Güneş Sistemi ve Ötesi:Uzay Bilmecesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜNEŞ SİSTEMİ ve GEZEGENLERİ
Advertisements

UZAY ARAŞTIRMALARI Yuri Gagarin
SEMA TUNA.
HAZIRLAYAN:DİLEK KOÇYİĞİT
GÜNEŞ SİSTEMİ.
Ad : zeynep soyad : demIr sinif : 7-d no : 1944
DÜNYA’MIZ NASIL OLU Ş TU? Güne ş Sistemi'nin Güne ş 'e uzaklık açısından üçüncü sıradaki gezegeni. Üzerinde ya ş am barındırdı ğ ı bilinen tek do ğ al.
A-GÜNEŞ SİSTEMİ GEZEGENLERİ
HANDAN ÖZBEY KADER YILDIZ SEVİM DARAK
GEZEGENLER.
GEZEGENLER VE UYDULARI
Özboyacı İlköğretim Okulu
Özboyacı İlköğretim Okulu
DÜNYA ve UZAY
HAZIRLAYAN İHSAN DURAK
RABİA GİZEM KURU 3 A SINIFI NO:217.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
DÜNYA ve UZAY.
DÜNYA, GÜNEŞ ve AY.
Gök Cisimlerini Tanıyalım
GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ:UZAY BİLMECESİ
DÜNYA VE UZAY.
Dünya Güneş ve ay.
Venüs Merkür Mars Satürn Uranüs Dünya Neptün Jüpiter.
TERİMLER OLUŞUMU VE EVRELERİ YAPISI GÜNEŞ GEZEGENLER GÜNEŞ SİSTEMİ
Merkür Venüs Dünya Mars Satürn Jüpiter Uranüs Neptün Plüton
Merve BAĞCI Fen bilgisi Öğretmenliği
GÖKYÜZÜ Lale Bahçesi Yaz Okulu.
GÜNEŞ SİSTEMİ. GÜNEŞ SİSTEMİ Gezegenler ve uyduları ile Güneş’in oluşturduğu sisteme güneş sistemi adı verilir. Gezegenlerin tümü Güneş’in çevresinde,
Güneş sistemi, güneş, gezegenler ve onların uyduları, asteroidler, kuyrukluyıldızlar ve küçük göktaşlarından oluşur.
Dünya, Güneş ve Ay.
Gezegenlerimiz ve Dünya Berkay H. Yalta 2-A 18 Nisan 2014.
GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ.
ÜNİTE : 5 DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
Bizim Gezegenimiz.
Dünya ve Ay Mahmut YORDAM3 Dünya ve Uzay 1.Gökyüzünde gördüklerimiz 2.Gök cisimleri a. Güneş b. Ay c. Dünya.
RABİA GİZEM KURU 3 A SINIFI NO:217.
DÜNYA, GÜNEŞ VE AY Hikmet SIRMA.
Gezegenleri Tanıyalım
Microsoft Mouse Mischief'i Edinin
Dünya ve Ay.
GÜNEŞ SİSTEMİ EMRE HANGÜL 9/A ANADOLU ASTRONOMI SUNUMU.
GÜNEŞ SİSTEMİ EMRE HANGÜL 9/A ANADOLU ASTRONOMI SUNUMU.
GEZEGENLERİN OLUŞUMU Gezegenler, merkezde oluşan Güneş’in çevresinde artakalan gaz ve tozdan meydana geldi. Bu toz ve gaz bulutu, başlangıçta Güneş’in.
AST207 Güneş Sistemi Prof. Dr. Selim O. SELAM
AST207 Güneş Sistemi 2017 – 2018 Güz Dönemi Prof. Dr. Selim O. SELAM.
GEZEGENLER GEZEGENLER İLE İLGİLİ BİLGİLER:. GEZEGEN NEDİR? Gezegen veya planet, bir yıldızın etrafında dolanan gök cismidir. Dar anlamıyla, Güneş Sistemi.
Evrenin yapIsI ve geçmişe bakIş
DÜNYA ve UZAY.
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
GÜNEŞ SİSTEMİ ve GEZEGENLERİ
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
VENÜS DÜNYA MARS JÜPİTER SATÜRN URANÜS NEPTÜN MERKÜR NE YAPMALISIN?
Hazırlayan : Ayla EROĞLU_3/B. UZAY Dünya’yı ve bütün yıldızları içine alan boşluğa, UZAY denir.
Hazırlayan : BARAN ÇELEBİ_7/D. UZAY Dünya’yı ve bütün yıldızları içine alan boşluğa, UZAY denir.
Güneş Sistemi Güneş sistemi, güneşin çekim kuvvetinin etkisiyle; gezegenler, gezegenlerin uyduları, kuyruklu yıldızlar ve meteorların yine güneş etrafında.
GÜNEŞ SİSTEMİNDEKİ GEZEGENLER HAZıRLAYAN : SAMED KUMRU.
GÜNEŞ SISTEMI VE ÖTESI GÖK CİSİMLERİ. Var olan her şeyi içinde bulunduran sonsuz boşluğa uzay denir. Uzay boşluğunda bulunan tüm doğal cisimlerin ortak.
Gezegenler.
GÜNEŞ SİSTEMİ VE GEZEGENLER
YAKUPHAN GÜLTEKİN 9/C EVRENİ TANIYALIM Evrenin yapısı ve geçmişe bakış  Her bilim dalında olduğu gibi astronominin de kendine özgü terim ve kavramları.
GEZEGENLER VE YAPILARI
Güneş Sistemi ve Tutulmalar
GÜNEŞ SİSTEMİ.
GÜNEŞ SİSTEMİ İnsanlar çok eski çağlardan beri gökyüzünü merak etmişler. Gökyüzünde birbirinden farklı gök cisimlerinin olduğunu fark etmişler. Yıldızlar,
IV. GEZEGENLERİN GÖRÜNEN HAREKETİ - II
PROJE 2 GÜNEŞ SİSTEMİ İPEK KİBAR YASEMİN ÖZDEM. İŞARETLERİN ANLAMLARI Konu ile ilgili ana sayfaya Konu ile ilgili ana sayfaya bağlanır. bağlanır. Gezegenlerin.
IV. GEZEGENLERİN GÖRÜNEN HAREKETİ - I
AYIN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Sunum transkripti:

