İŞ DÜNYASININ BİLİNMEYENLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’NİN İLK LİSANSLI YEMEK KÜLTÜRÜ DERGİSİ…
Advertisements

ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri.
Kadın ve Bilişim Başarı Öyküleri Paneli
Bir Kuruluş Öyküsü.
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
OBJEKTİF BİR GÖZLE KEMAH VE KEMAHLILAR Türkiye’de çok sık kullanılan bir “memleketim” kavramı vardır. Bu kavram insanın kendisinin veya ailesinin doğduğu.
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
13 Mart 2009 itibarıyla Facebook'un yeni arayüzü tüm hesaplarda kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz, kullanıcılar arasında ikilik yaratmıştır.
Prof.dr.abdülkadir erengül
RABİA ALYAĞIZ HALİT SEYMEN
Gantek Teknoloji AR-GE Faaliyetleri ve bir AR - GE başarı hikayesi Ertuğrul Ağar.
Bu India’dan gelen TANTRA.
BİRCAN OĞANKUL ÖZGEÇMİŞ ALDIĞI ÖDÜLLER ALDIĞI TEŞEKKÜR BELGELERİ YAZDIĞI KİTAP DOSYALARI YAZI VE ŞİİRLERİNİN YER ALDIĞI SİTELER ÇALIŞTIĞI ŞİRKETLER.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
E-İhale, Elektronik İhale veya Online İhale sistemi B2B (şirketler arası ticaret) alanında kullanılan bir satınalma yöntemidir. Bir Alıcı şirketin ve.
VİTALİ HAKKO ( Aralık 2007) Vitali Hakko,Vakko giyim mağazalarını kuran Yahudi asıllı Türk işadamı ve modacı.
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
MEGA HOLDINGS TRADING.
Bilinçli Tercih Seminerine HOŞGELDİNİZ İÇERİK 1.Tercih listesini oluşturmadan önce yapılması gerekenler 2.Sıklıkla yapılan tercih hataları 3.Tercihlerinizi.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Sen hangisini seçerdin?
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Özel Alışveriş Sitesi.
TURKCELL AR-GE BİNASI. TURKCELL AR-GE BİNASI MEHMET EMİN KARAMEHMET KİMDİR ?
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
Mart ayının ilk haftası
İNTERNETTE ARAMA MOTORLARI
İBRETLİK BİR HİKAYE.
SINAV KAYGISI.
TELİF HAKKI.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
FEDAKARLIK.
PARA BİRİKTİRİYORUM.
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ ERHAN BUDAK (Psikolojik Danışman)
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
Yanal düşünme Yanal düşünme, problemleri endirekt ve yaratıcı yaklaşımla, hemen belirmeyen ve geleneksel adım adım mantıkla elde edilemeyen gerekçe kullanarak.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
IMMANUEL KANT Immanuel Kant, 22 Nisan 1724 Doğu Prusya’nın Königsberg kasabasında doğmuştur. Ünlü alman filozofudur. 12 Şubat 1804 Königsberg ‘de vefat.
BİRİKİM YAPACAĞIM.
Adem Göleç Doç.Dr. Katılımcılar: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senato Üyeleri 2015 KTMÜ ÖSYM Sınavı Aday Değerlendirme Anketi Sonuçları.
METNİN KONUSU,ANA FİKRİ VE YARDIMCI FİKİRLERİ KONU:Bir yazıda,eserde ele alınan düşünce,olay veya duruma konu denir.
İŞ ARAMA YOLLARI ROJE REVŞAN AYDıN-G GÜLEÇ ERTURAN-G
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
GİRİŞİMCİ.
Bir çok girişimci, yeni bir iş kurarken çoğu zaman hazırlık yapmaz. Yani bir iş planı yapmaz, bir iş modeli oluşturmaz. Ülkemizde yeni kurulan işlerin.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
Mart ayının ilk haftası
TATA MOTORS.
MELODİ TAŞDEMİR
Hazırlayan ve Sunan Melike ÖZTÜRK
Hazırlayan: Hasan ACAR
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: GÖZDE BOZ
ALİBABA Ağahan KÖSE
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
Hoş Geldiniz Çocuklar! Öğretmenin Adı.
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ ÖZLEM ÇETİN ( ) YAĞMUR KIR ( )
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
Sunum transkripti:

İŞ DÜNYASININ BİLİNMEYENLERİ İŞ’TE HAYAT İŞ DÜNYASININ BİLİNMEYENLERİ

İŞ DÜNYASINDA BAŞARIYI YAKALAMIŞ KURULUŞ VE KİŞİLERİN BU BAŞARIYI NASIL YAKALADIKLARINA BİR GÖZ ATALIM.

