KISSADAN HİSSELER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değerler eğitimi Adalet sunusu HAZIRLAYAN: Hanne Beyza ÇAVLI.
Advertisements

Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili sözcük soyut addır?
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
ORMAN HAFTASI.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Grup A Stratejik Araştırma Servisi Sunar
Türkçe Performans Ödevi
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ çıkış KAVRAMININ ÖĞRETİMİ.
ANNE BEN NASIL DOĞDUM? Ooo! Hayır tatlım, sen benim içimde büyüdün. Sonrada…… Anne ben bu yumurtadan mı çıktım?
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
Hayatla yüzleşmeyi dene!
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Biraz moral bulalım.
ÇOCUK MASALLARI HAZIRLAYAN: SİBEL KIRMACI
Türkiyenin en büyük mail grubu
Murat YETİŞİR Bilgi Koleji Rehberlik Uz.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
Papatya.... Papatya... Tutku, aşk ve sevgi ( anonim )
Hayvanlarda Beslenme Yaşadıkları Yerler
Bir zamanlar bir ağaç varmış
YİYECEKLER HAYVANLAR.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
Sen hangisini seçerdin?
Geceydi seni bana taşıyan. sen geceye yakındın, bende sana..
İşte bu TUTKU... Bir papatya tarlası düşün... İlkbahar ayı...
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
GELECEĞİN SUÇLUSUNU YETİŞTİRMENİN  8 BASİT KURALI
Bir anne deve ve yavrusu etrafta yatıyorlardı, birden bebek sordu ....
KÜÇÜK KAPLUMBAĞA.
BARDAK MI GÖL MÜ?.
KARGA İLE TİLKİ.
KÜSMEYELİM KÜSTÜRMEYELİM
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
Ailem dört kişiden oluşuyor.Annem, babam kardeşim Ayla ve ben.
PERFORMANS ÖDEVİ KONU : AİLE TARİHİMİZ Röportaj randevusu:
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
Kuşumu Kim Kışkışladı? egitim bizim işimiz
KONU HAYVANLAR.
Karanlıklar uzaklaştı
HAZIRLAYAN NECLA OĞUR.
Bir bilgeye sormuşlar:
ÇOCUKLARIMIZ Çarşılarda bir şey Biz pazar aramazdık, çocuklar olmasaydı. Kasaplarda, manavlarda bazı yorgun kadınlar Hep de tenha saatleri seçerler Sonra.
Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve Numara: 7-C 359
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
TEMEL telefon açar: "Cemal sen misin. " "Yanlış çevirdiniz
PANDAAAAAAAAAA Panda yavruları yetişkin pandalara göre çok küçüktür. Doğduklarında ortalama 100 gram ağırlığında olurlar. Başka hiçbir memeli hayvan yavrusu.
LİDER KİM?.
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
1 CANSAN İLKÖĞRETİM OKULU. 2 “Dünyanın en güzel insanlarına” Sevgili anneme ve babama mektup.
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ KAVRAMININ ÖĞRETİMİ çıkış
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Seminerimizin amacı; bütün kamu kurumlarının 5018 Sayılı “Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” na göre, Bakanlığımızca belirlenen takvime bağlı kalarak,
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Tombik ormanda.
Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.
KUŞUMU KİM KIŞKIŞLADI?.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
EŞ ANLAMLI KELİMELER.
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ
AKÇAKOCA’DA MÜKEMMEL BİR HAFTASONU GEÇİRMEYE HAZIRMISINIZ? Peki ama tehlikenin farkinda mısınız? Biges Vas ? This is kaput Gelin Gelin Alduracam hepinizi.
EKONOMİK FAALİYETLER BİLGİN AVCI.
KONU HAYVANLAR.
Sunum transkripti:

KISSADAN HİSSELER

DERSİMİZ; NİTELİK, NİCELİKTEN ÖNEMLİDİR. DİŞİ ASLAN : Hayvanlar bir gün  kim daha çok çocuk doğurabilir diye çekişmeye başlarlar. Hep birlikte dişi  aslana gidip sorarlar. "Sen kaç çocuk doğurabiliyorsun?" diye . "Bir" diye cevaplar dişi aslan. "Fakat ben  aslan doğururum." DERSİMİZ; NİTELİK, NİCELİKTEN ÖNEMLİDİR.