Güneş Sistemi ve Ötesi:Uzay Bilmecesi Hazırlayan Halil İbrahim Erboğa 2878 7/D

Yıldız nedir? Çekirdeğin kimyasal değişimler gerçekleşen , çok sıcak gazlardan oluşan ve ışık yayan ,yaklaşık olarak küresel gök cismi ÖRN:Güneş.

Takim yıldız nedir? Bakış doğrultumuza göre bir toplulukmuş gibi görünen , gökyüzünde belirgin şekiller oluşturan yıldızlar topluluğudur. Örn:Büyükayı,küçükayı

Kuyruklu yıldız Güneş çevresinde uzun ve eliptik bir yörüngede dolanan donmuş halde bulunan gaz , toz , taş parçalarından meydana gelen gök taşları. Örn:Halley ve Ikaye - Zhang

Gezegen nedir? Bir yıldızın , özellikle güneşin etrafında

Yıldız kayması? Meteor taşlarının hareketlenmesine Yıldız kayması denir.Yıldızlar sabittir yerinden oynamaz Güneş gibi.

Sorular Doğru olanın altına D yanlış olanın altına Y koyunuz 1)Güneş bir yıldızdır. Doğru 2)Yıldızlar köşeli değildir , küreseldir 3)Bize en yakın yıldız Aydır. Yanlış.Çünkü ay bir yıldız değildir. 4)Kuyruklu yıldız , yıldız değildir.

2) Yıldızların tamamı çıplak gözle görülebilir yanlış 1) Yıldızların gök yüzünde yerleri değişmez Doğru 2) Yıldızların tamamı çıplak gözle görülebilir yanlış 3) Yıldızların rengi sıcaklıklarına göre değişebilir. 4) Işığın bir saniyede aldığı yola ışık yılı denir Yanlış 5) Tüm gezegenler kendi ışıklarını yayarlar

1) Yıldızlar gezegenlerden daha çok sıcaktır 1) Yıldızlar gezegenlerden daha çok sıcaktır. Doğru 2) Yıldızlar bize gezegenlerden daha yakınlardır. Yanlış 3) Takım yıldızları birbirine çok yakın yıldız topluluğudur.

Güneş Sistemi Merkezde güneş ve onun etrafında belirli yörüngelerde gezegenlerin , uyduların vb. cisimlerin bulunduğu toplıluktur.

Gezegenler ikiye ayrılır. Bunlar iç ve dış gezegenlerdir Gezegenler ikiye ayrılır . Bunlar iç ve dış gezegenlerdir. İç gezegenler: Küçüktür, güneşe yakındır ve halkası yoktur. Bunlar ; Merkür , Venüs , Dünya ve Mars’tır. Dış gezegenler: İç gezegenlere bakarak çok büyüktür.Halkası vardır.Geneş ‘ e uzaktır. Bunlar:Jüpiter, Satürn, Uranüs v e Neptün.

Merkür

En küçük gezegendir ve Güneşe en yakın gezegendir En küçük gezegendir ve Güneşe en yakın gezegendir. Uydusu , halkası ve atmosferi yoktur.

VENÜS

Atmosferi çok kalındır. Dünyanın ikizidir. Geneşe uzaklık bakımında 2 Atmosferi çok kalındır.Dünyanın ikizidir.Geneşe uzaklık bakımında 2. dir. Uydusu ve halkası yoltur.

Dünya

Hayat olan tek gezegendir. Atmosferi vardır. Ekseni hafif eğiktir Hayat olan tek gezegendir. Atmosferi vardır.Ekseni hafif eğiktir.Halkası yoktur.Bir tane uydusu vardır. Güneşe yakınlık bakımından 3.’dür.

MARS

Güneşe yakınlık bakımından 4. ’dür. Son iç gezegendir Güneşe yakınlık bakımından 4.’dür.Son iç gezegendir.Kızıl gezegen olarak adlandırılır.Yaşam olabileceği düşünülmüştür.2 tane uydusu vardır.

JÜPİTER

En büyük gezegendir. 63 tane uydusu vardır. Halkası vardır siyahtır En büyük gezegendir.63 tane uydusu vardır.Halkası vardır siyahtır.İlk dış gezegendir.Güneşe uzaklık bakımdan 5.’dir.

SATÜRN

İkinci büyük gezegendir. Güneşe yakınlık bakımından 6. sıradadır İkinci büyük gezegendir.Güneşe yakınlık bakımından 6. sıradadır.56 tane uydusu vardır.Halkası vardır.

URANÜS

Güneşe uzaklık bakımdan gezegendir. 10 tane halkası vardır Güneşe uzaklık bakımdan gezegendir.10 tane halkası vardır.varil gibi döner.27 tane uydusu vardır.

NEPTÜN

Açık renklidir.Güneş sisteminde en son gezegendir.

TEŞEKKÜRLER