Haluk Safi Genel Müdür haluk.safi@ees.com.tr KAMU HASTANELER BİRLİĞİ ve SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ ÜZERİNDE YAZILIM MİMARİSİN ETKİLERİ Haluk Safi Genel.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PAPERWORK DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ
Advertisements

VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
SİSTEM YÖNETİMİ KOORDİNATÖRÜ
Geçmişten Geleceğe: Elit Yazılım

Sağlık Provizyon Sistemleri
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
Hacettepe üniversİtesİ hastanelerİ Tip bİlİşİmİ derneğİ başkani
Yeni TTK ve Doküman Yönetim Süreçleri Nasıl Dönüştürülüyor?
Dijital Dünyada Yaşamak
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
ÇOCUK YOĞUN BAKIM Yrd Doç Dr Yasin BULUT
BİLDİRDİKLERİ BİLGİLER İLE OTOMASYON BİLGİLERİNİN KARŞILAŞTIRMASI
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2014
Mustafa Akgül Linux Kullanıcılar Derneği LINUX, E-DEVLET VE BİLGİ TOPLUMU.
Türkiye KAMU Çağrı Merkezleri
Strateji Geliştirme Başkanlığı SGB.net Sistemi Genel Tanıtımı
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
MEMNUNİYET ANKETLERİ Yük.Hemş. Betül BOZACI Kalite Birimi
Bilişim Yönetiminde Stratejik Yaklaşımlar
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ
E-İhale, Elektronik İhale veya Online İhale sistemi B2B (şirketler arası ticaret) alanında kullanılan bir satınalma yöntemidir. Bir Alıcı şirketin ve.
Chapter 1 Learning Objectives
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
1 Güldane Taşdemir İnterpromedya Genel Müdür yılında, Kurumsal ve büyük ölçekli kurumlarda, veri güvenliği, sanallaştırma, iş sürekliliği,
Şirket Tanıtım Sunumu.
Elektronik Değişim BAŞLADI !!! E-Çözümler
E-Devlet SANAL DEVLET E-devletin bilgi sağlama, sorgulama ve çevrim içi işlemleri içerdiği vurgulanır.
Performans Göstergeleri
DÖNEM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI ORDU İLİ
Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri
Müşteri Hizmetleri/ Karşılama Oranı Planlaması
ANNE ÖLÜMLERİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU
SAĞLIK VE SİGORTA YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ I.ULUSAL KONGRESİ KAMU HASTANE BİRLİKLERİ “KAMU HASTANE BİRLİKLERİ YAPILANMASININ SAĞLIK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ” İstanbul.
Research Services Group. Copyright 2006 Thomson Corporation 2 Araştırmaların Ölçümü Her ne kadar Web of Science veritabanının ana amacı araştırmacılara.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK Mustafa.
İlaç Sektöründe Ufuk Turu AİFD Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye
HASTANE İÇİ YÖNETİM ORGANİZASYONU
ANNE ÖLÜMLERİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
SB Eğitim ve Araştırma Hastaneleri İçin TÜBİTAK EKUAL Eğitim Toplantısı SpringerLink Eğitim Sunumu TÜBİTAK Mustafa İnan Toplantı Salonu Ankara, 22 Eylül.
ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ
Nuri BİNİCİ Proje DİJİTAL ARŞİV Nuri BİNİCİ Proje
Bilişim Ortağınız.
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
Op.Dr. Hicabi GÖKDERELİ Tümsad Genel Başkanı. Sayılarla tıp merkezleri Faal tıp merkezi : Cerrahi tıp merkezi(%36) : Dahili tıp merkezi(%64)
Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Muhasebe ve Denetime Etkileri
Bekir Sami NALBANTOĞLU
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ
Turkcell Kurumsal Satış Direktörü
HIMSS EMRAM ile 2017de Bizi Neler Bekliyor
Belge, Doküman ve İş Akışı Yönetim Sistemi
VBT Bilgi Teknolojileri
RİSKLİ GEBELİK TAKİP SİSTEMİ
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
Satış Grubu Yöneticisi
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
Basın-İletişim Sorumlusu
1. isgsis Nedir ? 2. isgsis Özellikleri 3. Kurumunuzda İSGSİS.
SAĞLIK BİLİŞİMİNİN ÖNCÜSÜ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
VBT Bilgi Teknolojileri
Sunum transkripti:

Haluk Safi Genel Müdür haluk.safi@ees.com.tr KAMU HASTANELER BİRLİĞİ ve SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ ÜZERİNDE YAZILIM MİMARİSİN ETKİLERİ Haluk Safi Genel Müdür haluk.safi@ees.com.tr Merhaba Ben Haluk Safi ees firmasında genel müdür olarak görev yapmaktayım. Her şey den önce Mustafa Hocama, Şuaip Hocama, Emrah Hocama, Meruşe Hocama ve Yüksel Hocama bu toplantıya fikir lideri olarak katılımlarından ötürü çok teşekkür ederim. Ayrıca sizlere bu güzel toplantımıza katıldığınız için ayrıca teşekkür etmek isterim.

Ürünler Hastane Bilgi Sistemi Doküman Yönetim Sistemi %100 web tabanlı Kolay Bakım Yüksek Teknoloji Tam Destek TS 13298 Belgesi Form Entegrasyonu e-İmza Destekli İş Akışı Dijital Arşiv Gelen-Giden Evrak Office Entegrasyonu Müşterilerimizle olan görüşmelerimizde ees firmasının yeterince iyi tanınmadığı kanaatine vardık. Bu sebeple, izninizle sizlere bir miktar firmamız hakkında bilgi vererek konuşmama devam etmek istiyorum. Ees firması şu anda üç temel ürün üzerinde odaklanmış durumda. Sarus ismiyle Hastane bilgi sistemi, Bizdocs ismiyle doküman yönetim sistemi ve dünyada bu alanda lider kuruluşlarından birisi olan Merge Healthcare PACS sistemleridir. PACS Tele Radyoloji Tıbbi Karar Destek

Bazı HBS Referanslarımız Ankara Numune EAH İstanbul Göztepe EAH Antalya EAH İstanbul Haseki EAH İstanbul Taksim EAH Düzce Üniversitesi Hastanesi Çanakkale Üniversitesi Hastanesi Zekai Tahir Burak Kadın Doğum EAH Ordu DH Kocaeli DH Eyüp DH İnegöl DH …

Durum değerlendirmesi Kamu Özel Ortaklıkları adına kampüs projeleri başladı (PPP), Sağlıkta dönüşüm projesi hızla devam ediyor, Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği kuruldu (TKHK) Sağlık Bilgi Sistemi sunucularından talep edilen mimariler ve istekler revize oluyor -2000’li yıllardan bu yana yaşadığımız değişimin farklı bir fazına geçiyoruz. Kısacası 2000’li yıllardan bu yana şekillenmeye başlayan sağlık bilgi sistemi yapısı ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda yeniden şekillenecek.

Değişen ihtiyaçlar doğrultusunda sistemleri revize etmek KHB Hedef Değerlendirmesi Hastane Bilgi Sisteminden Beklentiler Gelirlerimi Artırmalı, Kaçaklarımı Azaltmalı Türkiye genelindeki birçok kamu hastane birliği tek bir birden fazla servis sağlayıcıdan tedarik yapmak üzere harekete geçti Bu konuda şartname hazırlıkları bazılarında başladı ve bir kısmı da ihaleye çıktı Peki Hedef Ne? Bir veya birden fazla servis sağlayıcıdan hizmet alarak sistemi konsolide etmek 1 2 3 4 Her bir hastane tarafından farklı koşullarda alınan hizmet bedellerini tek bir kaleme indirgeyerek tasarruf etmek Numune EAH, EES ile birlikte Medula’ya eklenecek olan yeni mevzuatlar için, bir test ortamı olarak kabul edildi. Bu durum bize Medula konusunda doğal bir avantaj sağlamaktadır. Bu konuya yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yeni ve güzel ekranlar önümüzdeki günlerde faturalama modülünde yayınlanacak. Farklı hastanelerden gelen verileri tek bir çatı altında toplayarak birlik adına daha verimli şekilde değerlendirmek Değişen ihtiyaçlar doğrultusunda sistemleri revize etmek

