Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kadın ve Bilişim Başarı Öyküleri Paneli
Advertisements

SELİM İLERİ.
Jean-Christophe Grangé ( ? ).  15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber.
13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya.
Powerpoint Uygulaması
tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
19/08/2009 Bircan OĞANKUL
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
J.K. ROWLİNG.
RONI MARGULIES. şair yazar tercüman azınlık İstanbullu savaş karşıtı gazeteci Sosyalist İktisat doktoru.
Hayatı Eserleri Ödülleri
 Sevinç Çokum 25 Ağustos 1943’te İstanbul Beşiktaş’ta dünyaya geldi.  Üç kız evlada sahip olan ailenin en küçük çocuğudur.  Beşiktaş Büyük Esma Sultan.
Kadın Çalışmaları (Sorunları) Araştırma ve Uygulama Merkezleri (KAUM)
KONFERANS (Konferans Sonrası İmza Günü Yapılacaktır)
BİRCAN OĞANKUL ÖZGEÇMİŞ ALDIĞI ÖDÜLLER ALDIĞI TEŞEKKÜR BELGELERİ YAZDIĞI KİTAP DOSYALARI YAZI VE ŞİİRLERİNİN YER ALDIĞI SİTELER ÇALIŞTIĞI ŞİRKETLER.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
ULTIMATE TÜRKİYE.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
Kaynak Gösterme Teknikleri
5. DÜNYA BÖBREK GÜNÜ.
13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya.
MAVİSEL YENER.
Matematik Cahit arf.
ÖZNUR KARAELOĞLU.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
İMRAN KERİMOV.
ERTUĞRUL ÖZKÖK İzmir doğumlu olan Ertuğrul Özkök, yaklaşık 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapmış önemli bir gazeteci.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
ELİF ŞAFAK VE ESERLERİ.
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
ASLI DER.
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
MÜGE İPLİKÇİ.
HİCABİ DEMİRCİ.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
MİM KEMAL ÖKE.
FİLİZ ÖZDEM İstanbul, 19 Temmuz 1965.
PEYAMİ SAFA.
Türk Tıp Fakültesi yayınlarında kurallar ve dergiler Sağlık Bilimlerinde Süreli Yayıncılık Ulusal Sempozyumu Kasım 2008, Ankara Öğr. Gör.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
NOKTALAMA İŞARETLERİ Tırnak İşareti (“ ”) Ünlem İşareti ( ! )
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
SİNBAD KAYNAK BİLGİSİ Derleyen: Ekrem Aytar
Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
Stephenie MEYER.
Bibliyografya.
Dünyada Uzaktan Eğitime İlişkin İlk Uygulamalar
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA. (10 Temmuz 1944, Siirt, Pervari)10 TemmuzSiirtPervari fikir adamı, öğretim görevlisi, İslâm tarihi uzmanı ve yazar.İslâm.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
Gülayşe Koçak ‘‘Dünyanın en başarılı yazarlarının bile defalarca reddedildiğini bilmeliyiz. Reddedilmeyi göze almazsak, yazamayız.’’
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
FERİDE ÇİÇEKOĞLU 1951’de Ankara’da doğdu. Mimarlık, edebiyat ve sinemayla ilgileniyor ODTÜ Mimarlık fakültesini bitirdi, aynı fakülteden yüksek lisans.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
Şiir Erkök Yılmaz. Şiir Erkök Yılmaz (9 Temmuz 1948, Ankara), Türk öykü ve roman yazarı, akademisyen. 1978'den beri ağırlıklı olarak öykü türünde eserler.
HALİDE EDİP ADIVAR.
AHMET ÜNVER.
TATİLİMTATİLİM Bilgisayar oynadım kitaplarımı okudum tamam bitti.
Kaynak Gösterme Teknikleri
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
SABAHATTİN ALİ’NİN HAYATI VE ESERLERİ. Sabahattin Ali( ) ◦ 25 Şubat 1907 tarihinde şimdi Bulgaristan’da kalan Kırcaali’nin Eğridere ilçesinde.
Sunum transkripti:

Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri Elif Şafak Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri

Hayatı: Strausburg’da doğdu. Orta okulu Madrid’’de okudu. Liseyi Ankara Anadolu Lisesi’nde tamamladı

Hayatı: ODTÜ Uluslar Arası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını ODTÜ’de Kadın Çalışmaları Bölümü’nde tamamladı. Doktorasını ise Siyaset Bilimi alanında tamamladı.

