İnşaat Mühendisliğine Giriş Dersi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sorular ve Cevaplar.
Advertisements

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
PLN MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI
Mobilya ve Oda Tasarımı
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 1 Genel İsim: İlyas Toktaş
İnşaat Mühendisliği Bölümü
Akarsu Düzenlemesi Planlama ve Tasarım Esasları
MESLEK SEÇMELİ I DERSİ BİTİRME ÖDEVİ
İnşaat Mühendisliği.
NEDEN ESKİŞEHİR YOLU ? ANKARA SANAYİ ODASI II.Organize Sanayi Bölgesi
SEM MÜHENDİSLİK & MİMARLIK tel: www. semmuhendislik
HOŞGELDİNİZ TANITIM SUNUMU 2. BÖLÜM Sections
Belediyelerin kentsel yönetim ve denetimine destek olmak üzere tasarlanmış, kentle birlikte yaşayan Coğrafi Bilgi Sistemidir. Kapsamında kentin tüm harita,
EŞDEĞER SİSTEMLER İLE BASİTLEŞTİRME
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TAŞITLAR
KAMU ÖLÇMELERİ DERSİ ÖDEVİ
TAŞITLAR.
MTS 3022 TÜNEL AÇMA Prof. Dr. Turgay ONARGAN Prof. Dr. C. Okay AKSOY
BİR MÜHENDİSLİK HARİKASI
TAŞITLAR.
GİRİŞ DİNAMİK’İN TANIMI
GİRİŞ DİNAMİK’İN TANIMI
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BELEDİYENİN GÖREV VE YETKİLERİ
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
HEDEF DAVRANIŞLAR 1-) Kara taşıtlarının adlarını söyleme/yazma.
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ YAPI ANABİLİM DALI
HERE Reality Lens. Reality Lens yüksek özellikleri, sokak düzeyine kadar panoramik görüntü ve yüksek prezisyon Lidar verileri sayesinde bilgisayarınızda.
ÇERÇEVELERİN DÜŞEY YÜKLERE GÖRE ANALİZİ
prof. dr. ahmet celal apay
TAŞIYICI SİSTEMLER VE İÇ KUVVETLER
(*) Teknik Personeller; Mühendis, Lisansiyer, Tekniker ve Teknisyenlerden oluşmaktadır. (**) İdari Personelin, 3 058’i Genel İdari Hizmetler.
prof. dr. ahmet celal apay
YASAMA FAALİYETLERİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ENERJİ SEKTÖRÜ
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
MAKİNA ELEMANLARI I MİLLER
HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ ULAŞIM AĞLARI
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ.
Mühendislik Jeolojisi
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
HAYAT BİLGİSİ DEĞERLENDİRME SORULARI HAYAT BİLGİSİ DEĞERLENDİRME SORULARI.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müd. Yrd.
F5 tuşuna basıp tıklayarak devam ediniz.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARI YILI
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü
DURMA DURAKLAM VE PARK ETME KURALLARI DURMA: Görevli kişilerce verilen dur emrinde, sesli, işaretli dur emrinde, kırmızı ışıkta,işaret.
İnşaat Mühendisliği Bölümü
İnşaat Bölümü / Yapı Denetimi Programı
Bina Trafiği ve İnsan Trafik Hareketi
HIZLI TREN İŞLETMECİLİĞİ VE BAKIMI
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI HAZIRLAYAN : YUSUF KOPAL E-posta:
İŞİN ADI: Nizip İlçesi Yağmursuyu Projesi Uygulama Projesi İDARE: Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü TARİH: 2015 ( 2 ay) İŞİN.
Endüstri mühendisliği.
Makine Mühendisliği nedir?
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
2018 Yılı Devam Eden Projeler
KARAYOLUNUN KULLANILMASI 1-KARAYOLUNDA TRAFİĞİN AKIŞI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ
KONU-1 İNŞAAT VE İNŞAAT SEKTÖRÜ
MECHANICS OF MATERIALS Eğilme Fifth Edition CHAPTER Ferdinand P. Beer
Sunum transkripti:

İnşaat Mühendisliğine Giriş Dersi Örnek Uygulama Test Soruları   1.) “İnşaat Mühendisleri her türlü bina, havaalanı, spor tesisleri, köprü, karayolu, demiryolu, denizyolu, baraj, liman, kanalizasyon, içme suyu şebekesi, tünel, sulama kanalları, hızlı tren projeleri, metro vb. hizmet ve endüstri yapılarının planlanması, projelendirilmesi, yapımı ve denetimi konuları ile ilgili eğitim ve araştırma yapar.” Paragrafta bir inşaat mühendisinin ilgili olmadığı ve projesi üzerinde çalışma yapmadığı inşat proje türü aşağıdakilerden hangisi olabilir? a) Denizyolları projeleri b) Hızlı tren projeleri c) İçme suyu şebeke projeleri d) Spor, kültür ve dinleme tesisleri e) Liman projeler 2.) İnşaat mühendisliği biliminin ilk örnekleri, antik dönem olarak aşağıda belirtilen hangi tarih ya da tarihlerde veya sıralarda; hangi üretim ya da ürünlerle başlamış veya ortaya çıkmış olabilir? a) M.Ö. 7000 – M.Ö.5000 yılları arası, taş yontma silah yapımı b) M.Ö. 4000 ve M.Ö.2000 yılları arası, barınak yapımı c) M.Ö. 1000 – M.Ö.500 yılları arası, Orta Asya demir el aletleri yapımı d) M.S. 200 – M.Ö.450 yılları arası, ahşap-sazlık göl evleri yapımı e) M.S. 3.YY, Jetavanaramaya Buddha anıtı

AÇIKLAMALI CEVAPLAR: 1-a (Denizyolları projesi diye bir uygulama sözkonusu değildir), 2- b (İnsanoğlu M.Ö.yaklaşık 4.binden itibaren kendilerini korumak amaçlı barınakları aramaya ve sığınacak yerler yaratmaya zorunluluk hissetmiştir)

3.) Yüksek Teknikerlerin inşaat yapım işinin kontrolünde (resmi yapım işlerinde) çalıştıklarında aldıkları unvan isimleri ne olmaktadır? a) Sürveyan b) Kontrol Yardımcısı c) Kontrol Görevlisi d) Kontrol Mühendisi e) Kontrol Şefi   4.) Aşağıdaki bilimsel alanlardan hangisi yapıların “değişken hareketli cisim” olarak yapısal davranışlarını inceler? a) Yapı dinamiği b) Statik c) Mukavemet d) Yapı Statiği e) Zemin mekaniği

AÇIKLAMALI CEVAPLAR (dvm): 3-b (Tekniker ve Yüksek Teknikerler genel olarak yardımcı teknik hizmetler sınıfındaki ara yönetim görevlerini yürütmektedirler), 4-a (Hareketli cisim tanımı, kütle dinamizmini, yer değiştirebilirliği tanımlamaktadır)

5.) Bir kapı açma kolu üzerine elimizle yaptığımız “P” basıncı ile kapının açılması için kolun ekseni üzerinde “e” eksantrik mesafesinde aşağıdaki hangi yükleme etkisini oluşturur? a) Eccentric load b) Axial load c) Bending moment d) Torsion load e) Shear load   6.) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin altyapı destek elemanlarından biri değildir? a) duraklar b) ışıklı işaretler c) sinyaller d) güvenlik donanımları e) tabelalar 7.) Aşağıdaki hangisi bir ulaşım mühendisliği alanı değildir? a) Karayolu mühendisliği b) Demiryolu mühendisliği c) Havalimanı tasarım ve planlaması mühendisliği d) Trafik operasyonları (işaretler, sinyal ve lambalar) mühendisliği e) Yerleşim planlaması mühendisliği

AÇIKLAMALI CEVAPLAR (dvm): 5-d (Torsion etki burulmayı tanımlamaktadır; kapı kolu mil eksenine dik yönde yapılan basınç, mili kendi ekseni etrafında burulmaya zorlar), 6-a (duraklar trafiği düzenleyen değil yardımcı hizmet elemanı olarak sonradan sisteme eklenen bekleme üniteleridir; bu nedenle altyapı destek elemanı sayılmazlar), 7-e (Yerleşim planlaması bir bölgesel yapılaşma ve imar konusu olup ulaştırma mühendisliğini ilgilendirmemektedir)