KHB Hedefler Doğrultusundaki Gereksinimler Güçlü Sağlık Bilişimi Firmaları Şimdiye kadar alışkın olmadığı mimari ve hizmet metodu Kesintisiz şekilde çalışmak üzere tasarlanmış çok katmanlı (Web Tabanlı vb..) merkezi bilgi sistemleri Geniş Alan Ağında çalışmaya uygun VTYS yapısında farklı hastaneleri konsolide eden sistem mimarileri

KHB Hedefler Doğrultusundaki Gereksinimler Farklı hastanelerden gelen verileri konsolide eden ve karar vericilere doğru verileri sunan bilgi sistemleri Binlerce PC’ye bakım ve hizmet götürmek üzere tasarlanmış sistemler Merkezi Büyük Sunucu ve Storage Sistemler Farklı hastane yapılarına göre özelleştirilmiş hizmet sunumları Terzi usulü yaklaşım veya Konfeksiyon yaklaşımı , ebat, özel dal hastanesi, 3. basamak hastaneler ile diğer hastanelerin ihtiyaç farklılıklarına göre özel hizmet seçenekleri

HBYS’den beklentiler Medula SGK Maliye SağlıkNET Tam olarak memnuniyetin yüksek olduğu kaç hastanemiz mevcut! 112 Acil Kızılay

KHB yapısı Devlet Hastaneleri 300-800 Yatak Devlet Hastaneleri Kamu Hastane Birliği Eğitim Araştırma Hastaneleri Özel Dal Hastaneleri

Segmentasyon 200 yatak üzeri, Eğitim araştırma, Özel Dal Hastanesi

Örnek Hastane Profili Geçen sene itibariyle örnek bir hastanemizin rakamları : Toplam istek talebi : 250 Yeni raporlama isteği : 320 Geçen sene uyarlanan toplam mevzuat rakamı : 412 Toplam pc adedi : 800+ Sistemler : Hbys, Lis, Pacs, Domain Sunucuları, Web sunucuları, Network ve güvenlik bileşenleri, vb sistemler.

HBYS Değişikliğinin Hastanelere Olan Etkisi

HBYS Değişikliğinin Hastanelere Olan Etkisi

Riskler ve Çıkarımlar Sağlık bilgi sistemleri şimdiye kadar çalıştığı metodlardan tamamen farklı mimarilere geçmek zorunda Sistemleri idame ettiren sunucular ve network yapıları tamamen yeniden tasarlanmalı İdamesi daha zorlu yapılar ve sistemler fakat aynı zamanda toplam maliyetleri düşürmek üzere olan toplam tasarruf planları Geniş alan ağında çalışmak üzere tasarlanmış güçlü, web tabanlı sistemler Sağlık bilgi sistemlerinden beklenen kalite, sistem verimliliği ve kurum ihtiyaçlarına göre özelleştirilmesi gereken hizmet çeşitliliğin sağlanması

Riskler ve Çıkarımlar Birlikler içerisindeki farklı dal ve basamak hastanelerine göre özelleştirilmiş farklı hizmet sunumları ihtiyacı, uzmanlıklar Hali hazırda görev kritik olan sağlık bilgi sistemlerinin KHK yapısındaki artan risklere istinaden daha güvenli, performanslı, kararlı ve kesintisiz olma ihtiyaçları Her kuruma göre özelleştirilmiş bilgi sistemleri ve üretilen hizmetin kalitesi… Hizmet sözleşmesi

Teşekkür Ederiz