BILL GATES Microsoft doğduğunda Bill Gates 20 yaşındaydı, 80’li yıllarda bilgisayarın hayatın her alanına girmesiyle teknoloji şirketlerinin isimleri ve sahipleri kulaklarımıza aşina gelmeye başladı. Bill Gates Harvard Üniversitesine Hukuk okumak için girmesine rağmen özel ilgisi bilgisayar programcılığıydı. 1.Ocak 1975 sayılı popüler Elektronik dergisinde Altair 8800 adlı bilgisayarı görünce bunun için bir program göstermek istediğini üretici-sine söyler. Ancak elinde ne bilgisayar vardır ne de göstermeyi taahhüt ettiği program.

50 MİLYAR DOLARI KAZANMAYI NASIL BAŞARDI? Bill Gates ve Paul Allen 8 haftada programı yazarlar ve Altair 8800 üstündeki denemede başarılı olurlar. Bill Gates Altair 8800 firmasının üretim yaptığı şehre taşınır ve MİCROSOFT’U kurar.

BILL GATES’İN BAŞARI SIRRI VE ÖNERİLERİ Doğru yerde doğru zamanda olun. Teknolojiye aşık olun. Yaşamak için öğrenin Teşekkür beklemeyin. Geleceği gördüğünüzü farz edin. Sahanın tümüne hakim olun. Küçük çaplı bir iş başlatın. Hiçbir zaman ,hiçbir şekilde gözünüzü toptan ayırmayın.

GOOGLE’IN BAŞARI ÖYKÜSÜ Stanford Üniversitesi Matematik Bölümünde okuyan Sergey Brin ve Larry Page Öğrencilik yıllarında okulda tanışıp arkadaş oldular. İkili kendi geliştirdikleri PageRank algoritmasıyla BackPub adlı arama motorunu hayata geçirirler. Fakat fikirlerini geliştirmek için her öğrencinin yaşadığı parasal sıkıntılarla yüz yüze gelirler.

GOOGLE’IN BAŞARI ÖYKÜSÜ 1998 yılının ilk yarısında ucuz terabayt boyutundaki diskleri alarak Google.com’un ilk veri merkezini Larry’nin yurt odasında kurarlar. Google için potansiyel yatırımcı aramaya başlarlar, fakat başlangıçta projeleri yatırımcıların pek dikkatini çekmez. Arkadaşları ve akrabalarından borç alarak 1.000.000 dolar sermaye ile arkadaşlarının garajında dünyanın en büyük internet devini kurarlar. Günümüzde Google yaklaşık 25 milyar dolarlık bir şirket haline gelmiştir ve internet üzerinden verdiği hizmetlerle her gün milyonlarca kullanıcıya ulaşmaktadır. Page şu anda Google’ın Ürünler Başkanı, Brin ise Teknoloji Başkanı sıfatıyla çalış malarına devam etmektedir.

ADIDAS VE PUMA İkinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde Almanya’da bir kasaba Herzogenerauch’ta iki kardeş ayakkabı satmak üzere bir atölye açarlar; Adolph ve Rudolph Dassler. Savaş sonrası Adolph, kardeşine artık birlikte çalışmak istemediğini, kendine ayrı bir imalathane aça-cağını söyler. Rudolph şaşkındır. Ufacık kasabada iki kardeş ayrı imalathanelerde rekabet edeceklerdir. Kardeşine bunun mantıklı olmayacağını, bu ufak kasabada zaten insanların sayılı ayakkabı satın aldıklarını ,ikisinin birden iflas edeceğini söylese de Adolph bu uyarıyı dikkate almaz.

ADIDAS VE PUMA Ve kendine yeni bir imalathane açar. Gerçekten de aralarında kıyasıya bir rekabet başlar. Rekabetleri doğdukları kasaba sınırlarını dahi aşar. İki kardeş ayrıldıktan sonra birbirlerine küsmüşlerdir ve Adolph 1978 yılında öldüğünde tam 29 yıl dargınlardır. Bugün iki firmanın genel merkezi de ufak kasaba Herzogenerauch’tadır. Adolph Dassler’in ayakkabı şirketinin adı Adidas, Rudolph’unki ise Puma’dır.

KFC’NİN HİKAYESİ Sanders düşük gelirli bir adamdır ve eşi de ev hanımıdır. Kıt kanaat geçinmektedirler. Emekli olunca, bütün parasıyla, eşiyle beraber işleteceği bir lokanta açar. Sanders’ın özel bir yemek tarifi vardır. Tavukla yaptığı bu yemek çok beğenilir. Sanders ve eşi kazancını sadece bu yemekten sağlamaktadır. Aradan uzun bir zaman geçer. İşler çok iyi gitmektedir. Ancak hükümet, Sanders’in lokantasına çok ters bir yerden geçen anayol yapar.