DERSİMİZ; HAREKETLER SÖZLERDEN ÖNDE GELİR! YENGEÇ İLE ANNESİ : "Neden böyle yan yan yürüyorsun  yavrum" diye sorar anne yengeç çocuğuna. "Düzgün yürüsene ! " der. -  "Pekala anne" der çocuk. - "Sen önümden düzgün yürü, ben seni  takip ederim. " DERSİMİZ; HAREKETLER SÖZLERDEN ÖNDE GELİR!

DERSİMİZ; AKILLI KİŞİ TEHLİKELİ DURUMLARDA KONUŞMAZ !!! ASLAN, KOYUN, ÇAKAL VE TİLKİ Aslanın biri, bir  koyunu yanına çağırır ve nefesinin kokup kokmadığını sorar. Evet ! ? diye cevaplar koyun. Aslan bu cevaba kızar ve koyunu  oracıkta parçalar. Daha sonra çakala seslenip yanına çağırır,  ona da aynı soruyu sorar. Hayır ! ? diye cevaplar çakal korkudan.  Ancak o da yağcılık yaptığı için aslanın öfkesinden kurtulamaz. Sıra tilkiye gelmiştir. Aynı soruyu tilkiye de sorar. Tilkinin  cevabı şöyle olur; - Üzgünüm, üşütmüşüm biraz, o yüzden burnum  koku almıyor ! ? DERSİMİZ; AKILLI KİŞİ TEHLİKELİ DURUMLARDA  KONUŞMAZ !!!

DERSİMİZ; YAKALANANLAR HER ZAMAN SUÇLU OLANLAR DEĞİLDİR. KAZLAR VE TURNALAR : Kazlar ve turnalar bir gün  aynı tarlada yiyecek ararlarken birden yanlarına yaklaşmaya çalışan avcıyı  fark ederler. Turnalar daha çevik ve hafif oldukları için hemen uçarlar.  Oysa kazlar ağır hareket ettikleri için avcıdan kurtulamazlar. DERSİMİZ; YAKALANANLAR HER ZAMAN SUÇLU OLANLAR DEĞİLDİR.

HASTA GEYİK : Yaşlı bir geyik hasta düşer ve daha  rahat otlayabilmek için güzel otlarla dolu bir çalılıkta yaşamaya başlar.  Her hayvanla iyi geçindiği için pek çok hayvan sık sık geyiğin ziyaretine  gelir. Zamanla her gelen hayvan bu güzel otlardan tatmaya  başlayınca kısa süre sonra tüm otlar biter . Geyik hastalıktan kurtulur ama  yiyecek hiçbir şeyi kalmadığı için bir süre sonra açlıktan ölür. Çünkü bunu hakedecek kadar özel ve az bulunur birisin... DERSİMİZ; BAZEN İYİ ŞEYLER DE PAYLAŞTIKÇA BİTEBİLİR. ELİMİZDEKİNİN DEĞERİNİ BİLELİM !

DERSİMİZ; İYİ BİR PLAN YAPMAK AYRI, O PLANI GERÇEKLEŞTİRMEK AYRIDIR. FARELERİN TOPLANTISI : Bir gün fareler bir araya  gelirler ve başlarına musallat olan bir kediden kurtulma planları yaparlar.  Pek çok fikir öne sürülür. Hiçbiri kabul görmez. En sonunda genç  bir fare kedinin boynuna bir çan asmayı önerir. Böylece kedi kendilerine yaklaşırken farkına varacak ve kaçabileceklerdir. Bu  öneri fareler tarafından alkışlarla onaylanır. Bu arada bir  köşede sessizce onları dinlemekte olan yaşlı bir fare ayağa kalkar ve bu  önerinin çok zekice olduğunu, başarılı olacağından hiç kuşkusu olmadığını  belirtir. Fakat, der, Kafamı bir soru kurcalıyor. Aramızdan kim  kedinin boynuna çan asacak? ? DERSİMİZ; İYİ BİR PLAN  YAPMAK AYRI, O PLANI GERÇEKLEŞTİRMEK AYRIDIR.

SAĞLIKLA& SEVGİYLE KALIN İnsanlar Felsefeyi Çocukken MASALDAN, Sonra KİTAPLARDAN, İhtiyarlayınca da ARKALARINDA  KALAN HAYATLARINDAN öğrenebilirler. SAĞLIKLA& SEVGİYLE KALIN