Spor Yapan İnsan Verileri İle Analizler Yapma

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİMDE ÖLÇME & DEĞERLENDİRME -12-
Advertisements

Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri
MODERN PENTATLON ATIŞ Ufuk ARMAN.
Çevrimdışı Ol, Sağlıklı Yaşam Sürdür !
İki kütle ortalamasının farkının güven aralığı
BAĞIMSIZ ÖRNEKLEMLER İÇİN T TESTİ
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
UYGULAMA II
ESNETME EGZERSİZLERİ Cemal KOLAY & Ceyhun İRİŞİK
OFİSTE EGZERSİZ PROJESİ
Basit Hareketler Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları: - Disk Kayması - Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi - Omuz.
OSTEOPOROZ (KEMİK ERİMESİ)
YRD.DOÇ.DR.MEHMET TEKTAŞ
TİE Platformu Yürütme Kurulu Başkanı
VOLEYBOL İNDEKS (OYUNCULARIN FİZİK YETENEKLERİNİN ÖLÇÜMÜ)
ANOVA (ANalysis Of Varyans)
FEN VE TEKNOLOJİ İSKELET HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI.
ULTIMATE TÜRKİYE.
Vücudumuzun dik durmasını sağlayan ve hareket etmesine yardımcı olan sistemi biliyor musunuz?
Dr. Mustafa Arif Eras Avrupa Meslek Yüksek Okulu
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
DOLAŞIM SİSTEMİ VE KALP MASAJI KALP; DOLAŞIM SİSTEMİ İÇİNDE İTİCİ BİR ÖZELLİĞE SAHİPTİR. KALP YAKLAŞIK OLARAK KİŞİNİN YUMRUĞU BÜYÜKLÜĞÜNDE, İÇİ BOŞ KASTAN.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
1/25 Dört İşlem Problemleri A B C D Sınıfımızda toplam 49 öğrenci okuyor. Erkek öğrencilerin sayısı, kız öğrencilerin sayısından 3 kişi azdır.
BÜYÜME VE GELİŞME.
Kalp-Damar Sistemi Hastalıkları Hakkında Bilgi
Merkezi Eğilim (Yığılma) Ölçüleri
*Hülya ÖZKAN **Yasemin AKBAL ERGÜN
İstatistikte Bazı Temel Kavramlar
Onluk ve birliklere ayırarak toplama işlemi
PARAMETRİK ANALİZ TEKNİKLERİ
DOĞUM VE SAĞLIK: DOĞUM SAYISI SAĞLIK DURUMUNU ETKİLİYOR MU ? Amaç Annelik kadının varoluşunda ona bahşedilen bir duygudur. Anneliğin birçok getirisi olduğu.
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
Büyük ve Küçük Örneklemlerden Kestirme
İLKÖĞRETİM Bilgisayar ve Sağlık.
Okul Öncesi Dönemde Bedensel Gelişim
İki Ortalama Farkının Test Edilmesi
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISINDA
VERİ İŞLEME VERİ İŞLEME-4.
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ
T - Testi Bağımsız örneklem t – Testi, bir birinden farklı örneklemlerin ölçülen ortalaması ile tahmin edilen ya da bilinen ortalamasının karşılaştırtırılmasında.
ÖĞR. GÖR. ÖZLEM KARATANA ACİL BAKIM I
Neden İki Faktörlü Anova Yapıyoruz?
Diyabet ve Egzersiz Dr. Okan Bülent Yıldız

Dr. Sema Yıldız Türk Diabet e Obezite Vakfı Özel Diabet Hastanesi
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 4.SINIF KONU: DESTEK VE HAREKET
ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER
STANDART AYAKTA DURUŞ POSTÜRÜ
Herhangi bir konuyu incelemek amacıyla çalışmanın/araştırmaların planlanmasını, verilerin toplanmasını, değerlendirilmesini ve bir karara varılmasını sağlayan.
Temel Cimnastik Duruşları
GENİŞLİK ÖLÇÜMLERİ (BREADTH).
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri, ANOVA Mann-Whitney U Testi Wilcoxon İşaretli Sıra Testi Kruskal Wallis.
Şişmanlık (Obezite) HALİL KARADERE.
Dünyada ve Türkiye’de İSG
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri, ANOVA Mann-Whitney U Testi Wilcoxon İşaretli Sıra Testi Kruskal Wallis.
Örnek: Kalple ilgili bir çalışmada 25 yaşındaki 24 erkek ve 40 yaşındaki 30 erkeğin sistolik kan basınçları ölçülmüştür. Elde edilen verilere göre 0.05.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü BSÖ 103 BASKETBOL (2 2) Prof. Dr. Fehmi TUNCEL.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik
Parametrik Olmayan İstatistik
Uygulama I.
SPOR ANTROPOLOJİSİ Pro.Dr. Timur Gültekin.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik
GÜLLE ATMA SUNUM
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
YAŞAM BOYU SPOR 3. hafta Öğr. Gör. Elif Öz
3Ekim2013.
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
TEST.
Sunum transkripti:

Spor Yapan İnsan Verileri İle Analizler Yapma VERİ ANALİZİ DERSİ Spor Yapan İnsan Verileri İle Analizler Yapma Gökhan BAŞTÜRK 503313011

Sporcu Verileri Yaş Aralığı : 18-67 Cinsiyet : 0= Kadın , 1=Erkek 2010 yılında ölçülen Nabız Sayısı 2011 yılında ölçülen Nabız Sayısı 2012 yılında ölçülen Nabız Sayısı 3 Yıl İçinde Böbrek Rahatsızlığı Geçirenler: 0=Geçirmedi , 1= Geçirdi 3 Yıl İçinde Karaciğer Rahatsızlığı Geçirenler: 0=Geçirmedi , 1= Geçirdi 3 Yıl İçinde Kalp Rahatsızlığı Geçirenler: 0=Geçirmedi , 1= Geçirdi

Sporcu Verileri Ölçüm Yapılan Vücut Bölgeleri: Omuz Genişliği Bel Genişliği Basen Genişliği Göğüs Genişliği Göğüs Yüksekliği Dirsek Çapı Bilek Çapı Diz Çapı Ayak Bilek Çapı Omuz Çapı Omuz Çapı Bel Çevresi Basen Çevresi Göğüs Çevresi Tek Kalça Çevresi Pazı Çevresi Kol Bilek Çevresi Diz Çevresi Ayak Bilek Çevresi Kalf Çevresi

Yapacağım Testler Kolerasyon : Gruplar arasında ilişkileri değerlendirme. Anova – One Way : Grupları karşılaştırma. Anova – One Way : Comparisons ile grup elemanlarını kendi aralarında kıyaslama. One – Sample T : Kişilerin boylarının 185 cm den küçük olmasını %95 güven aralığı ile test etme. Anova – One Way : Kişilerin boylarının kiloları ile alakalı olup olmadınığını %95 güven ile test etme. Sample T Test: Rastgele seçilmil 50 kişinin ortalama 70 kilo olduğunu standart sapma 0,4 olduğunda hesapladık. Bu kişilerin 73 kilo olmaları gerekmektedir. 0,01 anlamlılık düzeyeyinde karar verme. Spor salonuna gelen bir antrenör, spor yapan kişilerin %80 inden fazlasının nabız sayısının düştüğünü iddaa ediyor. Rastgele seçilen 150 kişiye baktığımızda 112 kişinin nabzının düştüğünü farkediyoruz. Antrenör iddaasında haklı mıdır? %96 güven aralığında karar verme.