ISI YALITIMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDENİN HALLERİ VE ISI
Advertisements

MADDE ve ISI MADDENİN TANECİKLİ YAPISI:
ISININ YAYILMA YOLLARI
TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM
İKLİMLENDİRME ESASLARI
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI BÜŞRA KARACA 6-E 2097.
izoBOZZ, A SINIFI KAZANÇ
SU HALDEN HALE GİRER.
Madde ve Isı.
6.Sınıf B.Madde ve Isı 1 Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı 2
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ (VI. SINIF VI. ÜNİTE)
ISININ YAYILMA YOLLARI
ISI YALITIMI Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ MADDE VE ISI ÜNİTESİ
HAZIRLAYAN: SONGÜL KÜÇÜKÇALGAZ Fen bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf
MADDE VE ISI MADDE VE ISI 1. Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
Yalıtım, herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir. Yalıtım malzemelerinin çeşitli tipleri.
 Abradable hareketli halindeki çok aşınan bölgelerde kullanılan ve ana metali aşınmalardan korumak için kullanılan kompozit malzemedir.  Hareket halindeki.
ISI YALITIMI.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
MADDE VE ISI ISININ YALITIMI.
MADDE VE ISI.
ISININ YAYILMA YOLLARI
YALITIM.
MADDE ve ISI.
ISI YALITIMI.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
1- İletken : Isıyı iyi ileten maddelere ısı iletkeni denir. Isı iletkenlerini oluşturan tanecikler arasındaki boşluk çok azdır ve tanecikler düzenlidir.
ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE, yapının taşıyıcı sistemi içinde görev almayan ve hafif malzemelerle yapılan prefabrike bir cephe elemanıdır. Görevleri: Dış duvarın.
MADDE VE ISI.
ISI YALITIMI.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI FADİME GÜLHAN.
Isının Yalıtımı.
Madde Ve Isı.
Isı Yalıtımı Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
DERİ VE ALGILAMA İŞLEMİ
MADDELERİ TANIYALIM.
ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN İŞ YAŞAMINA ETKİSİ 1-İklim 2-Gürültü 3-Mekanik Titreşimler 4-Aydınlatma 5-zararlı Maddeler 1.
YEŞİL BİNALAR ve MODERN SARAYLAR PROJESİ
Isının Yayılma Yolları
FARKLI YERLERDE FARKLI CANLILAR
HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. KOMBİ KULLANIMI. HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. GECELERİ KOMBİ KULLANIMI Binanın dış hacminin soğumaması için, geceleri en düşük.
Isıtma Soğutma Havlandırma Işıklandırma (gölgelendirme)
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
ISI YALITIMI.
ISI POMPASI HAZIRLAYAN : Birkan KÖK.
Sıcaklık ve İletkenlik
İKLİMLENDİRME ESASLARI
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
YALITIMLAR Suya ve neme karşı yalıtım Isıya karşı yalıtım
AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF: 6-B NO: 818 AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF:
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
GENEL HAVALANDIRMA VE İKLİMLENDİRME
2018 Yılı Devam Eden Projeler
B INALARDA ISI KAYBI. BİNALARDA ISI KAYBININ  Ilk olarak ısı yalıtımının ne demek olduğunu açıklayalım**ISI YALITIMI=günlük yaşantımızda ısı kayıplarını.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ-6 4.ÜNİTE MADDE VE ISI 3.Madde ve Isı HALİM GÜNEŞ.
FEN BİLİMLERİ-5 4.ÜNİTE MADDE VE DEĞİŞİM 4.Isı Maddeleri Etkiler
Isı yalıtımı sıcak yada so ğ uk havanın ısı köprüleri vasıtasıyla konutların içine girmesini yada çıkmasını engellemek adına yapılan i ş lemdir.Sürekli.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ISI YALITIMI

Doğa gereği bazen sıcağa bazen de soğuğa ihtiyaç duyarız Doğa gereği bazen sıcağa bazen de soğuğa ihtiyaç duyarız.Kışın vücut sıcaklığımızın düşmemesi için kalın giysiler giyerken  yazın vücut sıcaklığımızın yükselmemesi için ince giysileri tercih ederiz.Doğada vücut sıcaklığının korunması ile ilgili pek çok örnek vardır.Örneğin kutup ayılarının derilerinin altında kalın bir yağ tabakası vardır.Yağ ısı kaybını önlemeye yarar yani bir anlamda ısı yalıtımı yapar.Kuşların tüyleri de yalıtım içindir. Isı yalıtımı farklı sıcaklıklarda iç ve dış ortamlarda ısı geçişini azaltmak için yapılan işlemlerdir.Amacı içerdeki sıcaklık ya da soğukluğu koruyarak enerji tasarrufu sağlamaktır.Isı yalıtımı iyi olmazsa ısıtma ya da soğutma giderleri artar.Isı yalıtımının bireysel olduğu kadar toplumsal kazançları da vardır.Isı yalıtımı yapmak için yalıtkan maddelerden yararlanılır. Isı yalıtımının en önemli elemanı tesisatların yalıtımıdır.

Duvar boşlukları arasındaki havada konveksiyon akımı oluşur Duvar boşlukları arasındaki havada konveksiyon akımı oluşur. Isı yalıtımı yapılmamış duvarlarda duvarların iç yüzü soğuk olur. Su buharı bu yüzeyde yoğuşur terleme olur. Terleme sonucu duvarlar ıslanır ve küflenir. Bu nedenle ısı yalıtımı yapılmalıdır. Isı yalıtımı bir bölgede yapılırsa problem diğer cephelerde devam eder.Bu nedenle çatı,duvar,cam ve doğramalarda da yalıtım yapılması gerekir. Pencerelerde ısı kaybını önlemek için pencere boyutları küçük olmalı ve çift cam kullanılmalıdır. Çift cam arasında hava boşluğu az olmalıdır. ÇATI CAM DUVAR

Isı yalıtımına örnek olarak inşaat duvarlarında ,pencerelerinde , tavanlarda ,su depolarında,buhar borularında,kısa süreli gıda paketlerinde kullanılan yalıtım malzemeleri gösterilebilir. Plastik köpük(kauçuk) ----> sıcak su borularında ve tavanda Plastik köpük(polietilen) ---> çatı  tavan ve pencerelerde Cam yünü -----> çatı tabanı  duvar arası  buhar borularında Silikon -----> dış cephede Asfalt -----> dış cephe ve teraslarda Ahşap -----> dış ve iç cephede Asbest -----> fırın içlerinde Katran -----> dış cephe ve terasta

Isı Yalıtımının Faydaları:. Tüketilen yakıt miktarı azalır Isı Yalıtımının Faydaları: * Tüketilen yakıt miktarı azalır. * Oda sıcaklıkları dengeli olduğu için sağlıklı bir mekan oluşur. * Duvarlarda küf  leke  kabarma olmaz. * Enerji tasarrufu sağlanır  çevre kirliliği yaratılmaz. Isı yalıtımı; binaların çatı ve duvarlarında toprağa temas eden bölümlerinde katları ayıran döşemelerde tesisat borularında   havalandırma kanallarında yapılır.