NEŞET GÜNAL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan:Zeynep Nur Kurtpınar
Advertisements

SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
Nuri İyem.
HAZIRLAYAN: BERFİN TAN
Tahir ÖZDİL Üye no : 981 a z i z h a t ı r a s ı ’ n a…
Kare Kare Türkiye Garbis Özatay. KONU: "Kare Kare Türkiye" Foto muhabiri tarihi belgeleyen gözdür. Bu ilkeyle yola çıktığım meslek yaşantımda, objektifime.
SANATA EVET YES WE ART. FOTOGRAF SANATI ART OF PHOTOGRAPHY İSA ÇELİK.
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
Mustafa Kemal Gibi Düşünmek...
Vefa poyraz.
ATATÜRK'ün HAYATI
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
Matematik Cahit arf.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
Prof. Dr. Mustafa Dülger Hocamız.
SİVAS KONGRESİ EYLÜL 1919 AMASYA GENELGESİ doğrultusunda YURT GENELİ’nde SEÇİMLER YAPILMIŞ ve her ilden 3 ‘er TEMSİLCİ ‘ nin,bu kongreye katılımı.
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
3 AY BARIŞ MANÇO FAN KULÜBÜ
ŞEREF AKDİK.
MİM KEMAL ÖKE.
Cahit Arf.
PEYAMİ SAFA.
01 – Cihat ARAL Zehra ARAL.
MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ
OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
KİŞİSEL ÇABA- BAŞARILI İŞ YAŞAMI
BARIŞ MANÇO ÖNCÜ İNSANLAR.
Haldun Taner’İn hayatI
Ferdinand Victor Eugène Delacroix
SABİHA GÖKÇEN.
SANAT ETKİNLİKLERİ Sanat eğitimi çocukların gelişimine uygun oyuncak seçme gibi bir mantıkla düzenlenmelidir. Oyuncak alırken oyuncağın çocukların gelişimine.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
e.nurhanköroğlu.
DOĞAN KUBAN MELİS AKAYDIN
AKADEMİK KURUL TOPLANTISI
AHMET VEFİK PAŞA
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
B üyük Türk ressamı Avni Arbaş, 1919 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Kuvayi Milliye'de süvari albayıydı. Aynı zamanda sanatla da.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA. (10 Temmuz 1944, Siirt, Pervari)10 TemmuzSiirtPervari fikir adamı, öğretim görevlisi, İslâm tarihi uzmanı ve yazar.İslâm.
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
Türkiye' de Müzecilik ve Osman Hamdi Bey
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
P ABLO PICASSO Pablo Picasso, çalışmalarıyla resim sanatına ve anlayışına apayrı bir boyut kazandırmıştır. Onu ve sanatını anlamayan insanlar, resimlerini,
TÜRK BEŞLERİ.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Aziz Sancar. AZİZ SANCAR’IN HAYATI Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı.Çiftçilikle.
E.
OSMAN HAMDİ BEY HAZIRLAYAN AHMET REŞİT BOSTANOĞLU.
Barış Manço ve Eserleri Hazırlayan:HÜSEYİN KÖROĞLU.
HOCA ALİ RIZA BEY HAKAN KOÇ. Üsküdar’da Kar, tuval üzerine yağlıboya, 52/81cm, Özel Koleksiyon.
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
Hazal Kulat
İDİL BİRET İ dil Biret Kimdir ? 21 Kasım 1941 yılında Ankara’da doğan İdil Biret, Türk piyano sanatçısıdır.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

NEŞET GÜNAL

NEŞET GÜNAL: Neşet Günal, 1923‘de Nevşehir'de doğdu. İlk öğrenimini Şereflikoçhisar’da, orta öğrenimini ise Nevşehir’de tamamladı.Kemal Zerrin'in desteğiyle Güzel Sanatlar Akademisi'ne kaydoldu. Yine Zerrin'in desteğiyle devlet bursu aldı. 1939 yılında başlayan ve yaklaşık yedi yıl süren Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ndeki eğitimi süresince sanatçı, Nurullah Berk, Sabri Berkel ve Leopold Levy‘nin atölyelerinde çalıştı. Bu atölyelerde tanıştığı Nuri İyem,Turgut Zaim ve Avni Arbaş‘tan etkilendi ve toplumsal gerçekçi üslubunu oluşturmaya başladı.

Sanatçı 1946 yılında Akademi'den birincilikle mezun oldu ve aynı yıl İtalya bursunu kazandı. Fakat bürokratik birtakım engeller nedeniyle gidemedi ve iki yıl sonra Paris'e gönderildi. Sağlam deseni ve güçlü anlatımıyla hocası Leopold Levy'nin gözde öğrencilerinden biriydi. Henüz yirmi üç yaşında iken iki eseri 1946 yılında Unesco‘ nun Paris'te düzenlediği Modern Sanat konulu sergide yer aldı. 1948 yılında Paris'te sanat eğitimine başlayan Günal, pek çok Türk sanatçısı gibi Andre Lhote atölyesine girmiş ancak, Lhote'un öğretilerini beğenmeyerek, Fernand Leger‘ nin atölyesine geçti. Resimlerinde de Leger'in etkisi görülmektedir.

1954 yılında Türkiye'ye geri dönen Günal, Akademiye asistan olarak atandı.1963 yılında Fransız Hükümeti’nin sanat bursuyla ikinci kez Paris’e gitti. Vitray ve Gobelin resimsel halı tekniklerinde çalışmalar yaptı. 1969 yılında 30.Devlet Resim Heykel Sergisi'nde "Kör Hasan'ın Oğlu“ adlı çalışmasıyla resim dalında birincilik kazanan sanatçı, yurtiçi ve yurtdışında pek çok karma sergiye katıldı. Sağlam desen yapısıyla doğup büyüdüğü Orta Anadolu'nun çorak topraklarını ve yoksul ama çalışkan insanlarını anlatan sanatçı, tekniği ve yorumuyla Türk resmine yeni bir bakış açısı kazandırmıştır.

Döndüğünde İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne öğretim görevlisi olarak atandı. Aynı yıl Doçent, 1970 yılında ise Profesör oldu. 1975 yılından itibaren beş yıl “Bölüm Başkanlığı” ardından da iki yıl dekan olarak görev yaptığı İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nden 1983’te kendi isteğiyle emekli oldu. Usta Türk ressamı, 26 Kasım 2002 sabahı yatağında geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat etti.

KÖR HASAN’ın OĞLU adlı tablo.

ÇOCUKLAR adlı tablo.

KORKULUK adlı tablo.

BAŞAKÇILAR adlı tablo.

TOPRAK ADAMI adlı tablosu.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

Yankı YILDIRIM 10 FEN A 496