KFC’NİN HİKAYESİ Herkes bu yolu kullanmaya başlayınca, lokantaya bir kişi bile uğramaz olur. Sanders ve eşi bu olaya çok üzülür. Hiç istememelerine rağmen, iflas etmek üzere oldukları için lokantayı kapatmak zorunda kalırlar. Sanders eşine “ Madem elimizde bu yemek tarifinden başka bir şey kalmadı, o zaman ben de lokanta lokanta gezer, yemeğimi onlara satarım. Porsiyon başına bir miktar para talep ederim. Elbet anlaşacağım birileri çıkar karşıma.” der ve yola koyulur. Ancak olaylar hiç de beklediği gibi gelişmez. Sanders kime gitse olumsuz yanıt alır. Yemeğin tadına bakmayı bırakın, tarifi dinlemeye bile gerek duymazlar.

KFC’NİN HİKAYESİ Sanders bu duruma çok üzülür. Gitmediği lokanta kalmamıştır. En sonunda pek tutmayan, kuytu köşede kalmış bir lokantaya “son çare” olarak girer. Lokanta sahibi Sanders’in teklifine sıcak bakar. Ondan yemeği pişirmesini ister ve eğer beğenirse teklifi kabul edeceğini söyler. Sanders tavuklu özel yemeğini yapar ve lokanta sahibine sunar. Lokanta sahibi yemeği çok beğenir, teklifi kabul eder ve o günden itibaren birlikte çalışmaya başlarlar. KFC bugün Dünya genelinde yüzlerce, ülkemizde 37 şubesi bulunan dev bir marka haline gelmiştir.

SAKIP SABANCI 7 Nisan 1933 tarihinde Kayseri’nin Akçakaya köyünde dünya geldi. Küçük yaşta Adana’ya göç ettiler.1948 yılında geçirdiği rahatsızlıklar nedeni ile lise öğrenimi yarıda bırakarak Akbank’ta stajyer memur olarak çalışmaya başladı.1950’de ailesiyle beraber İstanbul Emirgan’da bulunan Atlı Köşk’e taşındı.1966 yılında, babasının vefatı üzerine kurulan Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi, annesi ve kardeşleri ile birlikte Hacı Ömer Sabancı Vakfı’nın kurulmasına öncülük etti.1966 yılında Türkiye’de ilk polyester iplik ve elyaf fabrikası Sasa’nın kurulması ile Türkiye’nin sanayileşme sürecinde büyük adım attı. Vakıf aracılığıyla 1999’da Türkiye’nin ilk vakıf üniversitelerinden biri olan Sabancı Üniversitesi’ni kurdu.

SAKIP SABANCI Çeşitli üniversitelerden Onursal doktoralar alan, yurtdışında birçok kez Yılın İş Adamı ödülünü alan Sakıp Sabancı 2004 yılında Amerikan İş dergisi FORBES’in milyarderler listesinde 147.sırayı aldı. Her yıl düzenlediği sanatçı daveti ile Türkiye’nin önde gelen sanatçılarını bir araya toplayan ilk iş adamı oldu. Renkli ve enerjik kişiliği ile de tanınan Sabancı, halka yakın tavırlarıyla Sakıp Ağa lakabını kazandı.10 Nisan 2004 tarihinde İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

VEHBİ KOÇ Ankara’da Çoraklık semtindeki bir evde dünyaya geldi. Türkiye’nin önemli girişimcilerindendir. Tür-kiye’ye kurumsal kimlik, profesyonel yöneticilik gibi kavramları getiren kişilerden birisidir. 1917’de dedesiyle ve babasıyla görüşerek, esnaflığa başladı. Karaoğlan Caddesi’nde oturdukları evin altındaki dükkanı, bir sandık ayakkabı lastiği, bir sandık şeker, birkaç teker kaşar peyniri, zeytin, makarna gibi mallarla bakkal haline getirdi ve üzerine “Koçzade Hacı Mustafa Rahmi” tabelasını koydu. 1928’de Ford ve şimdiki Mobil’in distribütörlüğünü aldı. Ankara başkent olunca, ortaya çıkan yapılaşma ihtiyacını görerek, yapı malzemeleri işine girdi.

VEHBİ KOÇ 1948 yılında ilk lamba fabrikasını kurdu.1954’te Türk Demir döküm fabrikasını kurarak, ilk radyatörleri ve otomotiv endüstrisi için dökme parçalar üretti. Zamanla beyaz eşya üretmek için Arçelik, tüp gaz üretmek için Aygaz ve otomobil üretmek için Tofaş’ı kurdu. Siemens Türk, Uniroyal, Otosan Ford gibi şirketlerle Koç Holding’i kurarak Türkiye’nin en büyük kuruluşları arasında yer aldı. Aynı zamanda birçok yerde okullar açtı.1987 yılında, Uluslar arası Ticaret Örgütü, Vehbi Koç’u “Yılın İşadamı” seçti ve plaketini Yeni Delhi’de dönemin Hindistan başbakanı Rajiv Gandhi’nin elinden aldı.1996 yılında 25 Şubat günü, iş gezisi için gittiği Antalya’da vefat etti.