Hayatı: ABD’de çeşitli üniversitelerde dersler verdi. 2003-2004 boyunca Michigan Üniversitesi'nde ders verdi.  Arizona Üniversitesi Yakın Doğu Araştırmaları bölümünde görev yaptı. 2005’de Referans gazetesi yayın yönetmeni Eyüp Can Sağlık’la evlendi.

Hayatı: Baba ve Piç’te Türklüğe hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.(2006) Aynı yıl Şehrazat Zelda isimli kızı dünyaya geldi. 2008’de Emir Zahir isimli oğlu dünyaya geldi.

Edebi Yaşamı: İlk öyküsü Kem Gözlere Anadolu 1994’te yayımlandı. Pinhan’la 1998’de Mevlana Büyük Ödülü’nü aldı. Şehrin Aynaları’yla Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü’nü Kazandı.

Edebi Yaşamı: Bit Palas ve Araf(Ing.) çok satanlar listesine girdi. Med-cezir’de(2005) kadınlık, kimlik, edebiyat konulu yazılarını topladı

Edebi Yaşamı: 2006’da en çok okunan kitap Baba ve Piç’i yazdı. 2007’de ilk otobiyografik kitabı Siyah Süt’ü yazdı. 2009’da Kağıt Helva adlı eserini yayımladı.

Edebi Yaşamı: Günümüzde düzenli olarak Habertürk gazetesinde yazmaktadır. Kasım 2010’da Firarperest adlı denemesi piyasaya çıktı .

Edebi Yaşamı: Makaleleri yabancı gazete ve dergilerde yayınlanmaktadır. Romanları 20 den fazla dile çevrilmiştir. Son romanı Aşk Mart 2009’da yayımlanmıştır.

Edebi Yaşamı: Aşk Amerika’da Viking , İngiltere’de Penguin tarafından yayımlanmıştır. Aşk yabancı dile The Forty Rules of Love ismiyle çevrilmiştir. Halen yazmakta olduğu yazılar; Pazar günü Habertürk gazetesi Pazar eki. Perşembe günü Habertürk gazetesi.

Eserleri: Kem Gözlere Anadolu(1994) Pinhan(1997) Şehrin Aynaları(1999) Mahrem(2000)

Eserleri: Bit Palas(2002) Araf(2004) Beşpeşe(2004)

Eserleri: Medcezir(2005) Baba ve piç(2006) Siyah Süt(2007)

Eserleri: Aşk(2009) Kağıt Helva(2010) Firarperest(2010)

Aşk Ella Rubinntain (40) Amerikalı bir ev kadınıdır. Hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap onu tamamen değiştirir. Ella dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu bir yolculuğa çıkar… Eser mart 2009’da yayımlanmıştır.

Aldığı ödüller 1998’de Mevlana Büyük ödülü 2000’de Türkiye Yazarlar Birliği ödülü Sosyal Bilimler Derneği ödülü

Eserlerinin İngilizce’ye çevirileri The Saint of Incipient Insanities The Flea Palace (translation of Bit Palas) The Gaze (translation of Mahrem) The Bastard of Istanbul The Forty Rules of Love: A Novel of Rumi

Eserlerinin Almanca’ya Çevirileri Spiegel der Stadt Die Heilige des nahenden Irrsinns Der Bastard von Istanbul Der Bonbonpalast 

Eserlerinin İtalyanca’ya çevirileri La bastarda di Istanbul Eserlerinin Lehçe çevirileri Pchli Pałac

Türkçe Öğretmenliği 2.sınıf 2.öğretim Bilgisayar Dersi Muzaffer OĞUZ 1090320259