Hıçkırıklarımda kahkahanın yankısından daha güzel, sevinçten daha mutluluk verici bir keder var...

Neden kendimi beni öldüren ve sonra şafak sökene kadar tekrar dirilten, hücremi ışığa boğan bu bilinmeyen güce veriyorum?.. Uyanıklık hayaletleri, kurumuş gözkapaklarımın üstünde titreşiyor ve taştan yatağımın etrafında düş gölgeleri uçuşuyor…

Başlangıçta olan ve her şeyle sonuçlanan bu anlayış nedir ?.. Yaşamdan ve ölümden, yaşamdan daha acayip, ölümden daha derin bir düş oluşturan bu uyanıklık nedir ?..

Aşk diye seslendiğimiz şey nedir?.. Söyleyin bana, bütün anlayışlara sızan ve çağlarda gizli olan o sır nedir ?..

Aşk'ı tarif eden herkes kendi umutlarını ve korkularını bırakır bir sır olarak… Yaşam iki yarıya ayrılmıştır, biri donar, biri yanar; yanan yarı Aşk’tır… Böyle bir yanmak işte… Halil Cibran- Aşk Üstüne f m t